Περί θρησκείας και ιστορίας ο λόγος

Απαιτείς σέβασμο καί ελευθερία για ολους
Καί εγώ τό ιδιο
Χαίρομαι που συμφωνούμε τουλάχιστον στα βασικά.

Ελα ομως πού η εικόνα πού περνάει γιά την Ορθοδοξία από ανάξιους λειτουργούς της καί γραφικά εως αρρωστημένα μέλη τής είναι απαράδεκτη
Μέ αποτέλεσμα νά απαγορεύουν μέ τόν βίο καί τήν στάση τούς να γνωρίσει ο απλός κόσμος ποιά είναι η πραγματικότητα
Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λες. Ομως σε θέματα θρησκείας δεν υπάρχει "πραγματικότητα". Υπάρχει μόνο η υποκειμενική κρίση του καθενός.

Στην ηλικία των 8, 10 ή 15 χρονών δεν το είχα σκεφτεί και οι γονείς μου δεν είχαν ζητήσει να μην το παρακαλουθώ. Αν ήθελα να μην τον παρακολουθήσω είμαι σίγουρη ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Εγώ πάλι θυμάμαι ότι είχαμε μάθει για τις υπόλοιπες θρησκείες και μαλιστα ο θεολόγος μας ο πατέρας Σκορδάς (τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται πολύ σε τηλεοπτκά παράθυρα!) μας είχε λύσει όλες τις απορίες. Επίσης του συγκεκριμένου του είχα κάνει χοντρή καζούρα τις απόκριες στην 1η Λυκείου όταν είχα ντυθεί καλόγρια με σχίσιμο μέχρι το ....., καλτσοδέτα και το playboy ανα χείρας και παρόλα αυτα με δέχθηκε στην τάξη, και γέλασε με την καρδιά του γιατί το βρήκε αστείο. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα μπορούσε να γίνει κάπου αλλού αυτό, οπότε ναι, κοιτάω εδώ που είναι ευκοίλια και που παίρνει να γίνουν και καλύτερα τα πράγματ και χαίρομαι που δεν είμαι στα σκατά όπως το θέτεις! :rolleyes:
Άντε και καλή μας όρεξη όσοι πάμε για φαγητό!!!...:happy:
Φωτεινή εξαίρεση ο πατέρας Σκορδάς και μπράβο του. Μακάρι να υπήρχαν κι άλλοι σαν κι αυτόν.
Το ότι αυτά που περιγράφεις δεν θα μπορούσαν να έχουν γίνει στη Τζέντα δεν μου λέει τίποτα. Ούτε και εδώ στο 90% των περιπτωσεων θα γινόντουσαν, έπεσες στην εξαίρεση. Μπορούν όμως και γίνονται σίγουρα σε άλλες πιο ανεπτυγμένες, πολιτισμένες και πιο "ελεύθερες" κοινωνίες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Για το ταμπού:
Ταμπού ονομάζεται η ισχυρή κοινωνική απαγόρευση που αφορά λέξεις, αντικείμενα, πράξεις ή άτομα που θεωρούνται ανεπιθύμητα ή προσβλητικά από μια ομάδα, έναν ολόκληρο πολιτισμό.
Η λέξη ταμπού είναι πολυνησιακή και σημαίνει "απαγορευμένος".
Δηλώνει δηλαδή, κάτι που δεν πρέπει να αναφέρεται.
Ακριβώς δηλαδή αυτό που είχε γράψει η life ("καλύτερα να μη θίγονται").
Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Για την κριτική αυτών που ο καθένας θεωρεί ιερά και όσια:
Αν η Εκκλησία καθόταν ήσυχη ήσυχη στη γωνιά που της αναλογεί και ασκούσε το όποιο λειτούργημά της, τότε πιστέψτε με, καθόλου δε θα με απασχολούσε και καμία κριτική δε θα έκανα.
ΟΜΩΣ: όσο η Εκκλησία παραμένει άρρηκτα συνδεδεμένη με το κράτος, πράγμα που με επηρεάζει άμεσα ως πολίτη αυτού του κράτους, έχω και αφορμή, αλλά και κάθε δικαίωμα να εξοργίζομαι. Γιατί τη χρυσοπληρώνω μέσω της φορολογίας μου, τη στιγμή που ούτε τη χρειάζομαι, ούτε τη θέλω, στο κάτω κάτω. Και, ακόμα χειρότερα, τη στιγμή που η ίδια η Εκκλησία απαλλάσσεται του φόρου για την τεράστια περιουσία της. ................................1.Γνωριζω πολυ καλα τι ειναι ταμπου και δεν χρειαζομαι λεξικο..εγω ειπα καλυτερα να μην το θιγουμε εδω γιατι αλλο πραγμα ειναι να κανεις αναφορα σε κατι,να πεις τι γνωμη σου,τις αντιθεσεις σου και αλλο να γελοιοποιεις το ιεροτερο συμβολο της πιστης του συνομιλητη σου..2..Εγω απλα ζητησα πολυ ευγενικα στην αρχη,χωρις φανατισμο πανω στις αποψεις μου και χωρις να παω να περασω την αποωη μου ως σωστη λιγο σεβασμο σε κατι σημαντικο για μενα και κατ επεκταση και στο ατομο μου,σας ειναι τοσο δυσκολο να σεβεστε τον απεναντι σας οπως σας εχει σεβαστει κι αυτος? 3Δεν εκανα καποια ενσταση οταν εγινε αναφορα ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,αλλα μονο για το ΠΙΣΤΕΥΩ..κι αυτο γιατι ειδα εμεις καταπιεζουμε τους μη χ.ο[αυτο μου ακουστηκε σαν προσωπικη επιθεση] 4.Σαν Κικη θεωρω πως ακομα για κατι πιο ασημαντο ,αν μου ζητησει καποιος να μην το θιγω γιατι τον προσβαλει και τον στεναχωρει,αν τον σεβομαι θα το κανω,μονο και μονο απο φιλοτιμο ..4ΚΑΝΕΙΣ δεν απαντησε πως θα αισθανοταν αν εκανα γελιογραφια την μανα του,τα παιδια του την σημαια του????????? για μενα μπορει πχ η μανα να μην ειναι τοσο σημαντικο,οπως η θρησκεια μου...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λες. Ομως σε θέματα θρησκείας δεν υπάρχει "πραγματικότητα". Υπάρχει μόνο η υποκειμενική κρίση του καθενός.
Ναί σωστά :)
Καί φταίω εγώ πού δέν τό διευκρινησα σωστά από τήν αρχή
Συμφωνώ οτι σέ θέματα θρησκείας είναι ετσι.
Μέ τή μόνη διαφορά οτι γιά εμένα καί εκατομμύρια αλλους πού πέρασαν από τόν κοσμο στούς αιώνες η αλήθεια εχει βρεθεί
Καί είναι τοσο αληθινό οσο πχ εγώ βλέπω αυτή τη στιγμή διπλα το σκύλο μου
Πού οντως τόν βλέπω :D

Η Ορθοδοξία γιά τούς συνειδητούς Ορθοδοξους δεν ειναι Θρησκεία.
Ειναι αποκάλυψη
Αποκάλυψη τού Θεού σάν Προσωπο στόν ανθρωπο
Ειναι μια πορεία καί μία συναντηση τού ενος πρός τόν άλλον
Οταν δεν συμβαίνει αυτο τότε είναι ολα ματαια :( Ματαιοι καί οι Σταυροί στό λαιμό και τά κομποσχοίνια στό χέρι καί ο υπέρμετρος ζήλος καί φανατισμός που δείχνουν οί δήθεν υπερασπιστές τής Ορθοδοξιας

Λυπάμαι πού Θά τό πώ αλλά ετσι είναι...
Γενιές καί γενιές γεννιούνται καί πεθαίνουν μέσα στίς Εκκλησιες κρατώντας ολους τούς τύπους καί τά Δόγματα,αλλα τελικά δέν γνώρισαν ΠΟΤΕ οι ιδιοι αυτόν πού ομολογούν.
Αυτά ..
Καλό απόγευμα :)

................................1.Γνωριζω πολυ καλα τι ειναι ταμπου και δεν χρειαζομαι λεξικο..εγω ειπα καλυτερα να μην το θιγουμε εδω γιατι αλλο πραγμα ειναι να κανεις αναφορα σε κατι,να πεις τι γνωμη σου,τις αντιθεσεις σου και αλλο να γελοιοποιεις το ιεροτερο συμβολο της πιστης του συνομιλητη σου..2..Εγω απλα ζητησα πολυ ευγενικα στην αρχη,χωρις φανατισμο πανω στις αποψεις μου και χωρις να παω να περασω την αποωη μου ως σωστη λιγο σεβασμο σε κατι σημαντικο για μενα και κατ επεκταση και στο ατομο μου,σας ειναι τοσο δυσκολο να σεβεστε τον απεναντι σας οπως σας εχει σεβαστει κι αυτος? 3Δεν εκανα καποια ενσταση οταν εγινε αναφορα ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,αλλα μονο για το ΠΙΣΤΕΥΩ..κι αυτο γιατι ειδα εμεις καταπιεζουμε τους μη χ.ο[αυτο μου ακουστηκε σαν προσωπικη επιθεση] 4.Σαν Κικη θεωρω πως ακομα για κατι πιο ασημαντο ,αν μου ζητησει καποιος να μην το θιγω γιατι τον προσβαλει και τον στεναχωρει,αν τον σεβομαι θα το κανω,μονο και μονο απο φιλοτιμο ..4ΚΑΝΕΙΣ δεν απαντησε πως θα αισθανοταν αν εκανα γελιογραφια την μανα του,τα παιδια του την σημαια του????????? για μενα μπορει πχ η μανα να μην ειναι τοσο σημαντικο,οπως η θρησκεια μου...[/quote] Και επειδη δεν περιμενω να μου απαντησει κανεις[αναφερομαι στα ατομα τα οποια ειχα την οποια διαφωνια ,οχι γενικα]στις παραπανω ερωτησεις,ουτε να συμφωνησει μαζι μου στο οτι απλα και μονο απο ευγενεια κ φιλοτιμο και καλη διαθεση δεν πρεπει να συνεχιζει καποιος να γελοιοποιει κατι ιερο για τον αλλο[αλλο η αντιθεση και αλλο η κοροιδια] αποφασισα να αποχωρησω απο το σαιτ,αν οχι για παντα-τουλαχιστον για ενα μεγαλο χρονικο διαστημα.Το κανω οχι γιατι καποιοι εχουν αλλες αποψεις απο εμενα,αυτο ειναι σεβαστο και ουτε ποτε το επαιξα η σωστη και πως τα πιστευω μου ειναι τα σωστα ,,οχι,,σεβομαι καθε ανθρωπο με καθε αντιθετη αποψη απο εμενα ,οσο με σεβεται κι αυτος..Μονο που αισθανθηκα εδω απο μερικους οτι η παρακληση καποιου για να σταματησει κατι που τον ενοχλει ειναι πολυ μεγαλη υποθεση...επειδη λοιπον δεν νιωθω πλεον καλα με ολο αυτο και δεν μου αρεσει ουτε να υποκρινομαι,ουτε να συνομιλω με ανθρωπους που δεν με σεβονται,το σταματαω εδω,,,παντως ασχετα με το οτι δεν πηρα απαντηση για το τι θα ελεγε καποιος αν του εκανα ειρωνικο σχολιο για γονεις,πατριδα,η την οποια θρησκεια του,σκεφτητε το μονοι σας και καταληξτε στα συμπερασματα ασς..Σεβομαι τα ζωα,την φυση αλλα και τους ανθρωπους και δεν μπορω λογω χαρακτηρα ουτε να κανω καποιον να νιωσει αβολα εξαιτιας μου[σκοπιμα]ουτε να κοροιδεψω [αλλο αντιθετη γνωμη κ αλλο κοροιδια]ιερα πραγματα η σημαντικα προσωπα γιαυτον...Δεν μου παει ,τι να κανουμε-μεγαλωσα ετσι...και αυτο προσπαθω να περασω και στα παιδια μου ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ προς τον συνανθρωπο ,και κυριως οταν αυτος δεν σε εχει πειραξει η προσβαλει ποτε...Υπαρχουν ξερετε και καποια πραγματα και καποιες αξιες που περαν απο θεωριες και νομους μας τα οριζει η αξιοπρεπεια και το φιλοτιμο μας...ΓΕΙΑ ΣΑΣ . ΚΙΚΗ

Ε να οταν δυστυχως πιανει κανεις θεματα που περικλειουν πονο η αξιες εδω μεσα ειναι φαινεται επικυνδυνο... αναβουν τα αιματα και φευγει κοσμος η αλλος γινεται μπαν... κικη εγω θα σου ελεγα να μεινεις γιατι το σαιτ δεν αποτελειται μονο απο τα ατομα που δεν σε σεβαστηκαν .. το ιδιο σκεφτηκα και εγω πταν ξαναμπηκα και η βοηθεια που ειχα στα γατακια με τη λευχαιμια και το ειτζ ηταν η αποδειξη. Απλα αδιαφορησε! Δεν αξιζει τον κοπο.

Να διευκρινίσω μόνο πως όταν μίλησα για καταπίεση των μη Χ.Ο. δεν εννοούσα εδώ μέσα στο φόρουμ, αλλά στην ελληνική κοινωνία.

Το λέω κυρίως για τη Life, επειδή μου φάνηκε ότι το παρεξήγησε και κατάλαβε ότι ανεφερόμουν σε καταπίεση ενδοφορουμιακή. Δεν ξέρω βέβαια αν θα το διαβάσει, αλλά το λέω.

Ρε παιδιά μια συζήτηση κάνουμε δεν είναι ανάγκη να χαλάμε τις καρδιές μας...
Εντάξη ο καθένας έχει τα πιστεύω του, πάνω σε πολλά θέματα γιαυτό και οι απόψεις διαφέρουν, γιατί όμως να καταλήγουμε έτσι?
Εντάξη και εγώ είπα την άποψη μου, άκουσα και τις άλλες, έκανα τις σκέψεις μου τελείωσε...Δεν θα πεθάνω κιόλας επείδή κάποιος άλλος έχει άλλη γνώμη από την δική μου...Μια παρέα είμαστε..:|

Εντάξη ο καθένας έχει τα πιστεύω του, πάνω σε πολλά θέματα γιαυτό και οι απόψεις διαφέρουν, γιατί όμως να καταλήγουμε έτσι?
Εντάξη και εγώ είπα την άποψη μου, άκουσα και τις άλλες, έκανα τις σκέψεις μου τελείωσε...Δεν θα πεθάνω κιόλας επείδή κάποιος άλλος έχει άλλη γνώμη από την δική μου...Μια παρέα είμαστε..:|

Συμφωνώ με Μιμίκα!

Συμφωνώ κι εγώ μαζί σου, Μιμικάκι.
Όπως είπες μια παρέα είμαστε και αναμενόμενο είναι σε μια παρέα να υπάρχει διάσταση απόψεων σε κάποια ζητήματα.Τίποτα περισσότερο.

.
1.Γνωριζω πολυ καλα τι ειναι ταμπου και δεν χρειαζομαι λεξικο..εγω ειπα καλυτερα να μην το θιγουμε εδω γιατι αλλο πραγμα ειναι να κανεις αναφορα σε κατι,να πεις τι γνωμη σου,τις αντιθεσεις σου και αλλο να γελοιοποιεις το ιεροτερο συμβολο της πιστης του συνομιλητη σου..
2..Εγω απλα ζητησα ............σας ειναι τοσο δυσκολο να σεβεστε τον απεναντι σας οπως σας εχει σεβαστει κι αυτος?
3Δεν εκανα καποια ενσταση οταν εγινε αναφορα ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,αλλα μονο για το ΠΙΣΤΕΥΩ..κι αυτο γιατι ειδα εμεις καταπιεζουμε τους μη χ.ο[αυτο μου ακουστηκε σαν προσωπικη επιθεση]
4...........αν μου ζητησει καποιος να μην το θιγω γιατι τον προσβαλει και τον στεναχωρει,αν τον σεβομαι θα το κανω,μονο και μονο απο φιλοτιμο ..
4ΚΑΝΕΙΣ δεν απαντησε πως θα αισθανοταν αν εκανα γελιογραφια την μανα του,τα παιδια του την σημαια του????????? για μενα μπορει πχ η μανα να μην ειναι τοσο σημαντικο,οπως η θρησκεια μου...
Και επειδη δεν περιμενω να μου απαντησει κανεις[αναφερομαι στα ατομα τα οποια ειχα την οποια διαφωνια ,οχι γενικα]στις παραπανω ερωτησεις,ουτε να συμφωνησει μαζι μου στο οτι απλα και μονο απο ευγενεια κ φιλοτιμο και καλη διαθεση δεν πρεπει να συνεχιζει καποιος να γελοιοποιει κατι ιερο για τον αλλο[αλλο η αντιθεση και αλλο η κοροιδια] αποφασισα να αποχωρησω απο το σαιτ,αν οχι για παντα-τουλαχιστον για ενα μεγαλο χρονικο διαστημα.
...... δεν νιωθω πλεον καλα με ολο αυτο και δεν μου αρεσει ουτε να υποκρινομαι,ουτε να συνομιλω με ανθρωπους που δεν με σεβονται,το σταματαω εδω...............Σεβομαι τα ζωα,την φυση αλλα και τους ανθρωπους και δεν μπορω λογω χαρακτηρα ουτε να κανω καποιον να νιωσει αβολα εξαιτιας μου ουτε να κοροιδεψω [αλλο αντιθετη γνωμη κ αλλο κοροιδια]ιερα πραγματα η σημαντικα προσωπα γιαυτον

Υπαρχουν ξερετε και καποια πραγματα και καποιες αξιες που περαν απο θεωριες και νομους μας τα οριζει η αξιοπρεπεια και το φιλοτιμο μας...ΓΕΙΑ ΣΑΣ . ΚΙΚΗ[/quote]

:hmm::hmm::hmm:

Λέω να το ξανασκεφτείς πολύ πριν αποφασίσεις να φύγεις. Πολλές φορές γίνονται παράξενα πράγματα. Εγώ ως μη Χ.Ο. αντιμετώπισα απίστευτες επιθέσεις και αποκλεισμούς από μη Χ.Ο. λόγω προκατάληψης κάποιων που είχαν ταυτίσει στα ανίδεα μυαλά τους μεσαιωνική αρχιτεκτονική και εκκλησία. Συνεπώς υπάρχει παντού κάθε καρυδιάς καρύδι.
Όσο γι αυτό που ρώτησες να ξέρεις ότι κανείς δε μένει αδιάφορος όταν του βρίζουν τη μάνα του π.χ.
Καταλαβαίνω που δε θέλεις να είσαι μαζί με κάποιους που αισθάνεσαι ότι δε σε σέβονται ,αλλά ξανασκέψου το αν είναι έτσι πράγματι και μην υποτιμάς αυτούς που σε σέβονται παρόλο που δεν πιστεύουν το ίδιο με σένα. Έστω και για έναν αξίζει να μείνεις. :)

Αν η Εκκλησία καθόταν ήσυχη ήσυχη στη γωνιά που της αναλογεί και ασκούσε το όποιο λειτούργημά της, .......

Μα αυτό είναι το θέμα Κική! Η εκκλησία δεν μπορεί να κάτσει στη "γωνία που της αναλογεί" γιατί εξ ορισμού εκκλησία σημαίνει κοινωνία ως όλον. Η εκκλησία από τη δημιουργία της μέχρι την επισημοποίησή της τον 4ο αι. (Μ. Κωνσταντίνος) αυτό ήταν, κι όταν μετά από αυτό ανέλαβε διοικητικές ευθύνες και συνεπώς ασκούσε εξουσία ταυτίστηκε για μεγάλες περιόδους με το κράτος. Τα υπολείματα αυτής της μακραίωνης παράδοσης σέρνει και γι αυτό η προσαρμογή με το σήμερα έχει τόσες δυσκολίες. Συμφωνείς Άνιμα?

Καλα ολα αυτα.... Αλλα να πω κι εγω πως ειναι πολυ περισσοτερα αυτα που μας κανουν να ειμαστε παρεα κι αυτα που μοιραζομαστε, απ' οσα μας "χωριζουν"; Και οι διαφωνιες στο προγραμμα ειναι. Και τελικα, δεν νομιζω πως μας "χωριζει" κατι η εχουμε κατι να χωρισουμε. Αντιθετα, "παιρνουμε" πολλα και δενομαστε μεσα απο τις εμπειριες που μοιραζομαστε :):):)
Κκη μου, καλη μου Κικη, σκεψου λιγο πιο ψυχραιμα...... Μου αρεσει να σου "λεω" καληνυχτα :):):) Φανταζομαι δεν ειμαι η μονη

Εγω απλα ζητησα πολυ ευγενικα στην αρχη,χωρις φανατισμο πανω στις αποψεις μου και χωρις να παω να περασω την αποωη μου ως σωστη λιγο σεβασμο σε κατι σημαντικο για μενα και κατ επεκταση και στο ατομο μου,σας ειναι τοσο δυσκολο να σεβεστε τον απεναντι σας οπως σας εχει σεβαστει κι αυτος? 3Δεν εκανα καποια ενσταση οταν εγινε αναφορα ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,αλλα μονο για το ΠΙΣΤΕΥΩ..

ΚΑΝΕΙΣ δεν απαντησε πως θα αισθανοταν αν εκανα γελιογραφια την μανα του,τα παιδια του την σημαια του????????? για μενα μπορει πχ η μανα να μην ειναι τοσο σημαντικο,οπως η θρησκεια μου...
Παρά το "εύφλεκτο" του θέματος, πιστεύω πως η μακροσκελής αυτή συζήτηση έγινε με πολιτισμένο τρόπο, χωρίς κανείς να επιδείξει έλλειψη σεβασμού.
Αν η ένστασή σου όντως αφορά μόνο το σατιρικό ποιηματάκι για το φραπέ (το οποίο αποτέλεσε μόνο την αφορμή για την κουβέντα, και όχι το αντικείμενό της), ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι σε πείραξε τώρα (που το ποιηματάκι το έχουμε ήδη αφήσει πολλές σελίδες πίσω):hmm:
Αν κάποιος σατίριζε αυτά που θεωρώ σημαντικά είναι πάρα πολύ πιθανό να με χαλούσε, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα του ζητούσα να βγάλει το σκασμό επειδή ενοχλούμαι. (Πρόσεξε όμως: μιλάω για σάτιρα -κάτι ανάλογο δηλαδή με το στιχάκι για το φραπέ- και όχι για καθύβριση, που είναι τελείως διαφορετικό πράγμα). Η αντίδρασή μου θα ήταν, στην καλύτερη περίπτωση να σταματήσω να ακούω και να συμμετέχω και, στη χειρότερη, να απαντήσω με το ίδιο νόμισμα.
Αν η Εκκλησία καθόταν ήσυχη ήσυχη στη γωνιά που της αναλογεί και ασκούσε το όποιο λειτούργημά της, .......

Μα αυτό είναι το θέμα Κική! Η εκκλησία δεν μπορεί να κάτσει στη "γωνία που της αναλογεί" γιατί εξ ορισμού εκκλησία σημαίνει κοινωνία ως όλον.
Evelia, επειδή το quote για τη "γωνίτσα που αναλογεί στην εκκλησία" είναι δικό μου, σου απαντώ: Όχι, η λέξη εκκλησία δε σημαίνει κοινωνία ως όλον, σημαίνει "συγκέντρωση" (είναι προφανέστατη η ετυμολογία, από το "καλώ", θυμήσου πχ την Εκκλησία του Δήμου στην κλασική Αθήνα). Εκκλησία είναι η συγκέντρωση των πιστών. Η κοινωνία δεν αποτελείται στο σύνολό της από πιστούς, μας περιλαμβάνει όλους. Και όλοι μας έχουμε τη δική μας "γωνίτσα", στα όρια της οποίας εξασκούμε τις ελευθερίες μας, χωρίς να παρεμποδίζουμε τους άλλους. Η Εκκλησία της Ελλάδας δεν αρκείται στη γωνία της, αντίθετα δείχνει έντονα επεκτατικές τάσεις προς τη δική μου, και αυτό με ενοχλεί πολύ.

Δεν θα πεθάνω κιόλας επείδή κάποιος άλλος έχει άλλη γνώμη από την δική μου...Μια παρέα είμαστε..:|
Ακριβώς Μιμίκα!!:)
Αυτό εξάλλου είναι ένδειξη ωριμότητας, να μπορεί κανείς να συζητάει και με ανθρώπους που έχουν διαφορετική γνώμη και να μπορεί να ξεχωρίζει την αντίθεση σε επίπεδο θεωρητικής συζήτησης από την προσωπική αντιπαράθεση.
Με τη Μιμίκα στο συγκεκριμένο θέμα δε συμφωνήσαμε. Αυτό όμως καθόλου δε σημαίνει ότι την εκτιμώ λιγότερο ή ότι θεωρώ προσβολή προς το άτομό μου το ότι εξέφρασε την -αντίθετη- γνώμη της. Ίσα ίσα, που το χάρηκα.:rolleyes:

3Δεν εκανα καποια ενσταση οταν εγινε αναφορα ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,αλλα μονο για το ΠΙΣΤΕΥΩ..κι αυτο γιατι ειδα εμεις καταπιεζουμε τους μη χ.ο[αυτο μου ακουστηκε σαν προσωπικη επιθεση]
4ΚΑΝΕΙΣ δεν απαντησε πως θα αισθανοταν αν εκανα γελιογραφια την μανα του,τα παιδια του την σημαια του????????? για μενα μπορει πχ η μανα να μην ειναι τοσο σημαντικο,οπως η θρησκεια μου...
Τι πιστεύω ήταν η αρχή και η αφορμή για μια σύζήτηση που έχει πάει αλλού αυτή τη στιγμή και έχει αφήσει πολύ πίσω της το ποιηματάκι. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι θες. Να σταματήσουμε τη συζήτηση για την εκκλησία και τη θρησκεία? Να αφαιρεθεί το ποιηματάκι? Τι?
Ναί σωστά :)
Καί φταίω εγώ πού δέν τό διευκρινησα σωστά από τήν αρχή
Συμφωνώ οτι σέ θέματα θρησκείας είναι ετσι.
Μέ τή μόνη διαφορά οτι γιά εμένα καί εκατομμύρια αλλους πού πέρασαν από τόν κοσμο στούς αιώνες η αλήθεια εχει βρεθεί
Καί είναι τοσο αληθινό οσο πχ εγώ βλέπω αυτή τη στιγμή διπλα το σκύλο μου
Πού οντως τόν βλέπω :D
Για σενα και τους εκκατομυρια άλλους έχει βρεθεί Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ αλήθεια. Για άλλα τόσα εκατομμύρια η δική τους. Ο καθέας θεωρεί ότι το πιστεύω του είναι η απόλυτη αλήθεια. Εγώ συνεχίζω να το θεωρώ προσωπική κρίση. Και η δική μου αλήθεια είναι αληθινή στα μάτια μου. :)

Με τη Μιμίκα συμφωνώ. Είμαστε μια παρέα, έστω και ιντερνετική. Διαφωνίες υπάρχουν όπως και στην ζωή.

Ακριβώς Μιμίκα!!:)
Αυτό εξάλλου είναι ένδειξη ωριμότητας, να μπορεί κανείς να συζητάει και με ανθρώπους που έχουν διαφορετική γνώμη και να μπορεί να ξεχωρίζει την αντίθεση σε επίπεδο θεωρητικής συζήτησης από την προσωπική αντιπαράθεση.
Με τη Μιμίκα στο συγκεκριμένο θέμα δε συμφωνήσαμε. Αυτό όμως καθόλου δε σημαίνει ότι την εκτιμώ λιγότερο ή ότι θεωρώ προσβολή προς το άτομό μου το ότι εξέφρασε την -αντίθετη- γνώμη της. Ίσα ίσα, που το χάρηκα.:rolleyes:
Αλίκη +1000!

Να σταματήσουμε τη συζήτηση για την εκκλησία και τη θρησκεία?
Οχι οχι ..
Αλλωστε εχει πλάκα :D

Κι εγώ πολύ τις ευχαριστιέμαι αυτές τις συζητήσεις :D:redface:

Επί του θέματος, εξακολουθώ να συμφωνώ με την Αρήθα (άνθρωπο ΚΑΙ γάτα μετά την τελευταία ενημέρωση :P)

Εντάξη απ ότι κατάλαβα η Κική στεναχωρήθηκε και ένιωσε άσχημα έπειδη προσβλήθηκε που θίχτηκαν κάποια ιερά πιστεύω ...Αυτά τα θέματα είναι "λεπτά", μπορώ να καταλάβω πώς νιώθει....:/:
Είναι κρίμα να συμβαίνουν αυτά και στεναχωριέμαι γιατί το έχουμε δεί πολλές φορές να συμβαίνει...

Ας πάμε παρακάτω όμως..Κική θέλουμε να μαθαίνουμε νεα την Μαιρούλας...;)

Ψηνεστε νά ανοιχτεί τόπικ μέ θέμα Συμπεριφορά καί χαρακτήρας ανδρός καί γυναικός ;)

Εκεί νά δείτε show !! :cool:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back