Περίεργη πληγή!

ΓΑΤΊρις

Νεοφερμένο μέλος

Η ΓΑΤΊρις αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών. Έχει γράψει 6 μηνύματα.
Αυτό το γατί όλο προβλήματα ένα πράγμα :Ρ
Πρώτα κούτσαινε το ποδαράκι του (δεν μάθαμε ποτέ από τι γιατί 2 μέρες μετά δεν κούτσαινε πια)
Μετά έκαψε-χτύπησε κάπου τη μύτη του
Μετά ανέβασε πυρετο και ήταν υποτονικός (λόγω της μύτης του)
Γυρω απο την περιοχη των γεννητικων οργανων (συγκεκριμενα γυρω απο το πουλακι του εκει π ειναι το δερμα π δν εχει τριχωμα) εχει σαν υγρο που εχει ξεραθει σε μαυρο ή απλα μαυρισε εκει η περιοχη και το εγλειφε συχνα- θα το δουμε και αυτο στον κτηνιατρο την τεταρτη)
και τώρα αυτό (η πληγη).
Πριν εξηγησω να δώσω λιγο background:
Γεννήθηκε σε σπίτι απ'όπου και τον υιοθετησαμε. Δεν βγηκε καθολου στους δρομους παρα μονο στο μπαλκονι οπου και περιπου πριν ενα μηνα εδωσε 'μαχες' (τιποτα ιδιαιτερο αντε κανα χαστουκι) με αδεσποτους γατους (μενουμε στον πρωτο οποτε ανεβαινουν)
Πριν απο μιαμιση βδομαδα περιπου επαθε αυτο με το ποδι του, κατοπιν αυτο με τη μυτουλα του και μετα με τον πυρετο (ολα μαζι να διηρκησαν 7 μερες). Του εκανε ενεσουλες αντιβιωσης η κτηνιατρος και εγινε καλα το μικρο. Επειτα απο μια βδομαδα απο αυτα παρατηρησαμε το πουλακι του και εγω πριν 2 μερες ειδα την πληγη.
Ειναι εφτα μηνων αστειρωτος (θα πανε για στειρωση την τεταρτη) δν εχει εμβολια καθολου (λογω οικονομικης δυσχερειας) (και εχει μια αδερφουλα εαν μετραει αυτο σε κατι).
Η πληγη εχει ως εξης:
Ειναι περιεργο να την περιγραψω αλλα θα βαλω τα δυνατα μου.
Ειναι σαν μια κυκλικη γρατζουνια η οποια μεσα της και εξω της εχει τριχωμα. Πολυ κοντα στα ορια της γρατζουνιας λειπει το τριχωμα, φαινεται επισης να ειναι ξεραμενη εδω και αρκετο καιρο. Το 'περιεργο' της υποθεσης εινια οτι η ολη 'πληγη' ειναι 3D. Τι εννοω με αυτο. Οταν 'χαιδευω' την περιοχη νιωθω σαν καρουμπαλο την πληγη (δηλαδη σαν να προεξεχει πολυ ελαφρως, κατι που μονο το νιωθεις, δν φαινεται πανω απο το τριχωμα δηλαδη) και σαν ο κυκλος (δηλαδη η γρατζουνια κ το μεσα μερος της μαζι ) ηταν καποτε μια ανοιχτη πληγη η οποια τωρα εκλεισε κ 'εγιαννε' κ επειδη εγιαννε εβγαλε τριχωμα απο πανω. Και ειναι αυτος ο 'κυκλος' σαν 'καπακι' στο υπολοιπο τριχωμα-δερμα (ετσι το νιωθω δηλαδη) και σαν να βγαινουν οι τριχες 'μεσα' απο αυτο το καπακι (δηλαδη σαν το καπακι να ειναι σε ενα στρωμα πιο κατω απο το υπολοιπο δερμα). Μαλλον απλα το υπεραναλυω κ δν βγαζετε κ καθολου νοημα. Μπορειτε να αγνοησετε την περιγραφη που ειναι σε πλαγια γραμματα.
Τελος να πω οτι βρισκεται στην περιοχη του στομαχιου στην αριστερη του πλευρα. H διαμετρος της δν ειναι παραπανω απο 2 δαχτυλα.
Επισης να πω -δεν ξερω αν υπαρχει περιπτωση να συνδεεται καπως αυτο- οτι σε εκεινο το σημειο θυμαμαι η κτηνιατρος να εχει κανει μια απο τις ενεσεις (υπαρχει δλδ περιπτωση να ειναι καποια αντιδραση απο την ενεση;;;)
Αυτα.
Οριστε και μερικες φωτογραφιες: https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/577305_10151367731975748_548154048_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/67092_10151367731965748_362415777_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/5547_10151367731980748_1423272865_n.jpg

Φανταστειτε αυτη την πληγη σε κυκλικη (απο τις αλλες 'μεριες' δν μπορουσα να διαχωρισω τοσο το τριχωμα για να το βγαλω φωτογραφια).
(Προσθετες πληροφοριες: τρωει κανονικα, η ορεξη του ειναι κανονικη, η διαθεση του κανονικη, κοιμαται κανονικα, ειναι λιγο παραπανω γκρινιαρης κυριως τα πρωινα, τουαλετα κανονικα).
YΓ: Δεν φαινεται να τον ενοχλει ή να τον ποναει. Παιζει να ημουν 10 λεπτα που πηγαινα το τριχωμα απο δω κ απο κει κ την πειραζα (ελαφρως παντα) για να βγαλω τιςφωτο κ αυτος μου ειχε ξαπλωσει ανασκελα και πηρε κ εναν υπνακο. Επισης μετα πιεσα την περιοχη με το δαχτυλο μου αρκετα και παλι καμια αντιδραση.

Αυτα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Σκέφτομαι μήπως δεν είναι πληγή, αλλά κάτι δερματολογικό, όπως κάνας μύκητας... Σε κάθε περίπτωση πλένε καλά τα χέρια σου άμα τον πιάνεις.
Θα σου έλεγα να τον πας κτηνίατρο, γιατί μπορεί να είναι δερματικό όπως είπα που εξαπλώνονται κα μπορεί να κολλήσεις κι εσύ, ή μπορεί να είναι κάνα απόστημα που μαζεύει και δεν τον πονάει ακόμα :worry:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Από τις φωτό μου θυμίζει μύκητα, ειδικά αν είναι κυκλικό, όπως και να'χει ο κτηνίατρος θα ξέρει τι είναι. Περαστικά στον μικρούλη σου.

δεν ξερω αν θυμιζει μυκητα (δεν εχω δει δλδ κατι τετοιο) αλλα εμενα μου θυμιζει παρα πολυ (βασικα ειναι ολοιδιο) με την πληγη που ειχε ο γατουλης μου περυσι. την ειχα παρατηρησει λιγο καιρο μετα το ατυχημα που ειχε (ειχε σφηνωσει σε ανακλιση) και μαλλον τοτε την επαθε. σε εμας περασε μονη της, την ειχε δει και η κτηνιατρος και μου ειπε οτι δεν ειναι τιποτα ανησυχητικο. βεβαια ηταν πιο μακροστενη δεν ξερω αν εχει σημασια.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back