Πείτε μου την άποψή σας

Ίσως εγώ δεν εξήγησα καλά την κατάσταση..
Το πρόβλημα μου είναι οτί φοβάμαι πως δεν θα εξημερωθούν και αυτό το λέω γιατί κάνουμε 1 βήμα μπρός και 10 πίσω. Δηλαδή ανεβαόνουν στο κρεβάτι, τρώνε απ'το χέρι μου, παίζουν με τα παιχνίδια που τους κουνάω.. Αλλά δεν πλήσιάζωνται με τίποτα και όταν πάω να τους φτιάξω την κουβερτούλα τους πχ μου χυμάνε χχχ γρατζουνιές και δαγκώματα,
Υπήρξαν περιπτώσεις υιοθεσειών μέσα στο φόρουν που αντιμετώπιζαν τον πρώτο καιρό τα ίδια ακριβώς προβλήματα.Ήταν θέμα χρόνο, με τον καιρό τα προβλήματα ξεπεράστηκαν.:)
Είναι ακόμη φοβισμένα, χρειάζεται δυστυχώς μεγάλη υπομονή σε τέτοιες περιπτώσεις.:hmm:

δεν μπορώ ούτε να τα ψεκάσω και αυτό είναι πρόβλημα

Τον πρώτο τους αποπαρασιτικό ψεκασμό θα μπορούσε να τους το κάνει ο κτηνίατρος.
Όταν πρωτοπήγα την Μυρτούλα μου στον κτηνίατρο, τότε που την βρήκα αδεσποτούλα, μου έκανε τον πρώτο ψεκασμό σαν επίδειξη για να δώ πώς γίνεται. :)
Όσον αφορά τις ζημιές για να καταλάβεις μου ρήξαν κάτω το λαπ τοπ απ'το γραφείο και πολά άλλα τέτοια, δεν είναι μικρο ζημιές. Γι'αυτό είπα πως δεν μπορώ να είμαι κλισμένη συνέχεια μες το δωμάτιο.
Απο την άλλη δεν έχω εμπειρία απο άλλα αγρια γατάκια και τα κορίτσια που ασχολούνται πιο πολυ καιρό με γατάκια και με βοήθησαν, μου είπαν μως δεν φοβούνται απλά δεν θέλουν και μάλλον δεν θα εξημερωθούν και όσο μένουν εδώ μετά θα είναι πιο δύσκολο να προσαρμοστούν έξω.

Μάλλον τελικά είχα δίκιο, είσαι "πρωτάκι" στις γάτες.;)
Δεν νομίζω να υπάρχει μέλος που να μην έχει να σου διηγηθεί μιά ολόκληρη λίστα με τις ζημιές που έχουν κάνει υτα γατάκια τους.;)
Δυστυχώς αν θέλουμε να έχουμε τετράποδα φιλαράκια στο σπίτι μας πρέπει να συπεριλάβουμε στην συμβίωση μαζί τους, και αυτό το ενδεχόμενο.:hmm:
Μιά απλή λύση είναι να τοποθετείς τα αντικείμενα που δεν θέλεις να πάθουν ζημιά σε σημεία που δεν μπορούν να τα φτάσουν.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:):) Μπραβο σου που μαζεψες τα γατουλια σπιτι σου ,γιατι σιγουρα εξω δεν θα περνουσαν καλυτερη ζωη και θα ηταν εκτεθημενα και σε πολλους κινδυνους.
Αν πραγματι θελεις να τα κρατησεις ,μαλλον πρεπει να κανεις αρκετη υπομονη,γιατι εσυ μπορει να τα εχεις συνηθισει εκεινα ομως ειναι ζωακια και θελουν το χρονο τους.Το οτι ερχονται στο κρεβατι σου ειναι καλο σημαδι ,αναγνωριζουν τη μυρουδια σου και διχνουν διαθεση για προσεγγιση.Με απλα πραγματα,οπως μια κορδελλα,ενα κουβαρι μπορεις να τα προκαλεις να παιζουν μαζι σου ετσι ωστε σιγα-σιγα να σε πλησιαζουν.Υπομονη και καλη διαθεση θελουν.
Καλη επιτυχια!!!!:):)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα και απο μένα. Καταλαβαίνω ότι δεν έχεις εμπειρία απο γατιά και είναι λογική η "φοβία" που έχεις απεναντί τους. Πίστεψε με έχω την ίδια ακριβώς απέναντι στα σκυλιά ενω τα αγαπάω πάρα πολύ.
Εγω θα έδινα λίγο χρόνο ακόμα στα γατούλια. Βεβαια το ότι ειναι κλεισμένα σε ένα δωμάτιο δεν βοηθάει και ιδιαίτερα από τη στιγμή που ειναι "υπερκινητικά" και μικρούλια. Φυσικά το πόσο χρόνο θα τους δώσεις εξαρτάται και από τις δικές σου αντοχές, γιατί κανείς δεν είπε να "κακοπερνάς" εσύ για να έχουν στέγη τα γατάκια.
Η σχετική συμβουλή που έχω να σου δώσω ειναι να "αδιαφορήσεις" για λίγο απέναντί τους. Δηλαδή να μην ασχολείσαι παρα μονο με το φαγητο την άμμο τους και καποια γλυκα λογάκια που θα τους λες χωρίς να κανεις προσπαθειες ουτε να τα χαιδεψεις ουτε να τα πιασεις...να εχουν ελαφρα την ησυχια τους δηλαδή μήπως και αρχισουν αυτά και σε πλησιάζουν...Οι γατουλες γενικά θελουν ηρεμία, σταθερή γλυκιά φωνή και οσο γίνεται συγκεκριμένες συνήθειες...
αν πάλι δεις οτι τελικα δεν γίνεται τίποτα και κανείς απ΄'ολους σας δεν ειναι ευτυχισμένος, μπορεις να βρεις ενα ασφαλές μέρος μακρια απο αυτοκινητα φόλες κλπ όπως το περιφραγμένο κτήμα που έλεγες αλλα με εναν ανθρωπο να έχει την έννοια τους και να τα φροντίζει μιας και εκανες το καλό να τα μαζέψεις από τον δρόμο...αν τελικα τα καταφερεις και τα κρατήσεις παλι εδω ειμαστε για περαιτερω συμβουλές..

Υπήρξαν περιπτώσεις υιοθεσειών μέσα στο φόρουν που αντιμετώπιζαν τον πρώτο καιρό τα ίδια ακριβώς προβλήματα.Ήταν θέμα χρόνο, με τον καιρό τα προβλήματα ξεπεράστηκαν.:)
Είναι ακόμη φοβισμένα, χρειάζεται δυστυχώς μεγάλη υπομονή σε τέτοιες περιπτώσεις.:hmm:

Τον πρώτο τους αποπαρασιτικό ψεκασμό θα μπορούσε να τους το κάνει ο κτηνίατρος.
Όταν πρωτοπήγα την Μυρτούλα μου στον κτηνίατρο, τότε που την βρήκα αδεσποτούλα, μου έκανε τον πρώτο ψεκασμό σαν επίδειξη για να δώ πώς γίνεται. :)

Μάλλον τελικά είχα δίκιο, είσαι "πρωτάκι" στις γάτες.;)
Δεν νομίζω να υπάρχει μέλος που να μην έχει να σου διηγηθεί μιά ολόκληρη λίστα με τις ζημιές που έχουν κάνει υτα γατάκια τους.;)
Δυστυχώς αν θέλουμε να έχουμε τετράποδα φιλαράκια στο σπίτι μας πρέπει να συπεριλάβουμε στην συμβίωση μαζί τους, και αυτό το ενδεχόμενο.:hmm:
Μιά απλή λύση είναι να τοποθετείς τα αντικείμενα που δεν θέλεις να πάθουν ζημιά σε σημεία που δεν μπορούν να τα φτάσουν.:)

Μακάρι να εξημερωθούν και να μην χρειαστεί να τα δώσω, πραγματικά δεν ξέρεις πόσο στεναχωριέμαι μόνο με τη σκέψη. Θα κανω υπομονή να δω πως θα πάνε τα πράγματα.
Μες την βδομάδα θα τα πάω στην κτηνίατρο για τη στείρωση και θα της πω για αποπαρασίτωση. Περιμένω να μου φέρουν παγίδα γιατί δεν πιάνονται αλλιώς.
Όσο για τις ζημιές το ξέρω πως είναι μες το πρόγραμμα, αλλά για να καταλάβεις τι γίνεται.. μου σκαρφαλώνουν τους σωλίνες του καλοριφέρ και φτάνουν μέχρι το ταβάνι! Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ σημείο που να μην ανεβαίνουν.
Να σε ρωτήσω κάτι; Υπάρχει περίπτωση μετά την στείρωση να ηρεμήσουν κάπως;

Μακάρι να εξημερωθούν και να μην χρειαστεί να τα δώσω, πραγματικά δεν ξέρεις πόσο στεναχωριέμαι μόνο με τη σκέψη. Θα κανω υπομονή να δω πως θα πάνε τα πράγματα.
Μες την βδομάδα θα τα πάω στην κτηνίατρο για τη στείρωση και θα της πω για αποπαρασίτωση. Περιμένω να μου φέρουν παγίδα γιατί δεν πιάνονται αλλιώς.
Όσο για τις ζημιές το ξέρω πως είναι μες το πρόγραμμα, αλλά για να καταλάβεις τι γίνεται.. μου σκαρφαλώνουν τους σωλίνες του καλοριφέρ και φτάνουν μέχρι το ταβάνι! Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ σημείο που να μην ανεβαίνουν.
Να σε ρωτήσω κάτι; Υπάρχει περίπτωση μετά την στείρωση να ηρεμήσουν κάπως;

Ηρεμούν μετά την στείρωση αλλά δεν φαίνεται αμέσως από την επόμενη μέρα, το αποτέλεσμα.Θέλει κάποιο χρόνο και σιγά-σιγά θα κατασταλάξουν οι ορμόνες τους.:hmm:
Τι φύλο έχουν τα γατάκια;:)

Καλησπερα και καλως ορισες...
Χαιρομαι που αποφασισες να ανοιξεις την αγκαλια σου σε δυο αδεσποτα γατακια που πραγματικα σε ειχαν και σε εχουν αναγκη...
Κατ αρχην δεν χρειαζεται να απογοητευεσε,ουτε να στεναχωριεσε....ειμαι πεπεισμενος οτι αν τους αφιερωσεις χρονο θα σε πλησιασουν και θα πανε ολα κατ ευχην...τροποι πολλοι...την ωρα του φαγητου..η να αραξεις στο πατωμα κοντα στον καναπε που κρυβονται...και ας περιμενεις..δεν χαθηκε ο κοσμος...η εκει που κοιμοθνται να βαλεις ενα φορεμενο ρουχο σου....να γινουν οικεια με την 'μυρωδια' σου..
Ειναι κριμα να τα αποχωριστεις...προσπαθησε το...
Θετικη ψυχολογια....Θετικα αποτελεσματα...

p.s το να τα πιασεις και να τα στειρωσεις,το μονο που θα καταφερεις θα ειναι η οποια οικειοτητα εχει δημιουργηθει μεχρι στιγμης να χαθει...προσεγγισε τα πρωτα και αφου εξημερωθουν και γινουν χαδιαρικα-γιατι σιγουρα θα γινουν:)-,τοτε προβαινεις στην στειρωση τους...
ουτως η αλλως αν τωρα ειναι σχεδον 5 μηνων,εχεις ανετα κανα τριμηνο ακομη..
Ειλικρινα ευχομαι να πανε ολα καλα...
Φιλικα...Σπυρος

αφου τα ταιζεις απο το χερι, δεν μπορεις να τα βαλεις στη γατοφορο?

Κορίτσια δεν σας προλαβαίνω να απαντήσω σε όλες ξεχωριστά...
Θέλω να σας ευχαριστήσω για τις συμβουλές σας και τα ενθαριντικά λόγια σας.
Θα κάνω λίγο υπομονή ακόμα ελπίζωντας πως θα ημερέψουνε.

Νότα
Δεν μπορώ να τα αφήσω ελεύθερα σε όλο το σπίτι γιατί έχω και το σκύλο (αυτός δεν τα πλησιάζει, είναι πολύ καλός) και φοβάμαι πως θα του επιτεθούν. Από την άλλη υπάρχουν πολλά σημεία να χοθούν και αν χρειαστεί δεν μπορώ να τα πιάσω παρά μόνο με παγίδα, γι'αυτό τα έχω περιορισμένα στο δωμάτιό μου.

αφου τα ταιζεις απο το χερι, δεν μπορεις να τα βαλεις στη γατοφορο?

Οχι δεν μπορώ να τα πιάσω με τίποτα.

Σπύρο σε ευχαριστώ, καλώς σας βρήκα.
Δεν το ήξερα ότι συμβαίνει αυτό με τη στείρωση. Ισως κάνω λίγο υπομονή ακόμα.
Ευχαριστώ για τις συμβουλές, τα έχω κάνει όλα αυτά που λές,θα συνεχίσω έτσι και βλέπουμε.

Ηρεμούν μετά την στείρωση αλλά δεν φαίνεται αμέσως από την επόμενη μέρα, το αποτέλεσμα.Θέλει κάποιο χρόνο και σιγά-σιγά θα κατασταλάξουν οι ορμόνες τους.:hmm:
Τι φύλο έχουν τα γατάκια;:)
Το 1 θυλικό το άλλο αρσενικό, αλλά δεν παίρνω όρκο για το θυλικό δεν το έχω πιάσει την είδα κάποια στιγμή που ήταν ανάσκελα και έπαιζε και δεν έχει "μπιζελάκι"
όπως ο άλλος.

Το 1 θυλικό το άλλο αρσενικό, αλλά δεν παίρνω όρκο για το θυλικό δεν το έχω πιάσει την είδα κάποια στιγμή που ήταν ανάσκελα και έπαιζε και δεν έχει "μπιζελάκι"
όπως ο άλλος.

Αν όντος το ένα είναι αρσενικό και το άλλο θηλυκό καλύτερα ρώτησε τον κτηνίατρο, πότε πιστεύει ότι μπορούν να στειρωθούν.:hmm:
Καμιά φορά τα θηλυκά έχουν νωρίς οίστρο.:hmm:

Αν όντος το ένα είναι αρσενικό και το άλλο θηλυκό καλύτερα ρώτησε τον κτηνίατρο, πότε πιστεύει ότι μπορούν να στειρωθούν.:hmm:
Καμιά φορά τα θηλυκά έχουν νωρίς οίστρο.:hmm:

Μου είπε ότι μπορούν να στειρωθούν και τώρα.
Η αλήθεια είναι πως ο μικρός έχει αρχείσει να ανεβαίνει πάνω της, της δαγκώνει τον σβέρκο και την ζήμώνηΚαι αυτή κάθετε!! δεν κουνιούνται όμως.
Πρέπει να ανησυχώ;

Τι να πώ δεν έχω εμπειρία με οίστρο γάτας.Την Μυρτώ την στείρωσα περίπου έξι μηνών ενώ ετοιμάζονταν για τον πρώτο της οίστρο(σύμφωνω με τον κτηνίατρο μας) και τον Αρη τον έφερα στειρωμένο στο σπίτι. :hmm:
Πάντος εγώ προσωπικά θα τους έκανα σύντομα την στείρωση.:hmm:

Υ.Γ Η ηλικία τους προσδιορίστηκε κατά προσέγγιση; Υπάρχει ενδεχόμενο να είναι λίγο μεγαλύτερα;:hmm:

Μου είπε ότι μπορούν να στειρωθούν και τώρα.
Η αλήθεια είναι πως ο μικρός έχει αρχείσει να ανεβαίνει πάνω της, της δαγκώνει τον σβέρκο και την ζήμώνηΚαι αυτή κάθετε!! δεν κουνιούνται όμως.
Πρέπει να ανησυχώ;
εγω θα ανησυχουσα σιγουρα!:/::/:

Καϊκαμε! Μόνο αυτό έλειπε για να δέσει το γλυκό!
Μες την βδομάδα θα μου φέρουν την παγίδα και θα τα πάω στην κτηνίατρο, ελπίζω να προλάβω...

μην ανησυχεις, ολα θα πανε καλα...

μην ανησυχεις, ολα θα πανε καλα...
Αχ σε ευχαριστώ.. Μακάρι όλα να πάνε καλά, να τα στειρώσω και να αρχίσουν να ημερεύουν γιατί δεν θέλω να τα δώσω τα σκασμένα.

Εύχομαι τα καλύτερα.:D:D:D
Και περιμένουμε να ακούσουμε τα νέα σας.:)

Εύχομαι τα καλύτερα.:D:D:D
Και περιμένουμε να ακούσουμε τα νέα σας.:)
Μόλις ξύπνησε η μικρή και τεντώνεται.:rolleyes:
Ευχαριστώ πολύ:)
Θα σας κρατώ ενήμερες.

Το ότι βρίσκονται πιθανότατα και τα δύο σε φάση οίστρου, σίγουρα δεν βοηθάει την κατάσταση, όπως και το ότι είναι περιορισμένα σε μικρό χώρο.
Πρέπει οπωσδήποτε να τα πας στο γιατρό, εκτός από αποπαρασίτωση χρειάζονται και εμβόλια, είναι ήδη μεγάλα. Αν δεν μπορείς η ίδια να τα πιάσεις, ζήτησε βοήθεια από κάποιον λίγο πιο έμπειρο. Αν ο κτηνίατρος τα στειρώσει κιόλας, σίγουρα θα ηρεμήσουν κάπως (αν και όχι από τη μια μέρα στην άλλη, όπως σου είπαν ήδη και πιο πάνω). Δοκίμασε επίσης και το feliway, πολλοί έχουν δει αποτελέσματα σε γατάκια με προβλήματα συμπεριφοράς.

Τέλος, συμφωνώ απολύτως μ' αυτό που σου είπε η Νότα: αν νιώθεις ότι σου κάνουν τη ζωή πατίνι, πραγματικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα κρατήσεις (εφόσον μπορείς να τους εξασφαλίσεις μια εναλλακτική λύση). Στη σχέση μας μ' ένα ζώο, όπως και μ' έναν άνθρωπο, πρέπει να νιώθουμε ότι παίρνουμε κιόλας, όχι μόνο ότι δίνουμε. Διαφορετικά, το αρνητικό κλίμα το αντιλαμβάνονται και αυτό επιδρά άσχημα στη συμπεριφορά τους, δημιουργώντας φαύλο κύκλο.

Το ότι βρίσκονται πιθανότατα και τα δύο σε φάση οίστρου, σίγουρα δεν βοηθάει την κατάσταση, όπως και το ότι είναι περιορισμένα σε μικρό χώρο.
Πρέπει οπωσδήποτε να τα πας στο γιατρό, εκτός από αποπαρασίτωση χρειάζονται και εμβόλια, είναι ήδη μεγάλα. Αν δεν μπορείς η ίδια να τα πιάσεις, ζήτησε βοήθεια από κάποιον λίγο πιο έμπειρο. Αν ο κτηνίατρος τα στειρώσει κιόλας, σίγουρα θα ηρεμήσουν κάπως (αν και όχι από τη μια μέρα στην άλλη, όπως σου είπαν ήδη και πιο πάνω). Δοκίμασε επίσης και το feliway, πολλοί έχουν δει αποτελέσματα σε γατάκια με προβλήματα συμπεριφοράς.

Τέλος, συμφωνώ απολύτως μ' αυτό που σου είπε η Νότα: αν νιώθεις ότι σου κάνουν τη ζωή πατίνι, πραγματικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα κρατήσεις (εφόσον μπορείς να τους εξασφαλίσεις μια εναλλακτική λύση). Στη σχέση μας μ' ένα ζώο, όπως και μ' έναν άνθρωπο, πρέπει να νιώθουμε ότι παίρνουμε κιόλας, όχι μόνο ότι δίνουμε. Διαφορετικά, το αρνητικό κλίμα το αντιλαμβάνονται και αυτό επιδρά άσχημα στη συμπεριφορά τους, δημιουργώντας φαύλο κύκλο.

Καλησπέρα aretha!
Δεν ήξερα οτι μπορούσαν να έχουν οίστρο τόσο νωρίς, νόμιζα οτι έχουν για πρώτη φορά γύρο στους 6 μήνες.
Όπως κι'αν έχει όμως μες την βδομάδα θα μου φέρουν την παγίδα και θα τα πάω στην κτηνίατρο, θα τους γίνει αποπαρασίτωση και εμβολιασμός με την στείρωση.

΄Οπως είπα και στη Νοτα, δεν μπορώ να τα αφήσω ελεύθερα στο σπίτι γιατί έχω το σκύλο και θα του επιτεθούν, υπάρχουν και πολά μέρη που μπορούν να χωθούν, και αν χρειαστεί να τα πιάσω χωρίς παγίδα δεν γίνετε γι'αυτό και είναι περιορισμένα στο δωμάτιο.

Η αλήθεια είναι πως μ'έχουν κουράσει αρκετά και έχω απελπιστεί λίγο για να μην λέω και ψέματα. Συμφωνώ απόλυτα σ'αυτό που λές, πως σε κάθε μας σχέση πρέπει να νιώθουμε οτι παίρνουμε κιόλας. Εγώ όμως εχω δεθεί μαζί τους και τα αγαπάω όπως κι'αν είναι. Θα κάνω λίγο υπομονή ακόμα μήπως βελτιοθεί η κατάσταση...
Είμαι λίγο δύσπιστη όμως γιατί είναι αρκετά δύσκολα γατάια και όσο τα κρατάω δένομαι πιο πολύ μαζί τους και γίνετε όλο και δυσκολότερο να τα αποχωριστώ.

Υπάρχουν γατάκια που δεν εξημερώνωνται ποτέ, μπορεί να είναι ελάχιστες περιπτώσεις, αλλά είναι μία πιθανότητα που πρέπει να σκεφτώ κι'αν συμβεί να την αποδεχθώ οσο κι'αν με στεναχωρεί..

Το feliway το έχεις δοκιμάσει, έχει αποτελέσματα; Ξέρεις αν μπορώ να το προμηθευθώ απο κάποιο pet shop;

Το feliway το έχεις δοκιμάσει, έχει αποτελέσματα; Ξέρεις αν μπορώ να το προμηθευθώ απο κάποιο pet shop;
Δεν το έχω δοκιμάσει, ευτυχώς δεν χρειάστηκε ποτέ. Το έχουν δοκιμάσει όμως αρκετά μέλη του mycat, με επιτυχία. Το φέρνουν κάποια πετ σοπ, μπορείς όμως να το αγοράσεις και από το ιντερνετ (το amazon λογικά θα το έχει).

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back