natalo9
Δραστήριο μέλος
Ερχόταν το κακόμοιρο στο περβάζι του παραθύρου μου και καθόταν κουλουριασμένο μέχρι να του δώσω κροκετούλες και κοτοπουλάκι..
Αφού περάσαμε μια δύσκολη εβδομάδα προσαρμογής του Λαζαρούλη (ο οποίος ζήλευε απίστευτα) αποφασίσαμε να το κρατήσουμε. Ήρθε ο κτηνιατρός το εξέτασε, μας είπε οτι είναι καλά στην υγεία του-αν και λίγο εξασθενημένο- και αυριο έχουμε ραντεβού για εμβόλιο.
Αυτό που θέλω να σας ρωτήσω είναι αν τα εμβόλια έχουν παρενέργειες και αν ναι, καλύτερα να περιμένω λίγο να δυναμώσει ? ?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
τα συγχρονα εμβολια εχουν ελαχιστες η και καθολου παρενεργειες
Σπανια εμφανιζεται ενα ογκιδιο στην περιοχη που εγινε η ενεση, μπορει να νιωθει ενα μικρο τσουξιμο ή πονο στην περιοχη αλλα οχι πανω απο μια ημερα και επισης μπορει να ειναι λιγο κακοκεφο για την μερα που εγινε το εμβολιο. Ολα αυτα ειναι περαστικα και σε λιγοτερο απο 24 ωρες εχουν εξαφανιστει. στην μεγαλη πλειοψηφια παντως δεν συμβαινει τιποτα μονο ενα ελεφρο τσουξιμο οταν γινεται το εμβολιο και αν 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
natalo9
Δραστήριο μέλος

μαγισσα
Διάσημο μέλος
Καλησπερατα συγχρονα εμβολια εχουν ελαχιστες η και καθολου παρενεργειες
Σπανια εμφανιζεται ενα ογκιδιο στην περιοχη που εγινε η ενεση, μπορει να νιωθει ενα μικρο τσουξιμο ή πονο στην περιοχη αλλα οχι πανω απο μια ημερα και επισης μπορει να ειναι λιγο κακοκεφο για την μερα που εγινε το εμβολιο. Ολα αυτα ειναι περαστικα και σε λιγοτερο απο 24 ωρες εχουν εξαφανιστει. στην μεγαλη πλειοψηφια παντως δεν συμβαινει τιποτα μονο ενα ελεφρο τσουξιμο οταν γινεται το εμβολιο και αν
![]()
Αχ βρε γιατρέ τι θα κάναμε χωρίς εσένα πάντα έτοιμος να μας δίνεις της συμβουλές σου!!!! να είσαι καλά

aretha
Περιβόητο μέλος
).Όπως σου είπε κι ο γιατρός, μην ανησυχείς για τα εμβόλια. Κι εγώ είχα περάσει μια αγωνία με την Αρήθα μου όταν ήταν μικρή, γιατί έκανε λίγο πυρετό σε αντίδραση στο εμβόλιο, της πέρασε όμως γρήγορα.
Να μας βάλεις και φωτογραφίες να τη δούμε τη μικρούλα σας!!
natalo9
Δραστήριο μέλος
Καλώς τη δεχτήκατε! Είμαι σίγουρη ότι θα του αρέσει πολύ του Λάζαρου η παρέα, κι ας έκανε ζηλίτσες στην αρχή (είναι για το φαίνεσθαι αυτά).
Όπως σου είπε κι ο γιατρός, μην ανησυχείς για τα εμβόλια. Κι εγώ είχα περάσει μια αγωνία με την Αρήθα μου όταν ήταν μικρή, γιατί έκανε λίγο πυρετό σε αντίδραση στο εμβόλιο, της πέρασε όμως γρήγορα.
Να μας βάλεις και φωτογραφίες να τη δούμε τη μικρούλα σας!!
Eυχαριστώ πολύ aretha.. Το καημένο ακόμη δεν έχει συνηθίσει και ο Λαζαράκος πάει και το πειράζει όλη την ώρα..Ζηλιαρόγατος πολύ! Μη δεί να την χαιδεύω..!
Φωτογραφίες θα ανεβάσω απο βδομάδα γιατί τώρα δεν μου ποζάρει καθόλου!!

Desdemona
Διάσημο μέλος
) μέχρι την επόμενη. Μετά είναι πάλι ο ίδιος γνωστός ζορζόβιλος (λέξη που με πολλή επιτυχία εφηύρε ο αδερφός μου για να περιγράψει το εμμμ.... δραστήριο γατί μου) 
natalo9
Δραστήριο μέλος
Η κακομοίρα μου φοβήθηκε πολύ, πρώτη φορά δεν μπορούσα να την συγκρατήσω.Μας έβγαλε και νυχάκια και μας έκανε παράπονα..Αλλά εντάξει πήγε το πρώτο μας εμβόλιο!!
Τώρα πήγε κρύφτηκε κάτω από το κρεβάτι και έχει τον Λαζαράκο δίπλα της να της κάνει παρέα.. Μια βδομάδα τις κάνει ζήλιες και τώρα πάει και κάθεται δίπλα της. Το μανάρι μου!!

RedCat
Διάσημο μέλος
ο Τσε μόλις γυρίσαμε με το Φαλντί μας από τη στείρωσή της, την περιτριγύρισε λιγο ανήσυχα και μετά ξάπλωσε δίπλα της τοσο όμως όσο να μην την ενοχλεί..
Βενέτα
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα,
Σημερα πήγαμε τον γατουλη μας για εμβολιο (ειναι 5 χρονων). Τωρα ομως συμπεριφερεται περιεργα... Καθεται για λιγο κάπου και αμεσωσ αλλαζει θέση, τιναζει συνεχεια το αριστερο του ποδι και το αριστερο του χερι, αναπνεει γρηγορα...
Εχει κανεις ιδεα τι του συμβαινει??? Μπορει να ειναι απο το εμβολιο? Δεν το εχει ξαναπαθει....
Ευχαριστω!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Είναι πιθανόν να είναι από το εμβόλιο, είτε από την ένεση αν του χτύπησαν κατά λάθος κάποιο νεύρο, είτε ακόμα και από κάποια αλλεργία. Θα συμβούλευα να τον δει κτηνίατρος και αν είναι δυνατόν, όχι αυτός που του έκανε το εμβόλιο γιατί αν έκανε κάποιο λάθος δεν θα το παραδεχτεί ποτέ...Καλησπέρα,
Σημερα πήγαμε τον γατουλη μας για εμβολιο (ειναι 5 χρονων). Τωρα ομως συμπεριφερεται περιεργα... Καθεται για λιγο κάπου και αμεσωσ αλλαζει θέση, τιναζει συνεχεια το αριστερο του ποδι και το αριστερο του χερι, αναπνεει γρηγορα...
Εχει κανεις ιδεα τι του συμβαινει??? Μπορει να ειναι απο το εμβολιο? Δεν το εχει ξαναπαθει....
Ευχαριστω!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
τζερρυ
Νεοφερμένο μέλος
Στις 12 Ιανουαρίου έκανε ο γάτος μου το τετραπλό και της λύσσας(το δεύτερο γιατί υιοθετήσαμε ένα αδέσποτο και το έκανα και στους δύο) και μόλις εχτές εμφανίστηκε ένα γρομπαλάκι στο σημείο που έγινε το εμβόλιο.Όλα καλά μέχρι εδώ(το γρομπαλάκι το είχε βγάλει και πέρυσι που έκανε το τετραπλό για πρώτη φορά).Αυτό που με προβληματίζει είναι πως από χτες είναι ιδιαίτερα ανήσυχος.Έχει πολύ μουρμούρα και πρέπει οπωσδήποτε να ασχολούμαι μαζί του και να παίζουμε.Μόνο έτσι σταματάει την κλάψα.Ακόμη και τώρα που γράφω μου μιλάει...Νωρίτερα που έκανα μπάνιο και τόλμησα να κλείσω την πόρτα έγινε ο κακός χαμός....Δεν τον πονάει το σημείο,με αφήνει και το ακουμπάω,τρώει κανονικά,κανένα πρόβλημα με την τουαλέτα κλπ...και από παιχνίδια άλλο τίποτα σήμερα.Υπάρχει περίπτωση να συνδέεται η ανησυχία με το γρομπαλάκι?Έχει τύχει και σε κάποιον άλλον?Να προσθέσω ότι το μέγεθός του απτο μεσημέρι και μετά έχει μειωθεί κατά πολύ.Φαντάζομαι το πολύ μέχρι αύριο το βράδυ θα έχει φύγει...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Το γρομπαλάκι τείνει να εξαφανιστεί και αυτό καθαυτό δεν νομίζω να εμπνέει κανενός είδους ανησυχία. Να έχεις υπ'όψη σου όμως οτι το εμβόλιο της λύσσας θεωρείται από τα "βαριά" εμβόλια - προσωπικά δεν θα το έκανα στη γατούλα μου, παρά μόνο αν συνήθιζε να τριγυρίζει σε δρόμους και χωράφια και σε μέρη όπου υπάρχει έξαρση αυτής της ασθένειας.
Αν και θεωρητικά, είναι δυνατόν το συγκεκριμένο εμβόλιο να φέρει νευρολογικές παρενέργειες, είναι αμφίβολο οτι ευθύνεται για την ανησυχία και το διαρκές "παράπονο" του γατούλη σου.
Ωστόσο, αν δεις οτι επιμένει σ'αυτή τη συμπεριφορά, μια δεύτερη επίσκεψη στον κτηνίατρο για να επιβεβαιώσει οτι οργανικά είναι εντάξει όλα, δεν θα έβλαπτε.
Επειδή δεν αναφέρεις πόσο πρόσφατα αποκτήσατε και τον δεύτερο γατο-συγκάτοικο, υπάρχει ενδεχόμενο να ζηλεύει το νεοφερμένο και να αντιδρά έτσι?
Εύχομαι οτιδήποτε είναι, προσωρινό να είναι και σύντομα να πάψει να σε προβληματίζει

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
garfeild '15
Νεοφερμένο μέλος
garfeild '15
Νεοφερμένο μέλος
PUREVAX® Feline Rabies 3 YR. Τελικά η σωστη ορολογία είναι "μη ανοσοενισχυμένο εμβόλιο". Βγήκε στο εμποριο στις 28 Ιουλιου 2014 απο την Merial και ηρθε και στην Ελλάδα αρχές φθινοπωρου 2015.
https://merial.com/en/press-releases/merial-introduces-purevax-feline-rabies-3-yr-vaccine/
τζερρυ
Νεοφερμένο μέλος
Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις.Τα νέα μας λοιπόν...Το γρομπαλάκι πλέον δεν υπάρχει(ευτυχώς!!!) και ο γάτος μου είναι ήρεμος.Δεν έχω ακούσει τη φωνή του απτο πρωί παρά μόνο την ώρα του φαγητού.Επιτέλους μπορώ να ησυχάσω γιατί ανυσήχησα πάρα πολύ.Ακόμη βέβαια δεν είμαι σίγουρη αν συνδέονται η ανησυχία του με το γρομπαλάκι αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο που να τον επηρέασε τις 2 προηγούμενες μέρες.Και ο γιατρός πάντως όταν του τηλεφώνησα μου είπε αν δεν ηρεμούσε σήμερα να του τον πήγαινα.Και ναι, το αντιλυσσικό δεν πρόκειται να τους το ξανακάνω μετά από αυτά που διάβασα.Με την ευκαιρία μας έκανε το nobivac για τη λύσσα και το fevaxyn(τετραπλο).Σας εύχομαι μια όμορφη μέρα!!!!
garfeild '15
Νεοφερμένο μέλος
CatLover09
Δραστήριο μέλος
izabo
Νεοφερμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool