Παραδείγματα εκπαιδευτικών(;;;;;)

xoxlidaki

Νεοφερμένο μέλος

Η xoxlidaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Νέα Σμύρνη (Αττική). Έχει γράψει 59 μηνύματα.
Γεια σας,
μένω Ν. Σμύρνη πολύ κοντά στο 3ο και 11ο Δημοτικό σχολείο που είναι επί της Αγ. Σοφίας. Κάθε σχεδόν βράδυ βολτάρω εκεί ταίζοντας τα αδέσποτα που βρίσκονται στην απο΄κάτω πλατεία.
Προχθες, παρατήρησα ότι και μέσα στο σχολείο υπάρχουν αρκετές γάτες. Εκείνο το βράδυ πέρασε από εκεί ο φύλακας του σχολείου με το σκυλο του να κάνουν βόλτα και πιασαμε κουβέντα.
Μας ενημέρωσε πως η διευθύντρια του σχολείου δεν γουστάρει καθόλου τις γάτες (ενταξει μέχρι εκεί) και πως το καλοκαίρι που είχε γεννήσει μία τον υποχρέωσε να βρει τα γατιά και να σκοτώσει! Μας είπε πως φυσικά δεν το έκανε και τα γατιά φιλοξενούνται σε μία φίλη του, που μάλλον μου φαίνεται αλήθεια μια και φαινόταν και από τα λόγια του σωστός.
Και ρωτάω εγω....πέρα από το γεγονός που δεν ξέρουμε τι μπορεί να έχει κάνει η διευθύντρια στο παρελθόν στα ζώα αυτα, ή έχει βάλει άλλους για εκείνη να κάνουν....είναι αυτό παράδειγμα εκπαιδευτικού;;;; Υπάρχουν και άλλοι τέτοιοι άνθρωποι εκεί έξω που διδάσκουν τα παιδιά του καθενός από εμάς, τι αναρωτιέμαι;;;;;;
Δεν ήξερα πού να το πω αυτό, τι πρεπει να γίνει και το μοιράζομαι μαζί σας. Ευχαριστώ για το χώρο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα.
xoxlidaki μόλις ετοιμαζόμουν να ανοίξω νέο θέμα με παρόμοιο αντικείμενο και είδα το δικό σου.
Μένω στο κέντρο της Θεσ/νίκης όπου εκτός από τα 3 γατοπαιδάκια που ζουν μαζί μας στο διαμέρισμα, ταίζω και φροντίζω όσο μπορώ, όπως και οι περισσότεροι φαντάζομαι από εσάς, στην ευρύτερη γειτονιά μου αδέσποτες γατούλες.
Σήμερα το μεσημέρι, γυρνώντας σπίτι μετά τη δουλειά, περνώ έξω από ένα από τα σχολεία της γειτονιάς μου και εκείνη τη στιγμή χτύπησε το κινητό μου.
Επειδή κρατούσα ψώνια, τα αφήνω κάτω και κάθομαι και μιλάω στο κινητό μου. Ξαφνικά έρχεται μια "κυρία" που μετά έμαθα ότι είναι μια από τις νηπιαγωγούς του σχολείου και άρχισε να τσιρίζει και να με βρίζει . Τι είχε συμβεί; Εκεί που είχα σταθεί, κάποιος μάλλον πριν από λίγο, είχε βάλει στο κράσπεδο κάτω από ένα αυτοκίνητο παρκαρισμένο σε 2 σημεία κονσέρβα για τις γατούλες που ζουν στην περιοχή. Αυτή νόμισε προφανώς ότι είχα βάλει εγώ την τροφή. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πως μου φώναζε, γιατί τα παιδιά τάχα θα αρρωστήσουν , θα κολλήσουν γρίπη, θα κολλήσουν χίλια δυο και γενικώς δεν είναι δυνατό μικρά παιδιά να βλέπουν έξω από το σχολείο τους τέτοια πράγματα. (φαί και νερό για αδέσποτες γατούλες, μακριά μάλιστα από την είσοδο της αυλής του σχολείου, στο κράσπεδο του δρόμου κάτω στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα). Και μάλιστα ότι αν με ξαναδεί να βάζω τροφή ή νερό θα μου κάνει μήνυση.
Είναι δυνατόν; Παιδαγωγοί, άτομα που τους εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας στην πιο τρυφερή τους ηλικία, που περιμένουμε να τους μεταδώσουν αρχές και αξίες, που θα αποτελέσουν πρότυπο για αυτά τα παιδιά να έχουντέτοιες απόψεις και τέτοια συμπεριφορά στους ανθρώπους που καταθέτουν την ευαισθησία τους, την ανθρωπιά τους, το χρόνο τους, τη ψυχή τους, τα λεφτά τους που σε κανέναν σήμερα δεν περισσεύουν. Πόση στεναχώρια και λύπες συνοδεύουν καθημερινά τον ζωόφιλο που φροντίζει αδέσποτα, που σε κάθε βήμα τους έξω τα καημενούλια έχουν ραντεβού με το θάνατο. Πόση ψυχή και αντοχή χρειάζεται για αυτό. ¨εχω χάσει τόσες αδέσποτες γατούλες που φρόντιζα και αγαπούσα, έχω πονέσει και κλάψει τόσες φορές. Άσε δε, και τις φωνές και βρισιές από άτομα που δεν αγαπούν τα ζώα. Αυτούς έμαθα να τους αντέχω. Αλλά όταν έχεις να κάνεις με κάποιους εκπαιδευτικούς, έπαθα πλάκα. Πώς να μεταδόσουν αξίες και αρχές που οι ίδιοι προφανώς δεν έχουν.
Είναι τόσο κάκό όπως έλεγε η συγκεκριμένη να βλέπουν τα παιδιά να φροντίζουν κάποιοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ τα αδέσποτα; Άποψη μου είναι ότι θα έπρεπε να αδράξουν την ευκαιρία αυτή και να να προωθήσουν στα παιδιά αν όχι τη ζωοφιλία, το σεβασμό προς τη ζωή, το σεβασμό προς τα ζώα, το γενικότερο σεβασμό προς το περιβάλλον και στη συγκεκριμένη περίπτωση το αστικό περιβάλλον που μέρος του είναι και τα αδέσποτα ζώα.

Στην περιοχή υπάρχουν γατούλες, οι περισσότερες στειρωμένες, που τις ταίζουν 2-3 κυρίες. Από την απέναντι μεριά του δρόμου ταίζω εγώ τις αδέσποτες γατούλες , αλλά τελευταίο καιρό συχνά φρόντιζα (μέχρι χθες) να κοιτάω και αυτές έξω από το σχολείο αν έχουν νερό (και αυτό το πέταξαν σήμερα οι δάσκαλοι, επαναλαμβάνω μακριά από την είσοδο του σχολείου και στη άκρη του δρόμου, νερό που κάθε μέρα το αλλάζαμε 2-3 φορές για να είναι πάντα καθαρό). Προφανώς αυτή με έχει δει τόσα χρόνια που ταίζω απέναντι και γι αυτό μου επιτέθηκε.
Βρήκα πριν λίγο τη μία κυρία που ταίζει συστηματικά στην περιοχή (το σχολείο καταλαβάνει ένα ολόκληρο τετράγωνο και μου είπε έμαθε ότι οι δάσκαλοι απειλούν για τις γάτες και φοβάται πλέον να τις ταίζει.
Μα είναι πράγματα αυτά;
Αλλά όταν η πολιτεία είναι απούσα, οι δήμοι δεν κάνουν τίποτα για την προστασία των αδεσπότων, όταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για το περιβάλλον και τα ζώα είναι ανύπαρκτη, μόνο τέτοια φαινόμενα θα παρατηρούνται.
Εδώ θα ήθελα να αναφέρω ότι σε δύο σχολεία της περιοχής έχω δει στις αυλές στο παρελθόν νεκρές γατούλες δηλητηριασμένες. Δεν ήξερα τότε τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, ούτε αν θα μπορούσα να καταγγείλω τα περιστατικά απο τη στιγμή που εμπλέκονται σχολεία. Είτε οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, είτε γονείς που βλέπουν στις αυλές των σχολείων γατούλες αδέσποτες κάνουν αυτή την απάνθρωπη δουλειά.
Είμαι γεμάτη οργή και αγανάκτηση.
Δε μπορεί να γίνει επιτέλους τίποτα με τα σχολεία;
Yasmin δε μπορούν σε συνεργασία με ζωοφιλικές οργανώσεις και άλλους φορείς να διοργανωθούν ενημερώσεις στα σχολεία και συγχρόνως και στους ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ για το θέμα της προστασίας των αδεσπότων;
Σήμερα εμείς οι λίγοι κάνουμε ό,τι μπορούμε απέναντι στους πολλόυς που μας βρίζουν. Το μέλλον όμως, ο κόσμος, ανήκει στη μελλοντική γενιά και αυτό είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδιθεί. Μόνο μια καλύτερη γενιά, πιο ανθρώπινη και πιο ευαισθητοποιημένη θα μπορέσει να εξασφαλίσει ένα καλύτερο περιβάλλον, αστικό και απώτερο, που θα αγκαλιάσει και τα κακόμοιρα αδέσποτα ζωάκια.
Πείτε μου επίσης για να ενημερώσω και τις άλλες κυρίες που πια φοβούνται να ταίσουν τις γατούλες, είναι τόσο τρομερό, τόσο κακό ή εγκυμονεί κινδύνους για τα παιδιά, σε μια γωνιά στην άκρη του πεζοδρομίου στο δρόμο, μακριά από την είσοδο του σχολείου να υπάρχει καθαρό νερό και να ταίζονται μερικές γατούλες;
Μπορούν να γίνουν μηνύσεις από τη μεριά του σχολείου για πιθανή εστία μόλυνσης; Και πιστέψτε με, στο συγκεκριμένο σημείο βρωμάει από τις ανάγκες τους που κάνουν βραδυνές ώρες περαστικοί και αυτούς τους ενοχλεί η σίτιση μερικών γατιών που γίνεται εκέι.
Σας κούρασα αλλά έχω αγανακτήσει πια. Και πολ΄υ παραπάνω δε δέχομαι τέτοια στάση και τέτοιες συμπεριφορές από ανθρώπους που δουλειά τους είναι η διαπαιδαγώγηση και το πλάσιμο "ανθρώπων", που κρατούν στα χέρια τους τη γενιά στην οποία θα παραδόσουμε τον κόσμο μας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα ήθελα να συμπληρώσω, ότι θεωρώ ότι η σίτιση και φροντίδα αδεσπότων ζώων όσο ο καθένας μας μπορεί είμαι μία από τις πιο ανιδιοτελείς ενέργειες ενός ανθρώπου.
Και δε δέχομαι ειδικά από εκπαιδευτικούς, να εμποδίζεται αυτή η προσφορά ΑΝΘΡΩΠΩΝ με το πρόσχημα των εγκυμονούντων κινδύνων μετάδοσης ασθενειών.
Αυτή η προσφορά αγάπης από τους ζωόφιλους συνανθρώπους μας, θα έπρεπε να αποτελεί παράδειγμα για μίμηση και ως τέτοια θα έπρεπε να επισημαίνεται από τους εκπαιδευτικούς και όχι να λέει η συγκεκριμένη νηπιαγωγός πέρα από το ότι οι γάτες θα κολλήσουν γρίπη τα παιδιά, δεν είναι θέαμα αυτό ( το τάισμα σε 4-5 αδέσποτες γατούλες) και η θέα του δοχείου με νερό, για να βλέπουν τα παιδιά πηγαίνοντας στο σχολείο.
Θεωρεί μήπως καλύτερο θέαμα αυτό που είδα η ίδια με τα μάτια μου, δηλητηριασμένες γατούλες στην αυλή 2 σχολείων στη γειτονιά μου;
Ντρέπομαι και οργίζομαι, που όλοι μας πληρώνουμε για να να πλάθουν και να διδάσκουν τα παιδιά μας τέτοιοι "παιδαγωγοί".

οχι βρε παιδια...ειναι αδικο επειδη βρεθηκαν καποιοι απο αυτο τον κλαδο και φερθηκαν απαραδεκτα...να μας παιρνει ολους η μπαλα....εδω μεσα ειμαστε αρκετοι εκπ/κοι και εκτος απο τα δικα μας φροντιζουμε και κανουμε οτι μπορουμε για παρα πολλα αδεσποτα....ελα στην αυλη μου να δεις ποσα γατακια ταιζω???μονιμο φαγητο τπαρχει ΠΑΝΤΑ εξω,σε ειδικο μερος...ακομα και οταν φευγω για ταξιδι,φροντιζω να μην τους λειψει το φαγητο.....δεν μιλαμε για το "μαθημα" που γινεται μεσα στην ταξη...για τα ζωα και για το περιβαλλον γενικοτερα!!!!!!!!!.............να σε ρωτησω κατι????? εσυ τι δουλια κανεις????(,,,δεν χρειαζεται να μου απαντησεις...)...πιστευεις οτι στον κλαδο σου δεν υπαρχουν ατομα που δεν ειναι φιλοζωοι???? να αρχισουμε ολοι να σας κατηγορουμε ???? το θεωρεις σωστο????? σε ολα τα επαγγελματα θα βρεις σωστους και μη σωστους......ειναι λαθος και που το συζηταμε....

φιλικα....

δεν νομιζω να περνει ολους η μπάλα..αλλα ειναι ασχημο εκείνοι οι 1-2 να διδάσκουν σε μαθητές:mad:

δεν νομιζω να περνει ολους η μπάλα..αλλα ειναι ασχημο εκείνοι οι 1-2 να διδάσκουν σε μαθητές:mad:

πρωτη εγω τους καταδικαζω.....το υφος ομως των κειμενων δεν μου δινει αυτη την αισθηση...το αντιθετο θα ελεγα....μου δινει την αισθηση της αντιπαθειας προς τους εκ/κους και της απαξιωσης.....και ειναι αδικο...

Πουπουλίνα, καταρχήν δεν τα έβαλα με όλους τους εκπαιδευτικούς. Προς Θεού. Συγγνώμη αν κατάλαβες κάτι τέτοιο. Μόνο με αυτούς που σαφώς και είναι όσοι είναι στο δικό μου κλάδο και γενικότερα σε όλους τους κλάδους. Απλά, δέχομαι τις φραστικές επιθέσεις από όλους τους άλλους ανθρώπους όχι όμως από τους εκπαιδευτικούς τους συγκεκριμένους επαναλαμβάνω, που αποτελούν πρότυπα για τα παιδιά και είναι αυτοί που θα πλάσουν τους αυριανούς ανθρώπους στο ποσοστό που τους αναλογεί πέρα από την οικογένεια.
όσο για το επάγγελμά μου ένα από τα πτυχία μου είναι του εκπαιδευτικού αλλά έχω ακολουθήσει άλλο κλάδο. Το κύριο γνωστικό μου αντικείμενο και η σημερινή μου δουλειά είναι περιβαλλοντολόγος. Για αυτό και λέω ότι αν τελικά διοριζόμουν σαν εκπαιδευτικός θα προωθούσα όσο περισσότερο μπορούσα, το σεβασμό στο περιβάλλον και τα ζώα (σα ζωόφιλη που είμαι) κάτι που κάνω στην καθημερινή μου ζωή με τα παιδάκια του συγγενικού και φιλικού μου περιβάλλοντος.
Και πάλι συγγνώμη αν δόθηκε η εντύπωση ότι έχω εξοργιστεί γενικά με όλους τους εκπαιδευτικούς.
Σαφώς δεν είναι όλοι έτσι, κάτι που ισχύει για όλους τους ανθρώπους σε όποιον κλάδο και βρίσκονται. Και εμένα στον περίγυρό μου υπάρχουν πολλοί που τα μισούν τα ζώα.
Αλλά πίστεψέ με, συζητώντας και με άλλους το συγκεκριμένο περιστατικό, χτυπάει κάπως περισσότερο για έναν εκπαιδευτικό από κάποιον άλλον άσχετο, όταν λέει πώς θα τα βλέπουν αυτά τα παιδιά ( το νερό και την τροφή), κάτι που επαναλαμβάνω θα έπρεπε να προβάλλεται ως παράδειγμα για μίμηση και στάση ζωής.
Δε μπορεί να φοβούνται τώρα να βάλουν πάλι νεράκι και τροφή στις γατούλες που πριν λίγο τις είδα να ψάχνουν πεινασμένες.
Εγώ θα τολμήσω και θα πάω να βάλω νεράκι και θα τα ταίσω και ας με βρίσουν όταν αύριο θα δουν το δοχείο με το νερό.
Και πάλι συγγνώμη από τους εκπαιδευτικούς για την παρεξήγηση. Η οργή μου και ο θυμός μου δε με άφησε να εκφραστώ ίσως σωστά και να πω ότι τα έβαλα με μεμονωμένα άτομα του επαγγέλματος.

Πουπουλίνα, καταρχήν δεν τα έβαλα με όλους τους εκπαιδευτικούς. Προς Θεού. Συγγνώμη αν κατάλαβες κάτι τέτοιο. Μόνο με αυτούς που σαφώς και είναι όσοι είναι στο δικό μου κλάδο και γενικότερα σε όλους τους κλάδους. Απλά, δέχομαι τις φραστικές επιθέσεις από όλους τους άλλους ανθρώπους όχι όμως από τους εκπαιδευτικούς τους συγκεκριμένους επαναλαμβάνω, που αποτελούν πρότυπα για τα παιδιά και είναι αυτοί που θα πλάσουν τους αυριανούς ανθρώπους στο ποσοστό που τους αναλογεί πέρα από την οικογένεια.
όσο για το επάγγελμά μου ένα από τα πτυχία μου είναι του εκπαιδευτικού αλλά έχω ακολουθήσει άλλο κλάδο. Το κύριο γνωστικό μου αντικείμενο και η σημερινή μου δουλειά είναι περιβαλλοντολόγος. Για αυτό και λέω ότι αν τελικά διοριζόμουν σαν εκπαιδευτικός θα προωθούσα όσο περισσότερο μπορούσα, το σεβασμό στο περιβάλλον και τα ζώα (σα ζωόφιλη που είμαι) κάτι που κάνω στην καθημερινή μου ζωή με τα παιδάκια του συγγενικού και φιλικού μου περιβάλλοντος.
Και πάλι συγγνώμη αν δόθηκε η εντύπωση ότι έχω εξοργιστεί γενικά με όλους τους εκπαιδευτικούς.
Σαφώς δεν είναι όλοι έτσι, κάτι που ισχύει για όλους τους ανθρώπους σε όποιον κλάδο και βρίσκονται. Και εμένα στον περίγυρό μου υπάρχουν πολλοί που τα μισούν τα ζώα.
Αλλά πίστεψέ με, συζητώντας και με άλλους το συγκεκριμένο περιστατικό, χτυπάει κάπως περισσότερο για έναν εκπαιδευτικό από κάποιον άλλον άσχετο, όταν λέει πώς θα τα βλέπουν αυτά τα παιδιά ( το νερό και την τροφή), κάτι που επαναλαμβάνω θα έπρεπε να προβάλλεται ως παράδειγμα για μίμηση και στάση ζωής.
Δε μπορεί να φοβούνται τώρα να βάλουν πάλι νεράκι και τροφή στις γατούλες που πριν λίγο τις είδα να ψάχνουν πεινασμένες.
Εγώ θα τολμήσω και θα πάω να βάλω νεράκι και θα τα ταίσω και ας με βρίσουν όταν αύριο θα δουν το δοχείο με το νερό.
Και πάλι συγγνώμη από τους εκπαιδευτικούς για την παρεξήγηση. Η οργή μου και ο θυμός μου δε με άφησε να εκφραστώ ίσως σωστά και να πω ότι τα έβαλα με μεμονωμένα άτομα του επαγγέλματος.

συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ μαζι σου....και εγω εξοργιζομαι φρικτα οταν βλεπω εκ/κους να μην ειναι σωστοι....το καλο με εμενα ειναι οτι δεν εχω βρει καποια περιπτωση συναδελφου σαν αυτη που περιγραφεις...οι περισσοτεροι ειναι αδιαφοροι(..κακως βεβαια) αλλα και καποιοι αρκετοι ειναι παρα πολυ φιλοζωοι...και αυτο με παρηγορει...το οτι υπαρχουν και καθικια στον κλαδο μας...ειναι δεδομενο...οπως και σε ολους τους τομεις....απλα εγω πιστευω οτι δυστυχως η ευτυχως ελαχιστα επηρεαζονται απο εμας...ερχονται ηδη διαμορφωμενα απο το σπιτι τους...αυτο,σε μερικες περιπτωσεις ειναι καλο...σε αλλες ομως ειναι κακο...το εχω ξαναπει και θα το ξαναπω,με τον φοβο οτι θα γινω κουραστικη...φαντασου οτι ζω σε ενα μερος...που το 80%100 των ανδρων ειναι κυνηγοι...ξερεις τι αγωνα κανω καθημερινα σχεδον για να προσπαθησω να τους εξηγησω οτι το κυνηγι δεν ειναι χομπι...κλπ.....να μην τα ξαναλεω....???ειναι παρα πολυ δυσκολο να πειστουν απο μενα....αφου βλεπουν τους πατεραδες τους και μια ολοκληρη κοινωνια οχι μονο να ειναι υπερ του κυνηγιου...αλλα οτι ειναι δεδομενο οτι ο ζακυνθινος πρεπει να κυνηγα...γιατι ειναι και μεσα στις παραδοσεις του...τι να πω....η ανθρωπινη βλακεια δεν εχει ορια....χαρηκα που ανταλαξαμε τις αποψεις μας πολιτισμενα...:)

συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ μαζι σου....και εγω εξοργιζομαι φρικτα οταν βλεπω εκ/κους να μην ειναι σωστοι....το καλο με εμενα ειναι οτι δεν εχω βρει καποια περιπτωση συναδελφου σαν αυτη που περιγραφεις...οι περισσοτεροι ειναι αδιαφοροι(..κακως βεβαια) αλλα και καποιοι αρκετοι ειναι παρα πολυ φιλοζωοι...και αυτο με παρηγορει...το οτι υπαρχουν και καθικια στον κλαδο μας...ειναι δεδομενο...οπως και σε ολους τους τομεις....απλα εγω πιστευω οτι δυστυχως η ευτυχως ελαχιστα επηρεαζονται απο εμας...ερχονται ηδη διαμορφωμενα απο το σπιτι τους...αυτο,σε μερικες περιπτωσεις ειναι καλο...σε αλλες ομως ειναι κακο...το εχω ξαναπει και θα το ξαναπω,με τον φοβο οτι θα γινω κουραστικη...φαντασου οτι ζω σε ενα μερος...που το 80%100 των ανδρων ειναι κυνηγοι...ξερεις τι αγωνα κανω καθημερινα σχεδον για να προσπαθησω να τους εξηγησω οτι το κυνηγι δεν ειναι χομπι...κλπ.....να μην τα ξαναλεω....???ειναι παρα πολυ δυσκολο να πειστουν απο μενα....αφου βλεπουν τους πατεραδες τους και μια ολοκληρη κοινωνια οχι μονο να ειναι υπερ του κυνηγιου...αλλα οτι ειναι δεδομενο οτι ο ζακυνθινος πρεπει να κυνηγα...γιατι ειναι και μεσα στις παραδοσεις του...τι να πω....η ανθρωπινη βλακεια δεν εχει ορια....χαρηκα που ανταλαξαμε τις αποψεις μας πολιτισμενα...:)

Πουπουλίνα δεν υπάρχει λόγος για μη πολιτισμένη συμπεριφορά.
Άλλωστε, εδώ βρισκόμαστε γιατί έχουμε την κοινή αγάπη για τα ζώα.
Και ξαναλέω, ότι δεν έχω κάτι με τους εκπαιδευτικούς, άλλωστε ποτέ δεν ξέρει κάποιος πώς μπορεί να τα φέρει η ζωή και να βρεθώ και εγώ μια μέρα σε ασκώ το επάγγελμα. Έχω δουλέψει 3 χρονιές ωρομίσθια απλά για πρόσθετο εισόδημα, παράλληλα με την κανονική δουλειά μου. Οι μισοί σχεδόν φίλοι μου είναι εκπαιδευτικοί και κάποιοι από αυτούς πολύ ζωόφιλοι. Η κολλητή μου είναι νηπιαγωγός και νομίζω ότι δε μπορώ να τη φτάσω σε αυτά που κάνει για τα αδέσποτα. Μπορώ να αναφέρω πάρα πολλές περιπτώσεις συναδέλφων σας που βοηθούν απίστευτα τα ζωάκια.
Συμφωνώ απόλυτα ότι τα παιδιά είναι ήδη διαμορφωμένα από το σπίτι μια και η οικογένεια αποτελεί την κύρια συνιστώσα διαμόρφωσης χαρακτήρα, προσωπικότητας και συμπεριφοράς. Απλά πιστεύω ότι έστω και σε λίγα παιδιά να καταφέρουμε να εμφυσήσουμε ο καθένας από τη θέση του, την αγάπη και το σεβασμό προς τα ζώα θα έχουμε καταφέρει κάτι σημαντικό.
Οι κουμπάροι μου είναι και οι δύο δάσκαλοι, ο ένας διευθυντής. Με την κάθε ευκαιρία που θα βρεθώ στην πόλη τους, πηγαίνω στο σχολείο τους και μιλάω στα παιδάκια για το περιβάλλον και τα ζώα. Βέβαια από τη μια φορά, δε νομίζω να καταφέρνω πολλά πράγματα και να επηρεάζω τα παιδιά.
Τέλος πάντων, καλύτερα κάποιος να είναι αδιάφορος παρά να κάνει κακό στα ζώα ή να εμποδίζει αυτούς που θέλουν να προσφέρουν κάτι σε αυτά.
Όσο για το κυνήγι, είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει σε καταλαβαίνω απόλυτα. Δυστυχώς οι κυνηγοί είναι αγύριστα κεφάλια, πολύ δύσκολα θα σταματήσουν το "σπορ". Και εγώ κάποιες φορές προσπάθησα να πείσω κυνηγούς να σταματήσουν αλλά μάταια.
Για να επιστρέψω στο θέμα, όταν είπα ότι πρέπει να γίνεται παράλληλα με τα παιδιά και ενημέρωση των εκπαιδευτικών, είχα υπόψη μου τον παράγοντα μετάδοσης ασθενειών από τα αδέσποτα που κάποιοι πιθανόν να φοβούνται. Δε νομίζω ότι η σίτιση αδεσπότων γατών στο ευρύτερο περιβάλλοντα χώρο ενός σχολείου εγκυμονεί πιθανούς κινδύνους για τα παιδιά, ούτε αποτελεί δυσάρεστο θέαμα προς αποφυγή. Το συνεχώς ανανεούμενο νερό δεν αποτελεί παράγοντα ανάπτυξης βακτηριδίων, η δε τροφή ( τοποθετημένη σε χαρτιά) καταναλώνεται αμέσως.
Πιθανόν αν η σίτιση αφορούσε σκυλιά, θα μπορούσαν να πουν ότι φοβούνται για πιθανές επιθέσεις αυτών προς τα παιδιά.
Αλλά οι γάτες;
Η άποψη σου ποια είναι, να μεταφέρω στις κυρίες που τα φροντίζουν (και εγώ μαζί τους) να σταματήσουν το τάισμα γιατί όντως δεν πρέπει να γίνεται κάτι τέτοιο πλησίον σχολείων;
Συγγνώμη αν σε κούρασα.

η αποψη μου ειναι οτι εννοειται οτι πρεπει να συνεχισουν το ταισμα.....ξηρα τροφη και καθαρο νερακι.......μα ειναι δυνατον να πιστευουν οτι θα κολλησουν τιποτα απο αυτα?????.....και μαλιστα ετσι τους βαζουμε στο μυαλο και την ιδεα οτι πρεπει να φροντιζουμε τα αδεσποτα....οτι καλυτερο...........:D

Θελει ενημερωση, οταν φτιαχτει το φυλλαδιο για τους μυθους παρτο κα μοιρασε το στις κυριες.
Για το αλλο οταν ακουμε γατακι σε σχολειο η νηπιαγωγειο αμεσως τους λεμε να το παρουν περυσι μια κυρια της ειπα να παει βραδυ και δε το πηρε και το αλλο πρωι ειχε εξαφανιστει η κουτα του. Ετσι σωθηκαν οι μπουμπούδες το Νιαου και αλλα.

Για το αλλο θεμα ψαχνω ευχαριστους κα συνεπεις εθελοντες για σχολεια , υλικο εχουμε.

Εξισου ηταν να εχουμε ραντεβου μαζι μετη συντονιστικη σωματειων με τον υπουργο παιδειας αλλα λογω εκλογων παει. Παντως τα σωματεια που γραφουν στο υπουργειο θελουν ολα να μπει σαν μαθημα.
Οποιος θελει να το κανει θα τον καθοδηγησουμε καταλληλα

Και εγώ από μέρους μου να πω πως δεν βαζω όλους στο ίδιο τσουβάλι....αν ακούστηκε έτσι συγγνώμη. Περισσότερο ήταν πικρία γιατί έβαλα στη θέση μου μια μάνα που μπορεί να έστελνε το παιδί της στο σχολείο και να άκουγε ποιος ξέρει τι από τη δασκάλα του για τα ζώα. Φυσικά όλα ξεκινούν από την οικογένεια, αλλά και οι εκπαιδευτικοί είναι πάρα πολύ σημαντικά πρόσωπα και πρότυπα για τα παιδιά. Απλά δεν μπορώ να χωνέψω τον οποιοδήποτε, ό,τι επάγγελμα και να κάνει να "μαυρίζει" παιδικές ψυχές.

Συγγνώμη και πάλι δεν ήταν στόχος να ενοχοποιηθεί κανένας κλάδος, έτυχε απλα να είναι εκπαιδετικοί.....θα μπορούσε να είναι ο γείτονας/-ισσα του σχολείου που απλα δεν θέλει ζώα, ακόμα και αν δεν είναι σπίτι της.

Δεν έχω τον χρόνο να διαβάσω με λεπτομέρειες όλες τις απόψεις, μπορώ να πω μόνο, ότι ανεγκέφαλοι μπορεί να υπάρξουν παντού, είτε είναι εκπαιδευτικοί, είτε γιατροί, είτε απλές νοικοκυρές.
Αν συνέβαινε σε μένα προσωπικά, αυτό που θα έκανα θα ήταν μια ωραιότατη καταγγελία/ενημέρωση στον διευθυντή του σχολείου, του νηπιαγωγείου κλπ. Σε καμμία περίπτωση δεν θα ανεχόμουν συμπεριφορές αυτού του είδους και μάλιστα σε μικρά παιδιά που μπορεί να γίνει κάλλιστα πλύση εγκεφάλου. Μη ξεχνάμε ότι στις σημερινές κοινωνίες τα παιδιά περνούν μεγάλο μέρος του χρόνου τους στο σχολείο και όχι στο σπίτι.

Από προσωπική εμπειρία σας διηγούμαι το εξής : Πέρσι που η κόρη μου πήγαινε Γ' Λυκείου, στο μάθημα της Βιολογίας, η ηλίθια η καθηγήτρια που είχανε άρχισε να τους λέει περί τοξοπλάσματος και πόσο επικίνδυνο είναι, να μην πιάνουν γάτες κλπ, ειδικά τα κορίτσια γιατί δεν θα μπορούν να κάνουν παιδιά !!!!!!
Όταν μου το είπε η κόρη μου έπαθα ένα μικρό εγκεφαλικό. Αυτό που σκέφθηκα αρχικά ήταν να πάω να την ξεχέσω μπροστά στον λυκειάρχη για την ασχετοσύνη που περνάει στα παιδιά. Προτίμησα μια πιο ήπια λύση.
Της έστειλα το φυλλάδιο που κυκλοφορεί από το αδεσποτολόγιο περί τοξοπλάσματος και ζήτησα από την κόρη μου να της ζητήσει να διευκρινήσει ότι για το τοξόπλασμα δεν ευθύνονται οι γάτες.
Πράγμα το οποίο έκανε τελικά.

Πιστεύω ότι είναι στο χέρι μας να δεχτούμε αν τέτοιου είδους συμπεριφορές πρέπει να συνεχίζουν και να υφίστανται.

Γενικότερα νομίζω οτι οι εκπαιδευτικοί λογω θέσης και ειδικά όσοι ασχολούνται με μικρά παιδιά πρέπει να προσέχουν με ακραίες απόψεις .Σ'αυτό θα βοηθούσε το υπουργείο ενα έδινε σαφείς κατευθύνσεις σε αφηρημένα προς το παρόν ζητήματα όπως η προστασία του περιβάλλοντος ,η ζωοφιλία, η διατροφή , τα παιδιά μεταναστών κτλ.

Δεν ξέρω αν υπάρχουν τέτοιες οδηγίες γιατί στην πράξη φαίνεται οτι ο κάθε εκπαιδευτικός εκφράζει ευκαιρίας δοθείσης τα δικά του συναισθήματα και απόψεις για αυτά τα θέματα που μπορεί να είναι απο άκρως θετικές μέχρι άκρως αρνητικές και εν πάσει περιπτώσει είναι υποκειμενικές.

Δυστυχώς στο χώρο δεν υπάρχουν μόνο φωτισμένοι άνθρωποι και ανοιχτά μυαλά αλλά και πολύ ακραία άτομα που αν δεν υπάρχει επίσημος μπούσουλας δεν ξέρω πόσο αποδίδει η καταγγελία ή η επίπληξη τους.

Ειδικά τα μικρά παιδιά που λόγω ηλικίας επηρεαζονται απο τους δασκάλους τους και τους πιστεύουν χωρίς να έχουν το κριτήριο να τους αμφισβητήσουν είναι πιο ευάλωτα σε τέτοιες υστερικές συμπεριφορές.

Θα αναφέρω ενα πρωσοπικό βίωμα που αν και περάσαν πάνω απο 20 χρόνια κάθε φορά που το θυμάμαι νιώθω την ίδια σύγχυση.Στο δημοτικό σχολείο που πήγαινα υπήρχαν δυο τμήματα της πρώτης τάξης με δυο διαφορετικές δασκάλες. Η μια απο αυτές ,όχι η δικιά μου, ήταν του κατηχητικού εκείνης της εποχής. Είχε λοιπόν την φαεινή ιδέα να δώσει στα παιδάκια απο ενα βιβλιαράκι με τον βιο του αγιου του ονόματος τους και να τα διαβάσουνε όλοι μαζί στην τάξη. Περιτο να σας πω τι έγινε όταν 20 παιδάκια 6-7 ετών ακούσαν σχεδόν αντιστοιχο αριθμό ιστοριών με καψίματα,αποκεφαλισμούς,κρεμάλες ,τροχούς ,βασανιστήρια, γδαρσίματα, λιθοβολισμούς ,πνιγμούς και εγω δεν ξέρω τι άλλο. Τελειώνωντας τους είπε να διαβιβάσουν στους γονείς τους οτι τα κορίτσια για να τιμήσουν το όνομά τους πρέπει να έρθουν με φούστες γιατί αλλιώς θα καούνε στην κόλαση και μπήκε στον κόπο να τους περιγράψει γλαφυρότατα τα βασανηστήρια της κόλασης που τους περιμένουν.
Θυμάμαι σαν εχθές την καλύτερη μου φίλη που ήταν σε αυτό το τμήμα όταν βγήκε έξω απο την τάξη όπως και τα υπόλοιπα παιδάκια σε κατάσταση υστερίας να κλαίνε και να είναι απολύτως πεπεισμένα ότι θα πάνε στην κόλαση και θα βράσουν στα καζάνια. Όταν η μητέρα, μου που μας έπαιρνε και τις δύο απο το σχολείο ,ζήτησε λογαριασμό απο τον διευθυντή γιατί παρέλαβε ένα κοριτσάκι σε άθλια κατάσταση,της απάντησε οτι η χριστανική αγωγή είναι μέρος της σχολικής ύλης.Το ίδιο απάντησε και στους υπόλοιπους γονείς που μετά το περιστατικό ζήτησαν το λόγο.

Και μιλάμε για μια εποχή που η πιο βίαιη φιγούρα στην τηλεόραση και τα βιώματα των παιδιών ήταν ο Δρακουμέλ.Δεν υπήρχε το σημερινό χάλι.

Το νόημα είναι οτι είτε της αρέσουν της κυρίας οι γάτες είτε όχι δεν έχει δικαίωμα να σπρώχνει τα παιδιά στο να αντιλαμβάνονται τα ζώα σαν βρωμια και αρρώστια και κάποιος θα πρέπει να της το επιβάλλει στη δουλειά της επίσημα.

Σε μια τόσο τρυφερή ηλικία αλλά και σε μεγαλύτερη ακόμη το σχολείο πρέπει να μαθαίνει στα παιδιά την αγάπη για κάθε είδους ζωή και τον σεβασμό για αυτή. Μόνο έτσι πιστεύω οτι θα μάθουν να αγαπούν και τη δική τους ζωη και να την προστατεύουν.

Το σχολείο πάνω απο όλα είναι ή πρέπει να είναι αγωγή.

Αν παντως κανεις θελει να βοηθησει σε αυτο ας μου στειλει μυνημα

Αυτο το θεμα με το τοξοπλασμα δεν το καταλαβαινω το παρουσιαζουν στον κοσμο λες κ ειναι θανατηφορο κ το πιο τραγικο ειναι οτι ολοι οι ασχετοι το πιστευουν κανενας δεν σκεφτετε "μηπως μου τα λενε λιγο υπερβολικα?Ας το ψαξω κ μονος μου να σιγουρευτω αν λενε αληθεια...".Τι θα πει οποιος εχει γατα δεν μπορει να κανει παιδια?Αν ειναι δυνατον αμα ειναι ετσι...κοριτσια κοψτε τα αντισιλιπτικα κ παρτε γατα:lol:
Κ αυτο το θεμα με τους συγκεκριμενους δασκαλους στα σχολεια κανενας πια δεν μπορει να τους ταρακουνισει λες κ εχουν πολιτικο ασηλο λενε οτι τους καπνισει κ το θεμα της κακοποιησης των ζωων ξεκιναει απο εκει οταν χτιζονται οι βασεις στην παιδία ενος ανθρωπου.Δηλαδη ας πουμε τωρα εχω εγω τι νεα γριπη (λεμε Ε!) θα με σκοτωσετε για να μην την κολησετε?Τι πρεπει να κανω για μην την κολησω?Να προσεχω κ να εμβολιαστω.Εστω τωρα,οι γατες σκυλοι πετινοι κ γω δεν ξερω τι αλλο ειναι επιφοβοι οπως αναφερουν εκεινοι οι "παιδαγογοι" γιατι δεν μαζευουν λιγα χρηματα οπως κανουν για τον συλλογο γονεων κ κοιδεμονων ας πουμε (καθε χρονο ολο κ περισσοτερα) και να αναλαβουν να ενβολιασουν ή να στοιρωσουν τα ζωακια για να περιορισουν το προβλημα?Δεν τους εμαθε κανενας οτι η ιατρικη ειναι προλιψη?

Δεν έχω τον χρόνο να διαβάσω με λεπτομέρειες όλες τις απόψεις, μπορώ να πω μόνο, ότι ανεγκέφαλοι μπορεί να υπάρξουν παντού, είτε είναι εκπαιδευτικοί, είτε γιατροί, είτε απλές νοικοκυρές.
Αν συνέβαινε σε μένα προσωπικά, αυτό που θα έκανα θα ήταν μια ωραιότατη καταγγελία/ενημέρωση στον διευθυντή του σχολείου, του νηπιαγωγείου κλπ. Σε καμμία περίπτωση δεν θα ανεχόμουν συμπεριφορές αυτού του είδους και μάλιστα σε μικρά παιδιά που μπορεί να γίνει κάλλιστα πλύση εγκεφάλου. Μη ξεχνάμε ότι στις σημερινές κοινωνίες τα παιδιά περνούν μεγάλο μέρος του χρόνου τους στο σχολείο και όχι στο σπίτι.

Από προσωπική εμπειρία σας διηγούμαι το εξής : Πέρσι που η κόρη μου πήγαινε Γ' Λυκείου, στο μάθημα της Βιολογίας, η ηλίθια η καθηγήτρια που είχανε άρχισε να τους λέει περί τοξοπλάσματος και πόσο επικίνδυνο είναι, να μην πιάνουν γάτες κλπ, ειδικά τα κορίτσια γιατί δεν θα μπορούν να κάνουν παιδιά !!!!!!
Όταν μου το είπε η κόρη μου έπαθα ένα μικρό εγκεφαλικό. Αυτό που σκέφθηκα αρχικά ήταν να πάω να την ξεχέσω μπροστά στον λυκειάρχη για την ασχετοσύνη που περνάει στα παιδιά. Προτίμησα μια πιο ήπια λύση.
Της έστειλα το φυλλάδιο που κυκλοφορεί από το αδεσποτολόγιο περί τοξοπλάσματος και ζήτησα από την κόρη μου να της ζητήσει να διευκρινήσει ότι για το τοξόπλασμα δεν ευθύνονται οι γάτες.
Πράγμα το οποίο έκανε τελικά.

Πιστεύω ότι είναι στο χέρι μας να δεχτούμε αν τέτοιου είδους συμπεριφορές πρέπει να συνεχίζουν και να υφίστανται.
αυτος ο μυθος περι τοξοπλασματος δυστιχως υπαρχει παντου...και οχι μονο στα σχολεια...εμενα η αδελφη μου ειναι εγκυος και ο γιατρος της ειπε μακρια απο γατες ακομα και απο τα δικα μου που εχουν ολα τους τα εμβολια γιατι μπορει να παθει τοξοπλασμα και να χασει το μωρο...και αναγκαστικα να την παρω στο κτηνιατρο μου για να της επιβεβαιοσει οτι δεν υπαρχει κανενας κινδυνος. δυστιχως οι περισσοτεροι γιατροι και νοσηλευτες λενε τα ιδια πραγματα....

Αυτο το θεμα με το τοξοπλασμα δεν το καταλαβαινω το παρουσιαζουν στον κοσμο λες κ ειναι θανατηφορο κ το πιο τραγικο ειναι οτι ολοι οι ασχετοι το πιστευουν κανενας δεν σκεφτετε "μηπως μου τα λενε λιγο υπερβολικα?Ας το ψαξω κ μονος μου να σιγουρευτω αν λενε αληθεια...".Τι θα πει οποιος εχει γατα δεν μπορει να κανει παιδια?Αν ειναι δυνατον αμα ειναι ετσι...κοριτσια κοψτε τα αντισιλιπτικα κ παρτε γατα:lol:
Κ αυτο το θεμα με τους συγκεκριμενους δασκαλους στα σχολεια κανενας πια δεν μπορει να τους ταρακουνισει λες κ εχουν πολιτικο ασηλο λενε οτι τους καπνισει κ το θεμα της κακοποιησης των ζωων ξεκιναει απο εκει οταν χτιζονται οι βασεις στην παιδία ενος ανθρωπου.Δηλαδη ας πουμε τωρα εχω εγω τι νεα γριπη (λεμε Ε!) θα με σκοτωσετε για να μην την κολησετε?Τι πρεπει να κανω για μην την κολησω?Να προσεχω κ να εμβολιαστω.Εστω τωρα,οι γατες σκυλοι πετινοι κ γω δεν ξερω τι αλλο ειναι επιφοβοι οπως αναφερουν εκεινοι οι "παιδαγογοι" γιατι δεν μαζευουν λιγα χρηματα οπως κανουν για τον συλλογο γονεων κ κοιδεμονων ας πουμε (καθε χρονο ολο κ περισσοτερα) και να αναλαβουν να ενβολιασουν ή να στοιρωσουν τα ζωακια για να περιορισουν το προβλημα?Δεν τους εμαθε κανενας οτι η ιατρικη ειναι προλιψη?
οσο για αυτη την γριπη α ειναι μυθος οτι σκοτωνει και θυμονω με την παραπληροφοριση των μμε!!!!αυτη η γριπη δεν ειναι περισσοτερο επικινδινη απο μια απλη εποχιακη γριπη...

Αντε να τους πισεις για οτι ειναι μια απλη γριπη!!Δεν ειμαι επιστημονας αλλα στατιστικα καθε χρονο ενα μικρο ποσοστο ανθρωπων πεθαινει απο την κοινη γριπη...Τελος παντων δεν ειναι αυτο το θεμα μας...η ουσια ειναι ποσο κακο κανει η παραπληροφοριση που εχει αντικτηπο σε ανθρωπους και ζωα.Και αμαν πια:mad:!!!Γιατι τα μισουν τοσο πολυ τα γατακια?Τι καναν τα δυστιχα?Πιον πηραξαν?Γιατι μερικοι δεν αποδεχοντε το γεγονος συμφωνα με δοκιμαντερ οτι η οικοσιτη γατα ειναι το πιο αγριο αιλουριειδη του πλανητη κ ειναι τιμη μας που ζει αναμεσα μας κ εξοικιωνετε!Και στο κατω κατω της γραφης τα αδεσποτα σκυλακια ειναι κ αυτα εξησου βρομικα με τα αδεσποτα γατακια!!Γιατι υπαρχει τετοιος ρατσισμος στις γατες?
(ξερω σας εβγαλα τα ματια με τα ορθογραφικα μου:blink::rolleyes::redface::redface::redface:)

βασικα δεν ξερω τι ισχυ στην ελλαδα αλλα στην κυπρο οι περισσοτεροι προτιμουν τα σκυλια ειτε γιατι τα περνουν στο κυνηγι ειτε απλα για να ειναι φρουροι στα σπιτια τους....δεν σημαινει ομως οτι δεν τα κακομεταχειριζονται οι ΗΛΙΘΙΟΙ!!!!! το τι ειδαν τα ματακια μου δεν λεγετε!!! απο κολλαρα που εχουν ρευμα για να μην κλαιει ο σκυλλος μεχρι σκυλια ξεχασμενα σε κλουβια πανω απο ενα μηνα νυστικα σε σημειο που να φαει το ενα το αλλο!!!!! σκετη φρικη:mad: αμυαλοι εγωιστες ανθρωποι!!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back