Ismini
Διάσημο μέλος
Μεχρι στιγμης εφαρμοζα "χερι κατω απο σεντονι και κουβερτα". Τρελαινεται να βλεπει το χερι να ξεπροβαλει σιγα σιγα απο κατω και μετα επιτιθεταιΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lady
Δραστήριο μέλος
) ώσπου ένας από τους δυο έκανε την κίνηση να ορμήξει.Ο νίνο πάντα πηδούσε στην αγκαλιά μου και μετά πέφταμε κάτω και κυλιόμασταν μέσα στη χαρά και τη βλακεία.Οποιος μας είχε δει τότε δε το πίστευε..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Τρελαίνεται το γατί! Ιδιαίτερα όταν "κρύβεται" στον καναπέ κι εγώ της ρίχνω ματιές ανεβοκατεβάζοντας το κεφάλι (να η γυμναστική μου, που δεν την αγαπούσα ποτέ) πίσω από την πλάτη του καναπέ. Ή το ανάποδο, εγώ στον καναπέ κι αυτή να ρίχνει έναν πήδο από πίσω από την πλάτη του για να μου κάνει ματιά και κουτουλιά! Ύστερα κυνηγιόμαστε και ξανά "τζα" και ματιές πίσω από πόρτες κ.λ.π.
Είναι ωραία!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
κι εμεις το ιδιο παιζουμε!κρυβεται(χαζοκρυβεται βασικα γιατι η μιση φαινεται)και μολις της κανω "τσα"οτι τη βλεπω παθαινει υστερια!!!θα το δοκιμασω αυτο με τα κορδονακια,ευχαριστω για τη συμβουλη.τα λουτρινα/ποντικια δεν τα θελει,οσα της εχω παρει ουτε καν τα παιζει.δοκιμαζα να της δωσω αυτα για δαγκωμα κι εκεινη μολις τα μυριζε τα παραταγε κατευθειαν κι εψαχνε το χερι μου
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ψωρόγατο
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μάριελ,
στο λούκι με το χέρι-παιχνίδι έχουμε πέσει λίγο εώς πολύ όλοι οι γατοϊδιοκτήτες... Όπως γράψαν και οι άλλοι είναι φυσικό για τα μικρά γατάκια να παίζουν το παιχνίδι της επίθεσης, είναι θέμα ενστίκτου.
Και με τη Λουκρητία μια από τα ίδια πέρασα.. Στην αρχή έχει πλάκα αλλά οταν μεγαλώνουν τα δοντάκια και τα νυχάκια και τα σημάδια από τα χέρια αργούν να σβήσουν δεν είναι πια διασκεδαστικό.
Ένας καλός τρόπος για να σταματήσει να σε δαγκώνει την ώρα του παιχνιδιού, εκτός βέβαια από τα ΜΗ, τις κραυγές πόνου κτλ που σίγουρα πιάνουν τόπο, είναι και να διοχετεύεις την επιθετικότητα της αλλού. Ένα ψεύτικο ποντικάκι, μια μαλακή μπαλίτσα ακόμη και ένα δικό σου μικρό λούτρινο (που δεν σκίζεται εύκολα όμως) θα κάνει τη δουλειά. Όταν την ώρα που παίζετε αρχίζει τις αγριάδες, θα της δίνεις το ποντικάκι και θα εκτονώνεται πάνω του. Ακόμη πιο αποτελεσματική γίνεται η μέθοδος όταν δέσεις το όποιο παιχνίδι μπορεί να δαγκώσει πάνω σε ένα κορδόνι παπουτσιού. Αυτό σε συνδυασμό με τις λεκτικές επιπλήξεις θα της μάθει σιγά σιγά ότι τα χέρια είναι για χάδια και τα παιχνίδια για δάγκωμα... Η Λουκρητία μετά από λίγο καιρό πήρε το μήνυμα και τώρα πια πολύ σπάνια επιτίθεται στα χέρια μου. Έχει μεγαλώσει κιόλας και σοβάρεψε. Μόλις την μαλώσω κατεβάζει το κεφάλι και τ αυτιά και γυρνάει το πρόσωπο της από την άλλη.
Α, ένα άλλο κόλπο που διάβασα σ' ένα άρθρο αλλά δεν το έχω δοκιμάσει, είναι να αποθαρρύνεις την επιθετική συμπεριφορά με έναν δυνατό και απότομο θόρυβο (π.χ. με κέρματα μέσα σ' ένα τενεκεδάκι που θα κουνάς κάθε φορά που πάει να κάνει κάτι κακό).
Και μην ανησυχείς η γατούλα σου δεν θα σε βαρεθεί ποτέ!
Συμφωνώ απόλυτα!
Τα χέρια μου έχουν σωθεί από τότε που αγόρασα στη Μαρίκα ένα παιχνίδι κουκλάκι για σκύλους, αυτό που όταν το ζουλάς σφυρίζει! Όταν αρχίζει και μου δαγκώνει τα χέρια, της το δίνω και ξεσπάει την μανία της εκεί! Βέβαια μετά την τσιγκλάω εγώ και την βλέπω να τσαντίζεται και να δαγκώνει με ακόμη μεγαλύτερη μανία το κουκλάκι και χαίρομαι αφάνταστα που το κουκλί δεν είναι τα χέρια μου!
ladycat
Διάσημο μέλος
Προσέξτε το βλέμμα του γάτου όταν τον κρατάει η μικρή μου η κόρη.
ερωτηση κρισεως ολα τα παιδακια ειναι δικα σου? να σου ζησουν
ladycat
Διάσημο μέλος
τα ιδια κανει κ το πατουνι εχω γεμισει γρατζουνιες δαγκωματιες εχει γινει ενα τερας εκει που το βλεπεις ηρεμο κ γλυκο τοτε περνει θεση αμυνας κατεβαζει τα αυτια του φουντωνει κ μου επιτιθετε σαν μανιακο!!!!!!!!!!!! κ για ολα φταιει ο κυριακος αυτος την εμαθε να κανει ετσι γιατι λεει οτι αν βγει εξω να ξερει να αμυνθειΑχ βρε παιδιά, και πάνω που θα έγραφα και εγώ τά ίδια.. Ετοιμάζόμουν να στείλω ένα post γιατί με έχει προβληματήσει η συμπεριφορά του γατούλη μας. Κάνει σαν τρελό στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.. Τρέχει σαν παλαβό, σκαρφαλώνει, παίζει με ότι βρει κλπ γνωστά χαζά που κάνουν τα ψιψίνια. Μέχρι εδώ καλά αλλά μόλις μας δει μας επιτίθεται. Μόλις περάσεις από μπροστά του ορμάει στα πόδια και δαγκώνει. Κρύβεται σε διάφορα σημεία (τον βλέπεις φυσικά, γιατί είναι πολύ μικρούλης και χαζούλης) και μόλις περάσεις πετάγεται. Πας να το χαιδέψεις το χαζό και αυτό κατευθείαν ξαπλώνει ανάσκελα και κλωτσάει ενώ δαγκώνει μανιωδώς. Αχ που πήγε το πθορογατάκι μου που το κρατούσα με τις ώρες αγκαλίτσα και πουρπούριζε ευτυχισμένο???Εχω ξεκινήσει να ρίχνω τις ευθύνες στον Δημήτρη, τον φίλο μου που μόλις είχε αρχίσει να ξετσουμίζει το μικράκι μας το μάθαινε να επιτίθεται γιατί λέει, αφού δεν την γνώρισε την γατομαμά του, έπρεπε να μάθει να ανταποκρίνεται στα δύσκολα. Τότε είχε πλάκα καθώς γατούλης (φυσικά) και Μήτσος (αφύσικα) ήταν πεσμένοι στα 4 και έκαναν επιθέσεις. Τώρα πληρώνουμε την νύφη που έχει γίνει διαολάκι. Τουλάχιστον μαθαίνω ότι και άλλα γατάκια κάνουν τα ίδια. Ελπίζω να μεγαλώσει και να ησυχάσει λίγο.

Ismini
Διάσημο μέλος
τα ιδια κανει κ το πατουνι εχω γεμισει γρατζουνιες δαγκωματιες εχει γινει ενα τερας εκει που το βλεπεις ηρεμο κ γλυκο τοτε περνει θεση αμυνας κατεβαζει τα αυτια του φουντωνει κ μου επιτιθετε σαν μανιακο!!!!!!!!!!!! κ για ολα φταιει ο κυριακος αυτος την εμαθε να κανει ετσι γιατι λεει οτι αν βγει εξω να ξερει να αμυνθει![]()
![]()
![]()
![]()

Ismini
Διάσημο μέλος
with your hands. Don't encourage the kitten to attack the drawstring of
your sweatshirt or your shoelaces. When you do play with the kitten try to
play with a toy that gives the kitten exercise. A toy tied to a wand or on a
line you can throw out and retrieve can be helpful. Don't reel the kitten
right to you with the toy -- stop the action at a safe distance to prevent
the kitten from getting the idea of continuing the play by attacking you.
If it is possible to use a lot of the kitten's energy in activities like
this, the frequency and intensity of play attacks almost always lessens.
Δυστυχως δεν ειμαι καλη στη μεταφραση. Αυτο και αλλα χρησιμα για τη συμπεριφορα της γατας εδω: https://www.vetinfo.com/cataggres.html
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
maxi2
Δραστήριο μέλος
Don't give the kitten mixed messages ---- avoid playing rough, especially
with your hands. Don't encourage the kitten to attack the drawstring of
your sweatshirt or your shoelaces. When you do play with the kitten try to
play with a toy that gives the kitten exercise. A toy tied to a wand or on a
line you can throw out and retrieve can be helpful. Don't reel the kitten
right to you with the toy -- stop the action at a safe distance to prevent
the kitten from getting the idea of continuing the play by attacking you.
If it is possible to use a lot of the kitten's energy in activities like
this, the frequency and intensity of play attacks almost always lessens.
Δυστυχως δεν ειμαι καλη στη μεταφραση. Αυτο και αλλα χρησιμα για τη συμπεριφορα της γατας εδω: https://www.vetinfo.com/cataggres.htmlhttps://www.vetinfo.com/cataggres.html
Μην δίνεται στο γατάκι σας μικτά μηνύματα. Αποφύγετε το σκληρό παιχνίδι ειδικά με τα χέρια σας. Μην ενθαρρύνετε το γατάκι για να επιτεθεί στην μπλούζα ή στα κορδόνια σας.
Όταν παίζετε με το γατάκι προσπαθήστε με ένα παιχνίδι που να είναι και άσκηση για αυτό.
Δέστε ένα παιχνίδι σε μια ράβδο, έτσι ώστε να μπορείτε να το πετάτε και να το επαναφέρετε, θα σας είναι χρήσιμο.
Μην το φέρνεται πολύ κοντά σας έτσι, σταματήστε το σε ασφαλή απόσταση, έτσι ώστε να αποτρέπει το γατάκι να συνεχίσει το παιχνίδι με την επίθεση σε εσάς.
Εάν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί η περισσότερη ενέργεια του γατιού σε αυτές τις δραστηριότητες, η συχνότητα και η ένταση των επιθέσεων στο παιχνίδι σχεδόν πάντα ελαττώνουν.
Ελπίζω να έκανα καλή μετάφραση.. Βίκυ συμφωνείς;;;;
Ismini
Διάσημο μέλος

χριστινα
Διάσημο μέλος
Αποδείχτηκε πολύ τρυφερός γατούκης τώρα που έχει μεγαλώσει κάπως (Είναι 1 έτους). Ενδιάμεσα κι εγώ το μόνο που βρήκα να λειτουργεί ήταν να προσποιούμαι πως κλαίω όταν έβαζε δύναμη και συνήθως σταματούσε. Αυτό έχω βρει να λειτουργεί σε όλα τα γατιά. Και προσπαθούσα να μην παίζω άγρια μαζί του. Η μόνη γάτα που δεν με έχει ποτέ γραντζουνίσει (και μικρή που ήταν) είναι η ψιψινα μου. Αυτή ακόμη κι όταν προσπαθούσα να την εκνευρίσω, για να τη πειράξω λιγουλάκι, δεν θυμωνε με τίποτε ποτέ, ούτε δάγκωνε, ούτε γραντζουνούσε (Αυτό δεν είναι γατί τέλως πάντων!!! Χαλάει την πιάτσα!0. Και τώρα έτσι είναι. Μόνο αγκαλιές και χάδια θέλει. Το καθένα με το χαρακτήρα του, αλλά υπάρχουν κοινά στοιχεία.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool