Περί αστρονομίας...

Ο κάθε σύλλογος διοργανώνει αναλόγως την περιοχή. Μπες εδώ https://www.astrovox.gr/forum/viewforum.php?f=6&sid=f605bd4eb84d5f4d40852ba9244dd390 πιστεύω ότι θα βρεις πληροφορίες.

ευχαριστω, εισαι φοβερη ! :D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:up:λοιπον απο μια προχειρη ματια εχει διαφορες βραδιες. και ειδα οτι οργανωνονται και βραδιες στο αστεροσκοπειο αθηνας για παρατηρηση (εκει θα εχουν και μεγαλα επαγγελματικα τηλεσκοπια και θα ειναι σουπερ:up:). θα εχω το νου μου για κατι αλλο, και θα ενημερωνομαι απο το σαιτ που ειναι πολυ ενδιαφερον. θα κατσω να το ψαξω μετα πιο διεξοδικα :up: ευχαριστω ρια:P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ετσι για το καλό(μιά που μόλις μπήκε ο μήνας) να σας κάνω να χαμογελάσετε λίγο.;):D:D
Δείτε τι "ψάρεψα" στο χθεσινό Βήμα((Σάββατο 2/5/09)
https://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=2&artId=256012&dt=02/05/2009
:blink::blink::lol::lol::lol:

Συγνωμη που μπλεκομαι ετσι στο σχετο αλλα εχω φοβερη τρελα με την αστρονομια και θα ηθελα υπερβολικα πολυ να μπορουσα να εχω ενα καλο τηλεσκοπιο..βρισκομαι και στην εξοχη και εχω ενα επιπλεον πλεονεκτημα..
Αληθευει οτι τον Αυγουστο ο πλανητης Αρης θα πλησιασει την Γη τοσο κοντα οσο ποτε αλλωτε και στις 27 /8 /2009 θα φαινεται με γυμνο ματι απο την Γη σαν δευτερη σεληνη? Μου το εστειλε ενας φιλος που αλληλογραφω απο ινδια σε παρουσιαση Power Point αλλα δεν εχω ακουσει τιποτα.Μαλιστα λενε οτι αυτο το φαινομενο θα ξανασυμβει το 2287!!!!!!!!!!:blink:
Ξερετε τιποτα? θα ειναι φανταστικο υποπτευομαι και ειδικα για οσους διαθετουν τηλεσκοπια......

Συγνωμη που μπλεκομαι ετσι στο σχετο αλλα εχω φοβερη τρελα με την αστρονομια και θα ηθελα υπερβολικα πολυ να μπορουσα να εχω ενα καλο τηλεσκοπιο..βρισκομαι και στην εξοχη και εχω ενα επιπλεον πλεονεκτημα..
Αληθευει οτι τον Αυγουστο ο πλανητης Αρης θα πλησιασει την Γη τοσο κοντα οσο ποτε αλλωτε και στις 27 /8 /2009 θα φαινεται με γυμνο ματι απο την Γη σαν δευτερη σεληνη? Μου το εστειλε ενας φιλος που αλληλογραφω απο ινδια σε παρουσιαση Power Point αλλα δεν εχω ακουσει τιποτα.Μαλιστα λενε οτι αυτο το φαινομενο θα ξανασυμβει το 2287!!!!!!!!!!:blink:
Ξερετε τιποτα? θα ειναι φανταστικο υποπτευομαι και ειδικα για οσους διαθετουν τηλεσκοπια......

Kαταρχήν δεν χρειάζεται να ζητάς συγνώμη για τίποτα.;):)
Το θέμα φυσικά είναι για όλους.:)Και εμένα μου αρέσει πολύ η αστρονομία και δεν περίμενα οτι σε ένα φόρουμ "γατομαμάδων" θα είχε τέτοια ανταπόκριση!:up:Ούτε και έγώ ,δυστυχώς ,έχω εξειδικευμένες γνώσεις.:(
Για το πρώτο που ρωτάς, πήγαινε στις πρώτες σελίδες αυτού του θέματος,είχαμε μια ανάλογη συζήτηση με την Ria2008 πού είχε παλαιότερα ασχοληθεί μετο θέμα.:)
Τώρα για το δεύτερο, εγώ πρώτη φορά το ακούω.:hmm:
Πάντος αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε το φαινόμενο πρέπει να είναι μαγεία!:up: Και να σκεφτείς μόνο, το φεγγάρι πόσο υπέροχο φαίνεται τον Αύγουστο.:)
Αν ξέρει κανείς για το φαινόμενο ας ενημερώσει και εμάς.:D

:PΣε ευχαριστω Niki για την κατανοηση και την αμεση απαντηση!!!! :)
Δυστυχως δεν εχω καθολου τηλεσκοπιο...:down: αν και ετσι οπως το εγραψα στην αρχη φαινεται σαν να εχω απλα δεν ειναι καλο..τελως παντων..θα το ψαξω μπας και καταφερω να αποκτησω ενα και δω επιτελους απο κοντα τους πλανητες.....με τηλεσκοπιο και οχι με κυαλια...:down::rolleyes::lol:

Καλησπέρα και απο μένα :)
Καταρχήν να σε πληροφορήσω ότι αυτή η "πληροφορία" για τον Άρη τον Αύγουστο, είναι μια τεράστια μούφα που βγαίνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή για να ξεγελάσει όσους έχουν άγνοια με το αντικείμενο. Δεν γίνεται να συμβεί ποτέ αυτό το πράγμα γιατί αν γίνει- αν δηλαδή ο Άρης φτάσει τόσο κοντά στη Γη, ώστε να φαίνεται σαν την Σελήνη-, τότε θα έχουμε πολύ πολύ μεγάλο πρόβλημα, κοινώς τον ήπιαμε :lol: :P (Μα δεν έχουν βαρεθεί ακόμα να στέλνουν αυτό το mail ? :mad:)
Και δεύτερον, μην υποτιμάς τα κυάλια! Είναι πολύ χρήσιμα για έναν πρωτάρη και όχι μόνο! Εγώ τις πρώτες μου συγκινήσεις από τον ουρανό τις απέκτησα με ένα ζευγάρι κυάλια :happy: Για αρχή θα σου σύστηνα να αγοράσεις ένα βιβλίο, το Nightwatch, από δω https://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1598 το οποίο θα σε κατατοπίσει πλήρως στον μαγευτικό κόσμο της αστρονομίας :) Και μέσα από κει θα καταλάβεις τι παρατηρήσεις θες να κάνεις, τι προτιμάς δηλαδή από τον νυχτερινό ουρανό και αναλόγως τις ανάγκες σου θα επιλέξεις το ανάλογο τηλεσκόπιο. Ό,τι και αν κάνεις όμως, μια συμβουλή. Μην αγοράσεις ποτέ τηλεσκόπιο από πολυκαταστήματα (Lidl κλπ..) Η εικόνα του θα σε απογοητεύσει και ίσως να σε αποτρέψει να ασχοληθείς παραπάνω με την αστρονομία.
Αυτά, ελπίζω να μην σε κούρασα και ό,τι άλλο θες ρώτα :D

ΜΟΥΦΑ!!?!!?!?!!!!?!!!!:blink: Δεν το πιστευω και γω η ασχετη το εστειλα και σε πεντε- εξι ακομα ......:down: ΚΡΙΜΑ!!! Θα ηταν τοσο ομορφο....:(
Οπως και να χει σε ευχαριστω Ρια που με διαφωτισες και που μου εστειλες τις επιπλεον πληροφοριες.
Αληθεια ,επειδη ειμαι και περιεργη:rolleyes:,τι θα γινοταν εαν πλησιαζε τοσο κοντα ο Αρης??:hmm:

Αληθεια ,επειδη ειμαι και περιεργη:rolleyes:,τι θα γινοταν εαν πλησιαζε τοσο κοντα ο Αρης??:hmm:

Μάλλον η Ρία εννοεί ότι η γή θα έλκυε με την μάζα της τον Αρη(ο οποίος είναι τα 2/3 της μάζας της γης) και θα τον έβγαζε από την προδιαγεγραμμένη τροχιά του και τότε... θα χαλούσε η ισορροπία όλου του ηλιακού συστήματος με πραγματικά τρομερές συνέπειες.;)
Εγώ έτσι που το έγραψες κατάλαβα ότι η Αρης θα βρίσκετε στην τροχιά του ,στην πιό κοντινή του απόσταση με την γή.:)

Μμμμ μαλιστα:hmm:. Χαρηκα και γω....!!??!!:rolleyes:

Ναι, έτσι λένε, απλά δεν υπάρχει περίπτωση να φανεί ποτέ ο Άρης σαν δεύτερη Σελήνη :) Ακόμα και στην πιο κοντινή του τροχιά κι αν βρισκόταν, ο Άρης είναι σχετικά πολυ μικρός πλανήτης ώστε να φανεί τόσο μεγάλος. Ακόμα και ο Δίας που είναι γίγαντας και στις καλύτερες του ιδρώνεις για να τον δεις με το τηλεσκόπιο! Ίσως να κάνω και λάθος, αλλά παιδιά εγώ πολύ δυσκολεύομαι με τον Άρη γενικά... Τον Δία, τον Κρόνο, την Αφροδίτη, οκ, αλλά τον Άρη... τίποτα... :/: Και ναι, Νίκη αυτό εννοούσα για το τι θα μπορούσε να συμβεί αν ο Άρης πλησίαζε τόσο την Γη ;) :lol: Το έθεσες πολύ κατανοητά, θα έλεγα :)

μου ηρθε και εμενα αυτο το μεηλ που ο αρης θα "μεγαλωσει", κριμα που ειναι μουφα...:(
γιατι ομως τα διαδιδουν αυτα ρια, αν δεν ειναι αληθεια? ποια η λογικη?:hmm:

Δεν υπάρχει καμία λογική Ιωάννα μου, απλά ξεκίνησε ένας να κάνει μια πλάκα και μετά συνέχισε το πράμα. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν και δεν το ψάχνουν και απλά προωθούν το μήνυμα. Αν δεν υπάρχει κάποιος που να ξέρει για να το διευκρινίσει, απλά το πιστεύουν. Πάντως αν πρόκειται για κανένα αληθινό αστρονομικό φαινόμενο θα σας ενημερώσω οπωσδήποτε! Βλέπω πως διψάτε για κάτι καλό :)

κριμα παντως.....ναι να μας ενημερωσεις οπωσδηποτε:up::P:D
χρειαζομαστε τις γνωσεις σου:)

Αν έχετε πάντως τηλεσκόπιο, είναι μια καλή ευκαιρία να δείτε αυτή την εποχή τον Κρόνο νωρίς το βράδυ. Βρίσκεται σε καλό σημείο στον ουρανό από τις 9.30 και μετά. Μετά τον Ιούλιο, το καλύτερο και ομορφότερο θέαμα στον ουρανό είναι ο Δίας :)

Αν έχετε πάντως τηλεσκόπιο, είναι μια καλή ευκαιρία να δείτε αυτή την εποχή τον Κρόνο νωρίς το βράδυ. Βρίσκεται σε καλό σημείο στον ουρανό από τις 9.30 και μετά. Μετά τον Ιούλιο, το καλύτερο και ομορφότερο θέαμα στον ουρανό είναι ο Δίας :)

αληθεια πως φαινονται αυτοι οι πλανητες απο το τηλεσκοπιο?:hmm:Φαινονται ξεκαθαρα δηλαδη περιπου σαν τη σεληνη ή φαινονται οπως τα αστερια στον ουρανο σε μεγενθυνση....? Δεν ξερω αν καταλαβαινετε ακριβως τι θελω να πω....και μπορει να ειναι και χαζομαρα...αλλα αυτη την απορια την ειχα παντα

Ε όχι σαν την Σελήνη με τίποτα... Ούτε κατά προσέγγιση. Σήμερα για την ακρίβεια βγήκα αποφασισμένη να δω Κρόνο. Και τον είδα!! Για πρώτη φορά στη ζωή μου είδα τον Κρόνο με τα δικά μου μάτια! Και για να σου περιγράψω πως περίπου φαίνονται, φαντάσου έναν μικρό φωτεινό δίσκο, στην περίπτωση του Κρόνου με τους δακτύλιούς του, περικυκλωμένο από μικρές φωτεινές κουκίδες, που είναι τα φεγγάρια του. Ήταν υπέροχος....
Ο Δίας από την άλλη, είναι πιο μεγάλος από τον Κρόνο και πιο κοντά μας, πράγμα που σημαίνει πως φαίνεται καλύτερα, και όντως φαίνεται καλύτερα. Με ένα καλό τηλεσκόπιο μπορείς ακόμα να διακρίνεις και την ερυθρά κηλίδα στην επιφάνειά του (αν είναι φυσικά από την πλευρά που φαίνεται στη Γη.) Όμως μπορείς σίγουρα να διακρίνεις τα χρώματα που έχει στην επιφάνειά του, σαν ριγέ κίτρινο με πορτοκαλί. Καθώς επίσης και 4 από τους μεγαλύτερους δορυφόρους του. Σε λίγες μέρες θα είναι και ο Δίας ορατός σε μια πιο ανθρώπινη ώρα :)

πω πω πολυ ενδιαφεροντα ολα αυτα...να δω ποτε θα μπορεσω να παρω ενα τηλεσκοπιο.....:hmm:;)

πριν αρκετα χρονια ειχα παει ελαφονησο, και καναμε μια διαδρομη με το αμαξι πολυ twilight zone...απολυτο σκοταδι, κανενα φως αριστερα δεξια, ηταν τελεια. καναμε δεξια, κλεισαμε τα φωτα του αμαξιου, κ αυτο που αντικρυσαμε κοιταζοντας ψηλα ηταν ασυλληπτο. ενας ουρανος ονειρο. πεντακαθαρος και ΓΕΜΑΤΟΣ αστερια...πολυ θα ηθελα να ειχα ενα τηλεσκοπιο τοτε, εδω με γυμνο ματι κ γινοταν της κακομοιρας, ποσο μαλλον να εχεις κ τηλεσκοπιο.......:hmm::)
στην επαρχια ειναι ωραιος ο ουρανος, πιο καθαρος κ με λιγοτερα φωτα..

Ε όχι σαν την Σελήνη με τίποτα... Ούτε κατά προσέγγιση. Σήμερα για την ακρίβεια βγήκα αποφασισμένη να δω Κρόνο. Και τον είδα!! Για πρώτη φορά στη ζωή μου είδα τον Κρόνο με τα δικά μου μάτια! Και για να σου περιγράψω πως περίπου φαίνονται, φαντάσου έναν μικρό φωτεινό δίσκο, στην περίπτωση του Κρόνου με τους δακτύλιούς του, περικυκλωμένο από μικρές φωτεινές κουκίδες, που είναι τα φεγγάρια του. Ήταν υπέροχος....
Ο Δίας από την άλλη, είναι πιο μεγάλος από τον Κρόνο και πιο κοντά μας, πράγμα που σημαίνει πως φαίνεται καλύτερα, και όντως φαίνεται καλύτερα. Με ένα καλό τηλεσκόπιο μπορείς ακόμα να διακρίνεις και την ερυθρά κηλίδα στην επιφάνειά του (αν είναι φυσικά από την πλευρά που φαίνεται στη Γη.) Όμως μπορείς σίγουρα να διακρίνεις τα χρώματα που έχει στην επιφάνειά του, σαν ριγέ κίτρινο με πορτοκαλί. Καθώς επίσης και 4 από τους μεγαλύτερους δορυφόρους του. Σε λίγες μέρες θα είναι και ο Δίας ορατός σε μια πιο ανθρώπινη ώρα :)
Πω πω αυτο ειναι τελειο!!!!:) Εγω πιστευα οτι θα φαινοταν φωτεινες κουκιδες,δηλαδη οπως βλεπουμε τους πλανητες με το ματι ,αλλα μεγαλυτερες....:redface:.Δεν ηξερα οτι θα φαινοταν τοσες λεπτομερειες.........:rolleyes:....Αχ προσπαθω να πεισω τους δικους μου να παρουμε τηλεσκοπιο.....θελω και γω:P

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back