Γωγώ1980
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anabou
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Πάντως την προτεραιότητα σε έναν άνθρωπο σαν αυτόν που δεν θέλεις να χάσεις, έπρεπε να τη δώσεις πριν πάρεις γατί. Έπρεπε να πάρεις υποψιν ότι δεν θα ήθελες να χαλάσεις μια σχέση ακόμα κι αν αυτός δεν θα γουστάρει τα ζώα.
thundercat
Νεοφερμένο μέλος
Εφ'όσον ανέλαβες τη ζωή ενός ζώου, είσαι υπεύθυνη γι'αυτό. Δεν υπάρχει λόγος για συγκρίσεις με παιδιά ή ανθρώπους γενικά. Η γάτα σου παραμένει ένας ζωντανός οργανισμός που έχει ανάγκες πέραν των διατροφικών. Αυτό πρέπει να το γνώριζες εξ'αρχής. Το ζώο μας αποτελεί ισότιμο μέλος της οικογένειάς μας και ανέχεται εξίσου τις δικές μας περίεργες συμπεριφορές (πχ μυρωδιές, φωνές, ωράρια, κοκ). Το γεγονός ότι η γάτα σου αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα σημαίνει ότι πρέπει να ανακαλύψεις τι φταίει και να προσπαθήσετε μαζί να το λύσετε, όπως θα έκανες με κάθε μέλος της οικογένειάς σου. Μπορεί η συνεννόηση με μια γάτα να είναι πιο ζόρικη αλλά επίσης αυτό το ήξερες εξ'αρχής. Τέλος, έχεις μεγάλο μέρος της ευθύνης του προβλήματος εφ'όσον επαναπαύθηκες στην ανοχή του προηγούμενού σου συντρόφου σχετικά με αυτό, και δεν επιχείρησες να το λύσεις τότε. Οι σύντροφοι δεν είναι μόνιμοι συνήθως - τα κατοικίδια ως επί το πλείστον είναι, και κανονικά οι λιγότερο σταθεροί πρέπει να προσαρμόζονται.
Διάβασε το άρθρο που σου προτάθηκε περί προβλημάτων της τουαλέτας, έχει πολλές ιδέες. Η γάτα χωράει στην τουαλέτα; Έχει βάθος για να σκάψει; Είναι η άμμος αρκετή; Είναι η τουαλέτα καθαρή; Η αφόδευση στη γάτα θέλει μανούβρες και οι γάτες είναι πολύ καθαρά ζώα. Μήπως επίσης η τουαλέτα είναι σε ακατάλληλο χώρο; Σου προτείνω να τσεκάρεις αυτά και παρόμοια θέματα με υπομονή πριν προβείς στη γνωστή ενέργεια "ξεφορτώματος".
Shakespeare
Δραστήριο μέλος
περιεργη συμπεριφορα, αλλα νομιζω θα υπαρχειν καποιος τροπος να διορθωθεί.
Επαναλαμβανω παντως πως πρεπει να ειναι καθαρη η αμμος για να παει η γατα..
marfot75
Δραστήριο μέλος
Αυτη τη στιγμή έχουμε μια γατούλα και δυο γατούληδες τα οποία λατρεύει. Όταν κάνουν τη βόλτα τους και αργούν λίγο να γυρίσουν πάει και τα ψάχνει. Η γειτονιά είναι πολύ καλή και δεν υπάρχει πρόσβαση σε αυτοκίνητα.Κι ενώ ξέρει ότι παίζουν στο χωραφάκι κάτω από το σπίτι πάλι ανησυχεί.
Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι ,δεν αποκλείεται ,ο σύντροφός σου αφού αγαπάει εσένα να αγαπήσει και να αποδεχτεί τον γατούλη σου. Χρειάζεται χρόνος.
Τώρα για το γεγονός ότι κάνει εκτός άμμου τα κακά του καταλαβαίνω ότι ζορίζεσαι, είναι δύσκολο αλλά νομίζω ότι διορθώνεται όπως σου είπαν και τα κορίτσια. Αλλά για τις τρίχες, συγγνώμη κιόλας, περσικό γάτο πήρες ήταν κάτι που δεν περίμενες;
χριστινα
Διάσημο μέλος
Την τουαλετα τη καταλαβαινω και αντιλαμβανομαι τη κουραση. Αλλα οι τριχες και οι φθορες σε καποιο βαθμο ειναι κατι που πανε πακετο με ενα γατακι. Εγω που εχω 3 να δεις τριχες.... Αυτο δεν θα το αποφυγεις. Μονο η ηλεκτρικη σκουπα θα διορθωσει τη κατασταση αρκετα.
Αν αυτα δεν τα αντεχεις τοτε μαλλον δεν σκεφτηκες πολυ ωρια και υπευθυνα, χωρις να σε κατακρινω γι' αυτο. Ισως να σου επεσαν πολλα η εστω περισσοτερα απ' οσα νομιζες. Στην περιπτωση αυτη αποδεξου το βαρος της δικης σου επιλογης και κανε υπομονη μεχρι να του βρεις ενα μονιμο και ασφαλες σπιτακι. Σε καμια περιπτωση μην τον παρατησεις
ruko
Διάσημο μέλος
Nazim, ξέρω ότι έχεις φτάσει στο αμήν, αλλά μπορεί να διορθωθεί το πρόβλημα. Απλώς θέλει υπομονή και επιμονή από μέρους σου.
Εκτός από αυτά που έχουν ήδη αναφερθεί, πολλές ιδέες θα βρεις εδώ (στα αγγλικά).
Το τακτικό χτένισμα θα βοηθήσει να περιοριστεί το κακό με τις τρίχες. Από κει και πέρα είναι θέμα σκούπας (αυτό έχουν τα μακρύτριχα).
Όσο για το φίλο σου, πολλοί άνθρωποι δεν συμπαθούν τα ζώα μέχρι να τα γνωρίσουν!

RedCat
Διάσημο μέλος
Αυτό που διαβάζω εγώ "πίσω από τις γραμμές" είναι ότι εσύ δεν αντέχεις την κατάσταση με τον γάτο...ο φίλος σου είναι λογικό αν τους φέρεις σε επαφή σιγα-σιγα και να τον αποδεχτεί και να τον αγαπήσει. Όπως σου είπα και στο προηγούμενο μήνυμά μου πρέπει εσύ πρώτη να υποστηρίζεις την επιλογή σου. Επ'ουδενί δεν σου είπα να βάλεις όρους του στυλ "αν δεν σ'αρεσει το γατί φύγε"..αλλα να δείχνεις με την συμπεριφορά σου ότι ο γάτος είναι μέρος αναπόσπαστο της ζωής σου...απο αυτά που λες κανείς μας δεν νομίζω ότι συμπεραίνει ότι σ'ευχαριστεί η συντροφιά του γιατιού σου...(συγχωρεσέ με αν καταλαβα λάθος, που το ελπίζω)... καταλαβαίνω την κούραση...εχω και εγώ δύο. Ξαφνικά: Το να τον αποκλειεις απο μέρη του σπιτιού, το να μην τον αφήνεις να κοιμάται πια μαζί σου (ενω εδω και τρία χρόνια το έκανε) δεν είναι και τα καλύτερα για την ψυχολογία του...Η γνώμη μου είναι να τον στειρώσεις και να του χαρίσεις λίγο χρόνο και θα δεις ότι όλα θα φτιάξουν...σκέψου πόση ανάγκη σε έχει και πως σε βλέπει μέσα απο τα μάτια του...αν αυτό δεν σε αγγίξει καλύτερα να βρεις ένα σπίτι για να τον δωσεις...
και ως 10 χρόνια (από ότι βλέπω) μεγαλύτερη επέτρεψέ μου μια συμβουλή: σε πολλές σχέσεις του ενός μήνα είδα τον άνθρωπο της ζωής μου...αλλά τελικά τζίφος...αντίθετα πάντα κάποιος με περίμενε σπίτι για αγκαλιες και αυτό ήταν σίγουρο (μάντεψε ποιος)
Καλό θα είναι να μην διαχωρίζουμε τις σχέσεις σε ανθρώπινες και μη, αλλα με το πόση χαρά και ζεστασιά μας προσφέρουν...να'σαι καλά και να πάνε πραγματικά όλα καλά στη ζωή σου..

ladycat
Διάσημο μέλος
Elunitta
Εκκολαπτόμενο μέλος
rotonda
Δραστήριο μέλος
Είναι φανερό ότι έχεις κουραστεί και θες ν' ανοίξεις καινούριο κεφάλαιο στη ζωή σου. Πρώτα όμως πρέπει να κλείσεις "σωστά" το προηγούμενο κεφάλαιο. Κάνε λίγο υπομονή λοιπόν για την ώρα (ναι, λόγω ζέστης, οι τρίχες, οι ακαθαρσίες και όλα αυτά είναι πιο κουραστικά - κι επιπλέον έχεις και τον ενθουσιασμό του καινούριου "αισθήματος"). Παράλληλα, κάνε κάποια βήματα που θα εξασφαλίσουν το μέλλον του γάτου σου: 1) στείρωσέ τον οπωσδήποτε, 2) ψάξε να του βρεις σπίτι. Ρώτα γνωστούς, βάλε αγγελίες κτλ, αναφέροντας πάντα το πρόβλημα.
Αυτό δεν μπορείς να το ξέρεις. Καμιά φορά υπάρχουν άνθρωποι που δέχονται να υιοθετήσουν ένα ζώο επειδή ακριβώς έχει πρόβλημα και δεν το θέλει κανένας. Τι χάνεις να το προσπαθήσεις; Αλλά όχι να τον δώσεις βιαστικά. Να εξετάσεις προσεκτικά κάθε ενδιαφερόμενο, ώστε να είσαι σίγουρη ότι ο γάτος δεν θα καταλήξει στο δρόμο. Γιατί, δυστυχώς, τα περσικά δεν επιβιώνουν έξω (ούτε μπορούν να κυνηγήσουν, λόγω πλακουτσωτής μουσούδας). Αλλά πρώτα απ' όλα στείρωσέ τον, έχεις μεγάλες πιθανότητες να λύσεις το πρόβλημα της συμπεριφοράς του.Πάντως έχετε δίκιο κανείς δεν πρόκειται να τον θέλει αν δεν ξεπεράσει αυτό το πρόβλημα πραγματικά όλοι όταν ακούν αυτό κάνουν πίσω...
xerxhs
Νεοφερμένο μέλος
Θα πω λίγα πράγματα μιας και με έχουν καλύψει οι προηγούμενοι. Είχα γάτο με το ίδιο πρόβλημα από μωρό. Μετά από αρκετές προσπάθειες που όμως λόγω απειρίας και έλλειψης ενημέρωσης δεν απέδωσαν,το αποδέχτηκα. Με ταλαιπωρούσε αυτή η συμπεριφορά σίγουρα. Με έφερνε και σε δύσκολη θέση.
Αλλά δεν σκέφτηκα ποτέ να τον δώσω,ειδικά επειδή είχε αυτό το πρόβλημα. Τον έχασα 12 χρονών από καρκίνο. Όχι απλά δεν ανακουφίστηκα που γλύτωσα το καθάρισμα,αλλά ευχήθηκα να καθάριζα αυτά και χειρότερα φτάνει να τον είχα ακόμη κοντά μου.
Για τις τρίχες δεν θα απαντήσω,είναι αστείο..
Σχέση ενός μήνα πιο σημαντική από το σύντροφο των 3 χρόνων...
Γελάς στην ιδέα και μόνο της σύγκρισης γάτου με παιδί..
Δε θα συνεχίσω. Εύχομαι τα καλύτερα και για τους δυό σας.
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
κατι ψιλοασχετο,αλλα απο περιεργεια.το γατουλη ειπες οτι τον πηρες απο εκτροφειο αν δεν κανω λαθος?δεν ειχες υπογραψει συμβολαιο?γιατι το δικο μου αναφερει οτι απαγορευεται να δωθει αλλου ο γατος χωρις προηγουμενη συζητηση με τον εκτροφεα κτλ.συγκεκριμενα το δικο μου αναφερει οτι αν για καποιο λογο θελω να τον δωσω,τον επιστρεφω στην εκτροφεα και του βρισκει νεο σπιτι η βρισκω εγω νεο σπιτι αφου πρωτα εγκριθει απο την εκτροφεα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool