Περίεργη συμπεριφορά.

zoo

Πολύ δραστήριο μέλος

Η zoo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών. Έχει γράψει 1.511 μηνύματα.
Κορίτσια θέλω τις γνώσεις σας και την πείρα σας.
Έχω 2 γατιά. Ένα αρσενικό και ένα θυληκό, 5 και 5 1/2 μηνών αντίστοιχα.

Η θυληκιά πάει και σκάβει την άμμο της τουαλέτας και σκεπάζει συνεχώς όποιο σημείο έχουν χρησιμοποιήσει πριν, ξανά και ξανά, ώσπου κάποια στιγμή, την αράζει μέσα εκεί χωρίς να κάνει τίποτα. :blink:
Εκτός δηλαδή από τουαλέτα, την έχουμε να καθόμαστε.:mad:

Ο αρσενικός είχε μια συνήθεια να θέλει να του ανοίγω τη βρύση να πίνει νερό, πολύ πριν έρθει η θυληκιά στο σπίτι.
Κάποια στιγμή έπαθα βλάβη στα υδραυλικά και έτρεχαν όποτε άνοιγα το νερό, οπότε του το έκοψα και σκεπάζω τη βρύση να μην πηγαίνει. Αυτό αφότου αποκτήσαμε τη μικρή Νεφελίτσα.
Παρ΄όλο που έχουν 2 μπωλ με νερό το οποίο αλλάζω συνέχεια, προτειμάει να πιεί νερό από την μπανιέρα γλύφοντας τις σταγόνες και γενικά όπου βρει σταγόνες νερού πάει και πίνει σαν να μην έχει αλλού νερό. ( τον μιμείται και η Νεφελίτσα τελευταία).Στην αρχή δεν έπινε και νιαούριζε και είχα αναγκαστεί να του δίνω με τη σύριγγα για να μην αφυδατωθεί.
Παρατήρησα ότι πίνει αναγκαστικά από το μπωλ που έχω κάποιες φορές και αυτό που κατάλαβα είναι ότι δεν θέλει να έχει πιει η θυληκιά πιο πριν.:/:
Τι να κάνω γι΄αυτό; :hmm:Το ένα πάει στα μπωλ του άλλου, όπου και να τα βάλω, ακόμη και σε άλλο δωμάτιο.
Έχω 1 μποτίλια ειδική πλαστική και ένα πορσελάνινο μπωλ νερού. Δεν φταίει δηλ.το δοχείο. :/:

Καμιά ιδέα;
Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα.:happy:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η τουαλέτα/καθιστικό/σαλόνι.. είναι συνήθειο πολλών γατιών.
Απλά τους αρέσει. :) Σε κάποια φεύγει η συνήθεια μετά απο λίγο και σε κάποια όχι.

Αν την δείς ότι πάει να κάνει κάτι και δεν.. ή πονάει και σφίγγεται, μπορεί να είναι κάτι άλλο, και καλό θα ήταν να την δει γιατρός.

Για το θέμα του τρεχούμενου νερού, το είχα αυτό με τον Κίκη, δεν πήγαινε άλλο... του το έκοψα μαχαίρι. Δίψασε.. και τελικά έμαθε και πίνει νερό κανονικά.:) Έκλαψε, λύσσαξε... αλλά έμαθε.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

σου παραθετω φωτο του παρασκευα (Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου) που καθεται στην αμμο και γλειφεται:hmm::hmm:
για το νερο το κανουν πολλα γατια. της μανας μου το γατι παει κ νιαουριζει κ του βαζει παντα φρεσκο νερο αλλιως δεν πινει. δηλαδη θα επινε αλλα το καλομαθε η μανα μου.
υπαρχει μια ειδικη βρυση (αν σε ενδιαφερει κ δεν θες να τις το κοψεις το χουι) που παει η γατουλα ακουμπαει τη γλωσσα της κ αυτη ισα που τρεχει νερο. ειναι ειδικη για τα κατσουλια

Συνημμένα

• paraskevas 074.jpg
    paraskevas 074.jpg
    209,3 KB · Εμφανίσεις: 37
Τζούλια μια χαρά πάει τουαλέτα, δεν έχει πρόβλημα. Απλά της αρέσει να κάθεται εκεί.
Κι εγώ κάθε φορά της σκουπίζω τα πόδια και ότι άλλο ακουμπάει,( είπα μήπως το συνδέσει κιόλας και δεν πηγαίνει), αλλά ξανά τα ίδια.

Γενικά έχουν περίεργη συμπεριφορά. Δεν ακούνε τώρα τελευταία. Κάτω τους λέω από το τραπέζι του σαλονιού, τίποτα.:mad:
Η Νεφέλη ανακάλυψε και άλλο μέρος, για να με κάνει να φωνάζω. Ανεβαίνει με ένα σάλτο στο νεροχύτη της κουζίνας! :mad:
Και την έπιασα να γλύφει το πιάτο που δεν είχα πλύνει και είχα υπόλοιπο τροφής, ίδιας που της είχα δώσει πριν λίγο και δεν ήθελε! :mad:

Όλο και την ακούω να σκαρφαλώνει και ας μην έχει τίποτα μέσα ο νεροχύτης. :down:

Όσον αφορά στην άμμο, εμενα έμαθε να τη χρησιμοποιεί μόνος του το πρωτο σ/κ που τον αφήσαμε μόνο....και σταμάτησα να μαζεύω σκατούλια...τωρα πια και χάλια να είναι έξω στην αυλη πάει και τα κάνει...κι ας του βάζω νέα άμμο κτλ..αυτός έξω...

αλλά όσον αφορά στον πάγκο, εμενα ανέβαινε και στο τραπέζι με τον η/υ...
νομίζω το κάνουνε
για να τραβήξουν την προσοχή μας και να τους αφιερώσουμε χρόνο
για να ζητήσουν κάτι -συνήθως φαγητό κι άλλοοοοο
γενικότερα για να γίνει το δικό τους και κατι που θέλουν πολύ!
Χτύπα δυνατά παλαμάκια, όταν σηκώνεσαι και κάνε ήχο με τα πόδια σου ε και βάλε καμμιά φωνή του τύπου: εεεπ !! τι κάνεις εκει? κάτω!
ε μια-2-3 θα το μάθει θα κατεβαίνει και θα το κόψει. εμας τουλάχιστον το σταμάτησε! αν και τωρα που το σκεφτομαι..εφαγεκαι τιμωρια όταν φτάσαμε στα έσχατα..δλδ το βγάζαμε απευθείας έξω....
πάντως ή θέλουν φαί ή προσοχή....

Τζούλια μια χαρά πάει τουαλέτα, δεν έχει πρόβλημα. Απλά της αρέσει να κάθεται εκεί.
Κι εγώ κάθε φορά της σκουπίζω τα πόδια και ότι άλλο ακουμπάει,( είπα μήπως το συνδέσει κιόλας και δεν πηγαίνει), αλλά ξανά τα ίδια.

Γενικά έχουν περίεργη συμπεριφορά. Δεν ακούνε τώρα τελευταία. Κάτω τους λέω από το τραπέζι του σαλονιού, τίποτα.:mad:
Η Νεφέλη ανακάλυψε και άλλο μέρος, για να με κάνει να φωνάζω. Ανεβαίνει με ένα σάλτο στο νεροχύτη της κουζίνας! :mad:
Και την έπιασα να γλύφει το πιάτο που δεν είχα πλύνει και είχα υπόλοιπο τροφής, ίδιας που της είχα δώσει πριν λίγο και δεν ήθελε! :mad:

Όλο και την ακούω να σκαρφαλώνει και ας μην έχει τίποτα μέσα ο νεροχύτης. :down:

Οκ τότε, με την τουαλέτα, είναι μάλλον βίτσιο και όχι λόγος υγείας.

Ναι, κάνουν διάφορα για να τραβήξουν την προσοχή μας, και όσο βλέπουν ότι το καταφέρνουν θα το συνεχίσουν. Φώναξε και χτύπα παλαμάκια. Κατέβασέ την και αγνόησέ την.:)

Όσο για την "περίεργη συμπεριφορά τώρα τελευταία..."
θα σου έλεγα να είσαι προσεκτική. Είναι σε κρίσιμη ηλικία, και θα αρχίσουν οι σεξουαλικές ορμές τους....:/: Να είσαι προετοιμασμένη για όλα. Δεν έχει σημασία αν είναι αδελφάκια ή όχι...:redface:

Όσο για την "περίεργη συμπεριφορά τώρα τελευταία..."
θα σου έλεγα να είσαι προσεκτική. Είναι σε κρίσιμη ηλικία, και θα αρχίσουν οι σεξουαλικές ορμές τους....:/: Να είσαι προετοιμασμένη για όλα. Δεν έχει σημασία αν είναι αδελφάκια ή όχι...:redface:

Πριν μια εβδομάδα την στείρωσα. Πιθανά να φταίνε οι ορμόνες ακόμη που δεν έχουν επανέλθει...

Πιθανών. :) Είναι και μικρά ακόμα... και πιο πολύ παίζουν, και ζητάνε και προσοχή.:cool:

Και εμένα ανεβαίνει στο τραπέζι για να τραβήξει τη προσοχή..αλλα΄θα πάρω τη γατοφόρο στον κάτω όροφο γτ δε 8έλω να τον πιτσιλάω και δεν παίρνει από λόγια...Επίσησ όταν έχω κόσμο γίνεται χειρότεροσ...όλο σκανταλιές κάνει επίτηδες!!!!

Καλή χρονιά σε όλες τις μουσούδες!!!!
Τωρα που ήρθε η εποχή ζευγαρώματος....έχουμε γίνει το ξενοδοχείο του!
Ερχεται μόνο για φαί και λίγο υπνο μόνος στο σπιτάκι του....και μετά πάλι έξω! που είναι οι εποχές που χουζουρώναμε όλοι μαζί για ώωωωωωρες?
Αλλαξε και η φωνή του και ο τρόπος νιαουρίσματος....πιο επιτακτικός ..πιο άντρας....και έχει λεπτυνει...έχει κάνει γραμμωσεις και έχει ομορφύνει πολύ....και η μυρωδιά του έγινε πιο έντονη!
Νιώθουμε πολύ περηφανοι! :up:
Πάντως με την παρατηρηση όλες οι περιεργες συμπεριφορές εξηγούνται!

Καλή χρονιά σε όλες τις μουσούδες!!!!
Ερχεται μόνο για φαί και λίγο υπνο μόνος στο σπιτάκι του....και μετά πάλι έξω! που είναι οι εποχές που χουζουρώναμε όλοι μαζί για ώωωωωωρες?
Αλλαξε και η φωνή του και ο τρόπος νιαουρίσματος....πιο επιτακτικός ..πιο άντρας....και έχει λεπτυνει...έχει κάνει γραμμωσεις και έχει ομορφύνει πολύ....και η μυρωδιά του έγινε πιο έντονη!
Πάντως με την παρατηρηση όλες οι περιεργες συμπεριφορές εξηγούνται!

Πρόσεχε pseira μόνο.. μήπως δεν ξαναγυρίσει.. ή γυρίσει με τραύματα. Και άν τελικά πάνε όλα καλά.. ίσως να σκεφτόσουν να τον πήγαινες για εξετάσεις αίματος για AIDS και Λευχαιμία. Είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενα κυρίως νοσήματα... πολύ διαδεδομένα στα αδεσποτάκια και στο χωρίς έλεγχο ελέυθερο ζευγάρωμα.:(

Αν θέλεις μπορείς να διαβάσεις πιο αναλυτικά ΕΔΩ για το τι μπορεί να πάθει ο γατούλης σου.

Ειρηνη μου υπαρχει λυση για τον Olio που του αρεσει να πινει τρεχομενο νερακι αλλα κανει και 70 ευρω...:/:μπορει βεβαια να εχει ερθει και στην Ελλαδα και ισως και να το βρεις πιο οικονομικα:hmm:
https://www.mypetz.gr/threads/drinkwell-platinum-pet-fountain.222231/

Για ποιό πράγμα ακριβώς; :blink: :blink: :blink:

Για ποιό πράγμα ακριβώς; :blink: :blink: :blink:
Ε που μεγάλωσε ...που αλλάζει...που ξεκόλλησε από μας...που ακούει τα ενστικτά του...όσο κι αν μας λείπει..χαιρόμαστε που ζει τις στιγμές του!:)
Αλλιώς τα βλέπει ο καθένας μας αλλά αυτό το pseiraki είναι πολύ καλουλι και δυνατο...εξου και η παρακάτω παράθεση:

Πρόσεχε pseira μόνο.. μήπως δεν ξαναγυρίσει.. ή γυρίσει με τραύματα.....

Και τράυματα είχαμε (αν και επιμένω ότι ήταν σκύλος....)και διάφορα...αλλά τα ξεπερνάει, είναι γερός...εφτάψυχος! ΄ΠΠιο πολύ ανησυχώ εγω!
Το ξέρω ότι μπορεί να τον χάσω ή να χαθεί ...αλλά δεν γίνεται να τον κλείσω...ετσι έχει μάθει..
όσο για τις αρρώστειες...πρεπει να πάω για εμβόλια ούτως ή αλλως και θα κάνουμε και καμμιά εξέταση αν είναι...
όσο για την στειρωση -μου το χεις ξαναπεί-...ε εδω που βρισκόμαστε που μπορει να τρυγυρνα...δεν μου πάει καρδια..αν πάμε σε διαμερισμα τότε μάλλον ναι...
Συμφωνω για το θέμα των αδεσποτων ....και αυτό είναι το σωστο...αλλά όσα pseirakia και να κάνει σίγουρα θα τα ταίζουμε κι αυτά...τουλάχιστον 8 άλλα γατάκια προσέχουμε και ταίζουμε καθημερινά και όλοι η γειτονιά εδω είναι πολύ φιλόγατη! :)

όσα pseirakia και να κάνει σίγουρα θα τα ταίζουμε κι αυτά...τουλάχιστον 8 άλλα γατάκια προσέχουμε και ταίζουμε καθημερινά και όλοι η γειτονιά εδω είναι πολύ φιλόγατη! :)

:/: Οκ, είσαι ακόμα ρομαντικός/η... :|

Αν κάνεις έναν απλό πολλαπλασιασμό.. θα δείς πόσα γεννιούνται κάθε χρόνο και πόσα απο αυτά τελικά τα καταφέρνουν..:redface:

Ο Pseiras δεν κάνει μόνο γιούς, αλλά και κόρες...;)

Και μπορεί να είσαι σε καλή γειτονιά.. αλλά όταν θα γίνουν 30 κ 50..που είναι θέμα 1 ΧΡΟΝΟΥ..... και χαλάνε τους κήπους, χέζουν στα παρτέρια.. κλπ θα δούμε τότε...:/:
Τα έχω περάσει γιαυτό στα λέω... (στην επαρχία είμαι..)
Εκεί που ήταν όλα ωραία και καλά.. την άλλη μέρα έθαψα...7.:(

Ε που μεγάλωσε ...που αλλάζει...που ξεκόλλησε από μας...που ακούει τα ενστικτά του...όσο κι αν μας λείπει..χαιρόμαστε που ζει τις στιγμές του!:)
Ok, αφού είστε περήφανοι και για τα νυχτοπερπατήματα του, τί να πω...:(
Είναι κρίμα που συμβάλετε κι εσείς στον πολλάπλασιασμό των αδέσποτων γατιών. Αν υπολογίσεις πόσα γατάκια θα γεννηθούνε με τη συμβολή του γατούλη σου, θα φρίξεις. Βάλε πόσα από αυτά θα πεθάνουνε, άλλα από ατυχήματα, άλλα από αρρώστιες αργά και βασανιστικά...
Δε θα πάθει τίποτε αν στειρωθεί. Πάλι θα τριγυρνάει αν το θέλει, απλά χωρίς να κινδυνεύει ο ίδιος και τα εκατοντάδες γατάκια που θα γεννηθούν επειδή θα ζευγαρώνει.

Αυτο με την εποχη του ζευγαρωματος πια...! Ο ενας δικος μου, εκτος του οτι με αντιμετωπιζει ως ξενοδοχο (μη πω δουλαρα!) οταν δεν εχει βρει θυληκια στη βολτα του, την πεφτει στο ποδι μου, αλλα μονο οταν ειμαι ξαπλωμενη. Κι ετσι μπορω ευθαρσως να πω οτι το ποδι μου (και η κουβερτα μου) εχει κανει σεξ με τον Κουκλο...!:lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back