croft
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θα ήθελα να μου πείτε την άποψή σας και να με συμβουλέψετε.
Έχω μαζέψει 2 γατάκια (τώρα είναι 4.5 μηνών) εδώ και 1 μήνα σχεδον, το πρόβλημα είναι ότι ήταν πολύ φοβισμένα και αρκετά άγρια. Έχω προσπαθήσει τα πάντα για να τα εξημερώσω αλλά τίποτα... Με πλησιάζουν μόνο όταν είναι να φάνε και τις υπόλοιπες ώρες ή παίζουν μόνα τους ή κάθονται κριμένα.
Μου είπαν ότι όσο και να τα κρατήσω δεν θα εξημεροθούν πότε πλήρως και αν και εφόσον θα είναι μόνο με μένα ήρεμα.. και πως είναι καλήτερο για αυτά να ζούν σε εξωτερικό χώρο μιάς και δεν μπορούν να προσαρμοστούν.
Μετά απο πολύ σκέψη αποφάσισα να τα στειρώσω και να τα δώσω σε μία κοπέλα που έχει κτήμα και άλλες γάτες.

Τις τελεφταίες μέρες όμως έρχονται και κοιμούνται στο κρεβάτι μου αλλά και πάλι δεν πλησιάζονται.
Σας παρακαλώ όποιος είχε παρόμια περίπτωση σ μου πεί την άποψή του, είμαι απελπισμένη δεν ξέρω τι να κάνω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Είναι πραγματικά ελάχιστες οι περιπτώσεις των γατιών που δεν μπορούν να προσαρμοστούν στη ζωή στο σπίτι.Μου είπαν ότι όσο και να τα κρατήσω δεν θα εξημεροθούν πότε πλήρως και αν και εφόσον θα είναι μόνο με μένα ήρεμα.. και πως είναι καλήτερο για αυτά να ζούν σε εξωτερικό χώρο μιάς και δεν μπορούν να προσαρμοστούν.
Αυτό που χρειάζεται είναι υπομονή και επιμονή εκ μέρους σου και σωστή προσέγγιση. Διάβασε αυτό το άρθρο, θα σε βοηθήσει πολύ.
Το ότι έρχονται και κοιμούνται μαζί σου νομίζω ότι δείχνει πως θέλουν κι αυτά να σε πλησιάσουν. Αν τα βοηθήσεις δίνοντάς τους τα κατάλληλα "σήματα" απ'την πλευρά σου, νομίζω ότι σύντομα θα τα βρείτε μεταξύ σας

croft
Εκκολαπτόμενο μέλος
το κτημα ειναι περιφραγμενο? αποψη μου ειναι να τα στειρωσεις και να τα αφησεις λιγο καιρο στο σπιτι ακομη..δλδ να περιμενεις ακομη 3-4 μηνες..αν δεν προσαρμοζονται παλι, μπορει να ειναι καλυτερα γι αυτα να ζουν σε αυλη αλλα καπου προστατευμενα , με φαγακι και νερο.
Ναι το κτήμα είναι κλειστό και δεν έχει δρόμους στην περιοχή, έχει και μια αποθηκούλα που μπορούν να πάνε αν θέλουν όταν κάνει κρύο ή βρέχει και η κοπέλα πηγαίνει και τα ταΐζει καθημερινά.
Το πρόβλημά μου είναι πως δεν ζώ μόνη μου, ζώ με την μητέρα μου και έχω και 1 σκυλάκι και τον τεκεφταίο μήνα ζώ κλεισμένη μέσα σε 4 τοίχους γιατί τις έχω περιορισμένες στο δωμάτιό μου. 5 λεπτά αν λείψω μου καταστρέφουν τα πάντα... Δεν ξέρω αν μπορώ να αντέξω έτσι για 4 μήνες.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ναι το κτήμα είναι κλειστό και δεν έχει δρόμους στην περιοχή, έχει και μια αποθηκούλα που μπορούν να πάνε αν θέλουν όταν κάνει κρύο ή βρέχει και η κοπέλα πηγαίνει και τα ταΐζει καθημερινά.
Το πρόβλημά μου είναι πως δεν ζώ μόνη μου, ζώ με την μητέρα μου και έχω και 1 σκυλάκι και τον τεκεφταίο μήνα ζώ κλεισμένη μέσα σε 4 τοίχους γιατί τις έχω περιορισμένες στο δωμάτιό μου. 5 λεπτά αν λείψω μου καταστρέφουν τα πάντα... Δεν ξέρω αν μπορώ να αντέξω έτσι για 4 μήνες.
αυτα που γραφεις τωρα....ειναι αλλο πραγμα απο το αρχικο σου ποστ....μαλλον εσυ δεν θες να τα κρατησεις...και οχι οτι αυτα δεν δενονται μαζι σου...
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
croft
Εκκολαπτόμενο μέλος
ηθελα να'ξερα ποιος σου ειπε αυτες τις βλακειες....οι περισσοτεροι απο εδω μεσα αδεσποτα εχουμε παρει και μια χαρα ειμαστε με τα γατουλια μας....τα λετρευουμαι και μας λατρευουν...απλα εσυ,επειδη εβαλες ταυτοχρονα δυο μεσα,για αυτο και εχουν να ασχοληθουνε μεταξυ τους....και εσενα λιγο σε παραμεριζουν...αν ειχες βαλει ενα στην αρχη,θα δενοταν πιο γρηγορα γιατι θα ειχε μονο εσενα...αλλα και ετσι που ειναι δυο θα δεθουνε...απλα θα παρει λιγο περισσοτερο χρονο....ήδη εσυ η ιδια λες οτι αρχισαν να ανεβαινουν στο κρεββατι σου....τα ζωακια ειναι ψυχες που εχουν τη δικια τους προσωπικοτητα...δεν παταμε ενα κουμπι για να πουμε τωρα θα μας προσεγγισουν και θα ειναι ολο χαδΪα και αγγαλιες....η γνωμη μου ειναι να τα κρατησεις....εννοειται οτι θα τα στειρωσεις.....εκτος και αν δεν θελεις να τα κρατησεις....
Αυτές τις "βλακείες" μου τις είπαν 2 κοπέλες που ασχολούνται πολύ καιρό με γατάκια (πιθανότατα τις ξέρετε η 1 είναι μέλος του φόρουμ). Τα αγαπάω και έχω δεθεί πολύ μαζί τους παρόλο που δεν έχουμε επαφή γιαυτό μου είναι τόσο δύσκολο να πάρω μία σωστή απόφαση. Ανεβαίνουν στο κρεβάτι αλλά μόλις κάνω την παραμικρή κήνιση εξαφανίζωνται! και πολές φορές μου χυμάνε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
το πρωτο σου ποστ απο το 2ο εχουν τεραστια διαφορα...στο 1ο λες οτι το προβλημα σου ειναι οτι ειναι αγρια τα γατακια και δεν σε πλησιαζουν,τρωνε και ή παιζουν μεταξυ τους ή ειναι κρυμμενα...και στο 2ο λες οτι το προβλημα σου ειναι οτι ζεις σε 4 τοιχους...δεν τολμας να φυγεις απο το δωματιο και τα κανουν λιμπα...και δεν ξερεις αν θα αντεξεις αυτη την κατασταση...βρισκεις εσυ,καμμια ομοιοτητα??? αλλο το προβλημα στο 1ο ποστ και αλλο στο 2ο...
croft
Εκκολαπτόμενο μέλος
αυτα που γραφεις τωρα....ειναι αλλο πραγμα απο το αρχικο σου ποστ....μαλλον εσυ δεν θες να τα κρατησεις...και οχι οτι αυτα δεν δενονται μαζι σου...
Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος!
Έδωσα πόλυ μεγάλο αγώνα για να τα μαζέψω απο κεί που ήτανε και 1 μήνα τώρα που τα έχω μου έχουν κάνει την ζωη πατίνι. Αλλά εγώ ασχολόυμε συνέχεια μαζί τους και προσπθώ να κάνω ότι καλήτερο γι αυτά.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος!
Έδωσα πόλυ μεγάλο αγώνα για να τα μαζέψω απο κεί που ήτανε και 1 μήνα τώρα που τα έχω μου έχουν κάνει την ζωη πατίνι. Αλλά εγώ ασχολόυμε συνέχεια μαζί τους και προσπθώ να κάνω ότι καλήτερο γι αυτά.
απο τη στιγμη που εκφραζεσαι ετσι για τα γατακια σου...ναι..ισως ειναι καλυτερα να τα δωσεις...απο την αλλη,αν δεν θελεις να τα δωσεις και η aretha και εμεις σου ειπαμε τι συμβαινει και οτι ειναι σπανιες οι περιπτωσεις που δεν δενονται τα γατια με τον ιδιοκτητη τους...
καλο σου βραδυ....
croft
Εκκολαπτόμενο μέλος
καταρχην...δεν χρειαζεται να επιτιθεσαι....την αποψη μας ζητησες και σου τη λεμε....
το πρωτο σου ποστ απο το 2ο εχουν τεραστια διαφορα...στο 1ο λες οτι το προβλημα σου ειναι οτι ειναι αγρια τα γατακια και δεν σε πλησιαζουν,τρωνε και ή παιζουν μεταξυ τους ή ειναι κρυμμενα...και στο 2ο λες οτι το προβλημα σου ειναι οτι ζεις σε 4 τοιχους...δεν τολμας να φυγεις απο το δωματιο και τα κανουν λιμπα...και δεν ξερεις αν θα αντεξεις αυτη την κατασταση...βρισκεις εσυ,καμμια ομοιοτητα??? αλλο το προβλημα στο 1ο ποστ και αλλο στο 2ο...
Δεν επιτίθομαι.. απλά σου απάντησα σ'αυτό που είπες, και φυσικά θέλω την άποψλη σας.
Το 1ο πρόβλημα συνδέεται άμεσα με το 2ο γιατί κακά τα ψέματα δεν μπορεί να ζει κάποιος μέσα σε 1 δωμάτιο. Τώρα είμαι άνεργη αλλά συντομα (εύχομαι) θα βρώ δουλεία και θα λείπω πολλές ώρες, δεν μπορώ να αδειάσω όλλο το δωμάτιο. Τι το λάθος λέω;
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Δεν επιτίθομαι.. απλά σου απάντησα σ'αυτό που είπες, και φυσικά θέλω την άποψλη σας.
Το 1ο πρόβλημα συνδέεται άμεσα με το 2ο γιατί κακά τα ψέματα δεν μπορεί να ζει κάποιος μέσα σε 1 δωμάτιο. Τώρα είμαι άνεργη αλλά συντομα (εύχομαι) θα βρώ δουλεία και θα λείπω πολλές ώρες, δεν μπορώ να αδειάσω όλλο το δωμάτιο. Τι το λάθος λέω;
ωραια........για να το θεσω αλλιως...το προβλημα σου ειναι οτι φοβασαι οτι δεν θα εξημερωθουν τα γατακια...ή οτι δεν χωρατε στο δωματιο και δεν θα αντεξεις οπως λες???....γιατι για το πρωτο...την απαντηση σου τη δωσαμε...

Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος

Αν μέχρι τώρα είχες σκύλο σίγουρα η συμπεριφορά του σκύλου σε σχέση με την γάτα, και ως προς τον χώρο που ζεί αλλά και ως προς τον ιδιοκτήτη είναι διαφορετική.
Μήπως υποσυνείδητα περιμένεις από τα δυό γατάκια να έχουν παρόμοιο συναισθηματικό δέσιμο μαζί σου σαν αυτό που έχει το σκυλάκλι σου;
Σίγουρα ήδη σε αγαπάνε τα δυό γατάκια, λόγω της μικρής τους ηλικίας (4-5 μηνών) θα αποτελείς για αυτά την ασφαλειά τους και την προστασία τους.
Τώρα πιθανόν να είχαν τραυματικές εμπειρίες όταν ζούσαν μόνα στους δρόμους και να είναι πολύ φοβισμένα.Πιστεύω ότι δεν φοβούνται εσένα, αλλά γενικά είναι ακόμη πολύ τρομαγμένα και ανασφαλή.Θα χρειαστεί αρκετός χρόνος και υπομονή για να αποβάλουν τις φοβίες τους.

Η ανησυχία σου τώρα ότι ζούν εδώ και ένα μήνα σε ένα δωμάτιο είναι λίγο υπερβολική για μένα, είναι μικρά ακόμη σε ηλικία και καλό είναι να εξοικιωθούν με τον περιορισμένο χώρο αρχικά και μετά με το υπόλοιπο σπίτι.Η πρώτη μου γατούλα όταν την υιοθέτησα περίπου 1,5 μηνών ,αν θυμάμαι καλά έκανε ένα μήνα να μπεί από μόνη της στην κρεβατοκάμαρα.

Για το τελευταίο που λες αν είναι καλύτερα να ζήσουν τα γατάκια σε περιφραγμένη αυλή, αυτό είναι εντελώς διαφορετιό θέμα.Αν πιστεύεις ότι υπάρχουν προβλήματα με την συγκατοίκιση τους στο σπίτι σου, με τους άλλους που ζούν μαζί σου και με τον σκυλάκι σου και ότι εσύ δεν θα έχεις τον απαιτούμενο χρόνο να τα επιλύσεις, τότε η απόφαση είναι δική σου, αν θεωρείς ότι εκεί θα είναι καλύτερα.
Πάντος η σκέψη σου να τα στρειρώσεις είναι πάρα πολύ καλή και για αυτά τα ίδια αλλά και για την μείωση του τεράστιου ποσού αδέσποτων που υπάρχουν ήδη στους δρόμους.
Ένα μεγάλο μπράβο από μένα που τα έσωσες από τον δρόμο που ζούσαν.

croft
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ίσως εγώ δεν εξήγησα καλά την κατάσταση..ωραια........για να το θεσω αλλιως...το προβλημα σου ειναι οτι φοβασαι οτι δεν θα εξημερωθουν τα γατακια...ή οτι δεν χωρατε στο δωματιο και δεν θα αντεξεις οπως λες???....γιατι για το πρωτο...την απαντηση σου τη δωσαμε...![]()
Το πρόβλημα μου είναι οτί φοβάμαι πως δεν θα εξημερωθούν και αυτό το λέω γιατί κάνουμε 1 βήμα μπρός και 10 πίσω. Δηλαδή ανεβαόνουν στο κρεβάτι, τρώνε απ'το χέρι μου, παίζουν με τα παιχνίδια που τους κουνάω.. Αλλά δεν πλήσιάζωνται με τίποτα και όταν πάω να τους φτιάξω την κουβερτούλα τους πχ μου χυμάνε χχχ γρατζουνιές και δαγκώματα, δεν μπορώ ούτε να τα ψεκάσω και αυτό είναι πρόβλημα.
Όσον αφορά τις ζημιές για να καταλάβεις μου ρήξαν κάτω το λαπ τοπ απ'το γραφείο και πολά άλλα τέτοια, δεν είναι μικρο ζημιές. Γι'αυτό είπα πως δεν μπορώ να είμαι κλισμένη συνέχεια μες το δωμάτιο.
Απο την άλλη δεν έχω εμπειρία απο άλλα αγρια γατάκια και τα κορίτσια που ασχολούνται πιο πολυ καιρό με γατάκια και με βοήθησαν, μου είπαν μως δεν φοβούνται απλά δεν θέλουν και μάλλον δεν θα εξημερωθούν και όσο μένουν εδώ μετά θα είναι πιο δύσκολο να προσαρμοστούν έξω.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
καληνυχτα...
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
croft
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αν κατάλαβα καλά είναι η πρώτη φορά που υιοθετείς γατάκια.
Αν μέχρι τώρα είχες σκύλο σίγουρα η συμπεριφορά του σκύλου σε σχέση με την γάτα, και ως προς τον χώρο που ζεί αλλά και ως προς τον ιδιοκτήτη είναι διαφορετική.Μήπως υποσυνείδητα περιμένεις από τα δυό γατάκια να έχουν παρόμοιο συναισθηματικό δέσιμο μαζί σου σαν αυτό που έχει το σκυλάκλι σου;
Σίγουρα ήδη σε αγαπάνε τα δυό γατάκια, λόγω της μικρής τους ηλικίας (4-5 μηνών) θα αποτελείς για αυτά την ασφαλειά τους και την προστασία τους.
Τώρα πιθανόν να είχαν τραυματικές εμπειρίες όταν ζούσαν μόνα στους δρόμους και να είναι πολύ φοβισμένα.Πιστεύω ότι δεν φοβούνται εσένα, αλλά γενικά είναι ακόμη πολύ τρομαγμένα και ανασφαλή.Θα χρειαστεί αρκετός χρόνος και υπομονή για να αποβάλουν τις φοβίες τους.
Η ανησυχία σου τώρα ότι ζούν εδώ και ένα μήνα σε ένα δωμάτιο είναι λίγο υπερβολική για μένα, είναι μικρά ακόμη σε ηλικία και καλό είναι να εξοικιωθούν με τον περιορισμένο χώρο αρχικά και μετά με το υπόλοιπο σπίτι.Η πρώτη μου γατούλα όταν την υιοθέτησα περίπου 1,5 μηνών ,αν θυμάμαι καλά έκανε ένα μήνα να μπεί από μόνη της στην κρεβατοκάμαρα.
Για το τελευταίο που λες αν είναι καλύτερα να ζήσουν τα γατάκια σε περιφραγμένη αυλή, αυτό είναι εντελώς διαφορετιό θέμα.Αν πιστεύεις ότι υπάρχουν προβλήματα με την συγκατοίκιση τους στο σπίτι σου, με τους άλλους που ζούν μαζί σου και με τον σκυλάκι σου και ότι εσύ δεν θα έχεις τον απαιτούμενο χρόνο να τα επιλύσεις, τότε η απόφαση είναι δική σου, αν θεωρείς ότι εκεί θα είναι καλύτερα.Πάντος η σκέψη σου να τα στρειρώσεις είναι πάρα πολύ καλή και για αυτά τα ίδια αλλά και για την μείωση του τεράστιου ποσού αδέσποτων που υπάρχουν ήδη στους δρόμους.
Ένα μεγάλο μπράβο από μένα που τα έσωσες από τον δρόμο που ζούσαν.![]()
Καταρχήν σε ευχαριστώ πολύ αλλά δεν νομίζω πως έκανα κάτι σπουδαίο.
Ειχα και στο παρελθόν γατάκι και ξέρω πως η συμπεριφιρά τους δεν έχει καία σχεση με του σκύλου. Όυτε εχω την απαίτηση να προσαρμοστούν αμέσως και να αρχήσουν πατουσάκια. Απλά θεορώ πως σε 1 διάστημα 1 μηνός που τα έχω και τα φριντίζω θα έπρπε να φτασουν σε σημείο τουλάχιστον να μην χυμάνε. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να μην θέλουν ακόμα την επαφή αλλά αυτά ακόμα μου χυμάνε.
και όπως καταλαβαίνεις θα πρέπει κάποια στιγμή να προσαρμοστούν με το υπόλοιπο σπίτι χωρις να υπάρχει φόβος να επιτεθούν στο σκύλο μου γατί δεν μπορούμε να ζούμε επ απειρον κλεισμένη μέσα σε 1 δωμάτιο.
Desdemona
Διάσημο μέλος
Για να ηρεμήσουμε λιγάκι, παίρνουμε αμέσως τον κόσμο απ' τα μούτρα...
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
πουπουλίνα, διακρίνω μία επιθετικότητα, ή είναι ιδέα μου; Τα γατάκια μπορεί όντως να είναι άγρια, η κοπέλα μπορεί να έχει ή να μην έχει τη διάθεση να κάνει υπομονή για να ηρεμήσουν (δεν παίρνουμε όλοι μας γατιά με την προϋπόθεση να εξημερώσουμε άγρια θηρία), όμως μπήκε στο φόρουμ αναζητώντας μία λύση.
Για να ηρεμήσουμε λιγάκι, παίρνουμε αμέσως τον κόσμο απ' τα μούτρα...
οχι...δεν εχω καμμια επιθετικοτητα....απλα...αλλο προβλημα γραφει στο 1ο ποστ...και αλλο στο 2ο...για το 1ο απαντησαμε....δεν διευκρινιζει ομως αν υφισταται το 2ο προβλημα...και επισης εκει που κυριως διαφωνω ειναι οτι οι καποιες κοπελες που υποτιθεται οτι ξερουν απο γατες την συμβουλεψαν να τα αφησει γιατι δεν θα εξημερωθουν ποτε...εκει ειναι η,ας το πουμε,επιθετικοτητα μου και οχι στην κοπελα...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool