Περιποίηση της γάτας

Υπάρχει το στεγνό καθάρισμα (το έγραφε ένα βιβλίο που εμπιστευομαι πάρα πολύ) αλλά δεν ξέρω κατα πόσον είναι εφικτό στην Ελλάδα, δλδ αν τα υλικά που χρειάζονται υπαρχουν... Πάντως δεν θυμάμαι να έγραφε για κανένα πολύ περίεργο υλικό. Πάντως αν επιλέξεις αυτή τη μέθοδο, πρέπει τουλάχιστον η γατούλα να κάθεται να τη χτενίσεις, γιατί μετά πέφτει πολλή χτένα με λεπτά δόντια για να φύγει απο το τρίχωμα το υλικό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ πολύ! Θα το ψαξω και αν βρω κάτι θα σας ενημερώσω...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επειδή το είχα δοκιμάσει κι εγώ, ένα έχω να πω καλύτερα να το μάθεις ότι πρέπει έστω μια φορά το μήνα να κάνει μπάνιο γιατί με το στεγνό καθάρισμα και το γατί θα γδάρεις (άσε που δεν θα κάθεται όσο ήρεμο και να είναι)αλλά τελικά θα καταλήξεις κι εσύ σε γιατρό από τα γρατσουνίσματα. Καλό είναι όταν είναι να του κάνεις μπάνιο κάποιος να το κρατάει κι εσύ να το πλένεις. Πρώτα θα του ρίξεις σιγά-σιγά χλιαρό νερό στο σώμα και το κεφαλάκι του θα το αφήσεις στο τέλος με νερό που δεν θα το κατευθύνεις από το τηλέφωνο του ντους, αλλά λίγο-λίγο με το χέρι σου. Καλή επιτυχία!!!!

Ακούγεται καλό (αν και μου φαίνεται λίγο extreme sport :D !!!)
Θα σας ενημερώσω για τα αποτελέσματα...
Thanks for the tip...

Zoubi είσαι σίγουρη οτι αυτοί που την είχαν την παράτησαν; Μπορεί και να το έσκασε... :hmm:

Ναι μου το είπαν γείτονές του.
Μία κοπέλα της γειτονιάς που γνώρισα και που την τάιζε μαζί με τα άλλα αδέσποτα πριν μετακομίσουμε εμείς , μου είπε ότι ο κύριος που την είχε δεν την τάιζε ακόμα και όταν θεωρητικά την είχε σπίτι του. Την φρόντιζε αρκετές φορές πάλι εκείνη όταν έβγαινε να ταίσει τα αδέσποτα. Πρόσφατα αυτός ο κύριος μετακόμισέ/αρρώστησε (δεν καλοκατάλαβα τι μου είπε η κοπέλα) και την άφησε πλέον τελείως στο δρόμο. Πριν την υιοθετήσουμε εμείς ήταν αρκετούς μήνες στο δρόμο και την φρόντιζε η γειτόνισσα μαζί με τα άλλα αδέσποτα... Αν απλά το είχε σκάσει ή η Λουκρητία θα είχε γυρίσει πίσω μέσα σε αυτούς τους μήνες ή αυτός θα την είχε βρει (μένει-έμενε πολύ κοντά). Αλλά και από τότε που εμείς την υιοθετήσαμε (περίπου 1,5 μήνας) την αφήνουμε να βγαίνει έξω (είναι μονοκατοικία) και πάντα γυρνάει πίσω. Άρα μάλλον δεν το έσκασε... Φαντάζομαι ότι αν την είχε χάσει και τον ενδιέφερε να τη βρεί θα είχε ρωτήσει κάτι αυτή την κοπέλα που την ξέρει χρόνια και ξέρει ότι φροντίζει όλα τα αδέσποτα...
Δυστυχώς είναι μάλλον ένας ακόμη άνθρωπος που αποφάσισε ότι το γατί είναι μάλλον μπελάς και πέταξε το "μπελά" στο δρόμο...:down:

Κάτι τέτοιοι άνθρωποι σπιλώνουν την έννοια της λέξης "ζωόφιλος" :down:
Πάλι καλά που η γατούλα βρήκε ένα καλό σπίτι που την αγαπούν :)
Αλήθεια γιατί δεν ανεβάζεις στη γκαλερί σου καμιά φωτό της να τη δούμε; Πήγα τώρα να τη δω και είδα οτι δεν έχεις ανεβάσει καμία...

Θα βάλω!!! Να δείτε την κουκλάρα μου!!! (Όλο θέλω να το κάνω και όλο το αφήνω για την επόμενη μέρα... Δεν έχω περάσει φωτο στο pc μου ακόμα). Πάντως πριν πάρουμε τη Λουκρητία στο σπίτι, δεν μπορούσα να φανταστώ πόσο πολύ θα αγαπήσω τις γάτες. Δεν είχα ποτέ στενή επαφή με γατιά και δεν ήξερα πόσο πολύ μπορούν να σε μαγέψουν!!! Και επειδή είμαι νέα γατομαμά, χαίρομαι πολύ που βρήκα ένα site που μπορώ να μάθω πράγματα και να ανταλλάξω απόψεις με ανθρώπους που αγαπούν πολύ τα γατιά. Πρέπει να πω ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για το τόσο όμορφο και ενδιαφέρον site :up: ! Με έχει πραγματικά εντυπωσιάσει...

Το έχω ξαναπει: Οι γάτες είναι σαν τα μωρα. Πρέπει να είναι κανείς πολύ αναίσθητος για να μην τις λατρέψει αν ζήσει λίγο μαζί τους ;)
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια :D
Άντε ανυπομονώ να δω και τη Λουκρητία! :D

Αφου εχεις τη Λουκρητια αντε και μ ενα Καστρατο τωρα θα ναι πολυ ωραια

Το έγραψα κι αλλού αλλά ας το γράψω κι εδώ πιο αναλυτικά κι άμα θέλει η Michelle μας ας το κάνει σπλιτ σαν γενική οδηγία μπάνιου ;)

Καταρχήν για να βάλετε την πρώτη φορά τη γάτα στο μπάνιο (αν είναι μεγάλη σε ηλικία) πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να την κλείσετε μαζί σας στο μπάνιο. Να έρθει δηλαδή οικειοθελώς... αν έχετε υπομονή προσπαθήστε να τη βάλετε στη μπανιέρα με παιχνίδι... αν αφησετε τη βρύση να στάζει οι σταγόνες θα της κινήσουν το ενδιαφέρον και θα προσπαθήσει να παίξει μαζί τους... Αν ειναι μωρό τότε τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα και το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να μην την τρομάξετε.

Βρέξτε την στην αρχή με το χέρι σας. Απλώς να είναι υγρό όχι πολύ νερό... χαϊδεύοντάς την...Γενικώς προσπαθήστε να την εξοικειώσετε με την υγρασία στο σώμα της... Όλα αυτά μπορούν να γίνουν πολύ πριν την διαδικασία μπάνιου.

Όταν αποφασίσετε ότι είστε κι εσείς κι εκείνη έτοιμη κρατήστε τη με το αριστερό χέρι από το σβέρκο και αν μπορείτε με τον αντίχειρα χαϊδέψτε την στο μάγουλο καθησυχαστικά... Ανοίξτε τη βρύση και το ντους με το δεξί και ρυθμίστε το νερό χωρίς να έχετε ανοίξει πλήρως την ποσότητα νερού για να μην φοβηθεί. Ανοίξτε το ντους να τρέχει λίγο και βρέξτε την χωρίς να αφήνετε το σβέρκο. Μια καλή λύση είναι να σας βοηθήσει και κάποιος άλλος. Εγώ απλώς έχω συνηθίσει πια να κάνω τον ζογκλερ :lol: Μην βρέξετε το κεφάλι.

Βάλτε το σαμπουάν και λούστε την με χάδια χωρίς όμως να καθυστερείτε γιατί κρυώνει. Ξεπλύνετε με νερό και λίγο πριν το τέλος καθαρίστε το κεφάλι ριχνοντας νερό με το χέρι σας και όχι απευθείας από το ντους. Από τη στιγμή που θα πέσει νερό στο κεφάλι η γάτα θα γίνει ασυγκράτητη οπότε πρέπει η διαδικασία να τελειώνει.

Στραγγίξτε το τρίχωμα να φύγουν τα πολλά νερά και τυλίξτε την με μια πετσέτα σκεπάζοντας και το κεφάλι. Κρατήστε στην αγκαλιά σας για λίγο να ηρεμήσει. θα τρέμει.Μόλις τη νιώσετε να χαλαρώνει ή να θέλει να φύγει ξετυλίξτε και προσπαθήστε να μαζέψετε με τη πετσέτα τα πολλά νερά. Βουρτσίστε και μετά αφήστε την να πάει να γλυφτεί μόνη της.

Πολλές γάτες αν τις μάθεις από μωρά δέχονται το πιστολάκι αρκεί να μην πέσει ο αέρας στη μούρη τους :)

Η πρώτη απόπειρα είναι πάντα επώδυνη αλλά επιμείνετε... με τον καιρό θα συνηθίσετε κι εσείς και η γάτα...

Μπορεί κατά τη διάρκεια του μπάνιου να φωνάζει παραπονεμένα... μην σας πιάσει στο φιλότιμο γιατί αυτό που της κάνετε είναι για το καλό της και το δικό σας καλό :)

Προσπαθείστε να μην εκνευριστείτε για να μην της μεταδόσετε τον εκνευρισμό.

Ευχαριστώ πολύ christy για τις αναλυτικές οδηγίες. Νομίζω ότι είναι πολύ χρήσιμες... :up: . Όταν νιώσω έτοιμη για το μεγάλο βήμα, θα το κάνω και θα σας πω εντυπώσεις (τις δικές μου, γιατί της γάτας θα είναι σίγουρα οι χειρότερες...:lol: ).

Αρχική Δημοσίευση από giota:
Αφου εχεις τη Λουκρητια αντε και μ ενα Καστρατο τωρα θα ναι πολυ ωραια
Πολύ θα ήθελα ένα Καστράτο!!! Αλλά πρέπει να είναι κι αυτός χοντρούλης και χαζούλης και να δέχεται να τον καταδυναστεύει η Λουκρητία... Μόνο έτσι θα είναι ένας πραγματικός Καστράτος!

Μου φαίνεται τελικά christy ότι έχουμε ζαλίσει τη zoubi να της λέμε με ποιό τρόπο θα κάνει μπάνιο στο γατάκι της :|

Καθόλου δε με έχετε ζαλίσει!!!! Ίσα-ίσα ακούω διάφορες ιδέες τις οποίες και θα εφαρμόσω σιγά-σιγά μέχρι να δω ποια είναι η καλύτερη για τη γάτα και εμένα... ΑΝ έχετε κι άλλες ιδέες με χαρά να σας ακούσω! :)

Mαργαρίτα μακάρι όταν έγινα γατομαμά να υπήρχαν αντίστοιχοι άνθρωποι να με ζαλιζουν για να μαθαίνω χωρίς να παιδεύομαι κι εγώ και τα ζωάκια μου :) Οι εμπειρίες μας είναι πολύτιμες σε κάθε νέο γατογονέα :) Ακόμα κι αν κάποιες είναι λάθος ως τακτικές ή πρακτικές εφόσον πέτυχαν... πάει να πει πως σε συγκεκριμένο χαρακτήρα γάτας έχουν εφαρμογή ;-)

Zoubi, πολύ καλές οι συμβουλές όλων για το μπανιο της γάτας. Kαι ειδικά της Christy είναι πολύ αναλυτικές οι οδηγίες. Aλλά τελικά η κάθε γατούλα αντιδρά με τον δικό της τρόπο. Kατά γενική ομολογία, οι γάτες απεχθάνονται το νερό, σωστά; Eεε, λοιπόν, η δική μου μάλλον αποτελεί εξαίρεση διότι είχαμε μία απίστευτη εξέλιξη στο μπάνιο της χθες.
Θα σου περιγράψω την δική μου εμπειρία και θα πέσεις κάτω απ΄τα γέλια.
Eίχα ξαναπεί λίγες μέρες πριν ότι η Σούμη δείχνει μια αδυναμία στο νερό και παίζει μαζί του. Eε, λοιπόν χθες ήταν η αποθέωση της βραδιάς! Mπαίνω να κάνω μπάνιο και μαζί μου και η Σούμη. Kαθόταν στην άκρη της μπανιέρας και παρακολουθούσε με πολύ προσοχή την κάθε μου κίνηση. Mε το που τελειώνω το μπάνιο μου και βγαίνω να σκουπιστώ, μπαίνει η Σούμη στη μπανιέρα και αρχίζει να παίζει με τις σαπουνάδες και τα νερά με μανία! Mου φάνηκε πολύ αστείο και άρχισα να την πιτσιλάω. Oύτε που κουνήθηκε! Aνοίγω λοιπόν, το νερό να τρέχει ζεστό απ'το τηλέφωνο της βρύσης και αρχίζω να την "ψεκάζω" ελαφρά στο κεφάλι. Συνεχίζει να μη μου δίνει σημασία. Aρχίζω κι εγω να την καταβρέχω κατ'ευθείαν στο πρόσωπο και αυτή αντί να τρομάξει, γύρισε το πρόσωπό της προς τη μεριά μου ώστε να βρέχεται καλύτερα, μισοέκλεισε τα μάτια και άρχισε να ξεφυσάει! Ήταν τόσο χαριτωμένη που με άρχισα να γελάω και να κλαίω ταυτόχρονα....
Δυνάμωσα την ένταση του νερού και πλέον άρχισα να την βρέχω κανονικά στο σώμα. Eκείνη συνέχισε να παίζει και να κυνηγάει το νερό και επειδή κουνιόταν πολύ, την βουτάω πιάνοντάς την κάτω απ'την κοιλίτσα της με το ένα χέρι, ανοίγω το νερό να τρέχει κανονικά απ'τη βρύση, την βάζω κατ'ευθείαν κάτω απ'το νερό (προσέχοντας το κεφάλι της) και με το άλλο χέρι άρχισα να την σαπουνίζω. Σ'αυτή τη θέση δεν έμεινε πάνω από 1 λεπτό, αλλά πρόλαβα να της σαπουνίσω την πλάτη και την κοιλίτσα της. Ίσα-ίσα πρόλαβα να την ξεβγάλω απ΄τα σαπούνια και αυτή πήδηξε έξω απ΄την μπανιέρα.
Ήταν λίγο σοκαρισμένη απ'την νέα εμπειρία, αλλά δεν έτρεμε. Aντιθέτως, μάλιστα, άρχισε να δαγκώνει την πετσέτα με την οποία την σκούπιζα! Mετά καθόταν μόνη της κανά 10λεπτο και χτενιζόταν.
Eίχα την αγωνία ότι μπορεί να φοβήθηκε λιγάκι και ότι την επόμενη φορά, δεν θα καθόταν ήσυχη. Όμως, σε πληροφορώ ότι με το που ξανάνοιξα την πόρτα του μπάνιου, μπήκε αμέσως πάλι μέσα στη μπανιέρα! Άρα μάλλον το ευχαριστήθηκε! Aχ, και είναι τόσο όμορφη σήμερα!!

Γι'αυτό λοιπόν, αν δεν δοκιμάσεις δεν θα καταλάβεις. Πάντως, πρέπει για 1η φορά να το επιχειρήσεις MONO μαζί με κάποιον ακόμα. Bάλε κάποιον να βοηθήσει, OΠΩΣΔHΠOTE!

Απίστευτο!!! Κι ύστερα σου λένε ότι οι γάτες δεν τα πάνε καλά με το νερό!
Ελπίζω να έχω αντίστοιχη εμπειρία... Τελικά η Σούμη εξελίσσεται στο καλύτερο γατί ... Να της δώσεις πολλά φιλάκια από εμένα και τη Λουκρητία :kiss:

Nαι μωρέ, η γλυκιά μου μπορεί να είναι ζωηρούλα και να μας έχει γεμίσει γρατζουνιές και δαγκωνιές, αλλά κατά τ'άλλα είναι πολύ καλή γατούλα.....:happy: :happy:
Φχαριστούμε για τα φιλάκια σας και ανταποδίδουμε!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back