Παρακαλώ βοήθεια

καλησπερα!χρονια πολλα!το γατακι μου το πηγα στο κτινηατρο πριν 1μιση εβδομαδα περιπου κ μου ειπε πως ειναι τουλαχιστον 1 μηνων κ νομιζω πως δεν ειναι κ πολυ φυσιολογικο να πινει ακομα με το μπιμπερο(ετσι νομιζω τουλαχιστον...)του εβαλα 2 φορες να πιει απο μπολ γαλα αλλα ουτε που το ακουμπισε κ ετσι συνεχιζω να του δινω γαλα με μπιμπερο κ δεν ξερω πως να του μαθω να πινει απο το μπολ!!!καμια ιδεα...???(γατοτροφη τρωει μια χαρα απο το μπολ του):D

Καλημέρα και χρόνια πολλά. Θα σου πω τη μέθοδο που μου 'χε μάθει η μητέρα μου. Θα ακουστεί λίγο βάρβαρη, αλλά είναι αποτελεσματική. Του βουτάς τη μουσούδα μες το μπολ με το γάλα. Έτσι λίγο, και ας το κάνεις με το ζόρι. Έτσι αναγκαστικά θα γλυφτεί και θα καταλάβει τί είναι. Και άμα του αρέσει θα το επαναλάβει μόνο του!
Ελπίζω να βοήθησα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεια σας! Εχω 2 γατακια 1 μηνων και 5 ημερων,1 αγορακι και 1 κοριτσακι.Θα ηθελα να ρωτησω κατι.Τα γατακια τρωνε κονσερβα(μονο πατε) αλλα θελω να τα μαθω να τρωνε και ξηρη τροφη.Προσπαθησα να τα ταισω βρεγμενη ξηρη τροφη αλλα δεν την τρωνε.τι μπορω να κανω για να την φανε???Ποση ποσοτητα τροφης πρεπει να τους βαζω??? Επισης νιαουριζουν πολυ και δεν ξερω γιατι.ααα,και κατι ακομα.Το θηλυκο το γατακι δεν κανει την αναγκη του στο χωμα αλλα σε αμμο.Υπαρχει καποιοσ λογος που τα κανει εκει??? Σας παρακαλω απαντηστε στις αποριες μου γιατι ανυσηχω πολυ......Ευχαριστω!!!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλησπερα!χρονια πολλα!το γατακι μου το πηγα στο κτινηατρο πριν 1μιση εβδομαδα περιπου κ μου ειπε πως ειναι τουλαχιστον 1 μηνων κ νομιζω πως δεν ειναι κ πολυ φυσιολογικο να πινει ακομα με το μπιμπερο(ετσι νομιζω τουλαχιστον...)του εβαλα 2 φορες να πιει απο μπολ γαλα αλλα ουτε που το ακουμπισε κ ετσι συνεχιζω να του δινω γαλα με μπιμπερο κ δεν ξερω πως να του μαθω να πινει απο το μπολ!!!καμια ιδεα...???(γατοτροφη τρωει μια χαρα απο το μπολ του):D

Καλημερα και Χρονια Πολλα!
Εγω αυτο που εκανα με τα δικα μου στις 28 μερες ηταν να πιανω λιγη τροφη με το χερι μου κοντα στο μπολ, να τους βαζω λιγη στο στομα για να το γευστουν και μετα τρωγανε λιγο απο το χερι μου το οποιο πλησιαζα στο μπολ και μετα το αφηνα. Με το γαλα εβαζα λιγο στο δαχτυλο μου και τους ετριβα τα χειλια. Πηρε κανα 2-3 μερες αλλα το εμαθαν.

Γεια σας! Εχω 2 γατακια 1 μηνων και 5 ημερων,1 αγορακι και 1 κοριτσακι.Θα ηθελα να ρωτησω κατι.Τα γατακια τρωνε κονσερβα(μονο πατε) αλλα θελω να τα μαθω να τρωνε και ξηρη τροφη.Προσπαθησα να τα ταισω βρεγμενη ξηρη τροφη αλλα δεν την τρωνε.τι μπορω να κανω για να την φανε???Ποση ποσοτητα τροφης πρεπει να τους βαζω??? Επισης νιαουριζουν πολυ και δεν ξερω γιατι.ααα,και κατι ακομα.Το θηλυκο το γατακι δεν κανει την αναγκη του στο χωμα αλλα σε αμμο.Υπαρχει καποιοσ λογος που τα κανει εκει??? Σας παρακαλω απαντηστε στις αποριες μου γιατι ανυσηχω πολυ......Ευχαριστω!!!:)

Καλημερα. Μηπως πεινανε και δεν τρωνε κανονικα? Μηπως εχουν σκουληκακια? Υπαρχει μια παστουλα που ειναι για τα μωρα ζητα απο κτηνιατρειο.
Δοκιμασε αυτο που ειπα πιο πανω με την τροφη και επισης μπορεις να ανακατευεις το πατε με κροκετουλες τις οποιες σιγα σιγα θα αυξανεις την ποσοτητα. Οι συσκευασιες επανω γραφουν ποια ειναι η ημερησια ποσοτητα.
Οσον αφορα το θεμα αμμου-χωματος. Τι ακριβως εννοεις? Δεν ειναι μεσα στο σπιτι τα μικρα? Δεν ειναι περιεργο να τα κανει σε αμμο οταν υπαρχει.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλά θα ήθελα να μου πει κάποιος αν ξέρει κάποιο κέντρο όπου θα μπορούσα να επισκευθώ 3-4 φορές προκειμένου να αλληλεπιδράσει με άλλα γατάκια, διότι δεν έχω την δυνατότητα ούτε τον χώρο να συντηρήσω δυο γάτες. Ακόμη καλύτερα θα ήταν αν υπάρχει κάποιος με Ragdoll που θα δεχόταν επίσκεψη από.. δύο ( :)) αγνώστους όταν το εμβολιάσω και το αποπαρασιτώσω.
Μην αγχώνεσαι!!:confused: Ολα θα λειτουργήσουν σωστά από μόνα τους άλλωστε το ένστικτο είναι πολύ δυνατό. Από πείρα - έχω μεγαλώσει τουλάχιστον 40 γάτες και ζώ με 8 αυτή τη στιγμή - σε πληροφορώ ότι κατά πλειονότητα είναι μοναχικά πλάσματα. Εως τώρα καμμία γάτα μου δεν έχει κάνει ''παρέα'' με κάποια άλλη και ας ζουν σε πολύ μεγάλο κήπο με επαφή και με άλλες γάτες. Μόνο όταν είναι μικρά έως 7-8 μηνών. Κατόπιν ''μοναχοποιούνται''. Επείσης να ξέρεις ότι η επαφή με άλλες γάτες και η μετακίνηση ενδέχεται να το αγχώσει πάρα πολύ με συνέπειες στην συμπεριφορά του. Καλά γουργουρίσματα!!:up:

Καλημέρα!!!
Κι εμένα το γατάκι μου πέρυσι με μπιμπερό έτρωγε,και δεν έπινε γάλα από το μπωλάκι,όταν του το ξεκίνησα.Λοιπόν θα σου πώ τι έκανα εγώ.
Πήρα από το pet shop ξηρά τροφή royal canin για μωράκια,και την έβρεχα με αρκετό γαλατάκι.
Έτσι και το γάλα του έπινε και ξηρα τροφή έμαθε να τρώει.
Δοκιμασέ το,και μην του δίνεις συνέχεια κονσέρβα,πρέπει να μάθει και την ξηρά τροφή.

Γεια σου alice!Τα γατακια τα εχω σε αυλη με κηπο.Επειδη μου εχει μεινει λιγη αμμος την εβαλα κοντα στο κηπο για να κανουν την αναγκη τους.Το αγορακι πηγαινει πιο πολυ στο χωμα και κανει την αναγκη του.Το κοριτσακι πηγαινει στην αμμο.Αναρωτιεμαι ομως γιατι πηγαινει στην αμμο και οχι στο χωμα.Μηπως επειδη ειναι μακρυτριχο και δεν του αρεσει να λερωνεται?Σκουλικακια δεν εχουν.Θελω να ρωτησω κατι ακομα.σε ποια ηλικια πρεπει να τους δωσω το χαπι????:)

Καθε ποτε πρεπει να κανει κακακια??

Γεια σας θελω να σας ρωτησω κατι λιγο ασχετο με το θεμα. Εχω ενα γατακι ειναι 3.5 βδομαδων περιπου το εχω απο νεογεννητο, και θελω να μαθω καθε ποτε ειναι φυσιολογικο να κανει κακακια του. Του τριβω την κοιλιτσα του, του κανω και τα μασαζακια του κ τιποτα. Εχει 3 μερεσ να ενεργηθει, ειναι κ λιγο πολυ μεγαλουτσικη η κοιλιτσα κ σκεφτομαι μπασ και φταιει αυτο.:/: Βασικα στσ αρχεσ εκανε διαρροια καθε μερα, αλλα μετα απο τοτε που του δωσα τ παστα Flutelmium, πριν μια βδομαδα δηλαδη, εχει ενεργηθει μονο 2-3 φορεσ. Ειναι φυσιολογικο αυτο, να ανησυχησω??:(:(

Καλημέρα, κανονικά θα πρέπει να κάνει μετά απο κάθε γεύμα.Άντε μια φορά την ημέρα. Τρίβουμε όχι μόνο την κοιλίτσα, αλλά και το επίμαχο σημείο. Λογικά εχει σφίξει αρκετά, και θα πρέπει να ρωτήσεις τον γιατρό σου αν θεωρεί ότι ήρθε η ώρα να σταματήσεις το φάρμακο...:hmm:
Γιατί... δεν είναι καλό να μην πάει καθόλου...

αρσενικο ή θηλυκο??????

καλημερα χρειαζομαι την βοηθεια σας!!!!!δεν ξερω τελικα αν το γατακι μου ειναι αρσενικο η θηλυκο...το ειχα παει στο κτηνιατρο οταν ηταν περιπου ενος μηνων κ μου ειπε πως μαλλον ειναι θηλυκο αλλα ηταν ακομα μικρο για να καταλαβει τωρα ειναι 2 μηνων και το ειχα παει στο κτηνιατρο κ δεν το εξετασε για να δει τι ειναι τελικα γιατι καιεγω ημουν σιγουρη πως ειναι θυλικο...αλλα πριν κατι μερες που παιζαμε και ηταν ανασκελα σαν να παρατηρησα πως παει να σχηματισει ορχεις γι αυτο θα ηθελα καποιες πληροφοριες αν μπορειτε να μου δωσετε....τα θηλυκα εχουν μονο βυζακια ή και τα αρσενικα???και επισης τα θηλυκα από κάτω μηπως ειναι επιπεδα???????ευχαριστω...

Οχι,και τα αρσενικα εχουν θηλες,οπως και οι αντρες φυσικα.Μπορεις να παρατηρησεις το γατακι απο πισω,σηκωνοντας την ουρα.Αν αναμεσα στις δυο οπες υπαρχει διαστημα ικανο ωστε να αναπτυχθουν ορχεις,ειναι αρσενικο.Αν οι δυο οπες ειναι πολυ κοντα,ειναι θηλυκο.Αν θες βαλε μια φωτο τραβηγμενη απο πισω να βοηθησουμε.

αρσενικο ειναι σωστα??

newattachment.php

παιδια σορρυ αλλα μπορει να μου πει καποιος πως μπορω να βαλω φοτο??

Δε φαινεται η φωτο...Δες εδω:
https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=31869

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back