marikaity
Νεοφερμένο μέλος
ο γατος μου ο Πεπιτο ειναι 5 χρονων και παντα ηταν στα 6 κιλα.τον πηγαινω καθε 6-7 μηνες κτηνιατρο..να κανει τσεκ απ..να κανει τα εμβολια του..ολα καλα.
σημερα τον πηγα για το ετησιο εμβολιο και τον βρηκε 7.300 κιλα. δηλαδη μεσα σε ενα 6μηνο πηρε 1,300 κιλο.
επισης μου ειπε οτι ακουει ενα μικρο φυσημα.αλλα να μην ανησυχω..αν χασει βαρος (1,5 κιλο) θα ειναι καλυτερα.
εγω αρχισα τα κλαματα..εγινα ρεζιλι.
μου ειπε οτι δεν ειναι κατι σοβαρο,,,κ οτι ισως στο μελλον μετα απο 3-4 χρονια να εμφανισει καρδιακη ανεπαρκεια την οποια την εχουν πολλες γατες..κκ παιρνουν φαρμακα κ οτι πανε καλα.
αλλα μου τονισε οτι μπορει να μη φτασουμε μεχρι εκει.δεν ειναι απαραιτητο.
εγω τον ξεκινησα διαιτα απο σημερα...
επισης νοιωθω τυψεις οτι εγω τον παχυνα...αλλα μου ειχε κανει το βιο αβιωτο..αν δεν του εδινα φαγητο εσκιζε ολες τις καρεκλες..μασαγε τα καλωδια..και διαφορα αλλα.. μαλιστα αν δεν του εδινα αυτο που ηθελε δεν ετρωγε καθολου!
τωρα μου συνεστησε ο κτηνιατρος τι να κανω..βαλαμε προγραμμα!
θα του δινω μονο τροφη ξηρη hills κι ας μη τη γουσταρει..καποια στιγμη θα τη φαει αν ζοριστει απο πεινα.
τον προσεχω πολυ τον γατο μου και στεναχωριεμαι που τον τελευταιο 6 μηνο πηρε 1,300 κιλο. παντα τον ειχα στα 6.
κι εγω απο αγαπη του εδινα καμια φορα λιγο παραπανω να χαρει.
ουφ..
ελπιζω τωρα με τη διαιτα να καλυτερεψουν ολα.
δε νομιζω να εχει κατι σοβαρο...ο κτηνιατρος ηταν πολυ καθησυχαστικος.
αυτο το φυσημα με ανησυχησε που ακουσε..αλλα αυτο λεει μπορει να το ακουγε ετσι κ αλλιως.
παιδια συγνωμη αν σας ζαλισα.
οποιος μπορει να με βοηθησει ας μου πει κατι..
ευχαριστω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elvenstar
Επιφανές μέλος
Εύχομαι να πάνε όλα καλά
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος

Έχω γνωστή, που έχει 4 στο σπίτι της, το καθένα είναι 7-8 κιλά!! Της έχω πει καθαρά, ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ.... μην τα ταΐζεις... και μου λέει.. Τα λυπάμαι που τα βλέπω... ε, και δεν τους δίνω και τίποτα...

Τα ίδια και με τους ανθρώπους δεν είναι?? Φάε κακόμοιρο.. λες και υπάρχει πεινασμένο παιδί...
Συμβουλή μου, όσο και να χτυπιέται, ότι και να κάνει για το δικό της καλό, πρέπει να είσαι δυνατή. Εγώ είχα ετοιμοθάνατο απο δηλητηρίαση γατί, με διάρροιες κλπ... ειχα στύψει λεμόνι μέσα στο νερό του... αυτό, άλλο δεν είχε.. τις ειδικές κροκέτες δεν ήθελε να τις δει... 2 μέρες μετά έφαγε και ήπιε!

Είναι δύσκολο και αργό, για να χάσει μια γάτα βάρος. Θέλει υπομονή και επιμονή. Και εσύ θα τα βρείς και τα δύο, αφού αγαπάς την γατούλα σου και θέλεις το καλό της.
goutouna
Νεοφερμένο μέλος
Ολα θα πανε καλα αν προσεξεις την διατροφη του και δεν μπαινεις συχνα στον πειρασμο να του δωσεις παραπανω. Και μην σε τρομαζουν τα καρδιακα προβληματα. Με λιγη υπομονη και διατροφη ολα θα καλυτερεψουν. Σου μιλαω εκ πειρας.
marikaity
Νεοφερμένο μέλος
πρωτη φορα ξεπερναει τα ορια..παντα ηταν στα 6 κιλα.
ξεκινησαμε διαιτα..και με επιμονη κ υπομονη πιστευω να πανε ολα καλα.
ο γιατρος ειπε πως δεν ειναι απαραιτητο να οδηγηθει στη καρδιακη ανεπαρκεια..ενα μικρο φυσημα παει να ακουσει λεει..αλλα κ καποιο προβληματακι να υπαρξει..υπαρχουν ειδικα φαρμακα.
και βεβαια απο εδω κ περα υγιεινη διατροφη.τερμα τα μεζεκλικια..οσο και να τον λυπαμαι.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Μπορεις επισης να τον κανεις λιγο πιο δραστηριο παιζοντας πιο συχνα μαζι του (μη τον πιεζεις για πιο εντονη ασκηση αφου εχει και το προβλημα στην καρδια του).
menia
Δραστήριο μέλος
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Και πάλι πήρε λίγο παραπάνω βάρος, οπότε φτού και απ'την αρχή.

Καλή επιτυχία στην προσπάθειά σας

Υ.Γ Περίμενε την stellak να σου δώσει συμβουλές, είναι ειδήμων πάνω στο θέμα!

stellak
Διάσημο μέλος
παθούσα είμαι, με θηλυκιά γάτα 7.250γρ (ανεπίτρεπτο και ίσως πρωτοφανές...)
Ούτε το κατάλαβα πως φτάσαμε εκεί! Έχουμε ενάμιση μήνα να ζυγιστούμε, αλλά η απώλεια βάρους μας στους πρώτους 3 μήνες ήταν πολύ ένθαρρυντική και το γατί μου άλλαξε διάθεση

Αν θέλεις κάποιες πληροφορίες, στείλε μου πμ. Ως τότε, εύχομαι να τα πάτε τελεια με τη δίαιτα και, χωρίς να θέλω να σε στεναχωρήσω, θα πρέπει να είσαι ΚΑΙ αυστηρή και κουφή και με πέτρινη καρδιά, πολλές φορές. Όταν θα δεις τη διαφορά, θα νιώσεις οτι όλα άξιζαν τον κόπο για το γατί σου!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool