felis reich
Νεοφερμένο μέλος
σε όλους!Έχω ένα προβληματάκι με την Χιονάτη, το οποίο παρουσιάζεται ευτυχώς όχι συχνά. Συγκεκριμένα, κάποιες ελάχιστες φορές όταν πάει στην άμμο για να κάνει την ανάγκη της, προσπαθώντας να σκάψει για να σκεπάσει αυτά που έκανε μπερδεύεται και τα πατάει λίγο με αποτέλεσμα να λερώνεται
. Αναγκάζομαι, λοιπόν, να την κάνω αμέσως μπάνιο, κάτι που δεν αρέσει σε κανέναν μας
(ούτε σε μένα ούτε σ΄αυτήν). Να προσθέσω ότι το κουτί της άμμου νομίζω ότι έχει ικανοποιητικό μέγεθος (γύρω στους 50 πόντους μήκος και πάντως δεν βρήκα μεγαλύτερο).Καμιά ιδέα παιδιά;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
σε όλους!
Έχω ένα προβληματάκι με την Χιονάτη, το οποίο παρουσιάζεται ευτυχώς όχι συχνά. Συγκεκριμένα, κάποιες ελάχιστες φορές όταν πάει στην άμμο για να κάνει την ανάγκη της, προσπαθώντας να σκάψει για να σκεπάσει αυτά που έκανε μπερδεύεται και τα πατάει λίγο με αποτέλεσμα να λερώνεται![]()
![]()
![]()
![]()
.**
Και η Νιάρα το έκανε αυτό στην αρχή (όχι συχνά επίσης), αλλά το βρήκε κάποια στιγμή! Τα έθαβε αξιοπρεπώς και δε λερωνόταν!
Υπομονή, μικρούλα είναι ακόμη η Χιονάτη!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
χριστινα
Διάσημο μέλος
) Αλλά εντάξει, αυτός δεν φταίει ο καημένος. Υπομονη λοιπον και θα λυθεί το θέμα. Το κουτί μου ακούγεταο οκ, αλλα δοκίμασε και πιο μεγάλο. Τι είχαμε, τι χάσαμε.... Ισως να θέλει άφθονο χώρο η κυρια 
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Αλλά είναι μεγάλο πρόβλημα και ετοιμαζόμαστε για σκεπαστή τουαλέτα για να βρούμε την υγειά μας.
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος

marigo173
Δραστήριο μέλος
Σε καταλαβαίνω... Όταν η Λουκρητία ήταν έγκυος είχε διάρροιες για έναν μήνα, επειδή τα μωρά πίεζαν το έντερο της, και παρότι είναι αρκετά εκπαιδευμένη στο θάψιμο τότε η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου. Λερωνόταν σχεδόν κάθε φορά η κακομοίρα και εν συνεχεία άφηνε παντού τα "αποτυπώματα" της... Φρίκη

Η δικιά μου μάλιστα δεν κάνει ΠΟΤΕ μπάνιο κι έτσι η μόνη λύση που βρήκα ήταν βαμβακάκι βρεγμένο με νερό στο επίμαχο σημείο. Επειδή δεν ανέχεται και καθόλου το νερό στη συνέχεια ήθελε δεν ήθελε έγλειφε ό,τι είχε απομείνει. Δεν είναι και καλό νομίζω να λούζεις συχνά τη Χιονάτη σου που είναι και μικρούλα. Δοκίμασε ίσως και μια διαφορετική άμμο. Τις δύσκολες εκείνες μέρες χρησιμοποιούσα catsan hygiene που έχει μεγάλους σπογγώδεις κόκκους που απορροφάνε πολύ γρήγορα κι έτσι μειωνόταν το κακό..
Υπομονή και θα μάθει!!!
Είχα το ίδιο πρόβλημα με τον πόκι που φιλοξενούσα ,και έτσι αναγκάστηκα να κάθομαι πάνω από την τουαλέτα την "κρίσιμη"στιγμή και στο τελείωμα να φτυαρίζω εγώ.Επίσης θα μπορούσες να αποφύγεις το μπάνιο κάθε φορά που λερώνεται, παίρνωντας μωρομάντηλα και καθαρίζοντάς την τοπικά.Καμιά ιδέα παιδιά;
anabou
Διάσημο μέλος
Shit happens

Δοκίμασε για άμμο την Ever Clear Heavy Duty (μωβ). Δες το σχετικό άρθρο: https://www.mypetz.gr/threads/premium-ever-clean.219231/
Επίσης καλό θα ήταν να αγοράσεις τη σκεπαστή τουαλέττα με το πορτάκι, έτσι μειώνεται κατά πολύ η ποσότητα άμμου που σκορπίζεται έξω.
Όσο για τις περιπτώσεις που λερώνεται δεν χρειάζεται άμα δεν είναι πολύ λερωμένη να την κάνεις μπάνιο, μπορείς να τη καθαρίζεις τοπικά με μωρομάντηλα
Καλό σου βράδυ.

ladycat
Διάσημο μέλος
Amelie
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η σκεπαστή τουαλέτα δεν σε σώζει από το λέρωμα στα ποδαράκια του αλλά από την άμμο που πετάει έξω όταν σκάβει...
felis reich
Νεοφερμένο μέλος
Δοκίμασε για άμμο την Ever Clear Heavy Duty (μωβ). Δες το σχετικό άρθρο:
https://www.mypetz.gr/threads/premium-ever-clean.219231/
Επίσης καλό θα ήταν να αγοράσεις τη σκεπαστή τουαλέττα με το πορτάκι, έτσι μειώνεται κατά πολύ η ποσότητα άμμου που σκορπίζεται έξω.
Aυτήν την άμμο ακριβώς χρησιμοποιώ και εγώ, είναι όντως καλή. Χρησιμοποιώ και κλειστή τουαλέτα, οπότε δεν πετάγεται τίποτα έξω.. Ελπίζω να μάθει σιγά σιγά και θα ψάξω και για μεγαλύτερο κουτί. Ευχαριστώ όλους για την ανταπόκριση
. Α, και κάτι άλλο, αυτός ο τύπος άμμου είναι ο καλύτερος της σειράς ever clear; έχετε δοκιμάσει τα άλλα χρώματα;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
χριστινα
Διάσημο μέλος

rotonda
Δραστήριο μέλος
Παιδιά, εγώ πήρα κλειστή με πόρτα, αλλά αρνήθηκαν να μπουν! Αναγκάστηκα να βγάλω τη πόρτα. Ποια άμμο να πάρω που να μη μυρίζει τοσο? Είναι 2 και το χώμα είναι στο δωμάτιο μου που δεν είναι και πολύ μεγάλο. Παίρνω το Friskies αλλά η μυρωδιά είναι έντονη![]()
Χριστίνα, αν δεν έχεις πετάξει το πορτάκι, δοκίμασε να το ξαναβάλεις, αλλά αυτή τη φορά να στερεώσεις ένα μανταλάκι στην πάνω πλευρά ώστε να μείνει μισάνοιχτο προς τα έξω. Έτσι συνηθίζουν να ανασηκώνουν το πορτάκι με το κεφάλι τους και να μπαίνουν. Όσο για αποσμητική άμμο, η καλύτερη που έχω βρει (αλλά και αρκετά ακριβή, κοστίζει 14,5 ευρώ η συσκευασία των 10 κιλών) είναι η Ever Clean Fresh Guard, με την πράσινη λωρίδα.
χριστινα
Διάσημο μέλος
Την άμμο θα τη δοκιμάσω. Κοστίζει μεν αλλά μου κοστίζουν περισσότερο τα αρωματικά..... Εχω γεμίσει το σπίτι για να καλύπτεται η μυρωδιά. Και με ενοχλεί και δεν κάνουν ιδιαίτερη δουλεια
Elunitta
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γεια σου και καλωσήρθες και απο μένα.Aυτήν την άμμο ακριβώς χρησιμοποιώ και εγώ, είναι όντως καλή. Χρησιμοποιώ και κλειστή τουαλέτα, οπότε δεν πετάγεται τίποτα έξω.. Ελπίζω να μάθει σιγά σιγά και θα ψάξω και για μεγαλύτερο κουτί. Ευχαριστώ όλους για την ανταπόκριση
![]()
. Α, και κάτι άλλο, αυτός ο τύπος άμμου είναι ο καλύτερος της σειράς ever clear; έχετε δοκιμάσει τα άλλα χρώματα;
Εγώ έχω χρησιμοποιήσει και άλλους 2 τύπους. Την πράσινη που νομίζω είναι η καλύτερη όσον αφορά τις μυρωδιές αλλά πολύ λεπτή και κολλάει πάνω στον γατούλη μας, και την πορτοκαλί που την πήρα γιατί είναι πιο χοντρή και γίνεται λιγότερο μπάχαλο γύρω απο το κουτί.. Παρόλα αυτά καμμία απο τις δύο δεν μου αρέσει πολύ και θα δοκιμάσω και την μωβ. Ήθελα κάτι πιο χοντρό και δυσττυχως δεν βρίσκω πουθενά την catsan για την οποία μιλούν κάποια παιδιά.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marigo173
Δραστήριο μέλος
Κοίταξε αν θες το άρθρο που έχω για την Biokat's.Κοστίζουν 6,50ευρώ τα 10 κιλά και έχει με άρωμα πορτοκάλι αλλά και φυσική.Ποια άμμο να πάρω που να μη μυρίζει τοσο?
maxi2
Δραστήριο μέλος
Το ίδιο πρόβλημα είχα με τον Ζιζού, αλλά τελικά έμαθε...
Τώρα φαντάσου ότι το πρωί που καθαρίζω την άμμο, έρχεται και με βοηθάει στο σκάψιμο....

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool