Fotini
Διάσημο μέλος
Το προσωπικό της καθάρισμα που κάνει με τη γλωσσίτσα της δεν το γλιτώνετε και δυστυχώς θα μαζεύει κόμπους στο στομάχι της κατά καιρούς και όταν τη βλέπετε να δυσκολεύεται να τους βγάλει (με εμετό) θα πρέπει να την βοηθάτε με κάποια αλοιφή που υπάρχει στο εμπόριο και την τρώει για 1- 2 ημέρες να ανακουφίζεται.
Η ξηρά τροφή της Royal Canin περιέχει συστατικά που βοηθούν τις γάτες να βγάζουν τις τριχόμπαλες. Μου το έχει πει εκτροφέας περσικών και το έχω παρατηρήσει και στη γάτα μου. Δεν χρειάζεται χορταράκι ή αλοιφές, απλά καλή ξηρή τροφή

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
τεζ
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η ξηρά τροφή της Royal Canin περιέχει συστατικά που βοηθούν τις γάτες να βγάζουν τις τριχόμπαλες. Μου το έχει πει εκτροφέας περσικών και το έχω παρατηρήσει και στη γάτα μου. Δεν χρειάζεται χορταράκι ή αλοιφές, απλά καλή ξηρή τροφή![]()
σχετικα με αυτο το χορταρακι...
η γατα μου δεν ειναι μακρυτριχη αλλα απο οτι ξερω πρεπει και εκεινη να τρωει χορταρακι για να βγαζει τις τριχες..χωρις να ειναι σιγουρο.
μπορειτε να μου δωσετε πληροφοριες σχετικα με αυτη τη διαδικασια?υπαρχει καπου σχετικο αρθρο?
υπαρχει καποια καλη μαρκα?
ευχαριστω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Fotini
Διάσημο μέλος
σχετικα με αυτο το χορταρακι...
η γατα μου δεν ειναι μακρυτριχη αλλα απο οτι ξερω πρεπει και εκεινη να τρωει χορταρακι για να βγαζει τις τριχες..χωρις να ειναι σιγουρο.
μπορειτε να μου δωσετε πληροφοριες σχετικα με αυτη τη διαδικασια?υπαρχει καπου σχετικο αρθρο?
υπαρχει καποια καλη μαρκα?
ευχαριστω.
Τεζ, γενικά οι γάτες τρώνε που και που χορταράκι γιατί βοηθά την αποβολή των τριχών που καταπίνουν με το γλύψιμο της γούνας τους. Αν θες να μην φυτεύεις φακές για να έχει να τρώει η γατούλα σου πρασινάδα, μπορείς να της αγοράζεις κροκέτες της εταιρίας Royal Canin, τις Kitten και αυτές έχουν μέσα συστατικά που αντικαθιστούν το χορτάρι
Γενικά, πάντως, η Royal Canin είναι η καλύτερη ξηρά τροφή που κυκλοφορεί στο εμπόριο - το έχει επιβεβαιώσει και το κτηνίατρος της Ρενάτας, ο Αίλουρος.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
τεζ
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τεζ, γενικά οι γάτες τρώνε που και που χορταράκι γιατί βοηθά την αποβολή των τριχών που καταπίνουν με το γλύψιμο της γούνας τους. Αν θες να μην φυτεύεις φακές για να έχει να τρώει η γατούλα σου πρασινάδα, μπορείς να της αγοράζεις κροκέτες της εταιρίας Royal Canin, τις Kitten και αυτές έχουν μέσα συστατικά που αντικαθιστούν το χορτάριΓενικά, πάντως, η Royal Canin είναι η καλύτερη ξηρά τροφή που κυκλοφορεί στο εμπόριο - το έχει επιβεβαιώσει και το κτηνίατρος της Ρενάτας, ο Αίλουρος.
ναι το ξερω..εμενα σαν τροφες μου εχουν προτεινει royal canin και science plan.αγορασα και απο τις 2 αλλα προς το παριν δινω τις δευτερες..αλλα ξερεις τι?στις royal canin kitten διαβασα στη συσκευασια που λεει οτι ειναι για γατακια ανω των 4 μηνων...το δικο μου ειναι 2...κανει να της δωσω???

Fotini
Διάσημο μέλος

τεζ
Εκκολαπτόμενο μέλος

ikarosd
Νεοφερμένο μέλος
ρωτησαμε στο petshop που την αγορασαμε και ειπαν θα μας παρουν τηλ αν βρουν αρσενικο αλλα τζιφος!εννοειται πως θελουμε μωρακια και δεν εχουμε καμια διαθεση να την στειρωσουμε αλλα...εχουμε να κοιμηθουμε με την κοπελα μου μερες-νιαουριζει ολο το βραδυ(οσο δε νιαουριζε 9 μηνες τωρα)!!! αν υπαρχει διαθεση απο καποιο μελος του φορουμ να επικοινωνησει με pm!εννοειται πως μενουμε Κρητη-θηλυκο περσικο λευκου χρωματος με χαλκινα ματακια απεγνωσμενα ψαχνει αντρουλη!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Nikos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η γενική εμφάνιση θα πρέπει να είναι ρωμαλέα και επιβλητική.
Jewelstone's Helios
Περσικό Κόκκινος Καπνός
Jewelstone's Betty Boop
Περσική Τρίχρωμη
Budmar Magic Jewelstone
Περσικό Μαύρο Λευκό
Jewelstone's Queen Of Diamonds
Λευκό Περσικό με Πορτοκαλί Μάτια
Σαν γατάκι, είναι και αυτή πολύ κινητική και παίζει συννέχεια. Μεγαλώνοντας όμως, συνειδητοποιεί την αριστοκρατική της καταγωγή και προτιμάει να παρακολουθεί τα γεγονότα από το ασφαλές φρούριο του καναπέ της. Η Περσική είναι σίγουρα μια γάτα που ξέρει να γοητεύει όσους την αντικρύσουν. Επιβλητική και γλυκιά. καλόκαρδη και ταυτόχρονα ανεξάρτητη, θα μπορούσε να είνα η γέλεια γάτα. Η φροντίδα που απαιτεί το τρίχωμά της ίσως να προκαλέι ενδοιασμούς σε κάποιυς. Μόνο όταν τη ζήσει κανείς όμως, θα καταλάβει, πως η φροντίδα που απαιτεί, είναι μηδαμινή, μπροστά στη μαγεία του να ζείς μαζί της. Μια γάτα που όταν τη γνωρίσετε, δεν θα τη βγάλετε ποτέ από την καρδιά σας!
Mariannioum
Εκκολαπτόμενο μέλος
k.xaris
Νεοφερμένο μέλος
Καλημερα σε ολους και ολες...Την σελιδα σας την βρηκα τυχαια μεσα απο μια
αναζητηση που εκανα..Λογω του οτι αντιμετωπιζω ενα προβλαμα με τον Γατο που εχω..
Ειναι 3 χρονων ΠΕΡΣΙΑΣ Και μετα απο μια εγχειρηση που του εγινε..Δεν βλεπει..
Στην αρχη εβλεπε πιθανολογω λιγο.. αλλα μετα απο ενα χρονο...Μπορω να πω οτι δεν βλεπει
καθολου..Σε ερωτηση που ειχα κανει στον γιατρο..μου ειπε οτι δεν ξερει τι μπορει να εχει συμβει.
Αν ξερει καποιος και μπορει να με βοηθησει να βγαλω καποια ακρη θα του ειμαι ευγνωμων..
Βλεπετε ο ΜΠΑΜΠΗΣ..( ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ )ειναι πολυ μικρος...Και ειναι κριμα να ταλαιπωρειται και να κουτουλαει απο εδω κι απο κει...
zifos
Νεοφερμένο μέλος
Έχω μια γάτα Περσίας περίπου 4 χρονών. Στη ζωή της την έχω κουρέψει 3 φορές. Την πρώτη φορά ήταν πολύ μικρή και δεν είχε πρόβλημα ούτε καν την ενόχλησε, απλά επειδή τη είχαν ναρκώσει για το κούρεμα ήταν ζαβλακωμένη για 1 μέρα, αλλά μετά ήταν ok.
Τη 2η φορά που την κούρεψα ήταν μια εμπειρία αξέχαστη. Γιατί την πήγαμε στο Pet City (ομολογώ πως δεν υπάρχει χειρότερο και πιο άπειρο πετ σοπ) και η βοηθός του γιατρού που την κούρεψε δεν είχε ξανακουρέψει. Η ξυριστική μηχανή ζεσταινόταν και έπρεπε κάθε 1 λεπτό να τη σβήνει και να περιμένει να κρυώσει... Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μισοξυπνήσει το γατί και να περάσει μια φρίκη μέχρι να το κουρέψουμε τελείως και να το πάμε σπίτι. Για να μη μακρυγορώ, τη 2η φορά το γατί ήταν πάλι ζαβλακωμένο, αλλά την άλλη μέρα ήταν πάλι εντάξει.
Την 3η φορά όμως που έγινε τσάκα τσάκα το κούρεμα και γύρισε σπίτι το γατί (είχε ένα πρόβλημα με το ένα νύχι του, όμως δεν ξέρω αν παίζει μεγάλο ρόλο -είχε γυρίσει το νύχι και είχε μπει μέσα στο κρέας του, αλλά δεν το ενοχλούσε και μου φάνηκε περίεργο- το έκοψε όμως ο γιατρός και μας έδωσε κάτι χάπια για αντιβίωση τα οποία μας είπε να τα τρυπώσουμε στο φαΐ της για να τα φάει, γιατί αλλιώς είναι δύσκολο, όμως δεν τρώει καθόλου, τίποτα) το γάτι την πρώτη μέρα ήταν για άλλη μια φορά ζαβλακωμένο.
Την επόμενη μέρα όμως το γατί δεν έχει όρεξη για τίποτα. Δεν πίνει νερό, δεν τρώει τίποτα, πηγαίνει και κάθεται σε κάποια μέρη, όπως κάτω απ' το κρεβάτι που είναι σκοτεινά για αρκετή ώρα και γενικά δεν είναι ζωηρό.
Ψάχνοντας λοιπόν στο φόρουμ σας είδα ότι μπορεί να του προκάλεσε κατάθλιψη το ότι έχασε το τρίχωμά του. Δεν ξέρω πραγματικά τι να κάνω... και ανησυχώ πολύ. :/
Βοηθήστε όσο μπορείτε, πείτε μου τι να κάνω.
Ευχαριστώ προκαταβολικά και συγχαρητήρια για το σάιτ σας.
ruko
Διάσημο μέλος
Μου φαίνεται μάλλον απίθανο να έπαθε κατάθλιψη η γατούλα σου. Αυτά που περιγράφεις είναι συμπτώματα πόνου ή ασθένειας.
Μπορεί να την πονάει το νυχάκι της ή να έχει κάτι άλλο. Θα σε συμβούλευα να μιλήσεις με τον γιατρό της.Τέλος, θα σε παρακαλέσω να μη γράφεις με greeklish, γιατί απαγορεύονται από τους κανόνες του φόρουμ και είναι δυσανάγνωστα.
staman2
Περιβόητο μέλος
Καλώς ήρθες.Έχω μια γάτα Περσίας περίπου 4 χρονών. Στη ζωή της την έχω κουρέψει 3 φορές. Την πρώτη φορά ήταν πολύ μικρή και δεν είχε πρόβλημα ούτε καν την ενόχλησε, απλά επειδή τη είχαν ναρκώσει για το κούρεμα ήταν ζαβλακωμένη για 1 μέρα, αλλά μετά ήταν ok.
Τη 2η φορά που την κούρεψα ήταν μια εμπειρία αξέχαστη. Γιατί την πήγαμε στο Pet City (ομολογώ πως δεν υπάρχει χειρότερο και πιο άπειρο πετ σοπ) και η βοηθός του γιατρού που την κούρεψε δεν είχε ξανακουρέψει. Η ξυριστική μηχανή ζεσταινόταν και έπρεπε κάθε 1 λεπτό να τη σβήνει και να περιμένει να κρυώσει... Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μισοξυπνήσει το γατί και να περάσει μια φρίκη μέχρι να το κουρέψουμε τελείως και να το πάμε σπίτι. Για να μη μακρυγορώ, τη 2η φορά το γατί ήταν πάλι ζαβλακωμένο, αλλά την άλλη μέρα ήταν πάλι εντάξει.
Την 3η φορά όμως που έγινε τσάκα τσάκα το κούρεμα και γύρισε σπίτι το γατί (είχε ένα πρόβλημα με το ένα νύχι του, όμως δεν ξέρω αν παίζει μεγάλο ρόλο -είχε γυρίσει το νύχι και είχε μπει μέσα στο κρέας του, αλλά δεν το ενοχλούσε και μου φάνηκε περίεργο- το έκοψε όμως ο γιατρός και μας έδωσε κάτι χάπια για αντιβίωση τα οποία μας είπε να τα τρυπώσουμε στο φαΐ της για να τα φάει, γιατί αλλιώς είναι δύσκολο, όμως δεν τρώει καθόλου, τίποτα) το γάτι την πρώτη μέρα ήταν για άλλη μια φορά ζαβλακωμένο.
Την επόμενη μέρα όμως το γατί δεν έχει όρεξη για τίποτα. Δεν πίνει νερό, δεν τρώει τίποτα, πηγαίνει και κάθεται σε κάποια μέρη, όπως κάτω απ' το κρεβάτι που είναι σκοτεινά για αρκετή ώρα και γενικά δεν είναι ζωηρό.
Ψάχνοντας λοιπόν στο φόρουμ σας είδα ότι μπορεί να του προκάλεσε κατάθλιψη το ότι έχασε το τρίχωμά του. Δεν ξέρω πραγματικά τι να κάνω... και ανησυχώ πολύ. :/
Βοηθήστε όσο μπορείτε, πείτε μου τι να κάνω.
Ευχαριστώ προκαταβολικά και συγχαρητήρια για το σάιτ σας.
Κι εγώ πιστεύω πως δεν έχει πάθει κατάθλιψη αλλά τα συμπτώματα της γατούλας σου είναι μάλλον πόνου και αδιαθεσίας. Επίσης, μάλλον έχει τρομάξει το γατάκι πολύ.
Καλύτερα να μην το ξανακουρέψεις το ζωάκι. Δεν καταλαβαίνω πώς αποφασίζει κάποιος να κουρέψει ένα τέτοιο υπέροχο τρίχωμα σαν αυτό της περσικής γάτας!!
Εκτός από τον υπέροχο χαρακτήρα της, όλη της η μαγεία και η ομορφιά είναι στο τρίχωμά της. Πιστεύω πως ειδικά οι γάτες αισθάνονται πολύ άβολα όταν κουρεύονται (απόδειξη είναι, πως συνεχώς καθαρίζονται με τη γλώσσα τους και το έχουν ανάγκη αυτό). Άλλωστε υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να την ανακουφίσεις από τη ζέστη αν το έκανες γι' αυτόν το λόγο. Αν πάλι την κούρεψες λόγω της φροντίδας που απαιτεί το τρίχωμά της, αυτή η περιποίησή της είναι και η προσωπική σας ώρα. Η δική σου και η δική της μαζί, για ένα τέταρτο της ώρας καθημερινά. Χτένισμα και καθαρισμός ματιών. Και το μπάνιο της κάθε ενάμισυ μήνα. Εύχομαι πραγματικά να αισθανθεί καλύτερα και να
χαλαρώσει και πάλι γιατί ίσως τώρα είναι στρεσαρισμένη. Πάρε την αγκαλίτσα και πέρασε μαζί της αρκετή ώρα. Αν και πιστεύω προσωπικά πως ίσως νοιώθει και κάποια φαγούρα στο σωματάκι της επειδή δεν έχει τρίχες. Ακόμα και ο αέρας από τον ανεμιστήρα μπορεί να της προξενεί περίεργη αίσθηση στο δερματάκι της. Πραγματικά το φόρουμ είναι πολύ χρήσιμο, κι εγώ προσωπικά έχω μάθει πολλά από τις συζητήσεις που παρακολουθώ, ακόμη κι αν πολλές φορές δεν έχω τον χρόνο να απαντήσω απλά και μόνον διαβάζοντας τις απόψεις και τις πληροφορίες των μελών. Καλό απόγευμα/
Για ό,τι χρειαστείς στη διάθεσή σου. Φιλικά.
rOuDiNi
Νεοφερμένο μέλος
Της λατρέβω μωρέ αφτές τις γάτες είναι κούκλες η περιποίση ομοωςςς..........

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος

)οταν γυρισαμε σπιτι ετρεμε και μετα απο λιγο λυποθιμησε

!!!!!!σοοοοοκ!!!!!!γιατι???και δεν ηταν καθολου καλα ολη μερα!!!!!γιατι??Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool