Περίεργη συμπεριφορά μάνας προς γατάκια

Abiyaman

Νεοφερμένο μέλος

Ο Abiyaman αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
γεια σας,

ειμαι καινουριος στο σαιτ . πολυ ωραιο ειναι . απο οταν βρηκα την γατα μου, το παρακολουθουσα χωρις να ειμαι μελος . τωρα ομως γεννησε η γατα μου κ θελω να ρωτησω καποια πραμματα.

ολα καλα στην γεννα, αν κ εγινε κ δεν ημουν εκει . δεν ηξερα καν πως ειναι εγκυος η φευ . τα εκανε μεσα στον καναπε, στον αποθηκευτικο χωρο. ειχε τρυπωσει απο τα πλαγια η παμπονηρη . πρωτη φορα εγκυος . 3 εκανε πριν 2 βδομαδες. πολυ ευκολα . πριν 4 μερες ομως βρηκα ψωφιο ενα απο τα 3 . λετε να επαθε ασφυξια απο μονο του λογω μικρου χωρου ? καποιο σωματικο προβλημα ?
σκεφτομαι μηπως το σκοτωσε εκεινη κ γενικα ειναι περιεργη η συμπεριφορα της. γιατι τωρα που ειναι πιο δραστηρια τα γατακια , ανοιξανε ματακια κ λοιπα, η φευ ειναι βιαιη.. τα δαγκωνει κ τα πλακωνει . τα σερνει στο πατωμα . τους ριχνει μπατσες . τα πιεζει κατω ενω τα αγκαλιαζει. τα γλειφει απο την μια , κ πιο μετα τα δαγκωνει μεχρι να νιαουρισουνε .
παντως τα θηλαζει κανονικα . τα καθαριζει . μεχρι κ τις ακαθαρσιες τους καθαριζει οταν κανουνε .
οποιος εχει ξανακουσει για τετοιο σκηνικο , να μου πει τι θα μπορουσα να κανω. δεν θελω να τα δω σκοτωμενα σε περιπτωση που δεν ειναι καποιο παιχνιδι ολο αυτο. θα ξενερωσω κ με την γατα μου την ιδια :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ειναι άμαθη και λιγο ατσαλη αποτι καταλαβα
, δεν εχουνολες οι πρωτοεμφανιζομενες μανες την ιδια χάρη...
δωσε της λιγο χρονο να προσπαρμοστει..με τα γατακαι και εχε την υπο την επιβλεψη σου , αν τα δαγκωνει απο τη ραχη δεν υαπχρει θεμα..αν τα ταβολογαει απο το εσωτερικου του λαιμου πρεπει επεμβεις..
το μικρακι μπροει αν πεθανε για ενα εκατομμυριο λογους...
επισης... μπορει ποια τα γατακια αν ειναι μεγαλα για αν μπορει αν τα κουβαλαει...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εμενα η δικια μ γεννησε και ναι θα σε ξενερωσω...τ εφαγε!!!!τ βρηκα με τ τελευταιο γατι στο στομα και μολις την εδιωξα και εβγαλε τ γατι απο τ στομα....τ ελειπε τ κεφαλι!!!!:(τραγικο!!!!ηταν η πρωτη γεννα π εκανε...και αρχικα για καποιες βδομαδες ξενερωσα με τ γατα και δν μπορουσα να φαω ουτε κρεας...ειχα την εντυπωση οτι τ αρσενικα συνηθως σκοτωνουν τ μικρα...

μετα διαβασα και ενημωθηκα επι τ θεματος...
η δικια σ λογικα συμπεριφερεται ετσι επειδη ειναι η πρωτη της γεννα και δν ξερει ακομη πως να συμπεριφερθει..θα μαθει!!!!αν δεις τπτ περιεργο παντως...παρτα απο εκει!!

εμενα η δικια μ γεννησε και ναι θα σε ξενερωσω...τ εφαγε!!!!τ βρηκα με τ τελευταιο γατι στο στομα και μολις την εδιωξα και εβγαλε τ γατι απο τ στομα....τ ελειπε τ κεφαλι!!!!:(τραγικο!!!!ηταν η πρωτη γεννα π εκανε...και αρχικα για καποιες βδομαδες ξενερωσα με τ γατα και δν μπορουσα να φαω ουτε κρεας...ειχα την εντυπωση οτι τ αρσενικα συνηθως σκοτωνουν τ μικρα...

μετα διαβασα και ενημωθηκα επι τ θεματος...
η δικια σ λογικα συμπεριφερεται ετσι επειδη ειναι η πρωτη της γεννα και δν ξερει ακομη πως να συμπεριφερθει..θα μαθει!!!!αν δεις τπτ περιεργο παντως...παρτα απο εκει!!

:blink::blink:
Σοκαριστικο...Και εγω εχω πετυχει μια απο τις γατες που ειχα στον κηπο να εχει φαει το νεογεννητο της και ειχα παθει σοκ...Καπου ακουσα οτι το κανουν εαν καταλαβουν οτι το μικρο ειναι αρρωστο.Αληθευει; Γιαποιο λογο γινονται Μηδειες;

Λοιπόν σε αντίχστοιχη ερώτηση, η απάντηση που είχα λάβει από εδώ, είναι γιατί το γατάκι ήταν μάλλον νεκρό ή πολύ άρρωστο και πρέπει να κρατάνε την φωλιά τους καθαρή από ανεπιθύμητες επισκέψεις αρσενικών!!!!:/:
Ανατριχιαστικό αλλά.....

Σοκαριστικο...Και εγω εχω πετυχει μια απο τις γατες που ειχα στον κηπο να εχει φαει το νεογεννητο της και ειχα παθει σοκ...Καπου ακουσα οτι το κανουν εαν καταλαβουν οτι το μικρο ειναι αρρωστο.Αληθευει; Γιαποιο λογο γινονται Μηδειες;

Ναι, είναι γι' αυτό που είπες. Καμιά φορά τα εγκαταλείπουν αν είναι άρρωστα, αλλά μπορεί και να τα σκοτώσουν.:/:

τα δαγκωνει κ τα πλακωνει . τα σερνει στο πατωμα . τους ριχνει μπατσες . τα πιεζει κατω ενω τα αγκαλιαζει. τα γλειφει απο την μια , κ πιο μετα τα δαγκωνει μεχρι να νιαουρισουνε .
παντως τα θηλαζει κανονικα . τα καθαριζει . μεχρι κ τις ακαθαρσιες τους καθαριζει οταν κανουνε .

Θα συμφωνήσω με την Havana, μάλλον η γατούλα σου είναι άπειρη και κάπως άγαρμπη μαμά. Αλλά όλα αυτά που περιγράφεις -και οι σφαλιάρες και το ότι τα πιέζει κάτω (είναι τρόπος επίπληξης) είναι λίγο-πολύ φυσιολογικά για μια γάτα που προσπαθεί να εκπαιδεύσει τα μικρά της. Απλώς η δικιά σου είναι ίσως λίγο πιο απότομη απ' ό,τι θα 'πρεπε. Δε νομίζω να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη σωματική τους ακεραιότητα, αλλά έχε το νου σου.
Καλώς ήρθες!

αστα να πανε!!!σ λεω ουτε κρεας δν μπορουσα να φαω!!!
οι λογοι π τ κανουν αυτο οι γατες ποικιλουν...με συνηθεστερο αυτο π ειπες και εσυ...οι γατες διαισθανονται οτι τ γατακια ειναι αρρωστα και τα σκοτωνουν...αλλος λογος ειναι οτι τ γατι εχει ψυχολογικα...
αλλοσ οτι καθος η γατα τρωει τ πλακουντα...κατα λαθος τρωει και τ γατι!!!πολλα ακομη!!!!

--εγω παντως επαθα πλακα!!!

αστα να πανε!!!σ λεω ουτε κρεας δν μπορουσα να φαω!!!
οι λογοι π τ κανουν αυτο οι γατες ποικιλουν...με συνηθεστερο αυτο π ειπες και εσυ...οι γατες διαισθανονται οτι τ γατακια ειναι αρρωστα και τα σκοτωνουν...αλλος λογος ειναι οτι τ γατι εχει ψυχολογικα...
αλλοσ οτι καθος η γατα τρωει τ πλακουντα...κατα λαθος τρωει και τ γατι!!!πολλα ακομη!!!!

--εγω παντως επαθα πλακα!!!

Ok αν το γατι ειναι αρρωστο /νεκρο ας το παρατησει και να φυγει. Προς τι ο κανιβαλισμος;;;;;;

Προς τι ο κανιβαλισμος;;;;;;
Όπως ήδη ειπώθηκε πιο πάνω, το ένστικτο τους υπαγορεύει να κρατούν τη φωλιά τους καθαρή και ένα πτώμα, εκτός από το ότι αποτελεί εστία μόλυνσης, ελκύει με τη μυρωδιά του τόσο τους αρσενικούς γάτους όσο και άλλα σαρκοβόρα ζώα, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τα υπόλοιπα μικρά. Επιπλέον, για ένα ζώο που θηλάζει, κάθε πηγή τροφής είναι πολύτιμη, όσο κι αν κάτι τέτοιο μπορεί να μη συμβαδίζει με τις ανθρώπινες αντιλήψεις περί μητρότητας.

Ok αν το γατι ειναι αρρωστο /νεκρο ας το παρατησει και να φυγει. Προς τι ο κανιβαλισμος;;;;;;

πολυ ωραια τ ειπε η aretha!!!!!ακριβως για αυτο τ λογο!!!!
στο ζωικο βασιλειο τ να εισαι αδυναμος θετει σε κινδυνο ολη τη φαμιλια!!

ενταξει ολα καλα φαινονται τωρα. ειναι πολυ ζωηρα κ υγειη . κ την βαζουνε κ κατω την μανα . παιζουνε κ οι 3 . την καβαλανε ενω καν δεν μπορουν να περπατησουνε . ειναι πολυ καλη φαση η γεννα της ... κ ελεγα να την στειρωσω πολυ νωρις για αν το αποφυγω. ειναι γλυκες !
ευχαριστω για την ανταποκριση. αργησα να ξαναγραψω εγω, νομιζα ενημερωνει μεσω ιμειλ για απαντησεις.
αμα προκυψει κανα αλλο προβλημα θα ρωτησω παλι.
καλημερα σαςςς!

Εμένα η Λόλα μου στην 3η της γέννα (15/2/09),ήρθε ένας γάτος και της έπαιρνε το γατι για να το πνίξει και αυτή καθότανε!Ευτυχώς τον πρόλαβε η μαμά μου.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back