Περίεργη αντίδραση σε σφύριγμα

samis

Δραστήριο μέλος

Ο samis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 49 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 520 μηνύματα.
Δεν ξερω αν αυτο συμβαίνει σε όλες τις γάτες η μονο στην δικια μου αλλά ακουστέ τη ανακάλυψα, εχτος εκει που καθόμασταν άρχιζα να την σφυρίζω (οχι κανονικα αλλα καπως ποιο ψιλά) και άρχιζε να νιαουρίζει, να κανει βόλτες γυρω μου και να τρίβεται στα ποδια μου. Οταν κάθισα στο καναπε και το επανέλαβα ανέβηκε και αρχισε πάλι να νιαουρίζει και με το χεράκι της να χαϊδεύει το δικο μου όπου και το ψιλο δάγκωσε αλλα πολύ απαλά. Μετα απο λιγο σηκώθηκε στα πόδια της και αρχισε να χαιδευη το πρόσωπο μου και να ακουμπήσει το δικο της στο σαγόνι μου...:blink::blink::blink:

τι μπορεί να της κάνει και να αντιδρά ετσι οταν την σφυρίζω?? Καποιο ένστικτο που εχουν οι γατες?? κατι που της θυμίσει απο παλιά γιατι να μην ξεχνάμε οτι ειναι σχεδον 2 χρ και την εχω 2 μηνες μετα που την υιοθέτησα απ το δρόμο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα !!!
Δεν μπορω να ξερω ... αλλα το βρισκω πολυ τρυφερο !!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ο δικος μου κανει κατι παρομοιο. Οταν εκπνεω με θορυβο (φου φου) απο την μυτη ή το στομα ορμαει και δαγκωνει, αλλες φορες κανει τουμπες και θελει χαδια και τωρα τελευταια εκπνεει και αυτος με θορυβο απο την μυτη του καθε φορα που του κανω φου φου :lol:

Δεν ξερω αν αυτο συμβαίνει σε όλες τις γάτες η μονο στην δικια μου αλλά ακουστέ τη ανακάλυψα, εχτος εκει που καθόμασταν άρχιζα να την σφυρίζω (οχι κανονικα αλλα καπως ποιο ψιλά) και άρχιζε να νιαουρίζει, να κανει βόλτες γυρω μου και να τρίβεται στα ποδια μου. Οταν κάθισα στο καναπε και το επανέλαβα ανέβηκε και αρχισε πάλι να νιαουρίζει και με το χεράκι της να χαϊδεύει το δικο μου όπου και το ψιλο δάγκωσε αλλα πολύ απαλά. Μετα απο λιγο σηκώθηκε στα πόδια της και αρχισε να χαιδευη το πρόσωπο μου και να ακουμπήσει το δικο της στο σαγόνι μου...:blink::blink::blink:

τι μπορεί να της κάνει και να αντιδρά ετσι οταν την σφυρίζω?? Καποιο ένστικτο που εχουν οι γατες?? κατι που της θυμίσει απο παλιά γιατι να μην ξεχνάμε οτι ειναι σχεδον 2 χρ και την εχω 2 μηνες μετα που την υιοθέτησα απ το δρόμο

το πιο πιθανο ειναι οτι....της θυμιζει τον πρωτο της ερωτα!!!!!:lol::lol::lol::lol::lol::lol::P:P.....παντως,τετοια περιεργα τα εχουν οι γατες...εγω,δεν μπορω να σου απαντησω αν της θυμιζει κατι....εχω αναλογη περιπτωση με τον μπουκακο μου...οταν διαβαζω το ρολο μου για το θεατρικο..ερχεται και μου νιαουριζει με εναν εντελως διαφορετικο τροπο απο οτι αλλες φορες..:blink::blink:...και οχι μονο αυτο,αλλα μου τριβεται συνεχεια και επιμονα...τι να πω...δεν το κανει οταν μιλαω στο τηλ ή με καποιον ζωντανα,το κανει μονο οταν διαβαζω το ρολο μου..:lol::lol:

Προφανώς πέτυχες το κάλεσμα.:D
Επίσης...αν είναι θηλυκή και δεν είναι στειρωμένη, και σου τρίβετε πολύ, και αρχίσει και κάνει πατουσάκια, και τουρλώνει τον ποπο.. έχει οίστρο. Και θέλει προσοχή, μην στην κοπανήσει, ή ζευγαρώσει.

Προφανώς πέτυχες το κάλεσμα.:D
Επίσης...αν είναι θηλυκή και δεν είναι στειρωμένη, και σου τρίβετε πολύ, και αρχίσει και κάνει πατουσάκια, και τουρλώνει τον ποπο.. έχει οίστρο. Και θέλει προσοχή, μην στην κοπανήσει, ή ζευγαρώσει.

στειρωμενη ειναι........:)

εμενα το κανει αυτο οταν κτυπαει το κινητο μου!!

Οκ, άρα έχεις μια πάρα πολύ χαδιάρα γάτα, και της "μίλησες":)

Σε λίγο θα την κοιτάς μόνο, και θα σκέφτεσαι να έρθει να την χαϊδέψεις, και θα έρχεται.:cool:

απ την μια φοβομουν μην ειναι τπτ κακο που της προκανω και την αγχωνει αλλα οπως σας ειπα μονο χαδια μου κανει και νιαουριζει :) οποτε μια χαρα ...

προφανως της αρεσει το σφυριγμα αυτο,και σου εκδηλωνει την αγαπη της....αχ μωρε τι γλυκουλα που ειναι!!!!!!!:D:D:D

καπου διαβασα τωρα οτι μπορει να την εκνευριζει και να θελει να σκασω:lol::lol::lol: αν και οταν ερχεται δεν κουναει την ουρα της αλλα την εχει επανω . Επισης ψιλογουρλωνει τα ματια

θα σου πω ακριβώς λόγο ότι χρισιμοποιώ συχνά σφυρίχτρα υπερίχως για την εκπαίδευση των σκύλων μου.

ειδικοί τόνοι σφυρίγματος και η σφυρίχτρα που χρησιμοποιούνε για τους σκύλουε, εκπέμπουν ειδικούς υπέριχους, στους οποίους αντιδρούν όχι μόνο οι γάτες, αλλά όλα τα ζώα σχεδόν. η σφυρίχτρα υπερίχων δοκιμάστηκε παλιότερα για κάλεσμα φαλαινών και γατών. (κάπου έχω νομίζω την σχετική ρευνα). για τον λόγο αυτό η γάτα σου θα αντιδρά σε κάποιους τόνους σφυριγμάτων, άλλες αντιδρούν σε όλους...όπως αν δοκιμάσεις την σφυρ΄λιχτρα, πάλι α αντιδρά στους υπέριχους!

ελπίζω να βοήθησα!

θα σου πω ακριβώς λόγο ότι χρισιμοποιώ συχνά σφυρίχτρα υπερίχως για την εκπαίδευση των σκύλων μου.

ειδικοί τόνοι σφυρίγματος και η σφυρίχτρα που χρησιμοποιούνε για τους σκύλουε, εκπέμπουν ειδικούς υπέριχους, στους οποίους αντιδρούν όχι μόνο οι γάτες, αλλά όλα τα ζώα σχεδόν. η σφυρίχτρα υπερίχων δοκιμάστηκε παλιότερα για κάλεσμα φαλαινών και γατών. (κάπου έχω νομίζω την σχετική ρευνα). για τον λόγο αυτό η γάτα σου θα αντιδρά σε κάποιους τόνους σφυριγμάτων, άλλες αντιδρούν σε όλους...όπως αν δοκιμάσεις την σφυρ΄λιχτρα, πάλι α αντιδρά στους υπέριχους!

ελπίζω να βοήθησα!

ειναι καλο ομως αυτο που κανω η της κανει κακο και πονανε πχ τα αφτια της?

καπου διαβασα τωρα οτι μπορει να την εκνευριζει και να θελει να σκασω:lol::lol::lol: αν και οταν ερχεται δεν κουναει την ουρα της αλλα την εχει επανω . Επισης ψιλογουρλωνει τα ματια

αμεσως να την θαψεις την κοπελα...:lol::lol::lol:...καλε...απο αγαπη το κανει!!!!!!:D:D:D

ειναι καλο ομως αυτο που κανω η της κανει κακο και πονανε πχ τα αφτια της?

στα αυτιά δεν κάνει κακό αν γίνεται σε ύπιο τόνο...όπως η σφυρίχτρα υπερίχων. οι γάτες, όπως τα περισσότερα ζώα δεν αντιδρούν στο σφύριγμα που ακούμε εμείς, αλλά στους υπέριχους που ακολουθούν από αυτό.

κάτι αρκετά καλό που μπορείς να κάνεις, σαν εκπαίδευση στην γατούλα σου είναι όποτε σφυρίζεις και αντιδρά, να την αρχίζεις με χάδια. έτσι όποτε ακοέι το σφύριγμα θα το έχει συνδιάσει με αυτήν σου την αντίδραση, και θα έρχετατρέχοντας σε εσένα!

ασε που μουδιαζαν και τα χειλια απο το πολυ σφυριγμα:P:P:lol::lol::lol:

στα αυτιά δεν κάνει κακό αν γίνεται σε ύπιο τόνο...όπως η σφυρίχτρα υπερίχων. οι γάτες, όπως τα περισσότερα ζώα δεν αντιδρούν στο σφύριγμα που ακούμε εμείς, αλλά στους υπέριχους που ακολουθούν από αυτό.

κάτι αρκετά καλό που μπορείς να κάνεις, σαν εκπαίδευση στην γατούλα σου είναι όποτε σφυρίζεις και αντιδρά, να την αρχίζεις με χάδια. έτσι όποτε ακοέι το σφύριγμα θα το έχει συνδιάσει με αυτήν σου την αντίδραση, και θα έρχετατρέχοντας σε εσένα!

αυτο που λες εσυ,μου φαινεται τελειως ασχετο με αυτο που κανει ο samis...εσυ μιλας για σφυριχτρα..και μαλισδτα ειδικη...ο γιωργος μιλαει για σφυριγμα με το στομα...μην τρελαθουμε βρε παιδια...:lol::lol::lol:

ασε που μουδιαζαν και τα χειλια απο το πολυ σφυριγμα:P:P:lol::lol::lol:

είναι καλό να μάθει έτσι το γατάκι σου...ακόμη κι ν κάποια στιγμή χαθεί - χτύπα ξύλο - με το σφύριγμα έχεις μεγάλες πιθανότητες να το εντοπίσεις. αν θες φυσικά μπορείς να προμιθευτείς μια απλή σφυριχτρούλα από πετ σοπ και να κάνεις δοκιμές. η σφυρίχτρα έχει διάφορους τόνους, τους οποίους ρυθμίζεις ανάλογα μετην αντίδραση της γάτας...όσο πιο ύπιο τόσο καλύτερα!

αυτο που λες εσυ,μου φαινεται τελειως ασχετο με αυτο που κανει ο samis...εσυ μιλας για σφυριχτρα..και μαλισδτα ειδικη...ο γιωργος μιλαει για σφυριγμα με το στομα...μην τρελαθουμε βρε παιδια...:lol::lol::lol:

εξηγώ πολύ απλά πως το σφύριγμα που περιγράφει ερεθίζει το ακουστικό πεδίο της γάτας του γιατί εκπέμπει υπερίχους, όπως ακριβώς και με την σφυρίχτρα. πίστεψέ με έχω εκπαιδεύσει πολλά σκυλιά και ξέρω κάτι παραπάνω επι του θέματος, μιας και η σφυρίχτρα είναι απαραίτητο εργαλείο, και έχω διαβάσει πολλά σχετικά με σφύριγμα και σφυρίχτρα. δεν είναι καθόλου άσχετο, καθώς εξηγώ πως η γάτα, όπως και κάθε ζώο αντιδρούν στους υπέριχους κι όχι στο σφύριγμα ή την σφυρίχτρα.:)

δοκιμασα να σφυριξω να δω πως θα αντιδρασει...
ετρεξε αμεσως κοντα μου και.... αρχισε να δαγκωνει!!!:lol::lol::lol:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back