Παρενέργειες φαρμάκων...

saloniCAT

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η saloniCAT αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 49 ετών και μας γράφει από Θεσπρωτικό (Πρέβεζα). Έχει γράψει 137 μηνύματα.
Καλημέρα σε όλους...! :)
Ανοίγω ένα καινούριο θέμα - τις παρενέργειες των φαρμάκων - με σκοπό όχι να σπείρω τον πανικό, αλλά την ενημέρωσή μας. Το ότι ένα φάρμακο μπορεί να έχει ορισμένες ανεπιθύμητες παρενέργειες για κάποιες γατούλες για μένα δεν το καθιστά "επικίνδυνο", ούτε το γιατρό που το χορήγησε "κακό και ανεύθυνο". Κακός θα είναι ο γιατρός που θα συνεχίσει να χορηγεί το φάρμακο, χωρίς να έχει καταγράψει τις παρενέργειες που είχε και χωρίς να έχει ετοιμαστεί για την αντιμετώπισή τους...

Ξεκινώ λοιπόν με αυτό που συνέβει στη Survi χθες...
Επειδή ταλαιπωρίται εδώ και μέρες από οξεία γαστρεντερίτιδα - εντερίτιδα πήγαμε χθες στο γιατρό ο οποίος της χορήγησε αντι-εμετικές ενέσεις. Συγκεκριμένα:
Primperan inj (0,1ml sc)
Tagament inj (0,1ml sc)
Αν και διάβασα σε πολλά θέματα το Primperan να χορηγείται σα σιρόπι με πολύ καλά αποτελέσματα στη Survi εκδηλώθηκαν οι εξής παρενέργειες:
  1. Αστάθεια (παραπατούσε πάνω στον πάγκο εξέτασης)
  2. Αγρίεψε λίγο.
Και τα δύο αναφέρονται ως παρενέργειες στις οδηγίες του Primperan όπως μου είπε ο γιατρός.
Σκεφτήκαμε να της χορηγήσουμε κάτι για να αναστείλει τη δράση του φαρμάκου, αλλά προτιμήσαμε με το γιατρό να περιμένουμε λίγο. Όντως, η αστάθεια υποχώρησε μέσα σε μισή ώρα, ενώ η "επιθετικότητα" ήταν μία και μεμονωμένη κίνηση. (Την κρατούσα στην αγκαλιά μου κι εκεί που χουρχούριζε έκανε "Νιαρ! Νιαρ! Νιαρ" και κινήθηκε προς το πρόσωπό μου. Αν ήταν μεγαλύτερη ίσως να μου είχε κάνει καμία γρατζουνιά).

Αυτά, παιδιά το λέω και πάλι, τα ανέφερα για να ενημερώσω (μη βρεθεί κανείς με το ψιψί του γαντζωμένο στο πρόσωπό του :blink: ) κι όχι για να τρομάξω. Επιπλέον, ο γιατρός μου είπε ότι δεν του ξαναέτυχε περίπτωση να εμφανιστούν οι παρενέργειες αυτές.

Να θυμίσω επίσης ξανά ότι οι παρενέργειες δεν εκδηλώνονται σε όλες τις γατούλες μας. Απλά όσοι είχαν ανάλογες εμπειρίες (παρενέργειες φαρμάκων) ας τις αναφέρουν εδώ όπως και πόση ώρα κάνουν να υποχωρήσουν ή αν χρειάστηκαν χορήγηση άλλου φαρμάκου για την αναστολή της δράσης τους, ώστε να έχουμε το νου μας και να μην τρομάζουμε μόλις εντοπίσουμε μια αλλαγή στη συμπεριφορά της γάτας μας. :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Tagament παιρνει και το Μοιρακι,χτες σε ενεσιμη μορφη κι απο σημερα σε χαπι,αλλα δεν εχει εμφανισει τιποτα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμείς όταν μας είχε δώσει η παλιά μας κτηνίατρος Οtomax για το αυτάκι μας( που τελικά είχε πολύποδα) είχαμε αντιδράσει από την δεύτερη μέρα δημιουργώντας μια δερματίτιδα στο αυτάκι που βάζαμε το φάρμακο. Μας είχε πέσει το τρίχωμα τριγύρω από το αυτί και ήταν σαν καμμένο.:(
Ο κ.Πάνος-αίλουρος μας είπε αργότερα ότι κακώς της το βάλαμε, γιατί το Otomax δεν έχει εγκριθεί ακόμα για γάτες, είναι μόνο για σκυλιά. Έκανε πάνω από τρεις εβδομάδες να μας περάσει!

SaloniCAT πολυ ενδιαφερον το θεμα που ανοιξες.Πραγματικα πιστευω οτι χρηαζοταν ακτι τετοιο και φανταζομαι οτι θα ενδιαφερει πολλους.:)
Ευτυχως δεν εχω να διηγηθω σοβαρες παρενεργειες απο αγωγες που χορηγησε(αντιβιωσεις) ο κτηνιατρος μας κατα καιρους.
Τελευταια ο Αρουλης ειχε παρει το Romefen 10mg (παυσιπονο,αντιφλεγμονωδες) για την χρονια οστεοαρθριτιδα λογω εξαρθρωσης που ειχε.Ομως ευτυχως που παρουσιασε μονο ηπια μορφη διαροιας, η οποια αποκατασταθηκε αμεσως μολις σταματησε το φαρμακο..Ο κτηνιατρος μας ειχε προειδοποιησει οτι ενδεχεται να παρουσιασει στομαχικες διαταραχες και για αυτον τον λογο χορηγησε το φαρμακο τρεις φορες επι πενθημερο με ενδιαμεσα διαλειμματα τρειων ημερων.Και η φλεγμονη υποχωρησε και ο Αρουλης εχει εξελιχτει σε δεινο αναρηχητη!:down:;):lol:

SaloniCAT πολυ ενδιαφερον το θεμα που ανοιξες.Πραγματικα πιστευω οτι χρηαζοταν ακτι τετοιο και φανταζομαι οτι θα ενδιαφερει πολλους.:)
Ευτυχως δεν εχω να διηγηθω σοβαρες παρενεργειες απο αγωγες που χορηγησε(αντιβιωσεις) ο κτηνιατρος μας κατα καιρους.
Τελευταια ο Αρουλης ειχε παρει το Romefen 10mg (παυσιπονο,αντιφλεγμονωδες) για την χρονια οστεοαρθριτιδα λογω εξαρθρωσης που ειχε.Ομως ευτυχως που παρουσιασε μονο ηπια μορφη διαροιας, η οποια αποκατασταθηκε αμεσως μολις σταματησε το φαρμακο..Ο κτηνιατρος μας ειχε προειδοποιησει οτι ενδεχεται να παρουσιασει στομαχικες διαταραχες και για αυτον τον λογο χορηγησε το φαρμακο τρεις φορες επι πενθημερο με ενδιαμεσα διαλειμματα τρειων ημερων.Και η φλεγμονη υποχωρησε και ο Αρουλης εχει εξελιχτει σε δεινο αναρηχητη!:down:;):lol:

Συμπεθερούλα κι έμενα αυτό το φάρμακο μου έδωσε ο γιατρός για τη Σίσσυ!! Το Romefen.
Με καθυσήχασες που έγραψες οτι υποχώρησε η φλεγμονή του Αρούλη!!! Για να δούμε...

Υ.Γ. Ξεθαψα το θέμα γιατί ως γνήσια υστερική γατομαμά, έχει πέσει πολύ διάβασμα για την πάθηση της Σίσσυς και το φάρμακό που παίρνει:D:P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συμπεθερούλα κι έμενα αυτό το φάρμακο μου έδωσε ο γιατρός για τη Σίσσυ!! Το Romefen.
Με καθυσήχασες που έγραψες οτι υποχώρησε η φλεγμονή του Αρούλη!!! Για να δούμε...

Υ.Γ. Ξεθαψα το θέμα γιατί ως γνήσια υστερική γατομαμά, έχει πέσει πολύ διάβασμα για την πάθηση της Σίσσυς και το φάρμακό που παίρνει:D:P

πολυ καλα εκανες..γιατι εγω,δεν το ειχα ανακαλυψει αυτο το θεμα...:D

λοιπον..ειχαμε και εμεις μια παρενεργεια..παρα πολυ σοβαρη..και ηταν μαλιστα βασικα και η αιτια που εψαχνα ενα σαιτ για γατες..και βρηκα το καλυτερο βεβαια..:D...Να πω κατι ...αυτο που επαθε ο μπουκακος ειναι μια σπανια παρενεργεια..και σε καμμια περιπτωση δεν λεω οτι δεν ειναι καλο το φαρμακο..απλα στον μπουκακο,αγνωστο γιατι...ειναι παρα πολυ επικυνδινο..την εχω ξαναπει την ιστορια οταν πρωτομπηκα.εδω.. https://www.mypetz.gr/threads/%CE%9C%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1.224620/ .εν ολιγοις...δωσα στον μπουκακο το profender..σε μορφη πιπετας,για ενδοπαρασιτα βασικα(καθοτι αδυνατον να παρει το χαπι),...ε...ο μπουκακος εγινε αλλος γατος...αγριεψε...κατεβασμενη η ουρα στα σκελια..πηγαινε και κρυβοταν κατω απο κρεββατια...και ειχε υφος μουρλου...ειχα προσεξει οτι και αλλες φορες που του εδινα πιπετα,κατι δεν πηγαινε καλα..αυτη τη φορα ομως εγινε το κατι αλλο...ο μπουκακος σιγα-σιγα σταματησε να τρωει,πρωτα ξεκινησε με τις κονσερβες..και μετα με την ξηρη τροφη...προς το τελος της βδομαδας δεν επινε ουτε νερο...και ολα αυτα,οχι επειδη δεν πειναγε..αλλα επειδη φοβοταν το φαγητο...ναι..ακουγεται πολυ περιεργο αλλα ειναι περα για περα αληθινο..πηγαινε να φαει,και με το που εβαζε το φαγητο στο στομα,ετρεχε ΚΑΤΑΤΡΟΜΑΓΜΕΝΟς και πηγαινε κατω απο το κρεββατι..το αποτελεσμα ηταν μια βδομαδα σχεδον εντελως νηστικος...και εγω στα προθυρα της τρελας..εννοειται οτι του καναμε ολες τις εξετασεις..και ο γιατρος εβγαλε το συμπερασμα οτι η πιπετα τον πειραξε στο κεντρικο νευρικο συστημα....την εβδομη μερα περιπου...μετα απο παρα πολλες προσπαθεις; ο μπουκακος ξεκινησε να τρωει πρωτα κονσερβουλες..δεν θα την ξεχασω ΠΟΤΕ εκεινη τη μερα.:).(προφανως ειχε αρχισει να περναει καπως η ενεργεια του φαρμακου)...τι να πω...ειναι μια σπανια παρενεργεια...που δυστυχως την παθαινει ο μπουκακος μου....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμείς με το profender δεν είχαμε καμία παρενέργεια...ούτε καν ενέργεια!:P Τι εννοώ; Παρόλο που χορηγήσαμε σωστά, δεν σκότωσε τα ενδοπαράσιτα! Από τότε δίνουμε μόνο χάπι. Βέβαια όταν το είχαμε δώσει, το profender μόλις είχε κυκλοφορήσει στην αγορά, ίσως το βελτίωσαν από τότε...

πολυ καλα εκανες..γιατι εγω,δεν το ειχα ανακαλυψει αυτο το θεμα...:D

λοιπον..ειχαμε και εμεις μια παρενεργεια..παρα πολυ σοβαρη..και ηταν μαλιστα βασικα και η αιτια που εψαχνα ενα σαιτ για γατες..και βρηκα το καλυτερο βεβαια..:D...Να πω κατι ...αυτο που επαθε ο μπουκακος ειναι μια σπανια παρενεργεια..και σε καμμια περιπτωση δεν λεω οτι δεν ειναι καλο το φαρμακο..απλα στον μπουκακο,αγνωστο γιατι...ειναι παρα πολυ επικυνδινο..την εχω ξαναπει την ιστορια οταν πρωτομπηκα.εδω.. https://www.mypetz.gr/threads/%CE%9C%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1.224620/ .εν ολιγοις...δωσα στον μπουκακο το profender..σε μορφη πιπετας,για ενδοπαρασιτα βασικα(καθοτι αδυνατον να παρει το χαπι),...ε...ο μπουκακος εγινε αλλος γατος...αγριεψε...κατεβασμενη η ουρα στα σκελια..πηγαινε και κρυβοταν κατω απο κρεββατια...και ειχε υφος μουρλου...ειχα προσεξει οτι και αλλες φορες που του εδινα πιπετα,κατι δεν πηγαινε καλα..αυτη τη φορα ομως εγινε το κατι αλλο...ο μπουκακος σιγα-σιγα σταματησε να τρωει,πρωτα ξεκινησε με τις κονσερβες..και μετα με την ξηρη τροφη...προς το τελος της βδομαδας δεν επινε ουτε νερο...και ολα αυτα,οχι επειδη δεν πειναγε..αλλα επειδη φοβοταν το φαγητο...ναι..ακουγεται πολυ περιεργο αλλα ειναι περα για περα αληθινο..πηγαινε να φαει,και με το που εβαζε το φαγητο στο στομα,ετρεχε ΚΑΤΑΤΡΟΜΑΓΜΕΝΟς και πηγαινε κατω απο το κρεββατι..το αποτελεσμα ηταν μια βδομαδα σχεδον εντελως νηστικος...και εγω στα προθυρα της τρελας..εννοειται οτι του καναμε ολες τις εξετασεις..και ο γιατρος εβγαλε το συμπερασμα οτι η πιπετα τον πειραξε στο κεντρικο νευρικο συστημα....την εβδομη μερα περιπου...μετα απο παρα πολλες προσπαθεις; ο μπουκακος ξεκινησε να τρωει πρωτα κονσερβουλες..δεν θα την ξεχασω ΠΟΤΕ εκεινη τη μερα.:).(προφανως ειχε αρχισει να περναει καπως η ενεργεια του φαρμακου)...τι να πω...ειναι μια σπανια παρενεργεια...που δυστυχως την παθαινει ο μπουκακος μου....
ξερεις τι υποψιαζομαι? επειδη χρησιμοποιησα την πιπετα στην Ζέινα, υπαρχει περιπτωση το χαπι να κτυπησε με πολλη δυναμη στον ουρανισκο του που να τον πονεσε κ γιαυτο να μην ετρωγε..:hmm:

ξερεις τι υποψιαζομαι? επειδη χρησιμοποιησα την πιπετα στην Ζέινα, υπαρχει περιπτωση το χαπι να κτυπησε με πολλη δυναμη στον ουρανισκο του που να τον πονεσε κ γιαυτο να μην ετρωγε..:hmm:
οχι εβελυν..καμμια σχεση..γιατι απλουστατα..δεν πηρε χαπι...πιπετα ειχα βαλει στο σβερκακι του...:/:..στο μεταξυ,οι πιπετς δρουν εντελως διαφορετικα απο οτι τα χαπια...απορροφιουνται απο διαφορετικη οδο δηλαδη.,..υποψιαζομαι κατι.,..εχω την εντυπωση(για αυτο λεω υποψιαζομαι..κια δεν το λεω μ,ε σιγουρια)..οτι και οταν του ειχα βαλει πιπετα ντρονταλ,ειχε παρουσιασει τετοια συμπτωματα..,δηλαδη πολυ νευρικοτητα και φοβο..αλλα οχι σε σχεση με το φαγητο,και ηταν πολυυ μικροτερης εντασης..λοιπον,αν ισχυει αυτο(γιατι δεν θυμαμαι καλα)..τοτε μαλλον εχει να κανει με τον τροπο εισαγωγης στον οργανισμο,δηλαδη με τις πιπετες,και οχι με το συγκεκριμενο φαρμακο..(το οποιο βεβαια μαλλον ειναι πολυ πιο ισχυρο,για αυτο και ειχε τετοια αποτελεσματα)..δηλαδη για καπιο λογο,οι πιπετς πειραζουν τον μπουκακο στο νευρικο του συστημα..παντως εγω,αλλα μου το ειπε και ο γιατρος,τπτ δεν του ξαναβαζω σε μορφη πιπετας

μαλλον για αλλη πιπετα λεμε..γιατι αυτη που χρησιμοποιουσα εγω στο στομα του εμπαινε, κ οχι στο σβερκο..

μαλλον για αλλη πιπετα λεμε..γιατι αυτη που χρησιμοποιουσα εγω στο στομα του εμπαινε, κ οχι στο σβερκο..

οντως..πιπετα λεμε την συσκευασια βασικα..ειναι υγρο,που ειναι ειτε σε ενα τριγωνακι..ειτε σαν μικρο σωληναριο και μπαεινει στο σβερκακι ..δεν εχω υποψην μου πιπετα που την βαζεις στο στομα..:)

ααααα τωρα καταλαβα..εσυ λες για αμπουλα, εγω για πιπετα που βαζεις πανω το χαπι και ειναι σαν συριγγα που το σπρωχνει στο στομα..
κατι σαν αυτο...
pPETS-5093551dt.jpg

ααααα τωρα καταλαβα..εσυ λες για αμπουλα, εγω για πιπετα που βαζεις πανω το χαπι και ειναι σαν συριγγα που το σπρωχνει στο στομα..

ναι..ακριβως...:D:D

Παρενέργειες από χάπι αποπαρασίτωσης

Καλημέρα σας!!
Έχω έναν μεγαλόσωμο ζωηρό γατούλη 20 μηνών κ χτες του εδωσα το κλασσικό χαπάκι για την αποπαρασίτωσσή του. Από εκείνη την ώρα κ μετά κάνει εμετούς. έχει κάνει 4 φορές κ πλησιάζουμε σχεδόν το 24ωρο. Αρχικά έβγαλε την τροφή του και στη συνέχεια βγάζει νερό κ κίτρινα υγρά. είναι ευδιάθετος πάραυτα. Μπορεί να είναι κάποια παρενέργεια απο το milbemax? δεν μου έχει ξανατύχει να κάνει εμετό μετά από τη χορήγηση του αποπαρασιτικού κ η αλήθεια είναι έχω αρχίσει κ ανήσυχω.
Σας έχει συμβεί κάτι παρόμοιο ή γνωρίζετε κάτι σχετικό?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Παρενέργειες από χάπι αποπαρασίτωσης

Καλημέρα και σε σένα και καλοσήρθες στο φόρουμ μας:)
Αν και σπάνιο υποτίθεται, ναι, μου έχει τύχει στη δική μας περίπτωση και μάλιστα με το εν λόγω χάπι, το milbemax:/:
Η δική μου γάτα μετά από κάμποσες ώρες από την πρώτη φορά που το πήρε, άρχισε να μη τρώει, να μη πίνει, να κάθεται μαζεμένη και γενικά να είναι υποτονική. Είπα σύμπτωση θα'ναι και μετά από ένα 24ωρο περίπου επανήλθε στα φυσιολογικά.
Δεύτερη φορά που την πήγα για αποπαρασίτωση, της ξαναδίνει το χάπι και..πάλι παρουσίασε τα ίδια συμπτώματα..Τότε μπήκαν ψύλλοι, όχι στ'αυτιά της γάτας, αλλά στα δικά μου, οτι κάτι συμβαίνει μ'αυτό το χάπι:worry: Ρώτησα την κτηνίατρο που την παρακολουθεί, υπενθυμίζοντάς της οτι η Τέρψη μου, ούτε με τα εμβόλια ούτε με τη στείρωση είχε παρουσιάσει κανενός είδους παρενέργεια, δεν είναι τόοοσο ευαίσθητη..
Μου απάντησε οτι πρώτη φορά το ακούει για χάπι αποπαρασίτωσης, αλλά δεν το αποκλείει και εντελώς.. Βεβαιώθηκα όταν για τρίτη φορά, επαναλήφθηκε η ίδια κατάσταση.. Και βέβαια την επόμενη φορά είπα στη γιατρό οτι πιστεύω οτι, για κάποιο άγνωστο λόγο, έχει δυσανεξία
στα συστατικά του συγκεκριμένου φαρμάκου και ζήτησα αν υπάρχει δυνατότητα να το αντικαταστήσουμε με κάποιο άλλο, όπως και έγινε.
Της έδωσε το Drontal plus, και δόξα τω Θεώ, από τότε κανένα πρόβλημα, μια χαρά το δέχτηκε το στομαχάκι της :)
Θα σου συνιστούσα λοιπόν να κάνεις το ίδιο, να μιλήσεις δηλαδή στον κτηνίατρό σου για το ενδεχόμενο αλλαγής του χαπιού εσωτερικής αποπαρασίτωσης και πιστεύω οτι από κει κι έπειτα δεν θα έχει πρόβλημα ο γατούλης.
Περαστικούλια του και γρήγορα:flowers:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλώς σας βρήκα!!

Μίλησα με τον κτηνίατρο γιατί παρά το zantac που του έδωσα συνέχισε τους εμετούς. Μου είπε κ ο ίδιοσ πως είναι πολύ σπάνιες οι παρενέργειες από το χάπι αλλά δε μπορούμε και να αποκλείσουμε την πιθανότητα:(!!
Ελπίζω να είναι μόνο αυτό γιατί το αστεράκι μου ζορίζεται κ δεν αντέχω να τον βλέπω τόσο ήρεμο:(. Τον προτιμώ το ζιζάνιο που είναι συνήθως:P!!

Ελπίζω να συνέλθει σύντομα. Αν όχι, θα έλεγα να τον ξαναδεί ο γιατρός. Έχουν περάσει τόσες ώρες, πολύ δεν είναι;
Περαστικά σας κι άλλο κακό να μη σας βρει! :)

Αν περάσει πάνω από ένα 24ωρο και δεν βλέπεις καμιά μα καμιά σταδιακή βελτίωση, σίγουρα θα πρέπει να τον ξαναδεί ο κτηνίατρος, αν μη τι άλλο μη τυχόν πάθει καμιά αφυδάτωση από τους εμετούς..:worry:
Εύχομαι να μη χρειαστεί κάτι τέτοιο, τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές να είναι ήδη καλύτερα και να επιστρέψει το συντομότερο στον παλιό καλό εαυτό του:)

Πήρε αντιβίωση antirobe και έχει κάνει 3 εμετούς

Καλησπερα παιδια θα ηθελα τη βοηθεια σας.ο γατος μου ειχε κανει ενα αποστημα στο αυτι του σαν καρουμπαλο απο γρατσουνια αδεσποτου.τον πηγα στο γιατρο ομως αυτος ελειπε με αποτελεσμα να μη μπορω να τον ξαναπαω γιατι το γατι τρελαθηκε απ το φοβο του και εξαφανιστηκε μετα την επισκεψη μας.ομως τον πηρα τηλ και μου εδωσε μια αλοιφη epithol και αντιβιωση antirobe 75mg.του τη ξεκινησα απο χθες πηρε κανονικα τις δοσεις του και σημερα ειδα 3 εμετους γυρω γυρω.του ξαναεδωσα ομως μια δοση αντιβιωση γιατι φοβαμαι αυτο το αποστημα που χει κανει.μπορειτε να με βοηθησετε??να μου πειτε τι να του δωσω για να του περασει ο εμετος ή τι να φαει μεχρι να τον παω αυριο παλι στο γιατρο?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Πηρε αντιβιωση antirobe και εχει κανει 3 εμετους.

Η epithol είναι αλοιφή που προορίζεται για πτηνά και χρησιμοποιείται όταν έχουν προσβληθεί από ακαρεα στα πόδια ή στο ράμφος. Δεν έχει σίγουρα αντιμικροβιακη δράση όπως άλλες ανθρώπινης χρήσης, αλλά ας πούμε πως "αναπλαθει" το δέρμα. Αν θες ρώτησε αύριο για ποιο λόγο την έδωσε ο γιατρός.

Δυστυχώς για αυτά που ρωτάς δε γνωρίζω για να σου απαντήσω. Ο γατούλης από διάθεση πώς είναι;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back