Πηδάει στο δίπλα μπαλκόνι...

• Thread starter Thread starter Thea
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Thea

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Thea αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 139 μηνύματα.
Καλησπέρα παιδιά...
Η Καλυψούλα εδώ και αρκετές μέρες έχει αρχίσει και πάει όλο και πιό συχνά στο δίπλα μπαλκόνι και ξεχνάει να γυρίσει...το θέμα είναι πως εγώ μένω με τη γιαγιά μου και όταν εκείνη βγαίνει το βράδυ στο μπαλκόνι να δροσιστεί, βγαίνει και η Καλυψώ με αποτέλεσμα πολλές φορές να επιστρέφω εγώ και η μικρή να έχει στρογγυλοκαθήσει στο δίπλα μπαλκόνι και να αγναντεύει... Χθές λοιπόν δεν ήθελε με τίποτα να μπεί στο σπίτι...Τι φαγητό της έβαζα, τι παιχνίδια της έβγαζα και τα κουνούσα... τίποτα...με αγνοούσε πλήρως...το θέμα είναι πως μένω στον 5ο όροφο και για μένα είναι πολύ δύσκολο να περάσω στο δίπλα μπαλκόνι της δίπλα πολυκατοικίας γιατί υπάρχει ένα διαχωριστικό κενό που οδηγεί στο πεζοδρόμιο...δεν ξέρω τι να πρωτοκάνω για να την αποτρέψω να πηδάει και να κάθεται με τις ώρες εκεί!:(:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα παιδιά...
Η Καλυψούλα εδώ και αρκετές μέρες έχει αρχίσει και πάει όλο και πιό συχνά στο δίπλα μπαλκόνι και ξεχνάει να γυρίσει...το θέμα είναι πως εγώ μένω με τη γιαγιά μου και όταν εκείνη βγαίνει το βράδυ στο μπαλκόνι να δροσιστεί, βγαίνει και η Καλυψώ με αποτέλεσμα πολλές φορές να επιστρέφω εγώ και η μικρή να έχει στρογγυλοκαθήσει στο δίπλα μπαλκόνι και να αγναντεύει... Χθές λοιπόν δεν ήθελε με τίποτα να μπεί στο σπίτι...Τι φαγητό της έβαζα, τι παιχνίδια της έβγαζα και τα κουνούσα... τίποτα...με αγνοούσε πλήρως...το θέμα είναι πως μένω στον 5ο όροφο και για μένα είναι πολύ δύσκολο να περάσω στο δίπλα μπαλκόνι της δίπλα πολυκατοικίας γιατί υπάρχει ένα διαχωριστικό κενό που οδηγεί στο πεζοδρόμιο...δεν ξέρω τι να πρωτοκάνω για να την αποτρέψω να πηδάει και να κάθεται με τις ώρες εκεί!:(:/:
Θα σου πρότεινα να μην βάλεις κάποιο εμπόδιο γιατί μπορεί να εχει πολυ αρνητικά αποτελέσματα, είσαι και στον πέμπτο όροφο:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συμφωνώ με τον έρεφερ..Υπήρξε μια περίπτωση πολύ άσχημη περίπτωση που ζήσαμε όλοι μαζί εδώ!!:cry:Το καλύτερο είναι να της δείχνεις τον λόγο που πρέπει να κάθεται μαζί σου.Τώρα μια λύση είναι να μην την αφήνεις στο μπαλκόνι..αλλά δεν το συνιστώ αν δεν βρεθεί κάτι πιο καλό!:)

Κατά καιρούς έχουν δημοσιευθεί τέτοια θέματα. Αν δεν υπάρχει πρόβλημα με τους δίπλα και δεν κάνει και η γατούλα ζημιές, άστην, γιατί διάβασα προχθές ένα θέμα στο " Ο Τελευταίος αποχαιρετισμός" που πάγωσα. Έγκυος γατούλα, έπεσε και σκοτώθηκε μόλις η κυρία της έβαλε διαχωριστικό για να μην περνάει στο δίπλα σπίτι, καθώς είχε μάθει να πατάει και ξαφνικά βρήκε εμπόδια.Φρίκη. Άστην μωρέ.....

σκεφτόμουν μήπως έβαζα κάποιο πλέγμα γιατι χθές που την παρακολούθησα είδα πως βγαίνει από τα κάγκελα και επειδή υπάρχει μία προεξοχή που χρησιμέυει σε υδροροή πατάει εκεί και περνάει δίπλα... δεν μπορώ να καταλάβω όμως τι είναι αυτό που την τραβάει εκεί... και φοβάμαι γιατί δεν την έχω στειρώσει ακόμα και υπάρχει ένας αδέσποτος γάτος που τριγυρνάει στο συγκεκριμένο μπαλκόνι! ίσως αν έβαζα φυτά αλλά...

Ελένη μου δεν τους ξέρω του δίπλα, δεν τους έχω γνωρίσει ποτέ... έχω την εντύπωση πως είναι ακατοίκητο το σπίτι κάτι που με καθησυχάζει αλλά ξέρεις τι με τρομάζει; το συγκεκριμένο μπαλκόνι οδηγεί ντουγρού κάτω και δεν έχει κάγκελα... και πάει και κάθεται στιν προεξοχές και φοβάμαι ΜΗΝ τυχόν τη βρώ κάποιο βράδυ κάτω...

Επίσης ένα ειδικό προστατευτικό ώστε να μην πέφτει???Δεν θα ήταν καλό να βάλεις???

Α, μάλιστα! τώρα υπάρχει εξήγηση. Αν είναι μικρούλα η γατούλα σου, τότε αποζητάει παρέα. Αν είναι σε ηλικία γάμου, θέλει γαμπρό και πρέπει να επισπεύσεις τη στείρωση της νύφης.

Καλησπέρα!
Περίφραξη έχεις δοκιμάσει να βάλεις;Αλλιώς σαμαράκι,είναι μια πολύ καλή λύση!

περίφραξη σκεφτόμουν και γώ... το σαμαράκι τι είναι?

Ελένη μου δεν τους ξέρω του δίπλα, δεν τους έχω γνωρίσει ποτέ... έχω την εντύπωση πως είναι ακατοίκητο το σπίτι κάτι που με καθησυχάζει αλλά ξέρεις τι με τρομάζει; το συγκεκριμένο μπαλκόνι οδηγεί ντουγρού κάτω και δεν έχει κάγκελα... και πάει και κάθεται στιν προεξοχές και φοβάμαι ΜΗΝ τυχόν τη βρώ κάποιο βράδυ κάτω...
Καλά, τα κάγκελα δεν προσφέρουν προστασία, μη νομίζεις. Η δικιά μου πολλές φορές κάνει ισορροπία πάνω στα κάγκελα, είναι τριών μηνών και κοντεύω να πάθω καρδιακό, αλλά, προσέχω να μην την τρομάξω εκείνη την ώρα. Κάνω το σταυρό μου να έχει την τύχη και τις ικανότητες της συντριπτικής πλειοψηφίας των γάτων, που είναι άριστοι ισορροπιστές.

Το σαμαράκι είναι το λουράκι που βάζουμε στα σκυυλάκια για βόλτα που περναει όμως και από το σωματάκι τους για να μην κρεμονται απο το λαιμό..

και σε τι βοηθάει? την δένεις από κάπου και δεν φεύγει?

Ναι,τη δένεις κι εγώ έχω πάρει ένα λουράκι που μακραίνει μέχρι και 5 μέτρα και μαζευει ξανά,για να μη μπλέκεται στα πόδια του.Οπότε μπορεί να γυρίζει ελευθερος στο μπαλκόνι,αλλά όχι να φτάνει να πέσει ή να πάει δίπλα.

να ρωτήσω κάτι άλλο? εάν βάλω τώρα το πλέγμα και της πάρω και σαμαράκι για καλό και κακό... δεν είναι πολύ αργά?

Εξαρτάται.Μπορεί και να το δεχτεί αν της φοράς μόνο το σαμαράκι και μετά απο λίγο καιρό της βάλεις τον οδηγό.

Το σαμαράκι είναι σωτηρία αλλά χρειάζεται να τους το φοράς λίγο-λίγο για καιρό να το συνηθίσουν. Εγώ που μένω σε μονοκατοικία σώθηκα, αλλιώς θα είχαμε σκάσει με κλειστά παράθυρα. Τώρα πια βγαίνει και καμαρώνει στη βεράντα, θαυμάστε με -θαυμάστε με!!!Με επιτήρηση όμως πάντα γιατί ακόμη κι έτσι μπορεί να δοκιμάσουν οτιδήποτε, ποτέ δεν ξέρεις...
Φυσικά αν δεν τη στειρώσεις δεν τη κρατάει τίποτε, τα βγάζουν όλα και εξαφανίζονται...

Καλησπέρα. Πραγματικά θα ήθελα να μου δώσετε καμιά ιδέα για την προστασία τους από τα κάγκελα. Μένω στον 4ο όροφο και έχω περιφράξει όλο το μπαλκόνι με πλαστικό πλέγμα (αυτό που βάζουμε για τα παιδιά) όμως η Νάλα ανεβαίνει συνέχεια και τρέχει στην κουπαστή. Της έχω πια απαγορέψει το μπαλκόνι. Βέβαια είναι σε περίοδο οίστρου τώρα και δεν την αφήνω καθόλου έξω (Είναι ακριβώς 1 χρόνου). Αλλά και από 5 σχεδόν μηνών έτρεχε στην κουπαστή του μπαλκονιού και μάλιστα χειμωνιάτικα μεσα στη βροχή κάποια βραδιά. Τι να κάνω δεν ξέρω. Αφού σκέφτομαι να κάνω ειδική κατασκευή με ρολά συρμάτινα αν υπάρχουν (σαν τέντες κάθετες) ή να πάρω ένα μεγάλο κλουβί να την βγάζω να ηλιάζεται λίγο η καημένη. Ζηλεύει τους άλλους δυο γάτους που βγαίνουν (αν και τα καημένα τα άλλα και αυτά έχουν στερηθεί το μπαλκόνι εξ' αιτίας της). Τέτοια ακροβατικά έκανε και ο μεγάλος μου ο γατούλης (κεραμιδόγατος) για αρκετά χρόνια και μετά τη στείρωση. Ο Πέρσης, ο δεύτερος ευτυχώς δεν κάνει πολύ ριψοκίνδυνα πράγματα γιατί σαν περσικός είναι επιφυλακτικός. Ομως η Νάλα (αν και περσική τσιντσιλά που θα περίμενα να είναι πιο επιφυλακτική, έχει τρομερή ευλυγισία και ισορροποία η άτιμη). Εχει κανείς καμιά ιδέα? Το σαμαράκι είναι το κλασικό λουρί για μικρόσωμα σκυλιά? Και δεν διατρέχει η γάτα τον κίνδυνο να κρεμαστεί έξω απ'το μπαλκόνι και όπως είναι ευλύγιστη να γλιστρίσει εντελώς μέσα απ'αυτό και να γκρεμιστεί?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Ο δικός μου είναι τεσσάρων μηνών και πολύ αδύνατος,και παρόλα αυτα δεν χωρά να γλιστρίσει από μέσα του.Αν της πάρεις έναν οδηγό που δε φτάνει μέχρι το χείλος του μπαλκονιού,πως να κρεμαστεί;Πιστευω πάντωε ότι όπως προανέφεραν και πάνω,αν είναι σε οίστρο δεν την κρατά τίποτα.Δε θα τη στειρώσεις;Είναι επικίβδυνο για την υγεία της να περνά οίστρους χωρίς να ζευγαρώνει.

Αυτο με τον οίστρο ισχύει. Γάτοι πηδάνε απο μόνοι τους απο το μπαλκόνι αν είναι αστείρωτοι.
Για εμένα πρώτα πρέπει να φροντίσεις για την στείρωση της γατούλαας σου και μετά βλέπεις πώς συμπεριφέρεται στο μπαλκόνι.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back