Πειράζει που τρώει μόνο ξηρά τροφή;

magdalena

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η magdalena αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών. Έχει γράψει 147 μηνύματα.
Σημερα του εβαλα κονσερβα για μεσημεριανο και δεν εφαγε ανισιχο γιατι εδω και τεσσερις μηνες τρωει μονο ξηρη τροφη και φοβαμαι μην παθει τιποτα.:/::/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μην ανησυχείς..Οι καλής ποιότητας κροκέτες είναι το ιδανικό γευμα για τις γατούλες, μιας και περιεχουν συστατικα που προστατευουν τον οργανισμό τους (δοντακια, ουροποιητικό συστημα, κτλ)
όσο για τις κονσερβες, καλο ειναι να το βλεπουμε σα λιχουδια κι να μην το παρακάνουμε.
Οπότε, μη σκας!:up:
Ίσως να μην του αρεσε η μυρωδιά της κονσέρβας..:redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σημερα του εβαλα κονσερβα για μεσημεριανο και δεν εφαγε ανισιχο γιατι εδω και τεσσερις μηνες τρωει μονο ξηρη τροφη και φοβαμαι μην παθει τιποτα.:/::/:

Οχι δεν πειραζει καθολου,το αντιθετο μαλιστα.Οι κονσερβες εχουν στην πλειονοτητα τους υγρασια και δεν περιεχουν πολλα θρεπτικα συστατικα
και βιταμινες.Δυστυχως ομως αρεσουν στα πιο πολλα γατακια.:down:
Μια που εισαι τυχρεη γατομαμα,το δικο σου γατακι να προτιμαει κροκετες
δεν πρεπει να ανησυχεις καθολου.Μονο φροντιζε να εχει η γατουλα αφθονο φρεσκο νερακι παντα στην διαθεση της. :D:D:D

Οι έγκλειστες γάτες καλό είναι να τρώνε ξηρά τροφή, και πού και πού κονσέρβα. Ιδιαίτερα οι στειρωμένες

Οχι δεν πειραζει καθολου,το αντιθετο μαλιστα.Οι κονσερβες εχουν στην πλειονοτητα τους υγρασια και δεν περιεχουν πολλα θρεπτικα συστατικα
και βιταμινες.Δυστυχως ομως αρεσουν στα πιο πολλα γατακια.:down:
Μια που εισαι τυχρεη γατομαμα,το δικο σου γατακι να προτιμαει κροκετες
δεν πρεπει να ανησυχεις καθολου.Μονο φροντιζε να εχει η γατουλα αφθονο φρεσκο νερακι παντα στην διαθεση της. :D:D:D
διλαδι ειμαι πολυ τηχερι γατομαμα

:up::up::up:

Είσαι από τις λίγες τυχερές γατομαμάδες που η γάτα τους απεχθάνεται τη μαλακιά τροφή! Εγώ θα έλεγα μην του ξαναβάλεις κονσέρβα, άμα είναι για αλλαγή δώστου λίγο κοτοπουλάκι ή μοσχαράκι ψαχνό από το φαγητό που τρώτε εσείς. Η Μένια όταν ήταν μικρή δεν ήθελε καθόλου την ξηρή τροφή και στο τέλος μάζεψε πέτρα στα δόντια και αναγκαστήκαμε να της κάνουμε καθαρισμό (ο οποίος φυσικά γίνεται με γενική αναισθησία:(). Από τότε κόπηκε μαχαίρι η κονσέρβα και της δίνουμε ξηρά τροφή αρίστης ποιότητας.

:) καλησπέρα κι από μένα :)
δεν ξέρω αν είναι τύχη να μην τρώει τίποτε άλλο το γατί σου :) Ο Πρίνς μου τρώει μόνο ξηρά τροφή. Τις κονσέρβες απλά τις γλύφει και τις παρατάει. Εγώ τον πήγα και στον κτηνίατρο από την ανησυχία μου (ναι είμαι υπερβολική τι να κανουμε). Αλλά και μένα ο κτηνίατρος μου είπε οτι η ξηρά τροφή τον υπέρκαλύπτει. Αν θέλω να τον ταΊσω οτιδήποτε άλλο πρέπει να τον μπουκώσω στο στόμα κυριολεκτικά....

Η ρέινα δεν ξέρω αν τρώει κονσέρβες... πεπόνι πάντως μου βούτηξε από το πιάτο μου!!!

:)
Η ρέινα δεν ξέρω αν τρώει κονσέρβες... πεπόνι πάντως μου βούτηξε από το πιάτο μου!!!

Απίστευτο!!! Πεπόνι????:lol::lol:

εγω ως καλη γατομαμα(ψωναρα):D:Dλατρευω να του παιρνω σαλαμακια για γατες και πραγματικα το γατουλινι μου το καταυροχθιζει εκεινη την στιγμη(τι να κανουμε με το που αρχιζει το γουργουρισμα δεν μπορω να του αρνιθω τιποτα):D:Dπαρεπιπτοντος λατρευει το κοτοπουλο φοβερα ομος

της δίνουμε ξηρά τροφή αρίστης ποιότητας.
η wiskas ειναι καλη????:hmm::hmm:

Γεια χαρά σε όλους,
νομίζω πως έχω "χαθεί" λίγο στο θέμα της διατροφής. Γενικώς έχω μαζέψει ότι μικρό γατάκι βρίσκω στο δρόμο και όταν τα μεγάλωνα τα έδινα σε σπίτια με κήπους σε διάφορους γνωστούς.
Εδώ και 3 χρόνια όμως έχουμε κρατήσει τον Λαέρτη (μη γελάτε με το όνομα χα χα χα) τον οποίο έχουμε στειρώσει.
Ο πρώτος γιατρός μου είπε να τον ταϊζουμε ότι τρώμε εμείς αλλά οχι ξηρά τροφή γιατί προκαλεί πρόβλημα στα νεφρά. Εγώ άκουσα τον δεύτερο γιατρό που ήταν της άποψης μόνο ξηρά τροφή. Έτσι λοιπόν ο Λαέρτης έτρωγε πολύ καλή ξηρά τροφή που έπαιρνα από τον κτηνίατρο.
Την τελευταία εβδομάδα τον είχαμε με καθετήρα και διουρητικά και ο γιατρός είπε ότι φταίει η διατρόφή με ξηρά τροφή. Τα αρσενικά παρουσιάζουν λέει τέτοια συμπτώματα και αφού είδαμε ότι έχει τέτοια προδιάθεση να κόψουμε τελείως την ξηρά τροφή.
Τι κάνω τελικά; Έχω μπερδευτεί. Αποδείχθηκε ότι ο πρώτος γιατρός είχε δίκιο (αυτός που από την αρχή έλεγε να μην τρώει μόνο ξηρά)

Γεια χαρά σε όλους,
νομίζω πως έχω "χαθεί" λίγο στο θέμα της διατροφής. Γενικώς έχω μαζέψει ότι μικρό γατάκι βρίσκω στο δρόμο και όταν τα μεγάλωνα τα έδινα σε σπίτια με κήπους σε διάφορους γνωστούς.
Εδώ και 3 χρόνια όμως έχουμε κρατήσει τον Λαέρτη (μη γελάτε με το όνομα χα χα χα) τον οποίο έχουμε στειρώσει.
Ο πρώτος γιατρός μου είπε να τον ταϊζουμε ότι τρώμε εμείς αλλά οχι ξηρά τροφή γιατί προκαλεί πρόβλημα στα νεφρά. Εγώ άκουσα τον δεύτερο γιατρό που ήταν της άποψης μόνο ξηρά τροφή. Έτσι λοιπόν ο Λαέρτης έτρωγε πολύ καλή ξηρά τροφή που έπαιρνα από τον κτηνίατρο.
Την τελευταία εβδομάδα τον είχαμε με καθετήρα και διουρητικά και ο γιατρός είπε ότι φταίει η διατρόφή με ξηρά τροφή. Τα αρσενικά παρουσιάζουν λέει τέτοια συμπτώματα και αφού είδαμε ότι έχει τέτοια προδιάθεση να κόψουμε τελείως την ξηρά τροφή.
Τι κάνω τελικά; Έχω μπερδευτεί. Αποδείχθηκε ότι ο πρώτος γιατρός είχε δίκιο (αυτός που από την αρχή έλεγε να μην τρώει μόνο ξηρά)
Καλησπέρα και καλως μας ηρθες.
Ετρωγε ειδικη ξηρα τροφη για στειρωμενα;Εμεις στειρωθηκαμε πριν δυο μερες και η γιατρος ηταν καθετη στο θεμα,μονο ξηρα τροφη.Μαλιστα δεν περιεχει αλατι,και αποτρεπει το σχηματισμο ουρολιθων.:confused:

Καλησπέρα
είναι στειρωμένος και έτρωγε ξηρά τροφή για στειρωμένα, σε 3 μήνες θα κάνουμε την εξέταση για να δούμε σε τι κατάσταση είναι τα νεφρά του.
Ο γιατρός είπε ότι θα μπορούσε να ζήσει μια ζωή με ξηρά τροφή και να μην εχει κανένα πρόβλημα αλλά αφού παρουσίασε προδιάθεση θα πρέπει να αλλάξει διατροφή.

θα πρέπει να πάρει ειδική ξηρά τροφή για να καλύπτει το μικρό του πρόβλημα.

Γιατί σε 3 μήνες οι εξετάσεις; αφού τώρα παρουσίασε πρόβλημα;

εγω ως καλη γατομαμα(ψωναρα):D:Dλατρευω να του παιρνω σαλαμακια για γατες και πραγματικα το γατουλινι μου το καταυροχθιζει εκεινη την στιγμη(τι να κανουμε με το που αρχιζει το γουργουρισμα δεν μπορω να του αρνιθω τιποτα):D:Dπαρεπιπτοντος λατρευει το κοτοπουλο φοβερα ομος

Ναι κι εμάς οι γάτοι μας παθαίνουν αμόκ με το σαλαμάκι.. Τρελαίνονται. Δεν κάνουν έτσι για τίποτα άλλο.
Πάντως θα μπορούσες όταν δίνεις στο ψιψί σου κονσέρβα να βάζεις μέσα ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι. Οι γάτοι μου χάρη σ' αυτ΄είναι μεταξένιοι. Λάμπουν..

εμένα δεν μασουλάει :( βαριέται.... του δίνω όμως πάστα σολωμού ρίο μάρε... του πρίνς.. η ρέινα μόλις το μυρίζει ξυνίζει τη μούρη της.. (όχι ότι δεν είναι ήδη ξυνισμένη και χωρίς το ρίο μάρε)

SOS SOS στις γατούλες σας να δίνετε ΜΟΝΟ ξηρά τροφή! Ακούστε τι έπαθα:
Αγόρασα μια DSLR CANON φωτογραφική μηχανή και είπα να τη δοκιμάσω πάνω στη Μένια. Εκεί που χασμουριόταν χτες το βράδυ την τράβηξα με τη στοματάρα ορθάνοιχτη και ΤΙ βλέπω η άμοιρη! Τα πίσω δόντια της ήταν πορτοκαλοκίτρινα!!:blink: Επιεικώς έφριξα, την ανεβάζω τη φώτο στο PC, τη μεγενθύνω και η απόφαση πάρθηκε αμέσως. Αυτή τη στιγμή το Μενάκι μου είναι στον κτηνίατρο για καθαρισμό δοντιών (που γίνεται με γενική αναισθησία:(). Tην ταϊζω μόνο ξηρά τροφή και μόνο Hill's +Royal Canin. Ο κτηνίατρος είπε ότι για 8 ετών είναι μια χαρά τα δοντάκια της, άλλες γάτες θέλουν κάθε χρόνο καθαρισμό! Και επί της ευκαιρίας, θα της κάνει και αιματολογικές, βιοχημικές και εξετάσεις για τοξόπλασμα. Ευχηθείτε μας κάτασπρα δοντάκια και καλές εξετάσεις!:D

Συνημμένα

• IMG_0012.jpg
    IMG_0012.jpg
    86,8 KB · Εμφανίσεις: 54
Πω πω...Περαστικα σας και με λευκα δοντακια συντομα!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back