Παρατημένο γαϊδουράκι!!

• Thread starter Thread starter Mariel
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Mariel

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Mariel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 1.871 μηνύματα.
παιδια,παω να σκασω....δεν εφτανε η κατασταση με τα γατια,βρηκα σημερα στον κεντρικο δρομο που περναει κατω απο τον οικισμο που μενουμε ενα γαιδουρακι δεμενο σε ενα δεντρο:cry: απ'ο,τι μου'παν ειναι εδω 1-2 μερες,οποτε δεν μπορει να ειναι καποιου.ειναι δεμενο σ'ενα δεντρο με κοντο σκοινι,και φαινεται γερικο και ταλαιπωρημενο.το κακομοιρο μαλλον διψαγε πολυ,γιατι καθοταν με τη γλωσσα εξω και του ετρεχαν σαλια:( δυστυχως ο πατεραςμου δε δεχτηκε να ξαναπαμε για να του φερουμε νερο,και τωρα ειναι πουλ αργα για να παω μονη μου.αυριο ομως θα παω πρωι-πρωι,εστω και με τα ποδια για να δω κι απο κοντα την κατασταση.

δυστυχως το ολο σκηνικο μου θυμιζει τη γνωστη τακτικη να δενουν γαιδουρια/αλογα σε δεντρα μολις γερασουν ωστε να ψοφησουν απο την πεινα/δειψα η να περασουν καποιοι(συνηθως γυφτοι,τουλαχιστον ετσι γινεται στο χωριο μου)που τα παιρνουν κι ενας Θεος ξερει που τα πουλανε...ενα αλλο ανησυχητικο στοιχειο ειναι οτι ηρθε προσφατα εδω κοντα τσιρκο και φοβαμαι μηπως το μαζεψουν για τροφη...:/:

επικοινωνησα και με τη Φελιξ να τη ρωτησω αν μπορει να κανει κατι το ΕΚΠΑΖ,αν και το μεγαλυτερο προβλημα ειναι το πως θα γινει η μεταφορα...εν τω μεταξυ ψαχνω να βρω και το τηλ.μιας εθελοντριας του ΕΚΠΑΖ που μας ειχε βοηθησει την αλλη φορα με το περισερι.

μηπως ξερετε αν υπαρχει καποιος αλλος συλλογος ισως πιο εξειδικευμενος στον οποιο θα μπορουσα να απευθυνθω??απο οταν το ειδα ειμαι πραγματικα χαλια...:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στη Φιλοζωϊκή?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αχ βρε Μάιελ! Μακάρι να γίνει κάτι με το γαϊδουράκι! Μου θύμηθες την ιστορία της Γιωργούλας μας! Τουλάχιστον ας είναι τυχερό αυτό μιας και το δικό μας δε τα κατάφερε!Αυτοί τουλάχιστον το άφησαν πάνω σε δρόμο και το είδατε....

η Φιλοζωικη δεν ασχολειται μονο με γατες/σκυλους?

θα παρω αυριο τηλ στο ΕΚΠΑΖ να δω μηπως μπορουν να βοηθησουν,αν και λογω της αποστασης πολυ αμφιβαλω...:cry: :cry:

Ασπασια,οντως,παρα πολλοι το κανουν αυτο.κι ο παππους μου εχει αφησει ετσι αρκετα γαιδουρακια:( μαλιστα τα εδενε με πολυ κοντη αλυσιδα,οχι σκοινι,γιατι το σκοινι το ελυναν και ξαναγυρναγαν σπιτι.δε θελω ουτε να το σκεφτομαι οτι θα φυγω απο'δω ξεροντας οτι ειναι θεμα χρονου να πεθανει το γαιδουρακι...και δεν ειναι σκυλακι/γατακι να μεταφερεται με αυτοκινητο:/:

Mariel σε ποιο μέρος είναι το γαϊδούρι και δεν θα μπορεί το ΕΚΠΑΖ;

Εσύ μπορείς αύριο να πας να του βάλεις ένα μακρύ σχοινί και να του βάλεις κι έναν κουβά νερό; Μέχρι να το πάρουν και να το σώσουν.

Το τσίρκο σε ποια περιοχή είναι; Τώρα είναι εγκατεστημένο;
------------------------------------------------------------------------
Αμα πω τώρα πάλι τίποτα θα είμαι ισοπεδωτής ε;

Να μαζέψω όλους τους χωριατοαποτέτοιους και να τους δέσω με κοντό σχοινί σε παλούκια στην πλατεία και αμολήσω καμπόσους γαιδάρους σε εποχή ζευγαρώματος θα δουν τι εστί κοντό δέσιμο

Ψέκασμα με ναπάλμ θέλουν όλοι. εκκαθάριση να μην ξαναφυτρώσει κύτταρο ανθρώπινο
Τόσοι κομήτες χάνουν την τροχιά τους ένας δεν έρχεται να τρακάρει σ αυτό το μαλακισμένο πλανήτη

Παρε κι εδω

ΑΝΙΜΑ, Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Αγριας Ζωής
Γραφεία και Σταθμός Α/ Βοηθειών:
Μενελάου 134, 17676, Καλλιθέα
Ταχυδρομική θυρίδα: 75072 17610 Καλλιθέα
τηλ/φαξ: 210 9510075
τηλ. επικοινωνίας: 6972664675
e-mail: wildlifecare@gmail.com

κι εδω
Περίθαλψη Άγριων Ζώων
Για τραυματισμένα, δηλητηριασμένα & ορφανά άγρια ζώα και πουλιά

Το Διεθνές Δίκτυο για τη Φύση παραλαμβάνει και φροντίζει τραυματισμένα ζώα και πουλιά σε συνεργασία με τον Σύλλογο Περίθαλψης και Προστασίας Άγριων Ζώων "Αλκυόνη" .
Ο Σταθμός Πρώτων Βοηθειών λειτουργεί όλο το 24ωρο, στην Αθήνα, Παρθενώνος 7, κοντά στο μετρό Ακρόπολη ή Φιξ.
Αν έχετε βρει κάποιο ζώο ή αν απλώς θέλετε κάποια πληροφορία πάρτε μας τηλέφωνο στο

2109240014
ή
6977231983

Στο χώρο μας υπάρχει βιβλιοθήκη με υλικό για τη φύση και τα άγρια ζώα, ιατρείο, ενημερωτικό υλικό από διάφορες οργανώσεις στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες.

α,ρε Θαναση,μ'εκανες και γελασα μες στον πονο μου...ποσο δικιο εχεις ομως...:/:

το γαιδουρακι ειναι στην Ευβοια,κοντα στο Αλιβερι,κανα 2ωρο απο Αθηνα.
αυριο θα παω σιγουρα με νερο.δεν ξερω ομως τι να του βαλω να φαει...θα παρω μαζι μου μαλλον κανα μαρουλι και μερικα μηλα.απ'ο,τι θυμαμαι απο το χωριο τα τρωνε αυτα.

μακρυτερο σκοινι δε θα βαλω,γιατι φοβαμαι μηπως βγει στο δρομο(ειναι ακριβως διπλα)και το χτυπησει κανενας τρελος.σημερα εβλεπα το γιο αυτουνου που μενει πισω μας,15 χρονων παιδακι να πηγαινει βολτα με τους φιλους του με τη mercedes του πατερα του:mad:

το τσιρκο αν ειδα καλα ειναι το Medrano.ειδα μερικους που εβαζαν χτες που ερχομασταν τις αφισες.θα δω που ακριβως και αν εχει ηδη εγκατασταθει και θα επανελθω.

Γιασμιν,σ'ευχαριστω για την πληροφορια!μου φαινεται θ'αρχισω αυριο τα τηλ.για να δω αν και ποιος μπορει να βοηθησει!

Μπορείς να φωτογραφίσεις μια αφίσα του τσίρκο από αυτές που έχουν κολληθεί;
Θέλω να δω αν το ξέρει το gawf ότι υπάρχει τσίρκο κατά κει.

Το νερό στο γαϊδουράκι καλό θα είναι αν το αφήσεις κιόλας εκεί, για να πίνει κατά διαστήματα γιατί δεν θα μπορέσει να πιει με τη μια. Αν πιει και χορτάσει, μετά μπορείς να του δίνεις δυο ή τρεις φορές την ημέρα γιατί απ όσο έχω δει σε άλογο δεν πίνουν πολύ ταχτικά. Δεν πίνουν όπως εμείς δηλαδή.
Αν μπορείς φωτογράφισέ το κιόλας ή τράβα μερικά δευτερόλεπτα βίντεο. Ας υπάρχει μήπως χρειαστεί.
Τα στοιχεία αυτού που το έδεσε εκεί τα ξέρεις; Απαγορεύεται αυτό που κάνει δώστα στο ΕΚΠΑΖ ή όπου αλλού απευθυνθείς.

Περί προστασίας των ζώων
ΑΡΘΡΑ
Είδος: ΝΟΜΟΣ
Αριθμός: 1197
Έτος: 1981
ΦΕΚ: Α 240 19810903
Άρθρο: 1
Ημ/νία: 03.09.1981
α) Χορηγήσεως καταλλήλου και επαρκούς δια το είδος της τροφής και
ύδατος.
β) Εξασφαλίσεως ανέτου, υγιεινού και προσηρμοσμένου εις τον φυσικόν
τρόπον διαβιώσεώς των, καταλύματος.
2.'Οστις φονεύει, βασανίζει, κακοποιεί ζώα περί ων ο παρών νόμος ή
εγκαταλείπει ταύτα έκθετα ή αδέσποτα τιμωρείται δια των εν άρθρ. 8 του παρόντος ποινών.

φοβερη ατυχια...:( απο το πρωι βρεχει καταρρακτωδως και εχει τρομερο αερα...δοκιμασα να ξεκινησω να παω,αλλα μου παιρνει συνεχεια την ομπρελα ο αερας και γινομαι μουσκεμα...ο πατερας μου ουτε που το συζηταει για να με πεταχτει εκει με το αυτοκινητο.το ταλαιπωρο το ζωακι θα παθει πνευμονια εκει που ειναι δεμενο:/:

και το θεμα ειναι,να παρω καποια σωματεια,αν το'χει μαζεψει κανεις απο'κει?πως θα το ξερω μην τους κουβαλαω τζαμπα?απο χτες μ'εχει πιασει πονοκεφαλος μ'αυτη την ιστορια....

οσο για το τσιρκο,αν τους πεισω να σταματησουμε φευγοντας(που χλωμο το κοβω)θα βγαλω φωτογραφια την αφισα).σιγουρα ομως θα μαθω που ακριβως εχει εγκατασταθει και ποιο τσιρκο ειναι.

το κακόμοιρο το γαϊδουράκι!!!

Μάθε αν μπορείς σε ποιο δήμο είναι έστω και αν δεν φωτογραφίσεις και ποιο τσίρκο είναι. Φωτο δεν είναι και πολύ απαραίτητη.

Πνευμονία δεν θα πάθει το γαϊδουράκι μην φοβάσαι γιατί είναι καλοκαίρι.
Επίσης αν μπορείς να πάρεις σε σωματείο κάντο, και πες τους πότε το είδες, σε τι κατάσταση το είδες, και ότι έμοιαζε σαν να είναι παρατημένο. Αν ξέρεις τίνος είναι ακόμα καλύτερα, ώστε αν δεν το βρουν να βρουν αυτόν. Εγώ πιστεύω ότι θα είναι εκεί γιατί αν ήταν να το πάρει δεν θα του είχε κοντό σκοινί.

Είναι αργία σήμερα και οι δήμοι είναι κλειστοί.
Έστειλα πμ στην φίλη που βρηκε το γαιδουράκι...με τα τηλ του Εκπαζ και το κιν της Μιρένας.
Θα πρέπει να πάει εθελοντής να το δεί.
Σε ποιο μέρος στην Ευβοια είσαι?
Είναι σημαντικο να μάθουμε.
Πρέπει οπωσδήποτε να φάει και να πιεί...θα πεθάνει ρε παιδιά το ζώο.
Τι να κάνω απο την Λούτσα?
Mariel ΄Πάρε με τηλ, σου έστειλα κιν και σταθερό.

το γαιδουρακι ειναι στον κεντρικο δρομο που ενωνει τον οικισμο της Ακτης Νηρεως(εκει ειναι το εξοχικο μας)με το Αλιβερι.ειναι ρε γμτ και κεντρικοτατος δρομος,χωρις φυσικα πεζοδρομια και τετοια και συν του αθλιου καιρου φοβαμαι να παω και με τα ποδια μη με χτυπησει και κανενας,εδω τρεχουν σαν τρελοι...:/:

θα κανω αλλη μια προσπαθεια μπας και με πεταχτουν,κι αν ειναι Τανυα θα σε παρω να σου πω νεα.

Χαλκίδα Αλιβέρι πόσα χλμ είναι; Καμιά πενηνταριά; Δηλαδή για να πάει κάποιος από Αθήνα θέλει καμιά εκατοστάρια χλμ;

Όποιος παει θα πρέπει να έχει μέσο μεταφοράς ιπποειδών.
Γμτ........παω να σκάσω.ψάχνω να βρώ λύση.

Θανάση, είναι παραπάνω. Καμια 80 ρια είναι για Χαλκίδα. Θες κανα 2ωρο...

Mariel προσπάθησε να πάρεις τηλ την αστυνομία.
Ας δοκιμάσουμε τα πάντα αφού δεν δουλεύουν οι δήμοι.

τοσο ειναι οντως,κανα 2ωρο.εμεις απο Πειραια για να παμε Αλιβερι κανουμε λιγο πανω απο 2 ωρες.

τελικα μετα απο απειρους καυγαδες αποφασιστηκε να περασουμε απο'κει σε κανα μισαωρο,φευγοντας για Πειραια.θα παρω μαζι μου βρεγμενο ψωμι και φρουτα αν βρω.θα του βαλω και νερο.αν δω οτι ειναι εκει ακομα(που ειναι και το πιο πιθανο)θα σας ειδοποιησω μπας και βρουμε ατομο...η βλακεια ειναι αυτη,οτι χρειαζεται ειδικο μεσο μεταφορας(οταν ερχομασταν ηταν ενας μπροστα στα διοδια με οχηματακι πισω για αλογα).το προβλημα ειναι ποσο πιθανο ειναι να βρεις καποιον που να εχει τετοιο οχημα και να προσφερεται και να βοηθησει...:/:

Μακαρι να γινει κατι!

Εκει βρεχει?
Θα βρεχετε το κακομοιρο!

Μαριελ πάρε με η στείλε μήνυμα στο κιν μου να σε πάρω.
Πρέπει να μιλήσουμε πρίν πάρω το GAWF που ίσως, λέω ίσως, βρεί εθελοντή να το πάρει.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back