Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nikos90
Νεοφερμένο μέλος
Λογικό να δείχνει ταλαιπωρημενος, αλλά το ότι γουργουριζει και ζυμωνει είναι σίγουρο ενθαρρυντικο.
Πάντως στις ανεπιθύμητες ενέργειες του antirobe αναφέρεται "Σπάνια µπορεί να συµβεί εµετός και διάρροια."
Οπότε ψυχραιμία μέχρι αύριο που θα τον δει ο γιατρός.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Περαστικά εύχομαι και σύντομα.

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Αν έχεις κάποιον άλλον υπόψη, ευκαιρία (γιατί όχι) να δοκιμάσεις, αν κρίνεις οτι θα είναι καλύτερα για την υγεία του γατούλη.
Επίσης, μια καλή ευκαιρία (αν δεν είναι ήδη) να τον στειρώσεις, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο στο μέλλον σχετικά με τέτοιου είδους επιπτώσεις από συμπλοκές με αδέσποτα.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Καλό μεσημέρι κι από μένα και καλή χρονιά για σένα και τον γατούλη σου, με υγεία κυρίως.Η αληθεια ειναι πως δεν ειναι ορεξατος..βεβαια γουργουριζει οταν παω κοντα του και ζυμωνει αλλα δεν ειναι ιδιαιτερα καλα..του εδωσα να πιει νερο και εχει ηδη πιει παρα πολυ μαλλον αφυδατωθηκε ο καημενος..δε ξερω τι να του κανω για να νιωσει καλυτερα..

Από τη μια είναι αφυδατωμένος λόγω του εμμετού, από την άλλη οι αντιβιώσεις φέρνουν δίψα ακόμα και σε εμάς τους ανθρώπους. Και φυσικά το ίδιο συμβαίνει και με τα γατάκια μας.
Τελικά θα συμφωνήσω με την alkyone, το καλύτερο είναι να αλλάξει θεραπεία και ίσως να έπαιρνε κάτι γαστροπροστατευτικό μαζί γιατί μπορεί να μην φταίει η συγκεκριμένη αντιβίωση, αλλά να έχει ευαίσθητο στομαχάκι. Θα σε συμβούλευα να έπαιρνες ένα τηλέφωνο τον κτηνίατρο που σου την σύστησε και να τον ρωτούσες και αν υπάρχει η δυνατότητα, να πήγαινες και σε κάποιον άλλο. Μια δεύτερη γνώμη για τα πολύτιμα πλασματάκια μας, νομίζω πως είναι χρήσιμη.
Α και υπάρχουν ειδικές τροφούλες για ενοχλήσεις του γαστρεντερικού, έχουν και η royal canin και η Hills απ' ότι ξέρω, επίσης καλό θα ήταν μια και νοιώθει αφυδατωμένος, να έπαιρνες κάποια από αυτές στην υγρή της μορφή.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Συμβαίνει καμμιά φορά κι αυτό δυστυχώς, βλέπεις και οι κτηνίατροι είναι άνθρωποι και κάποιοι το βλέπουν απλά σαν επάγγελμα. Δεν καταλαβαίνουν ότι για εμάς αυτά τα πλάσματα και η υγεία τους, είναι ότι πιο πολύτιμο.Καλησπερα και καλη χρονια...το θεμα ειναι οτι ο γιατρος δε το σηκωνει και ο γατος εκανε παλι εμετο το πρωί.δε ξερω τι ναα κανω και αε ποιον να απευθυνθω..καμια υπευθυνοτητα καποιοι γιατροι.

Λοιπόν, υποθέτω πως από αύριο θα βρεις και κτηνίατρο, σήμερα όμως είναι τσαγκαροδευτέρα για πολλούς κι ας είναι μόνο οι εμποροϋπάλληλοι που κουράστηκαν αυτές τις μέρες και δικαιούνται μια μέρα ρεπό. Βράσε του κοτοπουλάκι να φάει, καλοβρασμένο και δώστου το με αρκετό νεράκι από αυτό που έβρασε. Συγχρόνως πάρε από ένα φαρμακείο, ένα σιρόπι που λέγεται primperan και δως του 1-2 ml. Αντιβίωση μην του δώσεις μέχρι αύριο που θα μιλήσεις με κτηνίατρο, δεν θα πάθει τίποτα για μια μέρα. Αυτό που έχει σημασία είναι να συνέλθει το στομαχάκι του.
Ρούλης και Μπία
Εκκολαπτόμενο μέλος
Και να συμπληρώσω πως το ότι κάνει πουρπουρ δεν σημαίνει πως είναι και εντελώς καλά.Πολλές φορές το κάνουν για να ηρεμήσουν τον εαυτό τους από τους πόνους ή το άγχος,είναι το καταπραυντικό τους.Περαστικά στον γατούλη σου και σίγουρα θα γίνει γρήγορα καλά.
Στη θέση σου θα άλλαζα γιατρό γιατί αν προκύψει κάτι άλλο σίγουρα δεν θα βοηθήσει έχοντας το τηλ του κλειστό.
Πριν χρόνια ο γατούλης μου ανήμερα των Φώτων έπεσε σε κώμα.Δεν υπήρχε ψυχή διαθέσιμη,ο γιατρός μας ήταν στο εξωτερικό.Του τηλ και εκείνος με τη σειρά του άμεσα έστειλε άτομο στο ιατρείο και το κατηύθυνε τι θα κάνει.Έπαθε ανακοπή εκεί μέσα,τον επανέφερε (όλα αυτά τηλ)και για 1 βδομάδα τον παρακολουθούσε ο πατέρας του γιατρού πάλι μέσω τηλ.Ο γατούλης μας έζησε μετά από αυτό άλλα 10 χρόνια.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
΄Εχει απόλυτο δίκιο η Μπία σ' αυτά που λέει. Κάποτε πριν χρόνια, δηλητηριάστηκε μια γατούλα μου και αν δεν απαντούσε στο τηλέφωνο ο κτηνίατρός μου, δεν θα είχε ζήσει. Αντίθετα όχι μόνο απάντησε, αλλά κατεύθυνε τον υπάλληλο που είχε για την νύχτα στο κτηνιατρείο και η γατούλα μου τα κατάφερε.
Για κτηνίατρο στις περιοχές που λες, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο θέμα που έχουμε, Λίστα κτηνιάτρων και συγκεκριμένα στο ποστ #5 είναι η Νίκαια. Εγώ πηγαίνω στην ΄Αμεση κτηνιατρική νοσηλευτική φροντίδα, από τότε που πρωτοάνοιξε, το 1997 και είμαι απόλυτα ευχαριστημένη. Είναι 24ωρη κλινική, ανοιχτά κάθε μέρα, ακόμα και γιορτές και έχει τα πάντα για εξετάσεις που τυχόν χρειάζονται.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ο γατος πως παει;
Δυστυχως τωρα ειδα το θεμα.Εγω εδινα για ενα μηνα αντιβιωση στην πουπυ μου.λογω μπαρτονελλας,και σαφως την πειραξε η αντιβιωση περιπυ απο την 3 μερα.Εκανε εμετους και επινε πολυ νερο,προφανως λογω καουρας.Πρεπει οπωσδηποτε να δινεις μιση ωρα πριν την αντιβιωση κατι για τυο στομαχι.Εμενα η δικια μου γιατρος μου εδωσε το peptonorm.Ειναι υγρο.Η δσολογια ειναι 0.5 ml και το δινεις με συριγγα μιση ωρα πριν τηναντιβιωση.
ΠΟΤΕ μην δινετε αντιβιωση.ειδικα ισχυρη..χωρις να δινετε και για το στομαχι.
Σου εγραψα το φαρμακο και την δοσολογια,διοτι δεν προκειται να κινδυνεψει απο αυτο,δεν ειναι αντιβιωση...προστετευει απλα το στομαχι.
Ελπιζω να ειναι καλα το γατακι γμτ..κριμα που δεν το ειδα νωριτερα το μηνυμα/.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ελπιζω ολα να πανε καλα καρδουλα μου.Παντως εφοσον το ολο προβλημα ειναι απο γρατζουνια...δεν πιστευω κατι φοβερο..απλα κοιταξε οπωσδηποτε το αιμα.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Θα σου πρότεινα να μην κάνεις υποθέσεις και να περιμένεις να δεις πως θα εξελιχθεί. Μπορεί απλά να είχε αρπάξει κάποια ελαφριά ίωση που δεν αντιμετωπίστηκε και να του άφησε αυτό το προβληματάκι, το είχε κι ένας γάτος μου και έζησε όλη του την ζωή έτσι, χωρίς να έχει πρόβλημα. Στο λέω γιατί θα είσαι μονίμως στην τσίτα αν σκέφτεσαι τέτοια, αφού βρήκες σωστό κτηνίατρο άστο το θέμα στα χέρια του. ΄Οτι και να είναι θα αντιμετωπιστεί, εσύ να είσαι ήρεμη και δυνατή για να μπορείς να τον φροντίζεις σωστά.Το πηγα το παιδι σε αλλο γιατρο γιατι ο προηγουμενος μου ελεγε βλακειες του τυπου ουτε καν θυμοταν τι αντιβιωση μου εδωσε και γιατι προβλημα.τραγικος απλα.σ αυτον που τν πηγα του εκανε ενεσιμη αντιβιωση κ ενεση για τους εμετους.τον ακροαστηκε κιολας γιατι ακουγοταν εντονη η αναπνοη του και μου ειπε οτι κατι δε του αρεσε και θα του εκανε ενεση και γι αυτο με την αναπνοη που κραταει 15 μερες και αν δε υποχωρησει θα πρεπει ν του κανω εξεταση αιματος.αυτο γιατι του ειπα οτι ενα διμηνο φταρνιζεται πολυ συχνα και παρουσιαζει κτ σαν δυσπνοια..εχω ανησυχισει αρκετα γιατι για αλλο τον πηγα και αλλο εμφανιζεται..ξερει κανεις τι γινεται αν εχει καποια νοσο στο ανωτερο αναπνευστικο??φοβαμαι μη παθει τπτ..

Υ.Γ. Μου άρεσε πολύ αυτό το "παιδί" που γράφεις στην αρχή, λίγοι από εμάς έχουν τα κότσια να το πουν φωναχτά πως έτσι τα βλέπουμε τα σκατούλια μας.

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Δεν θελω να σε ψυχοπλακωσω ουτε να σε αγχωσω...αν θες δες στο θεμα μου..απλα τυχαινει απο ενα προβλημα,επειδη πεφτει η αμυνα της γατας...μετα να εμφανιζονται προβληματα που υπεβοσκαν...προσεξε...δεν σημαινει οτι εχει κατι σοβαρο η γατουλα σου,απλα μου κανει εντυπωση οτι απο μια γρατχουνια...εχει αυτα τα συμπτωματα.Θα το κανω πολυ αμεσα γιατι εχω αγχωθει πολυ..τωρα δν εχει τοσο δυσκολια στην αναπνοη αλλα ακουγεται καπως..εχει ορεξη να φαει να πιει νερο γενικα προσπαθω να τον κανω να παιζει για να μη βαριεται γιατι τον εχω περιορισει απ τα αλλα διλαρκια του εδω και μερες..ωστε να δω πως θα παει...θα τον παω τη δευτερα να δω τκ γινεται γιατι ειμαι αγχωμενη πολυ.εσενα τι σου συνεβη??
Αληθεια...που ξερεις οτι αυτο ειναι αποστημα..και ειναι γρατζουνια;Ποιος στο ειπε αυτο;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 21 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool