Γωγώ1980
Νεοφερμένο μέλος
είμαι νέο μέλος. Έχω ένα πρόβλημα με τον γάτο μου είναι ένας λευκός περσικός κούκλος. Τον πήρα πριν 3 χρόνια από ένα εκτροφείο με την συμφωνία ότι δεν θα τον αφήσω ποτέ έξω. Τον έφερα σπίτι πολύ χαρούμενη και σύντομα ανακάλυψα ότι κάνει πιπί στην άμμο του αλλά όχι και τα κακά του. Είχα αγανακτήσει αλλά δεν μπορούσα να κάνω κάτι ό,τι κι αν δοκίμασα δεν πέτυχε. Τότε ήμουν μ'ένα παιδί που πραγματικά αγαπούσε πολύ τα ζώα και ανεχόταν την όλη κατάσταση. Όμως μέσα σ'αυτά τα 3 χρόνια χώρισα και πριν 1 μήνα ξεκίνησα μια νέα σχέση. Δυστυχώς όμως ο τωρινός φίλος μου δεν αντέχει τα ζώα και γενικότερα ό,τι έχουν σχέση με αυτά τις τρίχες κτλ πόσο μάλλον τις ακαθαρσίες στα ξαφνικά επάνω στο πάτωμα. Έχω απελπιστεί πραγματικά τον αγαπάω και δεν θέλω με τίποτα να τον πετάξω έξω ή να τον χαρίσω κάπου. Πρέπει να σας πω ότι εδώ και 3 χρόνια ποτέ δεν έχει βγει έξω όποτε άνοιγα την πόρτα ούτε καν δοκίμαζε να βγει τώρα τελευταία έχει πεταχτεί έξω μερικές φορές αλλά αμέσως γυρίζει πίσω. Τι να κάνω;; Τον αγαπάω αλλά δεν μπορώ να αφήσω να χαλάσει η σχέση μου γι'αυτό τον λόγο. Έχετε να μου προτείνετε κάτι;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Δηλαδή εδώ και τρία χρόνια κάνει τα κακά του όπου να'ναι;κάνει πιπί στην άμμο του αλλά όχι και τα κακά του. Είχα αγανακτήσει αλλά δεν μπορούσα να κάνω κάτι ό,τι κι αν δοκίμασα δεν πέτυχε.
Αν είναι έτσι, φοβάμαι ότι θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να την κόψει τώρα τη συνήθεια.
Τίποτα όμως δεν είναι ακατόρθωτο... Ο κτηνίατρός σου τι λέει; Είναι στειρωμένος; Αν όχι, γι' αυτό έχει τάσεις φυγής. Άσε που, τώρα που το σκέφτομαι, ίσως να κάνει και τα κακά του εκτός άμμου για να "μαρκάρει"...τώρα τελευταία έχει πεταχτεί έξω μερικές φορές αλλά αμέσως γυρίζει πίσω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
χριστινα
Διάσημο μέλος
Στη δικη μου σχεση, ασχετα με αντιπαθειες η συμπαθειες ηταν απολυτα ξεκαθαρισμενο πως τα γατακια μου προυπηρχαν και πως θα υπαρχουν παντα (ακομη μου λεει πως τα προτιμω κι ας παντρευτηκαμε).
Κατανοω πως ειναι δυσκολο να αποδεχτει καποιος κατι καινουριο ειδικα αν σιχαινεται, αλλα νομιζω ολα λυνονται αν υπαρχει καλη διαθεση κι απο τους 2. Φανταζομαι πως και ο φιλος σου καταλαβαινει ποσο αγαπας το γατακι και ποσο θα κοστιζε να το αποχωριστεις. Θα πρεπει και οι 2 να κανετε υποχωρησεις (πχ εσυ μην τον αφηνεις στο κρεβατι η στο δωματιο αν ειστε μαζι, αλλα κι εκεινος η παθει υστερια αν δει καμια τριχα)
καταρχην για το οτι βγαινει ηδη σου ειπανε πως μπορει να ωφειλεται στο οτι δεν ειναι στειρωμενος (αν δεν ειναι)
Κι εμενα μου κανει εντυπωση να μην πηγαινει στην αμμο του
Πραγματικα με κτηνιατρο το εχεις συζητησει; Τι εχει πει;
Να ξεκινησουμε λοιπον απο αυτα γιανα εχουμε μια εικονα και να δουμε τι λυσεις υπαρχουν.
xaroula
Εκκολαπτόμενο μέλος
RedCat
Διάσημο μέλος
- ο γάτος δεν είναι φυσιολογικό που κανει κακα του όπου να'ναι. Κοιταξέ το με τον κτηνιατρό σου, επίσης μετά τον φαγητό βάζε τον στην άμμο του για να συνηθίζει..
και βασικότερο, μιλάς για μια σχέση ενός μήνα...(φυσικά και είναι διαφορετικό) αλλα με τον γάτο σου έχεις μια σχέση 3 χρόνων η οποία το μόνο σίγουρο είναι ότι θα παραμείνει αμετάβλητη, ενώ με τον καινούργιο σου φίλο...κανείς δεν ξέρει...εξήγησε του ότι ο γάτος προυπήρχε και θα συνεχίσει να υπάρχει...(και μένα ο αγαπημένος μου δεν είχε ξανασυμβιωσει με ζωα και τωρα πηραμε και δεύτερο γατί). το θέμα είναι εσύ ποσο αποφασιστική είσαι σ'αυτή την περίπτωση...αν γουστάρει μένει..
Συγνώμη αν "διαβάζομαι" κάπως απλά στην πορεία της ζωής μου ανακάλυψα ότι όποτε έκανα σχέση με άνθρωπο που δεν αγαπούσε τα ζώα, μετα από λίγο καιρό καταλάβαινα ότι έχουμε και διαφορετική οπτική γενικότερα στη ζωή..εύχομαι όλα να πανε καλά..
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
φυσικο ειναι να μην τον πολυχωνευει...Αν λοιπον σκεφτεσαι σοβαρα να κρατησεις τον φιλο σου και να μην τον δωσεις ( ειδες πως τα αντεστρεψα εντεχνως?
) ασχολησου κανενα μηνα με το να ανταμοιβεις το γατο οταν τα κανει στην αμμο, να τον ψεκαζεις οταν δεν τα κανει και να του διορθωσεις αυτη τη συνηθεια γιατι κι εγω που τα λατρευω να σε ειχα συντροφισσα θα ειχα προβλημα μ αυτο...
Γωγώ1980
Νεοφερμένο μέλος
cloud
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πήγαινέ τον άμεσα σε κάποιον καλό κτηνίατρο (αν δεν έχεις κάποιον, θα σου προτείνουμε εδώ πολλούς
) και γνώμη μου είναι ότι αν τον στειρώσεις θα λυθούν και αρκετά από τα προβλήματα που έχει.Σκέψου τη στείρωση, μάλλον για να μην τον έχεις στειρώσει μέχρι τώρα, θα είσαι αντίθετη, αλλά ξανασκέψου το

Γωγώ1980
Νεοφερμένο μέλος
Μμμμ.. δύσκολη η περίπτωσή σου. Κατ'αρχήν νομίζω ότι πρέπει να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα του γάτου, ανεξάρτητα από το αγόρι σου.
Πήγαινέ τον άμεσα σε κάποιον καλό κτηνίατρο (αν δεν έχεις κάποιον, θα σου προτείνουμε εδώ πολλούς) και γνώμη μου είναι ότι αν τον στειρώσεις θα λυθούν και αρκετά από τα προβλήματα που έχει.
Σκέψου τη στείρωση, μάλλον για να μην τον έχεις στειρώσει μέχρι τώρα, θα είσαι αντίθετη, αλλά ξανασκέψου το
![]()
Έχεις απόλυτο δίκιο πρέπει να λυθεί το όλο θέμα ανεξάρτητα απ'το αγόρι μου. Απλά δεν αντέχω άλλο και στην ουσία δεν φταίει ο γάτος αλλά εγώ!! Βασικά ζω στην επαρχία οπότε δεν μπορείτε να μου προτείνετε κάποιον καλό κτηνιάτρο πρέπει να βολευτώ με αυτούς που έχει η πόλη μου που οι περισσότεροι μου έχουν πει κατάμουτρα ότι αντιπαθούν τις γάτες!
Όσο για την στείρωση δεν το έκανα γιατί είναι όλο μέσα και έχω ακούσει ότι κάπως γίνονται μετά, αυτός ήδη βαριέται που ζει. 
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οόίους ο γάτος σουτα κάνει εκτός λεκάνης. Ρίξε μια ματιά εδώ. Πιστεύω πάντως, ότι κατά ένα μεγάλο μέρος ευθύνη για το ότι τα κάνει παντού ο γάτος, φταίει το ότι δεν τον έχεις στειρώσει. Το καημένο το ζωντανό δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να μαρκάρει το χώρο του...Όσο για την στείρωση δεν το έκανα γιατί είναι όλο μέσα και έχω ακούσει ότι κάπως γίνονται μετά, αυτός ήδη βαριέται που ζει.![]()
Πιστεύω ότι αν τον στειρώσεις θα γλυτώσεις από αυτό το πρόβλημα. Όσο για το πως θα γίνει μετά, δε νομίζω ότι θα έχει μεγάλη διαφορα. Χωρίς παρεξήγηση, αν ήθελες πιο ζωηρό γατάκι, δεν θα έπρεπε να πάρεις περσικό του οποίου το κύριο χαρακτηριστικό είναι η νοθρότητα!
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Και για όσους υποστηρίζουν ότι με τη στείρωση οι γάτες γίνονταο νωθρές...μήπως να σας δώσω για καμια βδομάδα τα δικά μου να αλλάξετε γνώμη?

Οσον αφορά στο θέμα με το φίλο σου, συμφωνώ ότι στις σχέσεις πρέπει να γίνονται υποχωρήσεις αλλά μάλλον αυτή τη φορά δεν θα πρέπει να υποχωρήσεις εσύ. Κατανοώ και τους ανθρώπους που δεν αντέχουν τα ζώα, αλλά εσύ ανέλαβες μια ισόβια δέσμευση όταν πήρες το γάτο και έπρεπε τότε να τα είχες σκεφτεί όλα αυτά. Σε τελική ο φίλος σου σήμερα είναι κι αύριο δεν είναι - στο απεύχομαι φυσικά - ενώ ένα ζώο είναι δέσμευση για μια ζωή. Βρες μια λύση που να μην επιβαρύνει κανενας από τους 3 σας.

Γωγώ1980
Νεοφερμένο μέλος
!! Δεν θα ήθελα πιο ζωηρό γάτο αλλά παρά είναι κάπως τώρα τελευταία 3 βήματα κάνει και σωριάζεται ξανά κάτω
. Σας ευχαριστώ πάντως!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος
Όπου και να οφείλεται εξ αποστάσεως διάγνωση από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν το γατί δε γίνεται. Ακόμη κι αν η αφόδευση εκτός λεκάνης οφείλεται στο ότι είναι αστείρωτος, η στείρωση δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα ως δια μαγείας, γιατί μιλάμε για μια συμπεριφορά που ξεκίνησε προτού καν τον πάρει η Nazim και συνεχίζεται 3 χρόνια τώρα.
Προς το παρόν, θα σου πρότεινα να ακολουθήσεις με σταθερότητα τις συμβουλές που σου έδωσαν η Χαρούλα, η Νότα και η Γιασμίν. Πολύ βασικό είναι να μην ενδίδεις στη γκρίνια και στα κλάματα, γιατί έτσι ανταμοίβεις την κακή συμπεριφορά (πχ μην του ανοίγεις την πόρτα όσο και να φωνάζει).
Είναι δύσκολο γιατί είναι μεγάλος, θα γίνουν τα νεύρα σου κρόσια, αλλά αν επιμείνεις πιστεύω ότι θα τα καταφέρεις.

χριστινα
Διάσημο μέλος

aspasiapef
Διάσημο μέλος
Αυτό το αντιμετωπίζουμε όλοι το τελευταίο διάστημα. Οι γατούλες μας απλά υποφέρουν από την ζέστη, όπως κι εμείς άλλωστε, κι έχουν γίνει λίγο τεμπέλες... Ο δικός μου για παράδειγμα, εκεί που ήταν πολύ ζωηρός, όλη μέρα κοιμάται μπροστά στο aircondition ή κάτω από το τραπέζι της τραπεζαρίας που είναι πιο δροσερά. Μάλιστα, παρόλο που του έχει κοπεί η όρεξη λόγω ζέστης, έχει παχύνει από την ακινησία! Για όλα υπάρχει εξήγηση...Δεν θα ήθελα πιο ζωηρό γάτο αλλά παρά είναι κάπως τώρα τελευταία 3 βήματα κάνει και σωριάζεται ξανά κάτω.

ΑΝΝΑ
Εκκολαπτόμενο μέλος
2ον οτι και αν γινει μη τον αφησεις στον δρομο γιατι δε νομιζω να επιβιωσει και εκτος απο αυτο θα ειναι πολυ δυστυχισμενος.Σκεψου να κανεις τετοια θυσια για το αγορι σου και μετα να χωρισετε θα εχεις τυψεις για παντα...
3ον πιστευω οτι αν το νεο σου αγορι σε θελει πραγματικα πρεπει να αποδεχτει το γατακι και ειμαι σιγουρη οτι με τον καιρο θα το αγαπησει.Αν σου ζηταει να το διωξεις μαλλον δε σκεφτεται να συναισθηματα σου οσο πρεπει.Αν ειχες παιδι απο γαμο θα το εδιωχνες???
Γωγώ1980
Νεοφερμένο μέλος
Εγω ηθελα να σου πω 1ον οτι το οτι βαριεται τωρα τελευταια οφειλεται στη ζεστη και οχι σε καταθλιψη.
2ον οτι και αν γινει μη τον αφησεις στον δρομο γιατι δε νομιζω να επιβιωσει και εκτος απο αυτο θα ειναι πολυ δυστυχισμενος.Σκεψου να κανεις τετοια θυσια για το αγορι σου και μετα να χωρισετε θα εχεις τυψεις για παντα...
3ον πιστευω οτι αν το νεο σου αγορι σε θελει πραγματικα πρεπει να αποδεχτει το γατακι και ειμαι σιγουρη οτι με τον καιρο θα το αγαπησει.Αν σου ζηταει να το διωξεις μαλλον δε σκεφτεται να συναισθηματα σου οσο πρεπει.Αν ειχες παιδι απο γαμο θα το εδιωχνες???
Με έκανες και γέλασα. Δηλαδή είναι ποτέ δυνατόν ένα παιδί να συκριθεί μ'ένα γάτο;;
Τουλάχιστον το παιδί μου θα πήγαινε στην τουαλέτα. χεχε Βασικά ο άνθρωπος δεν μου έχει πει τίποτα γιατί προς το παρόν αποφεύγω να τον φέρω στο σπίτι μου επειδή εγώ νιώθω άβολα με αυτή την κατάσταση. Αυτό έλειπε να μου έβαζε τέτοιο όρο είπαμε. Αλλά και εγώ δεν μπορώ να υποχρεώσω κάποιον να κοιμάται στο ίδιο κρεβάτι μ'ένα γάτο. Για παράδειγμα ο αδερφός μου εξαιτίας του γάτου δεν έρχεται ποτέ στο σπίτι μου! Απλά η κατάσταση είναι αφόρητη όσο και αν καθαρίζω. Επιπλέον τα έπιπλα είναι κατεστραμμένα και παντού υπάρχουν τρίχες ό,τι κι αν κάνω το σπίτι είναι γεμάτο τρίχες. ΠΑΝΤΟΥ! Τον έχω κακομάθει, εγώ φταίω. Αλλά δεν έχω σκοπό να τον πετάξω στον δρόμο. Εξάλλου έχουμε τεράστια αυλή. Μα πως να το κάνω αυτό; Τρία χρόνια δεν έχει βγει ποτέ έξω θα πεθάνει απ'τον φόβο του. Έλεγα να τον αφήνω στους γονείς μου που μένουν από πάνω όποτε έρχεται ο φίλος μου αλλά δεν τον θέλουν ούτε αυτοί! 
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Ναι και τα δυο έχουν ανάγκες.Με έκανες και γέλασα. Δηλαδή είναι ποτέ δυνατόν ένα παιδί να συκριθεί μ'ένα γάτο;;![]()
Να βρεις κάποιον να υιοθετήσει το γατούληΠείτε μου τι να κάνω;
anabou
Διάσημο μέλος
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool