isavvas
Λέκτορας Κτηνιατρικής Αναισθησιολογίας ΑΠΘ
Αρχική Δημοσίευση από ktsirig:...δεν καταλαβαινω πως Λεκτορες της Κτηνιατρικης Σχολης, που υποτιθεται διδασκουν στους αυριανους κτηιατρους, γραφουν ατακες του στυλ: "Οι τομες ειναι στην ευχερεια του γιατρου" ,αντι να λενε οτι οσο μικροτερη ειναι μια πληγη σε ενα ζωο, τοσο καλυτερη και γρηγοροτερη θα ναι η επουλωση του. Αν ειναι ετσι, να ανοιγουμε και ολοκληρη την κοιλια τοτε σε καθε στειρωση...
Προς Θεου...
Το «όσο μικρότερη πληγή, τόσο ταχύτερη επούλωση» το έγραψα ήδη παραπάνω, μπορείτε να κάνετε τον κόπο να το διαβάσετε. Ωστόσο, αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Η άλλη είναι ότι όσο μεγαλύτερη τομή, τόσο καλύτερη δουλειά κάνει ο χειρουργός, τόσο ανετότερα δουλεύει, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες επιπλοκών (αν σου φύγει το κολόβωμα μιας ωοθήκης τι κάνεις; ). Και αν εφαρμόσεις σωστή αναλγησία και σωστή μετεγχειρητική φροντίδα, η διάρκεια της επούλωσης δεν παρατείνεται σημαντικά. Επομένως, πράγματι είναι στην κρίση του χειρουργού.
Όσο για το τι μαθαίνουμε στους φοιτητές κτηνιατρικής, αφήστε να το κρίνουν άλλοι (προς Θεού!).
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dragonfly-kishar
Εκκολαπτόμενο μέλος
Παιδια εινα εμφανες οτι αλλη ειναι η χειρουργικη στα αδεσποτα που τρεχουν απο τη δευτερη μερα και η μικρη τομη εχει νοημα και αλλη στο ζωο σπιτιου.. παρ αυτα σιγουρα υπαρχουν κτηνιατροι με μεγαλες τομες που κανουν φριχτα λαθη οπως και αλλοι με μικρες που κανουν μιση δουλεια.. το θεμα ειναι ο καθενας να εχει γνωση του τι κανει κα νατο κανει καλα, χωρις μετενχειρητικες επιπτωσεις κλπ και φαινεται λογικο αλιως ενχειριζεται μια παχυσαρκη γατα του σπιτιου αλιως μια ηλικιωμενη αλιως μια μικρουλα αδεσποτη , αλιως ζουνε η καθε μια, σε αλλο περιβαλλον, με αλλη φροντιδα αρα και αλλη τομη. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ
Για λάθη (να πω καλύτερα επιπολαιότητες) κτηνιατρων θα πρεπει να ανοίξουμε ολόκληρο site, γιατι forum δε μας φτάνει να πούμε τις εξυπνάδες μερικών, που ευτυχώς τις διόρθωσαν άλλοι, κάποιες φορες με επιτυχια αλλες φορές ανεπιτυχώς.
Μαρίνα
ktsirig
Νεοφερμένο μέλος
Και ναι, οταν το ακουω και το βλεπω απο πολλες μεριες την ιδια αποψη, δε μπορω παρα να πορευομαι με αυτην και να τη λεω σε συζητησεις οπως αυτη... αν ειναι τοτε να αποχωρησουμε ολοι και να μιλατε μονο με τον κυριο κτηνιατρο που προφανως φαινεται να τα ξερει ολα και δε δεχεται αλλες γνωμες αν στο avatar μας δε λεει "Λεκτορας" ή Δρ...
isavvas
Αρχική Δημοσίευση από ktsirig:Το χω δει να συμβαινει, αρα δε δεχομαι αμφισβητησεις απο κανεναν.

mel1
Δρ Παθολογίας Ζώων Συντροφιάς
η μικρη τομη δεν υστερει σε τιποτα και αν ο κτηινατρος ειναι "μαεστρος" δε θα του φυγει ουτε η σαλπιγγα, ουτε η ωοθηκη, αλλα θα τα βγαλει ολα μια χαρα απο μεσα, ακομα και οταν το ζωο εγκυμονει.
Λυπάμαι που θα σε στεναχωρήσω αγαπητέ μου αλλά δεν είσαι σε θέση να το ξέρεις αυτό όσο κι αν το πιστεύεις !!!!!!
Το χω δει να συμβαινει, αρα δε δεχομαι αμφισβητησεις απο κανεναν. Εχω το δικαιωμα να μαι κι εγω λιγακι απολυτος, κι ας μην ειμαι κτηνιατρος...
Εσύ (που δεν είσαι κτηνίατρος) έχεις το δικαίωμα να είσαι απόλυτος, αλλά όταν ένας κτηνίατρος έχει άλλη άποψη θεωρείς ότι δεν πρέπει να τη λέει γιατί εσύ (που δεν είσαι κτηνίατρος) έχεις δίκιο λόγω πείρας ???!!!!
αν ειναι τοτε να αποχωρησουμε ολοι και να μιλατε μονο με τον κυριο κτηνιατρο που προφανως φαινεται να τα ξερει ολα και δε δεχεται αλλες γνωμες αν στο avatar μας δε λεει "Λεκτορας" ή Δρ...
Μήπως θα σε βόλευε περισσότερο να αποχωρήσουν οι κτηνίατροι και να λες μόνο εσύ την άποψή σου???!!!
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
ktsirig
Νεοφερμένο μέλος
Emena me ekneyrise i ataka "Krata tin apopsi gia ton eayto sou" pou eipe kapou o isavvas sti Marina, gi'ayto mpika ston kopo na grapsw. Egw kserw para polu kala ta ktiniatrika, giati rwtaw kai mathainw, kapoios omws pou tha diavazei mono ton isavva mporei kai na parei kapoia lathos minimata pou egw thelw na apofygw.
I stenomyalies kai oi apolytes apopseis den tairiazoun stin epistimi.
Kostas
PS: Sorry admins gia ta greeklish, de tha epanalifthei, apla viazomoun na apantisw giati mou ti dinei i epithetikotita kai to ta-kserw-ola-style orismenwn, epeidi einai ktiniatroi... To xw synantisei polles fores kai tis perissoteres ekanan patates.. kai xontres...
ktsirig
Νεοφερμένο μέλος
Λυπαμαι που θα στενοχωρησω αγαπητη μου, αλλα ειμαι σε θεση να το ξερω, καθοτι και στη Βιολογια που τελειωσα ολο και κατι μαθαμε.Λυπάμαι που θα σε στεναχωρήσω αγαπητέ μου αλλά δεν είσαι σε θέση να το ξέρεις αυτό όσο κι αν το πιστεύεις !!!!!!
Αυτο ηταν ειρωνικο βεβαια επειδη οπως ειπα και πριν βλεπω απολυτες αποψεις αποο καποιους αλλους που ειρωνευονται τις δικες μας χωρις να μπαινουν στον κοπο να ρωτησουν απο που τις εχουμε μαθει, εννοωντας πως ο,τι ξερουν εκεινοι ειναι ντε και καλα σωστο.Εσύ (που δεν είσαι κτηνίατρος) έχεις το δικαίωμα να είσαι απόλυτος, αλλά όταν ένας κτηνίατρος έχει άλλη άποψη θεωρείς ότι δεν πρέπει να τη λέει γιατί εσύ (που δεν είσαι κτηνίατρος) έχεις δίκιο λόγω πείρας ???!!!!
Προφανως και εγω θελω το διαλογο, αλλα οταν μου λεει καποιος "Κρατα την αποψη για τον εαυτο σου" κοινως "Ασε να μιλησει ο ειδικος" αρα "Εσυ μοκο" που λεει κι ο λαος, τα παιρνω ασχημα γιατι δεν ειμαι ο τελευταιος ασχετος που λεει τη βλακεια του. Εχω ασχοληθει πολυ με τα ζωα και αυτα που λεω τα χω χιλιορωτησει. Αμα λοιπον εμενα 5 ατομα μου χουν πει οτι αυτο ειναι σωστο, γιατι να μην αντικρουσω μια αποψη που ακουω και τη θεωρω λανθασμενη?Μήπως θα σε βόλευε περισσότερο να αποχωρήσουν οι κτηνίατροι και να λες μόνο εσύ την άποψή σου???!!!
ktsirig
Νεοφερμένο μέλος
dragonfly-kishar
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δε χρειάζεται να πω που γράφω τους ειδικούς στα λόγια και τους ειδικούς στην απραξία αλλά οφείλω και θαυμάζω αυτούς που είναι ειδικοί στην πράξη.
Αυτά και μην λειτουργείτε δείχνοντας πως όποιος δεν είναι κτηνίατρος είναι αγράμματος, γιατί σας μειώνει το κύρος.
Φιλικά
Μαρίνα
Υ.Γ. Αν θέλετε να λέτε πως διδάσκετε κόσμο, καλό θα ήταν να ξέρετε τις βασικές αρχές επικοινωνίας, που σίγουρα δε περιλαμβάνουν ειρωνεία και ξερομπορολίαση.
isavvas
Αρχική Δημοσίευση από ktsirig:Εχω ασχοληθει πολυ με τα ζωα και αυτα που λεω τα χω χιλιορωτησει. Αμα λοιπον εμενα 5 ατομα μου χουν πει οτι αυτο ειναι σωστο, γιατι να μην αντικρουσω μια αποψη που ακουω και τη θεωρω λανθασμενη?
...
Εγω προτιμω παντα να παιρνω δευτερες και τριτες γνωμες στα ιατρικα θεματα... Εγω τις καταθετω λοιπον, και οποιος θελει τις ακολουθει. Οποιος δε θελει ακουει τον isavva...
Ε, να σας δώσουμε και ένα πτυχίο κτηνιατρικής, να τελειώνουμε, αφού τα γνωρίζετε καλά τα κτηνιατρικά. Επιτέλους, όποιος ασχολείται με ζώα αποκτά αυτόματα το δικαίωμα να έχει άποψη για ιατρικά θέματα; Τότε γιατί οι κτηνίατροι να σπουδάζουν τόσα χρόνια; Η συμβολή και η πείρα αυτών που ασχολούνται με αδέσποτα θα πρέπει να διοχετεύονται προς άλλη κατεύθυνση. Αφήστε τα κτηνιατρικά σε πιο ειδικούς. Και σταματήστε να μού βάζετε λόγια που δεν είπα (περί αγραμματοσύνης).
Επί του προκειμένου: το αν θα ανοίξει μία τομή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΜΕΓΕΘΟΥΣ. Είναι πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο.
dragonfly-kishar
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ε, να σας δώσουμε και ένα πτυχίο κτηνιατρικής, να τελειώνουμε, αφού τα γνωρίζετε καλά τα κτηνιατρικά.
Η ειρωνεία που λέγαμε...
ktsirig
Νεοφερμένο μέλος
Και προφανως δεν κρινουμε το γιατρο για τα ομορφα ματια του, αλλα μεσα απο τα περιστατικα που του εχουμε δωσει και εχει αντιμετωπισει.
Τα λογια μπορει να μην τα ειπατε, το υφακι ομως του "Σταματα να μιλας, μιλαει η επιστημη" ειναι λιγο καπως, γιατι και παλι θα επαναλαβω οτι δεν ειμαστε οι χαζοχαρουμενοι φιλοζωοι που λενε αρλουμπες...
Ουτε εγω ουτε η Μαρινα ξεκινησαμε να μιλαμε ως ειδικοι... Εγω εκνευριστηκα απο το γεγονος οτι ο οποιοσδηποτε παει να βγαλει την αποψη μας αχρηστη, επειδη ειναι κτηνιατρος.. Αληθεια, ποσες στειρωσεις εχετε κανει αγαπητε μου? Η' μονο στο powerpoint τις αναλυετε για τους φοιτητες σας?
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Μπράβο βρε Μάριελ. Να γίνει γρήγορα καλά η Τσίκι!για την κατασταση της Τσικι.της εβγαλα το κολλαρο ακομα και τα βραδυα και φαινεται να μην πειραζει τα ραμματα.σημερα θα παρει και το τελευταιο χαπι της αντιβιωσης.ειναι τρομερα κινητικη,εχει ορεξη και φαινεται μια χαρα.αρα αν οντως εφταιγε η πρωτη κτηνιατρος για τα ραμματα που ανοιξαν,ελπιζω απο'δω και περα ολα να πανε καλα,να μην ξανανοιξουν και η πληγη να επουλωθει.

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
εδω εινα φορουμ και χρειαζομαστε ολοι με ολες τισ ειδικοτητες μας καλο θα ηταν καποτε να γινει κατανοητο και να μην τιθεται θεμα θιξιματος η αντιπαλοτητας επειδη ολοι εχουμε διαφορετικες αποψεις και εμπειριες..
και οπως και στο αλλο θεμα νομιζω ειναι πολυ προτιμοτερο να μιλαε ολοιι και οι κτηνιατροι και οι μη με βαση τα συγκεκριμενα περιστατικα που αντιμετωπιζουμε πρακτικα και οχι θεωρητικα γιατι δεν βγαινει ακρη οπως βλεπετε
ktsirig
Νεοφερμένο μέλος
mel1
Δρ Παθολογίας Ζώων Συντροφιάς
Ειδικός ήταν και αυτός που έκοψε με πένσα το κόκκαλο του σκύλου πάνω σε εφημερίδα αντί για χειρουργικό τραπέζι και δεν έκανε ράμματα μετά, Ειδικός ήταν και αυτός που άφησε γάζα μέσα σε γάτο προσπαθώντας να αφαιρέσει τον όγκο. Ειδικός επίσης είναι και αυτός που πειραματίζεται εγχειρίζοντας ορθοπεδικά κατάγματα χωρίς να έχει ιδέα αλλά και αυτός που έραβε σκύλο χωρίς αναισθησία.
Δε νομίζω να ισχυρίστηκα εγώ ή ο Γιάννης ότι όλοι οι κτηνίατροι είναι καλοί και δεν κάνουν λάθη. Αυτό που προσπαθούμε να σας πούμε είναι ότι κριτήρια όπως το μέγεθος της τομής, είναι το λιγότερο αφελή για να κρίνει κανείς ένα χειρουργό.
ειδικός ήταν και αυτός που έκανε τρία ράμματα σε τομή σφαγή και μαζεύαμε από τη Μεσογείων τον ξεκοιλιασμένο σκύλο!
Άρα δεν έφταιγε η τομή "σφαγή" αλλά το ότι έβαλε μόνο τρία ράμματα. Αυτό ακριβώς σας λέμε. Μια μεγάλη τομή είναι το ίδιο ασφαλής με μια μικρή αρκεί να έχει γίνει σωστά.
Αυτά και μην λειτουργείτε δείχνοντας πως όποιος δεν είναι κτηνίατρος είναι αγράμματος, γιατί σας μειώνει το κύρος.
Αν θεωρούσα αγράμματο όποιο δεν είναι κτηνίατρος δε θα συμμετείχα καθόλου σ' αυτό το forum. Δε νομίζω να είπα ή να έδειξα ποτέ κάτι τέτοιο.
Υ.Γ. Αν θέλετε να λέτε πως διδάσκετε κόσμο, καλό θα ήταν να ξέρετε τις βασικές αρχές επικοινωνίας, που σίγουρα δε περιλαμβάνουν ειρωνεία και ξερομπορολίαση.
Μ' αρέσει που εσείς μπορείται να κάνετε όσες υποδείξεις θέλετε αδιαφορόντας αν θίγεται τους άλλους, αλλά όταν σας κάνουν εκείνοι είναι ειρωνικοί και έχουν "ξερομπορολίαση"!!!!!!!!!
Επειδή τράβηξε πολύ, και μάλιστα χωρίς λόγο το θέμα, δεν έχω σκοπό να το συνεχίσω. Για να μη λέτε κιόλας ότι δεν έχουμε δουλειά και "chatάρουμε"!!!!!
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool