Περίφραξη μπαλκονιού

Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα! Είχα βάλει πλέγμα αλλά ο "άθλιος" γάτος γαντζωνόταν και σκαρφάλωνε στην κουπαστή. Τώρα έβαλα καλαμωτή, η οποία δεν είναι πυκνή- τα καλάμια είναι λεπτά και έχουν λίγο κενό μεταξύ τους- η οποία φτάνει 30 εκ. από την κουπαστή. Προσπάθησε να σκαρφαλώσει, αλλά δεν τα κατάφερε γιατί δεν είχε που να σκαλώσει τα νύχια του (τα καλάμια είναι κάθετα, όχι οριζόντια) και η απόπειρα απέτυχε!:D
Παράξενο που σε σας δεν δούλεψε... Αυτό με το πλαστικό ακούγεται καλό, όμως δεν το έχω δοκιμάσει.

ουτε και εγω!!!:hehe::hehe::hehe:..αλλα επειδη θα μετακομισω...και το πιο πιθανο ειναι να υπαρχει μπαλκονι εκει που θα παω..εχω αρχισει να τα σκεφτομαι ολα αυτα..και επειδη η πουπυ ειναι διαολος..προσπαθω να σκεφτω κατι,που να μην μπορει να σκαρφαλωνει...ειμαι σιγουρη οτι με το διχτυ θα σκαρφαλωνει..για αυτο σκεφτηκα το σκληρο διαφανες πλαστικο....τι να πω...θα δειξει το πραγμα..:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Τι να κάνω με την περίφραξη στο μπαλκόνι; SOS!!!

ΡΕ πουπού έχεις καμμιά φώτο να δω πως είναι αυτό το πλαστικό που λες>???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ΡΕ πουπού έχεις καμμιά φώτο να δω πως είναι αυτό το πλαστικό που λες>???

βρε συ..πως να εχω;; αφοτυ ακομα..δεν εχω μετακομισει..και δεν το εχω δοκιμασει στην πραξη...:hehe::hehe::hehe:..απλα,επειδη το σκεφτομαι πολυ...μου ηρθε σαν ιδεα,επειδη αυτο το υλικο ειναι γλυστρερο..και δεν εχει κατι να γατζωθουν..οταν μετακομισω και το φτιαξω...και δω οτι λειτουργει..θα εχετε πληρες φωτογραφικο υλικο..:D

ομως..το πλαστικο αυτο το εχω παρει...για την ταιστρα των εξω γατιων...επειδη δεν εχει υποστεγο..για να μην βρεχεται το φαγητο..θα βγαλωψ φωτο..δεν ξερω αν θα φαινεται καλα..

Έχω περιφράξει τη πίσω αυλή για τον Disney μου και να πως είναι το πλέγμα από πάνω. Όπως βλέπεις είναι διπλωμένο προς τα μέσα ούτως ώστε ακόμα κι αν σκαρφαλώσει ο γατούλης αναγκάζεται να πέσει όταν φτάσει στη κορυφή.

Συνημμένα

• 1after_above_5.JPG
    1after_above_5.JPG
    2 MB · Εμφανίσεις: 3.819
Έχω περιφράξει τη πίσω αυλή για τον Disney μου και να πως είναι το πλέγμα από πάνω. Όπως βλέπεις είναι διπλωμένο προς τα μέσα ούτως ώστε ακόμα κι αν σκαρφαλώσει ο γατούλης αναγκάζεται να πέσει όταν φτάσει στη κορυφή.

ωραιοτατο!!!!!!!!!!:D...δεν μου λες...αυτα τα σιδερα,που ειναι σαν Γαμα..(το γραμμα εννοω..:hehe::hehe::hehe:.)..που τα βρηκες;:)

Είναι φανταστικό! :D
Τι ύψος έχει; Δεν υπάρχει κίνδυνος να πηδήξει κατευθείαν στο πάνω, επίπεδο μέρος του πλέγματος;

1after_above_5-jpg.170901

Πάρα πολύ καλή δουλειά!!! :clapup::clapup::clapup:

πςςς πολυ καλο!!!

Δεν υπάρχει περίπτωση να πηδήξει το γατί γιατί το Γ κατασκευάζεται ειδικά για γατιά. Το κατασκευάζουν πολύ στην Αυστραλία αυτό. Ο γάτος με το που θα φτάσει στο ψηλότερο σημείο, εκεί όπου ''διπλώνει'' το πλέγμα δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο από το να πέσει πάλι πίσω στη γη.
Είναι σχεδόν 2 μέτρα ο τοίχος από κάτω και πάνω από 2 μέτρα το πλέγμα.
Χρειάζεται να καλέσετε κάποιον που φτιάχνει κατασκευές από ξήλο ή σίδερο για κάτι τέτοιο. Για έναν ειδικό αυτή η κατασκευή είναι παιγνίδι! Θα πάρουν τα μέτρα της αυλής/μπαλκονιού, θα το κατασκευάσουν και θα επιστρέψουν για να το τοποθετήσουν. Στη συνέχεια μπορείτε να φυτέψετε αναρριχητικά φυτά για να κρύψετε το πλέγμα και για να μην αισθάνεται ο γάτος σας εκτεθιμένος!

Δεν υπάρχει περίπτωση να πηδήξει το γατί γιατί το Γ κατασκευάζεται ειδικά για γατιά. Το κατασκευάζουν πολύ στην Αυστραλία αυτό. Ο γάτος με το που θα φτάσει στο ψηλότερο σημείο, εκεί όπου ''διπλώνει'' το πλέγμα δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο από το να πέσει πάλι πίσω στη γη.
Χρειάζεται να καλέσετε κάποιον που φτιάχνει κατασκευές από ξήλο ή σίδερο για κάτι τέτοιο. Για έναν ειδικό αυτή η κατασκευή είναι παιγνίδι! Θα πάρουν τα μέτρα της αυλής/μπαλκονιού, θα το κατασκευάσουν και θα επιστρέψουν για να το τοποθετήσουν. Στη συνέχεια μπορείτε να φυτέψετε αναρριχητικά φυτά για να κρύψετε το πλέγμα και για να μην αισθάνεται ο γάτος σας εκτεθιμένος!

εχεις απολυτο δικιο...και εγω δεν πιστευω οτι μπορει να πηδηξειθ γατι απο εκει...το προβλημα με εμενα ειναι οτι το εκει που θα παω,μαλλον δεν θα θελουν να τους χαλασω με τετοια κατασκευη την προσοψη....,το εχουν και καλα στυλ αρχοντικου...βλεπω τα μικρα μου να κοιτανε απλοως απο το παραθυρο και να μην βγαινουν εξω παλι...:(:(:(...και δεν θελω να το ρισκαρω..ειναι 3ος οροφος!!!

Κοίτα μπορείς να ρωτίσεις. Αν πάρεις θετική απάντηση θα προσπαθήσεις να φτιάξεις ένα ολοπράσινο μπαλκόνι ούτως ώστε να μην ενοχλεί το πλέγμα.

επειδή μου άρεσε πολύ αυτή η ιδέα και είναι ακριβώς ότι χρειάζομαι,ξέρει κανείς σε ποιον μπορώ να απευθυνθώ στην Αθήνα για μια τέτοια κατασκευή?:hmm:

Βιβη στειλε ενα ΡΜ στην Αναστασια (staman2) να σου δωσουν πληροφοριες για τον κυριο που τους εφτιαξε το μπαλκονι.

φανταστηκα ολα αυτα που ειδα!!:clapup::clapup:
εγω αρχικα για το καινουριο σπιτι σκεφτηκα την καλαμωτη!! το προβλημα...? οτι ειναι δυσκολο να την προσαρμοσεις στο μεγεθος που θελεις..:/::/: μαλλον θα καταληξω στο γνωστο πρασινο πλαστικο...και θα προσπαθησω να το στερεωσω στο πατωμα με γλαστρες..:) βεβαια και το διαφανο πλαστικο δεν ακουγευαι ασχημο..:hmm::hmm:

εχεις κανει φοβερη δουλεια αποτι ειδα στη φωτο!!! αυτο με το πλαστικο το εχω σκεφτει κι εγω αλλα δεν ξερω πως να το στηριξω απο κατω!!!(εχω ενα προβλημα με τις πατεντες!):)

φανταστηκα ολα αυτα που ειδα!!:clapup::clapup:
εγω αρχικα για το καινουριο σπιτι σκεφτηκα την καλαμωτη!! το προβλημα...? οτι ειναι δυσκολο να την προσαρμοσεις στο μεγεθος που θελεις..:/::/: μαλλον θα καταληξω στο γνωστο πρασινο πλαστικο...και θα προσπαθησω να το στερεωσω στο πατωμα με γλαστρες..:) βεβαια και το διαφανο πλαστικο δεν ακουγευαι ασχημο..:hmm::hmm:

αντι για πρασινι πλαστικο,μπορεις να παρεις ασπρο,που ειναι πιο ομορφομ και πιο διακριτικο..:)

εχεις κανει φοβερη δουλεια αποτι ειδα στη φωτο!!! αυτο με το πλαστικο το εχω σκεφτει κι εγω αλλα δεν ξερω πως να το στηριξω απο κατω!!!(εχω ενα προβλημα με τις πατεντες!):)

εγω,εχω σκεφτει να μην τελειωνει ακριβως στο πατωμα..αλλα να συνεχιζει και επανω στο πατωμα...μετα,θα βαλω κατι βαρυ επανω...γλαστρες πχ...και στα ενδιαμεσα πετρες βαριες ας πουμε,ή τουβλα τα οποια θα βαψω σε καταλληλο χρωμα για να μην φαινονται ασχημα...ε...δεν πιστευω να σηκωσουν τα σκασμενα ολοκληρη γλαστρα..ή βαριες πετρες...:)
το μονο μειονεκτημα που μπορω να φανταστω με το σκληρο διαφανες πλαστικο,ειναι οτι χαμηλα..εκει που θα καθονται τα ζωντοβολακια μας..δεν θα εχει τοσο αερα...αλλα ειναι σιγουρα πιο δυσκολο να γατζωθουν και να σκαρφαλωσουν απο οτι με το διχτακυ το πλαστικο..

Εγώ την καλαμωτή την έχω βάλει έτσι.
DSC03988.JPG

Από κάτω δεν χωράει να περάσει γιατί έιναι καλά τεντωμένη και δεμένη στα κάγκελα. Και τα καλάμια ξεπερνούν την κουπαστή για να μην μπορεί να πηδάει πάνω της. Ο Ραντάκος έχει προσπαθήσει να σκαρφαλώσει αλλά δεν τα κατάφερε (και εύχομαι να μην τα καταφέρει ποτέ!!!):D

Υ.Γ. Τα ξερά φύλλα στο πάτωμα είναι για ντεκόρ, δεν είναι άπλυτη η βεράντα!:P

Συνημμένα

• DSC03988.JPG
    DSC03988.JPG
    399,3 KB · Εμφανίσεις: 9.958
  • DSC03988.JPG
    DSC03988.JPG
    399,3 KB · Εμφανίσεις: 9.958
Στα μπαλκόνια των σπιτιών που νοικιάζαμε για διακοπές, πάντα μέσα απο τα κάγκελα και κολλημένα επάνω σε αυτά, βάζαμε κομμάτια πλεξιγκλας. Βρίσκαμε παντού να αγοράσουμε, αφού παίρναμε και τις διαστάσεις που χρειαζόμασταν... και δεν σκαρφαλώναν με τίποτα...Έχουν και θέα...Κι όταν φεύγαμε τα βγάζαμε με απλό τρόπο, αφού τα κολλάγαμε με θερμοκόλλα. Για μονιμότερα, ανοίγεις τρυπούλες με τρυπανάκι στο πλεξιγκλάς και το δένεις με σύρμα στα κάγκελλα, με πονταρισιές τρόπον τινά....Και αυλόπορτα έχουμε κλείσει έτσι....

Εγώ την καλαμωτή την έχω βάλει έτσι.
DSC03988.JPG

Από κάτω δεν χωράει να περάσει γιατί έιναι καλά τεντωμένη και δεμένη στα κάγκελα. Και τα καλάμια ξεπερνούν την κουπαστή για να μην μπορεί να πηδάει πάνω της. Ο Ραντάκος έχει προσπαθήσει να σκαρφαλώσει αλλά δεν τα κατάφερε (και εύχομαι να μην τα καταφέρει ποτέ!!!):D

Υ.Γ. Τα ξερά φύλλα στο πάτωμα είναι για ντεκόρ, δεν είναι άπλυτη η βεράντα!:P

πωπω...υπεροχο το εχεις κανει!!!!!!!!!:clapup::clapup:...και περιφραξη..και πανεμορφο....ομως ειμαι βεβαιη,οτι δεν κανει σε γατρι σαν την πουπυ μου...σιγουρα θα σκαρφαλωνε ...για τον μπουκακο μου παλι,θα ηταν μια χαρα...αφου εσενα δεν μπορει..εισαι οκ...:D

Ευχαριστώ πουπουλίνα! Και να πω ότι την ιδέα για την καλαμωτή την πήρα από το φόρουμ!
Τόσο ελεύθερο πνεύμα η πούπη; Και νόμιζα ότι τα θηλυκά δεν έχουν τάσεις φυγής...:hmm: Γιατί τα δικά μου κοριτσάκια ποτέ δεν αποπειράθηκαν να σκαρφαλώσουν στα κάγκελα. Πάντα με τα ατίθασα αγοράκια είχαμε θέμα...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back