Περσίας maniacs

Μηπως ειναι καθαρη περσικη αυτη? Η μουριτσα της δεν ειναι τσιντσιλλα αλλα περσικη τωρα αναμεσα σε silver kai smoke φαινεται δεν βλεπω καλα μυτουλα και ματια εαν ειχες αλλη φωτο πιο καθαρη θα σου ελεγα. Δεν εχει το πεθαμενατζιδικο υφος των καθαρων περσιας ισως ειχε κανεναν παππο τσιντσιλλα αλλα το πεντιγρι της σιγουρα εχει κυριως περσικα καθαρα μ πλακουτωτη μουριτσα
Τη δικη μου εσυ πως τι κοβεις τι ειναι?:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

οποιο βιβλιο μορφολογιας και αν ανοιξω δεν θα βρω ρατσα τσιντσιλα της σλιθεριν ειναι περσιαν solid . Α και εχω μεταπτυχιακο σττην μορφολγια των μικρων ζωων. Δεν υπαρχει γιατρος που να σου πει οτι το τσιντσιλα ειναι ρατσα γατας ειναι ρατσα απο ποντικια θες να σου βαλω φωτο????????????

350px-ChinchillaMaria.jpg

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

οποιο βιβλιο μορφολογιας και αν ανοιξω δεν θα βρω ρατσα τσιντσιλα της σλιθεριν ειναι περσιαν solid . Α και εχω μεταπτυχιακο σττην μορφολγια των μικρων ζωων. Δεν υπαρχει γιατρος που να σου πει οτι το τσιντσιλα ειναι ρατσα γατας ειναι ρατσα απο ποντικια θες να σου βαλω φωτο????????????

:blink::blink::blink::blink::blink:Εγω ξερω και κουνελια τσιντσιλα...

Το δικο σου ειναι σμοουκ καθαρο ισως με λιγο tortie(?) οπως φαινεται σε αυτη την φωτο τουλαχιστον με παππο σιγουρα τσιντσιλλα και γιαγια τσιντσιλλα τουλαχιστον γιατι η μυτουλα ειναι τσιντσιλλα τελειως οχι περσικη καθαρη πατηκωμενη.. γι αυτο τον ειχα πει σμοκυνουλη

20005153.JPG

Τα χρωματα ειναι αυτα των καθαρων περσικων.. το smoke ειναι χρωμα περσικων καθαρων ενω τα τσιντσιλλα βγαινουν σε ασημι ασπρο και χρυσο αλλα επειδη γινεται το μαλε βρασε στους εκτροφεις παρανομους μπορεις να βρεις και αλλα χρωματα τσιντσιλλα.
Να ενα σμοκε χρωμα
GB14_002_black_smoke.jpg

Ayth einai h tortieη δικη σου μου φαινεται εχει κι απο τα δυο
cat3.jpg

Υπαρχουν τα διασημα τρωκτικα τσιντσιλλα οντως με πολύ πιο παχια γουνα απο αυτο εδω ομως και δυστυχως χρησιμοποιουνται για γουνα. Υποκατηγορια των περσικων ειναι οι γατες περσιας τσιντσιλλα γιατι η γουνα τους μοιαζει πολύ με των συγκεκριμενων τρωκτικων ( στην κινα τις εκτρεφουν τις σκωτωνουν και τις κανουν κι αυτες γουνες)
Το τρωκτικο[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]The Royal Persian Angora Chinchilla,[/FONT]
Royal-Persian-Angora-Chinch.jpg

και η γατα τσιντσιλλα
MinMin640x474.jpg

και οι μ... που τα γδερνουν
Raw_Fur_Pelts_Mink_Sable_Fox_Chinchilla_Lynx_Coyote.jpg

Τι σημαινει persian solid για να ξερουμε και τι λεμε: περσιαν αναφερεται στη μυτη και μορφολογικα χαρακτηριστικα των περσικων οπως πλακουτωτη μυτη μεγαλα ματια δυνατος σκελετος. Solidαναδερεται στο χρωμα λεμε ετσι ενα χρωμα οταν ειναι καθαρο χωρις διαβαθμιση καμμια οταν ειναι καθαρη smoke, black, whiteκλπκλπ Οι τσιντσιλλα δεν ειναι ντεφακτο solid εκτος απο την καθαρη ασπρη και για να ειπωθει ετσι πρεπει να εχει και μουριτσα πατηκωτη

Πολύ θα ήθελα να κρατάω κ εγώ το τομάρι του μακάκα κ να μ βγάζουν φωτογραφία

Μηπως ειναι καθαρη περσικη αυτη? Η μουριτσα της δεν ειναι τσιντσιλλα αλλα περσικη τωρα αναμεσα σε silver kai smoke φαινεται δεν βλεπω καλα μυτουλα και ματια εαν ειχες αλλη φωτο πιο καθαρη θα σου ελεγα. Δεν εχει το πεθαμενατζιδικο υφος των καθαρων περσιας ισως ειχε κανεναν παππο τσιντσιλλα αλλα το πεντιγρι της σιγουρα εχει κυριως περσικα καθαρα μ πλακουτωτη μουριτσα
yasmin1gr;122469] yasmin πράγματι το pedigree γράφει περσική κ ένα χαρτί με το γενεαλογικο δένδρο που μ είχαν δώσει θυμάμαι ότι έγραφε ότι οι γονεις κ οι παπούδες ήταν περσικά τα άλλες γενεές δεν τις θυμάμαι γιατί νομίζω πως έγραφε για 4-5 γενεές πριν

Αν διαβασεις καλα το πεντιγκρι ισως βρεις κανενα σιλβερ η γκολντεν μεσα οποτε θα ειναι τσιντσιλλα προγονοι αλλιως ειναι καθαρη περσιας απλα με πιο ραφινατη μυτη

Αν διαβασεις καλα το πεντιγκρι ισως βρεις κανενα σιλβερ η γκολντεν μεσα οποτε θα ειναι τσιντσιλλα προγονοι αλλιως ειναι καθαρη περσιας απλα με πιο ραφινατη μυτη
Η μύτη της πάντως ειναι πάρα πολύ πλακουτσωτη αλλα δεν φαίνεται στην φωτογραφία

oxi yasmn το τσιντσιλα ειναι χρωματισμος γενικα τα siver + gold persian εχουν ιδιαιτερα χαρακτηριστικα και διαφοροποιουνται απο τα περσικα τα πλακουτσοτα αλλα δεν ειναι αλλη ρατσα εχω πει σε αλλα σειμεια τι ειναι αυτο που ξεχωριζει τσιτσιλα = ασπρη τριχα στην βαση και γρι στο τελος. ανοιξε οποιο βιβλιο θες μορφολογιας και πες οχι Ζωη κανεις λαθος! Οταν μπηκα πρωτη φορα στην Ελλαδα ια να παρω μεταπτυχιακο ειπα στην ταξη οτι εχω στο σπιτι μια περσιαν τσιντσιλα σιλβερ ολοι γελασαν και μου ειπαν τσιντσιλα η σιλβερ? ειναι 2 διαφορετικα χρωματα. τελος πρεπει να ξερεις οτι υπαρχουν με αυτην την λογικη και party-colors τσιντσιλα εεε????? τελος αν παρατηρισες κανενα απο τα γατια μου δεν φοραει "μολιβι" στα ματια αρα???????

yasmin1gr;122469] yasmin πράγματι το pedigree γράφει περσική κ ένα χαρτί με το γενεαλογικο δένδρο που μ είχαν δώσει θυμάμαι ότι έγραφε ότι οι γονεις κ οι παπούδες ήταν περσικά τα άλλες γενεές δεν τις θυμάμαι γιατί νομίζω πως έγραφε για 4-5 γενεές πριν
τα pedigree γραφουν 3 γενιεσ πισω:cool:

oxi yasmn το τσιντσιλα ειναι χρωματισμος γενικα τα siver + gold persian εχουν ιδιαιτερα χαρακτηριστικα και διαφοροποιουνται απο τα περσικα τα πλακουτσοτα αλλα δεν ειναι αλλη ρατσα εχω πει σε αλλα σειμεια τι ειναι αυτο που ξεχωριζει τσιτσιλα = ασπρη τριχα στην βαση και γρι στο τελος. ανοιξε οποιο βιβλιο θες μορφολογιας και πες οχι Ζωη κανεις λαθος! Οταν μπηκα πρωτη φορα στην Ελλαδα ια να παρω μεταπτυχιακο ειπα στην ταξη οτι εχω στο σπιτι μια περσιαν τσιντσιλα σιλβερ ολοι γελασαν και μου ειπαν τσιντσιλα η σιλβερ? ειναι 2 διαφορετικα χρωματα. τελος πρεπει να ξερεις οτι υπαρχουν με αυτην την λογικη και party-colors τσιντσιλα εεε????? τελος αν παρατηρισες κανενα απο τα γατια μου δεν φοραει "μολιβι" στα ματια αρα???????

Διαβαζε πρωτα τι γραφω καλε, δεν ειπα αλλη ρατσα ειπα ειδος περσικης ειναι στην κατηγορια περσικα αλλα ειναι κατηγορια κι απο μονη της σε επιπεδο εκτροφεων. Τωρα για το τσιντσιλλα μπορει να ισχυει αυτο που λες γαι τα τρωκτικα αλλα στις γατες δεν χαρακτηριζει η λεξη τον χρωματισμο αλλα το ειδος αυτο των περσικων που εχει τρεις χρωματισμους και μυτουλα πιο εξω και λιγο διαφορετικο σωματοτυπο. Μελετησε τα breeds

θα κοιτάξω τα χαρτιά της γιατί νομίζω ότι μου έδωσαν κ άλλο χαρτί εκτός από το pedigree

Διαβαζε πρωτα τι γραφω καλε, δεν ειπα αλλη ρατσα ειπα ειδος περσικης ειναι στην κατηγορια περσικα αλλα ειναι κατηγορια κι απο μονη της σε επιπεδο εκτροφεων. Τωρα για το τσιντσιλλα μπορει να ισχυει αυτο που λες γαι τα τρωκτικα αλλα στις γατες δεν χαρακτηριζει η λεξη τον χρωματισμο αλλα το ειδος αυτο των περσικων που εχει τρεις χρωματισμους και μυτουλα πιο εξω και λιγο διαφορετικο σωματοτυπο. Μελετησε τα breeds

λεμε τα ιδια πραμματα απλα δαφορετικα και ετσι μπερδευομαστε οντως ειναι ενα ειδος γατας που δημιουργηθικε στον σωλινα με υποαλλεργικο τριχωμα και μουρη προς τα εξω για να αποφευχθουν αναπνευστικα προβληματα ισως καποια μερα να γινει και αλλη κατηγορια παντως αγωνιζωνται στους διαγωνισμους με τα περσιαν.Αυτα

Τα εχεις τελειως μπερδεψει δυστυχως δεν δημιουργηθηκαν σε κανενα σωληνα αλλα με επιλεκτικη εκτροδη και το τριχωμα τους δεν ειναι καθολου υποαλλεργικο. Οντως ειναι πιο εξω η μυτη για να διευκολυνονται τα δακρυα και για να αποφευχθουν τα αναπνευστικα προβληματα αλλα και γιατι ειναι πιο ομορφες ετσι

Τα εχεις τελειως μπερδεψει δυστυχως δεν δημιουργηθηκαν σε κανενα σωληνα αλλα με επιλεκτικη εκτροδη και το τριχωμα τους δεν ειναι καθολου υποαλλεργικο. Οντως ειναι πιο εξω η μυτη για να διευκολυνονται τα δακρυα και για να αποφευχθουν τα αναπνευστικα προβληματα αλλα και γιατι ειναι πιο ομορφες ετσι

συνεχιζουμε να λεμε τα ιδια πραγματα απλοποιω τις λεξεις που χρησιμοποιω για να γινομαι πιο κατανοητη και 2ον δεν ξερω να χειριζομαι παρα πολυ καλα την Ελληνικη γλωσσα παντως και η 1 απο τουσ λογουσ που εγινε η συνγκεκριμενη μεθοδος επιλεκτικη εκτροφη της οποιασ ο σκοπος ειναι ηταν βασικα για να επιτευχθει το υποαλλεργικο τριχωμα οι μοναδικες γατεσ με υποαλλεργικο τριχωμα ειναι οι sfynx αχαχχαχαχχαχαχχαχαχαχχααα αλλα και να λυθει το αναπνευστικο προβλημα αλλα και γιατι οι αμερικανοι οπως παντα θελανε να ξεχωριζουν!
οι αμερικανοι βελτιωσαν γεννετικα τισ γατες για να μπουν στο ματι των ευρωπαιων με τις πλακουτσομουρικες γατες

Δεν λεμε τα ιδια πραγματα αυτα που λες ισχυουν για τις σφυνξ αλλα οχι για τις τσιντσιλλα αλλος ειναι ο λογος δημιουργιας τους και αλλη η μεθοδος

πραγματικα πιστευεις οτι εγινε επιλεκτικη εκτροφη γιατι επιλεκτικη εκτροφη = γεννετικα πειραματα.... μαλιστα δεν γινεται καν εκτροφη τουλαχιστον στην αμερικη...... επειδη το εχω δει να γινεται....... αλλα και ανθρωπους να αγοραζουν τα αποτελεσματα απο αυτην την επιλεκτικη εκτροφη ........

Διαβαζε πρωτα τι γραφω καλε, δεν ειπα αλλη ρατσα ειπα ειδος περσικης ειναι στην κατηγορια περσικα αλλα ειναι κατηγορια κι απο μονη της σε επιπεδο εκτροφεων. ........ στις γατες δεν χαρακτηριζει η λεξη τον χρωματισμο αλλα το ειδος αυτο των περσικων που εχει τρεις χρωματισμους και μυτουλα πιο εξω και λιγο διαφορετικο σωματοτυπο. Μελετησε τα breeds

Και γω έτσι το ήξερα....:confused::hmm:
Τι είναι τελικά το τσιντσιλά, χρώμα ή είδος, μπερδεύτηκα τελείως:blink::blink:

Ειναι πολυ μπερδεουεϊ το θεμα και δεν προκειτο να βρω ακρη:hmm::lol:...εγω ουτε χαρτια του εχω,ουτε τα ειχα ζητησει...ουτε με νοιαζει...αμα βγει ετσι οπως στη πρωτη και δευτερη φωτο που εβαλε η Γιασμιν...θα ειμαι τρισευτυχησμενη ,απλα βλεποντας τα ξερω τι μ`αρεσει περρισοτερο:up:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back