Περίφραξη μπαλκονιού

tsitsini1

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η tsitsini1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει από Βριλήσσια (Αττική). Έχει γράψει 219 μηνύματα.
Καλημέρα σε όλους! Τώρα που ανοίγει ο καιρός, θέλω και εγώ σαν άνθρωπος ν ανοίγω τις μπαλκονόπορτες! Το θέμα μου είναι: 1) ο γάτούλης μου που μόλις δεί ότι ανοίγει η μπαλκονόπορτα τρέχει βολίδα να βγεί έξω και εγώ φρικάρω μην πηδήξει από κάτω καθώς είμαστε στον 1ο όροφο 2) επειδή η πολυκατοικία στην οποία μένω είναι παλιά, τα μπαλκόνια επικοινωνούν μεταξύ τους και ανα πάσα στιγμή ο Spike θα βρεθεί στο μπαλκόνι του διπλανού..
Τι με συμβουλεύετε να κάνω? Σκέφτηκα να βάλω ψηλή περίφραξη γύρω γύρω στο μπαλκόνι μου, αλλά δεν ξέρω αν το διαβολάκι μου θα είναι τόσο περίεργο που θα σκαρφαλώσει και στην περίφραξη...:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εγώ που στο τωρινό σπίτι αντιμετώπισα το πρόβλημα των επικοινωνούντων μπαλκονιών έβαλα πλέγμα στο σημείο που πέρναγε από κάτω ο ένας εκ των μπόγων μου. το πλέγμα το έβγαλα και εξω από το μπαλκόνι (μην του έρθει να περάσει έξω από το διαχωριστικό. τοποθέτησα γλάστρες ώστε να μην μπορεί να το σηκώσει να περάσει από κάτω. επιπλέον προγραμματίζω να βάλω ένα πλέγμα χαμηλό και γύρω γύρω σε όλο το μπαλκόνι (γύρω στους 20 πόντους) για να μην βγάζει την κεφάλα του απο τον τέταρτο. στο παλιό μου μπαλκόνι δεν τα είχα κάνει αυτά..α. το είχα πνίξει στις γλάστρες με λουλούδια που δεν μασούλαγε. και του χα βάλει τραπέζι να κάθεται ψηλά να χαζεύει, ώστε να μην θέλει να βγάλει την κεφάλα του έξω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σ ευχαριστώ για τη διαφωτιστική απάντηση! Θα αρχίσω να αγοράζω γλάστρες και θα αρχίσω τις εργασίες του πλέγματος!!!!

Απλώς έχε υπόψη ότι το πλέγμα πρέπει να είναι από την εξωτερική μεριά του μπαλκονιού για να μην το σκαρφαλώσει. Επίσης πρέπει να αφήσεις λίγο περιθώριο από πάνω για να μην κάθεται στην κουπαστή. Εδώ μπορείς να δεις τι έκανα στο δικό μου μπαλκόνι (τα σκουπόξυλα είναι λίγο extreme, αλλά τα γατιά μου είναι τρελά).:P
Για να μην πηδάει στα μπαλκόνια των γειτόνων θα πρότεινα κάποια καλαμωτή, παρόλο που πρσωπικά δεν μου αρέσει πολύ. Φυσικά, μπορείς να βάλεις καλαμωτή περιμετρικά στο μπαλκόνι, αλλά θα του κόβει τη θέα.

εμεις που δεν εχουμε καθολου μπαλκονι τι μπορουμε να βαλουμε στα παραθυρα για να μην πεσει (ειναι ψηλα και αν πεσει θα γινει αλοιφη); Δεν γινεται να μην τα ανοιγουμε γιατι θα σκασουμε το καλοκαιρι :hmm:

Το πρόβλημα με το δικό σου παράθυρο είναι ότι δεν είναι δικό σου το σπίτι, οπότε, ενώ θα μπορούσες να βάλεις σίτα σκληρή, ώστε να μην σκίζεται, που σε προστατεύει και από τα κουνούπια, φοβάμαι ότι χρειάζεται κάποιες επεμβασεις στα αλουμίνια και δεν ξέρω ,αν σε αφήσουν. Άλλιώς, θα τα κρατάς μισάνοιχτα ή με τα πατζούρια μισοκατεβασμένα, ώστε να μην χωράει να περάσει ο Naruto, ή ορθάνοιχτα όταν είσαι μέσα, κι αν πάει να σκαρφαλώσει να τον μαλώνεις ώστε να μάθει να μην πλησιάζει.Αυτό κάνω και εγώ στο ένα δωμάτιο, που έχει παράθυρο (παρόλα αυτά, πριν τρεις μέρες είχε βγει η Μπασσέτ στο περβάζι και λιαζόταν και κοψοχόλιασε την καθαρίστρια που την έπιασε στα πράσα:cry::cry:). Εμάς βέβαια, το παράθυρο αυτό ακριβώς από κάτω έχει ένα στεγαστράκι με κεραμίδια και ,αν, ό μη γένοιτο μπουρδουκλωθεί το καμάρι μου, θα σκαλώσει εκεί (φτου κούφια η ώρα που τ'ακούει):(

Ruko, αυτό θα πεί οργάνωση!!!! :up: Και το σκουπόξιλο μια χαρά δουλειά κάνει!! Για να δούμε τι θα γίνει στην πράξη τώρα!!! Σκέφτομαι και για σίτα βέβαια, παρόλο που δεν είναι δικό μου το σπίτι, αλλά πάλι, και ο επόμενος ένοικος, δεν θα εκτιμήσει τη σιτούλα που θα τον προστατεύει από τα κουνουπάκια???? :D

Εδω ειναι το δικο μου:)

CIMG0378.JPG

αν το μπαλκόνι είναι όντως δικό σου κάνεις πολλά. αν έχεις νοικιάσει σπίτι τι μπορείς να κάνεις στο μπαλκόνι;

αν το μπαλκόνι είναι όντως δικό σου κάνεις πολλά. αν έχεις νοικιάσει σπίτι τι μπορείς να κάνεις στο μπαλκόνι;
πλεγμα μπορεις να βαλεις χωρις να ρωτησεις...περγκολα ή τεντα, πρεπει σιγουρα να μιλησεις με τον ιδιοκτητη...

Θελω κ εγω να περιφραξω το -νοικιασμενο-μπαλκονι μου,για να βγαζω, με επιβλεψη παντα,την Μπιζου να παιρνει λιγο αερα.Απο εξω λετε να βαλω πλεγμα για να μην σκαρφαλωσει?Και κατω πωα θα το στερεωσω,γλαστρες δεν εχω,ουτε κ βολευουν διοτι εχει ενα υψωματακι η ακρη του μπαλκονιου κ απο πανω ξεκιναει το καγκελο.:hmm:

Απλώς έχε υπόψη ότι το πλέγμα πρέπει να είναι από την εξωτερική μεριά του μπαλκονιού για να μην το σκαρφαλώσει. Επίσης πρέπει να αφήσεις λίγο περιθώριο από πάνω για να μην κάθεται στην κουπαστή.
Κι εγώ το ίδιο σύστημα εφάρμοσα (μαζί και με τα σκουπόξυλα!). Όταν το πλέγμα είναι απ' έξω, δεν μπορούν να το σκαρφαλώσουν γιατί τους εμποδίζουν τα κάγκελα! ;):cool: Όταν το πλέγμα είναι από μέσα, υπάρχει κίνδυνος να το κάνουν στίβο αναρρίχησης! :blink:

Θελω κ εγω να περιφραξω το -νοικιασμενο-μπαλκονι μου,για να βγαζω, με επιβλεψη παντα,την Μπιζου να παιρνει λιγο αερα.Απο εξω λετε να βαλω πλεγμα για να μην σκαρφαλωσει?Και κατω πωα θα το στερεωσω,γλαστρες δεν εχω,ουτε κ βολευουν διοτι εχει ενα υψωματακι η ακρη του μπαλκονιου κ απο πανω ξεκιναει το καγκελο.:hmm:
με αυτο το κλιψακι θα το στερεωσεις;)

CIMG0793.JPG

Κι εγώ το ίδιο σύστημα εφάρμοσα (μαζί και με τα σκουπόξυλα!). Όταν το πλέγμα είναι απ' έξω, δεν μπορούν να το σκαρφαλώσουν γιατί τους εμποδίζουν τα κάγκελα! ;):cool: Όταν το πλέγμα είναι από μέσα, υπάρχει κίνδυνος να το κάνουν στίβο αναρρίχησης! :blink:
συμφωνω:/:

Ωωω,σωστη σε βρισκω,καλο το συστημα,που τα βρισκεις?

Ωωω,σωστη σε βρισκω,καλο το συστημα,που τα βρισκεις?
εκει που θα παρεις και το πλεγμα;)...μαλλον σε καταστημα με μπογιες, εργαλεια κλπ...:hmm:

Ωραια,θα το κανω το συντομοτερο γιατι η ζουζουνα μου εδειξε τρελο ενδιαφερον για το μπαλκονι,με το ζορι την κρατησα μεσα οταν ανοιξα να βγαλω τα σκουπιδια.Μα τι γατι ειναι αυτο,ολο εκει που δεν πρεπει παει!

Εγω εχω πιο δυσκολο εργο...πρεπει να περιφραξω ολοκληρη ταρατσα...Για την ακριβεια θελω να της κλεισω την προσβαση στην σιδερενια σκαλα που καταλληγει στον κηπο...Στην αρχη σκεφτομουν να βαλω στην πορτα κοντρα πλακε ...μετα σκεφτηκα οτι με τη βροχη θα χαλασει...Μετα ηρθε η ιδεα για αλουμινιο. Αλλα θελει τρελη δουλεια (βαψιμο, τρυπες, πως α το μεταφερω το κομματι γιατι θα ειναι μεγαλο). Κι ετσει μεχρι τωρα δεν εχω κανει τιποτα απολυτως. Αληθεια αν βαλω το πλεγμα που λετε απο την εξω τη μερια σιγουρα δεν θα μπορεσει να σκαρφαλωσει ; (αυτο δεν το ειχα σκεφτει)...Για ριχτε και μια ιδεα εδω περα. Η σιδερενια πορτα μεχρι το επομενο σκαλι αφηνει ενα κενο αυτο πως να το κλεισω; (χωρις να αχριστεψω το ανοιγμα της πορτας)

Μικρό γατάκι και μπαλκόνι...

Καλλημερα σε ολους τους γατοφιλους και τις γατοφιλες.....:)
Εχω μια απορια.....
Πριν 2 εβδομαδες, εφερα σπιτι ενα μικρο γατακι https://www.youtube.com/watch?v=9MiPP3NZomE (αγορακι απ'οτι αποδειχτηκε),το οποιο βρεθηκε απο φιλο σε καδο απορριματων μαζι με αλλα 2 . Προφανως καποιος αναξιος να λεγεται ανθρωπος τα ειχε πεταξει εκει.:mad:
Τελικα εγω πηρα το ενα και τα αλλα 2 ιοθετηθικαν απο 2 φιλες μου που εψαχναν για γατι ουτος η αλλως οποτε :up: Τα σωσαμε :up:
Το προβλημα τωρα ειναι το εξης:
Το ενος μηνος γατακι μου εχει αρχισει να περιφερεται ελευθερο μεσα στο σπιτι (το οποιο ειναι διαμερισμα πρωτου οροφου) αλλα και εξω στο μπαλκονι, το οποιο εχει καγκελα και παρα πολλες φορες εχω δει το γατακι να εχει βγαλει το κεφαλακι του εξω και να κοιταζει.
Οπωσ καταλαβενετε φοβαμαι μην μου πεσει κατω:/: γιατι δεν ξερω κατα ποσσο τα γατακια αυτης της ηλικιας εχουν την αισθηση του κινδυνου:hmm:
Φυσικα το οτι οταν το γατακι βρισκεται στο μπαλκονι το επιτηρω συννεχεια δεν αποτελει λυση στο προβλημα γιατι φοβαμαι μηπως κατι μου αποσπασει την προσοχη και παθω καμια λαχταρα:blink:. Φυσικα οταν λειπω απο το σπιτι, η μπαλκονοπορτα κλεινει και το γατακι ειναι μεσα στο σπιτι;)
Σκευτηκα να τοποθετησω αυτο το πλεγμα που βαζουν σαν προστασια για τα παιδια ομως...αυτο δεν αποτελει εμποδιο για ενα ζωο που σκαρφαλωνει σε οτιδηποτε μπορει να στερεωσει τα κοφτερα του νυχια:D
Παρακαλω για τις ιδεες σας.
Ευχαριστω προκαταβολικα:)

Το θέμα αυτό απασχολεί πολλούς ιδιοκτήτες γάτας και έχει συζητηθεί εδώ ουκ ολίγες φορές:)

Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στα ακόλουθα threads:
Γάτα στο μπαλκόνι
Πώς να περιφράξω το μπαλκόνι μου;
Ελευθερία στο μπαλκόνι

;)

ευχαριστω για την ταχυτατη αποκριση :up:
η απορια μου ειναι η εξης:
το γατακι δεν μπορει να σκαρφαλωσει - γαντζωθει στο πλεγμα και να το ξεπερασει απο πανω βγαινωντας παλι εξω?
Η μηπως εγω ειμαι απλα υπερπροστατευτικος? (πραγμα συνηθες :P)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back