ιβανα
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
η Η Ιωανναφυσικα ! και εμεις πιπινια ημαστε![]()
και η Γιουλη

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ria2008
Δραστήριο μέλος
Ένα πολύ καλό πρώτο τηλεσκόπιο είναι αυτό που πήρα κι εγώ το καλοκαίρι. Skywatcher Dobsonian 8" θα το δεις αναλυτικότερα εδώ https://astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=657
Μην σου φαίνεται μικρό, είναι όσο είμαι κ εγώ
και είμαι 1,68! Οι 8" είναι η διάμετρος του σωλήνα. Δηλαδή είναι 20 εκατοστά. Αλλά πρώτα από όλα και πριν μπεις στην διαδικασία να αγοράσεις τηλεσκόπιο, θα σου πρότεινα να αγοράσεις αυτό https://astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1598 ώστε να μπεις για τα καλά στο πνεύμα και να εξοικιωθείς με τον ουρανό.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
εγω ξαπλώνω στην παραλία, πίσσα το σκοτάδι φυσικά, και κοιτάω ψηλά.
ΔΕΝ υπάρχει κενό σημείο χωρίς κάποιο αστέρι!!!!

Αυτό μου την έσπαγε τρομερά στην Αθήνα.. να μην βλέπω αστέρια...

Υπάρχει και το google sky!!!!
https://www.googlesky.it/download-google-sky.htm
ιβανα
Επιφανές μέλος

ιβανα
Επιφανές μέλος
Παιδιά....
εγω ξαπλώνω στην παραλία, πίσσα το σκοτάδι φυσικά, και κοιτάω ψηλά.
ΔΕΝ υπάρχει κενό σημείο χωρίς κάποιο αστέρι!!!!
Αυτό μου την έσπαγε τρομερά στην Αθήνα.. να μην βλέπω αστέρια...
Υπάρχει και το google sky!!!!
https://www.googlesky.it/download-google-sky.htm
να αλλο ενα ωραιο της επαρχιας. εναστρος ουρανος..

Ria2008
Δραστήριο μέλος

ιβανα
Επιφανές μέλος
Ένα πολύ καλό πρόγραμμα που χρησιμοποιώ πάρα πολύ είναι το Stellarium. Είναι πολύ χρήσιμο και κατατοπιστικό! Με μια αναζήτηση στο google θα το βρείτε αμέσως![]()
ααααα εσυ εισαι πολυ ψαγμενη ! να σε ρωτησω, κανενα περιοδικο σχετικο υπαρχει για αρχαριους ?

Ria2008
Δραστήριο μέλος
ιβανα
Επιφανές μέλος

Ria2008
Δραστήριο μέλος
Τώρα θα μου πείτε γιατί το αναφέρω στο νήμα της αστρονομίας και δεν ανοίγω καινούριο. Λοιπόν, εκείνη την μία ώρα όπου όλα τα φώτα γύρω σας θα έχουν σβήσει, αδράξτε την ευκαιρία και κοιτάξτε ψηλά. Θα δείτε έναν ουρανό οπως δεν τον έχετε δει ποτέ. Έναν ουρανό χωρίς φωτορύπανση! Θα είναι μοναδική ευκαιρία για τους λάτρες της αστρονομίας και όχι μόνο! Και όσοι έχετε και τηλεσκόπιο ετοιμάστε το για την μοναδική βραδιά!
Ntontini
Πολύ δραστήριο μέλος

Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Το Σάββατο 28 Μαρτίου και ώρα 20:30 όλος ο πλανήτης θα σβήσει τα φώτα του για μια ώρα! Φροντίστε ένας ένας και όλοι μαζί να κάνουμε την διαφορά! Το "Earth Hour" πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά στην Αυστραλία, συγκεκριμένα στο Σίδνεϊ το 2007 και από τότε έγινε παγκόσμιο γεγονός. Πολλοί δήμοι στην Ελλάδα θα συμμετέχουν σε αυτή την υπέροχη κίνηση ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον, μεταξύ τους και ο δήμος Αλεξ/πολης, ο δήμος Κοζάνης και θέλω πιστεύω και οι 2 μεγαλουπόλεις της χώρας.
Τώρα θα μου πείτε γιατί το αναφέρω στο νήμα της αστρονομίας και δεν ανοίγω καινούριο. Λοιπόν, εκείνη την μία ώρα όπου όλα τα φώτα γύρω σας θα έχουν σβήσει, αδράξτε την ευκαιρία και κοιτάξτε ψηλά. Θα δείτε έναν ουρανό οπως δεν τον έχετε δει ποτέ. Έναν ουρανό χωρίς φωτορύπανση! Θα είναι μοναδική ευκαιρία για τους λάτρες της αστρονομίας και όχι μόνο! Και όσοι έχετε και τηλεσκόπιο ετοιμάστε το για την μοναδική βραδιά!
Ρία μου σε πρόλαβα, ήδη το είχα ανοίξει σαν νέο θέμα.

https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=32867
Πάντος σίγουρα έχεις δίκιο, είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να παρατηρήσεις τον ουρανό χωρίς την ενοχλητική φωτορύπανση της πόλης.

Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
έχει μια ενδιαφέρουσα ενότητα για Αστρονομία, ρίξε μιά ματιά, έχει ενδιαφέρον

https://www.scienceillustrated.gr/index.php
Catia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Στην πρώτη ερώτηση ξέρω να απαντήσω.(Ρια διορθώνε αν λέω βλακείες)
Είναι η Πούλια ή ο Εσπερινός ή ο Αποσπερίτης και είναι φυσικά η ΑΦΡΟΔΙΤΗ!![]()
Ναι, είναι ο πλανήτης Αφροδίτη που μέχρι πριν λίγο καιρό έβγαινε το σούρουπο, μόλις νύχτωνε. Αυτό το αστέρι ο λαός μας το ονομάζει Έσπερο ή Αποσπερίτη.
Από δω και πέρα αλλάζει ώρα μετάδοσης! Αυτή την εποχή ήταν στην πιο απομακρυσμένη θέση του σε σχέση με τη Γη και δεν ήταν ορατός. Το καλοκαίρι βγαίνει το ξημέρωμα, πριν ανατείλλει ο ήλιος. Τότε λέγεται Αυγερινός. Η Πούλια είναι άλλο αστέρι, είναι οι Πλειάδες που εκείνη την εποχή βγαίνουν δίπλα ακριβώς στον Αυγερινό. Αν το καλοκαίρι βλέπετε ένα λαμπερό αστέρι να αντέλλει μετά τη δύση του ήλιου είναι ο πλανήτης Άρης και αν το προσέξετε είναι λίγο πιο πορτοκαλί το φως του σε σχέση με τα άλλα αστέρια(ο κόκκινος πλανήτης).
Σε πάρα πολλές πόλεις της Ελλάδας δραστηριοποιούνται σύλλογοι ερασιτεχνών αστρονόμων με δικά τους τηλεσκόπια, βραδιές παρατήρησης, σεμινάρια, μαθήματα, διαλέξεις, εκδρομές ακόμη και 5 και πάμε προς το 6ο συνέδρια. www.ofa.gr (Θεσσαλονίκης), www.astrovox.gr (ένα φόρουμ μας), www.astronomos.gr (Βόλoυ).
Απλά ψάξτε μας, θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε από κοντά!!
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Ναι, είναι ο πλανήτης Αφροδίτη που μέχρι πριν λίγο καιρό έβγαινε το σούρουπο, μόλις νύχτωνε. Αυτό το αστέρι ο λαός μας το ονομάζει Έσπερο ή Αποσπερίτη.
Από δω και πέρα αλλάζει ώρα μετάδοσης! Αυτή την εποχή ήταν στην πιο απομακρυσμένη θέση του σε σχέση με τη Γη και δεν ήταν ορατός. Το καλοκαίρι βγαίνει το ξημέρωμα, πριν ανατείλλει ο ήλιος. Τότε λέγεται Αυγερινός. Η Πούλια είναι άλλο αστέρι, είναι οι Πλειάδες που εκείνη την εποχή βγαίνουν δίπλα ακριβώς στον Αυγερινό. Αν το καλοκαίρι βλέπετε ένα λαμπερό αστέρι να αντέλλει μετά τη δύση του ήλιου είναι ο πλανήτης Άρης και αν το προσέξετε είναι λίγο πιο πορτοκαλί το φως του σε σχέση με τα άλλα αστέρια(ο κόκκινος πλανήτης).
Σε πάρα πολλές πόλεις της Ελλάδας δραστηριοποιούνται σύλλογοι ερασιτεχνών αστρονόμων με δικά τους τηλεσκόπια, βραδιές παρατήρησης, σεμινάρια, μαθήματα, διαλέξεις, εκδρομές ακόμη και 5 και πάμε προς το 6ο συνέδρια. www.ofa.gr (Θεσσαλονίκης), www.astrovox.gr (ένα φόρουμ μας), www.astronomos.gr (Βόλoυ).
Ευχαριστώ πολύ για την διόρθωση Κάτια
.Είναι πολύ ενδιαφέροντα όλα όσα λες.
Και σίγουρα θα κοιτάξω τα link που έβαλες.

Ria2008
Δραστήριο μέλος
Θα του ρίξω μια ματιά!Κάτια, πολύ σωστά όλα και ευχαριστώ για τα forum, είμαι μέλος στο astrovox εδώ και 1,5 χρόνο και εκεί έχω μάθει όσα ξέρω για την αστρονομία. Όποιος θέλει να ασχοληθεί με το χόμπυ της αστρονομίας, ας ρίξει μια ματιά στο www.astrovox.gr
Θα μάθει πάρα πολλά και τα παιδιά είναι πρόθυμα να βοηθήσουν τους νέους!Παρεμπιπτόντως το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας γίνεται φέτος στην Αλεξ/πολη!
ιβανα
Επιφανές μέλος
Κατια ευχαριστουμε για τις ωραιες πληροφοριες.

πολυ σας ζηλευω εσας που εχετε τηλεσκοπια και θα παρατηρησετε τον ουρανο την ωρα της διακοπης ρευματος

εγω και στην αθηνα ειμαι οπου αστερια δεν υπαρχουν πολλα, αλλα ουτε τηλεσκοπιο εχω....να δω ποτε θα καταφερω να παρω...

ιβανα
Επιφανές μέλος
ξερετε που διοργανωνονται βραδιες αστρονομιας στην αθηνα ? ειστε και οι 3 απο επαρχια γμτ

υπαρχει καποιο σαιτ να ψαξω ?

Ria2008
Δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool