prince
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
staman2
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος
Τώρα, όσον αφορά το γατάκι, μάλλον είστε υπερπλήρεις,
αλλά αν θέλεις τόσο και τέταρτο, μπορείς πάντα να υιοθετήσεις.
aretha
Περιβόητο μέλος
Ναι, μπορεί να στειρωθεί και τώρα ακόμα. Απλώς, επειδή κατά τη διάρκεια του οίστρου τα γεννητικά της όργανα θα είναι κάπως διογκωμένα λόγω των ορμονών, χρειάζεται λίγο μεγαλύτερη χειρουργική επιδεξιότητα από την πλευρά του κτηνιάτρου.Μήπως ξέρει κανείς σας αν γίνεται να στειρωθεί κατά τη διάρκεια του οίστρου; Ή πρέπει να περάσει ο οίστρος και μετά?
Όχι, αυτός είναι ένας μύθος που δεν έχει καμία ιατρική βάση. Για την υγεία και την ανάπτυξη της γάτας δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο το αν θα γεννήσει ή όχι.Μήπως θα ήταν καλό να τη ζευγαρώσω πρώτα μια φορά?
Όσο για το θέμα του μπαλκονιού, να σου πω ότι κι εγώ έχω σωθεί με το σαμαράκι, γιατί κι εμένα η γάτα μου είναι εξερευνήτρια. Απλώς, από όσο ξέρω, δεν το δέχονται το ίδιο εύκολα όλες οι γάτες. Καλό θα είναι να της το εισάγεις σταδιακά, πρώτα για λίγη ώρα μες στο σπίτι (δώσε της και καμιά λιχουδιά για να μην το σκέφτεται)
και μετά σιγά σιγά έξω, με το λουράκι.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
NTALIA
Νεοφερμένο μέλος

Όσον αφορά τον οίστρο κ την στείρωση εμάς ο κτηνίατρος μας είχε πει να περιμένουμε
να της περάσει και μετά να την στειρώσουμε!Οπότε κάναμε υπομονή και μετά την πήγαμε!
Έχει να κάνει κάτι με τη μήτρα της απ οτι θυμάμε!Πάντως μην την στειρώσεις περίμενε!

Αντζη
Νεοφερμένο μέλος
Ντάλια μου,διάβασε τη δική μου εμπειρία με αυτό το θέμα..Χωρίς να θέλω να σε στεναχωρήσω ή να σε τρομάξω. Αμα έχει μάθει έτσι ..ΜΗ κάνεις τίποτα.Ξέρει πλέον να υπολογίζει κ της αρέσει.Σίγουρα θα έρχεται σε σένα να βλέπει τι κάνεις,να φάει ή να πάει στη άμμο της. ΜΗ κάνεις τίποτα... Αυτά ή τα κάνουμε πριν βγουν στο μπαλκόνι ή όταν είναι 1-2 μηνών.. Είναι δική σου φοβία κ τη καταλαβαίνω απόλυτα,με την ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ λογική έβαλα καλαμιές κ τώρα δε μπορώ να συνέλθω. Δείξε της εμπιστοσύνη γιατί αυτή πλέον έμαθε έτσι κ λουράκι να της βάλεις ΜΙΑ φορά να μείνει ελεύθερη θα πάει εκεί..Χαλάρωσε κ όλα θα είναι καλά. Είναι όπως η σκέψη για τη γέννα. Οργανικά η γατούλα θα είναι οκ, η ανθρώπινη ανάγκη της ολοκλήρωσης μας βάζει στη σκέψη να γεννήσουν έστω μια φορά.Είναι στοιχείο του χαρακτήρα της να πηγαίνει στο δίπλα μπαλκόνι πλέον.Άφησε την ...κ προσπάθησε ΕΣΥ να το αποβάλλεις..
NTALIA
Νεοφερμένο μέλος
Είναι πολυ δύσκολο αυτο που σου συνέβη!Μόλις το διάβασα!ΜΗΝ νιώθεις τυψεις απέβαλε το αυτο γιατι οι γάτες ετσι είναι ριψοκίνδυνες και πεισματαρες!Εγω την Ντάλια δεν την αφηνω καθόλου στο μπαλκόνι εχω ηδη χασει ενα γατάκι και φοβάμαι τα πάντα πλέον!Πάντως μην σκεφτεις (αυτο που κανουν πολλοι)να μην ξαναπάρεις γατακι,θα είναι λάθος!Εμένα η Ντάλια με βοήθησε πολύ να το ξεπερασω και να αποδείξω στον εαυτο μου οτι έχω πολυ αγάπη ακόμα να δώσω και πολλα ζωάκια ακόμα για να κανω ευτυχισμένα!!!Κρατα γερά......
aretha
Περιβόητο μέλος
Δεν ξέρω, βρε Αντζη...Αμα έχει μάθει έτσι ..ΜΗ κάνεις τίποτα.
Σίγουρα αυτό που συνέβη στη γατούλα σου είναι κάτι που φοβόμαστε και απευχόμαστε όλοι (και σίγουρα δεν υπάρχει κανένα νόημα στο να κατηγορείς τον εαυτό σου γι' αυτό που έγινε).
Παρόλα αυτά, ακόμα κι αν μια γάτα είναι μαθημένη στην... ορειβασία οι κίνδυνοι συνεχίζουν να υπάρχουν. Κάποιος θόρυβος μπορεί να την τρομάξει, ένα έντομο ή ένα πουλί να την παρασύρει και να γίνει το κακό.
Οι γάτες έχουν τρομερές ικανότητες στην αναρρίχηση και την ισορροπία, κανείς δεν το αρνείται αυτό. Αλλά ακόμα κι αυτές μπορούν να παραπατήσουν, να μπουρδουκλωθούν, να εκτιμήσουν λανθασμένα κάποια απόσταση. Νομίζω ότι κάποια μέτρα για την ασφάλειά τους είναι σε κάθε περίπτωση απαραίτητα.
roulsydney
Διάσημο μέλος
Καλώς κακώς αφενός η περιέργεια για εξερεύνηση αφετέρου ο οίστρος ωθούν τα γατουλίνια μας σε περιπέτειες.Τα ίδια κάνει και ο δικός μου.Το πρόβλημα δε είναι κυρίως στο εξοχικό-4ος όροφος- με κακούς γείτονες στο διπλανό μπαλκόνι.Το Σαβ/κο έβαλα πλέγμα αλλά κατάφερε και πέρασε ο αθεόφοβος Speedy.Ανατρίχιασα δε όταν κατάλαβα ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ!!!Τελικά θα συμφωνήσω ότι η μόνη λύση είναι το σαμαράκι.Προκειμένου δέ να χτυπιέμαι εγώ αν συμβεί κάτι κακό ας καταπιεστεί λίγο το ζουζούνι μου μέχρι να το συνηθίσει....
NTALIA
Νεοφερμένο μέλος
Όταν μέναμε πρίν σε πιο μικρό σπίτι η Ντάλια μια φορά το έσκασε πήγε στους Δίπλα (που όποτε την έβλεπαν βγάζανε σπυριά,δεν αγαπάνε καθόλου τα ζώαΤο Σαβ/κο έβαλα πλέγμα αλλά κατάφερε και πέρασε ο αθεόφοβος Speedy.Ανατρίχιασα δε όταν κατάλαβα ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ!!!Τελικά θα συμφωνήσω ότι η μόνη λύση είναι το σαμαράκι.Προκειμένου δέ να χτυπιέμαι εγώ αν συμβεί κάτι κακό ας καταπιεστεί λίγο το ζουζούνι μου μέχρι να το συνηθίσει....
)που μας χώριζε ενα κάγκελο, τους έσκισε το πλέγμα μπήκε στο δωμάτιο και ξάπλωσε πάνω στο κρεβάτι τους!!!!Την Πήρε και ο ΥΠΝΟΣ
Να δείτε θέαμα!!!!Να πώ την αλήθεια μου ....σαν να το ευχαριστήθηκα!!!!Η Ντάλια?Απο τότε δεν μπόρεσε ποτέ να το ξανασκάσει!
roulsydney
Διάσημο μέλος
Όταν μέναμε πρίν σε πιο μικρό σπίτι η Ντάλια μια φορά το έσκασε πήγε στους Δίπλα (που όποτε την έβλεπαν βγάζανε σπυριά,δεν αγαπάνε καθόλου τα ζώα)που μας χώριζε ενα κάγκελο, τους έσκισε το πλέγμα μπήκε στο δωμάτιο και ξάπλωσε πάνω στο κρεβάτι τους!!!!Την Πήρε και ο ΥΠΝΟΣ
Να δείτε θέαμα!!!!Να πώ την αλήθεια μου ....σαν να το ευχαριστήθηκα!!!!Η Ντάλια?Απο τότε δεν μπόρεσε ποτέ να το ξανασκάσει!
![]()

Απίστευτη ΝΤΑΛΙΑ!!!Και μετά σου λένε ότι τα γατιά δεν έχουν αντίληψη!!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
NTALIA
Νεοφερμένο μέλος

roulsydney
Διάσημο μέλος
Ο δικός μου αρέσκεται σε εξερευνήσεις γενικά!Είναι απίστευτα περίεργος,μυρίζει τα πάντα και θέλει να τρυπώνει παντού.Αν δεί κλειστή πόρτα στο σπίτι παθαίνει!!!!Δεν τον έχω στειρώσει ακόμη αν και είναι 1 έτους και δεν ξέρω αν πρέπει να τον στειρώσω...Καλημέρα!Αλήθεια ο δικός σου φεύγει γιατι απλά παίζει ή δεν τον έχεις στειρώσει?Γιατί το γατί που μένει απο πάνω μας πήδηξε απο τον 4ο προκειμένου να ζευγαρώσει και έσπασε το ποδαράκι του!Ο γιατρός μου είπε οτι οι αρσενικοί πηδάνε απο πολύ ψηλά όταν είναι σε οίστρο!Δεν καταλαβαίνουν απο φόβο!![]()
despinap78
Νεοφερμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
Στείρωση,στείρωση δαγκωτό..Μπορεί να μην κόψει τις εξερευνήσεις αν είναι στοιχείο του χαρακτήρα του,αλλά σίγουρα δεν θα τον τρελάνουν οι ορμόνες για να πηδάει απο τον πέμπτο όπως έχω ακούσει.Ο δικός μου αρέσκεται σε εξερευνήσεις γενικά!Είναι απίστευτα περίεργος,μυρίζει τα πάντα και θέλει να τρυπώνει παντού.Αν δεί κλειστή πόρτα στο σπίτι παθαίνει!!!!Δεν τον έχω στειρώσει ακόμη αν και είναι 1 έτους και δεν ξέρω αν πρέπει να τον στειρώσω...
NTALIA
Νεοφερμένο μέλος
Θα συμφωνήσω απόλυτα!Οσο δεν τον στειρώνεις τα ακροβατικά του θα είναι πολύ επικίνδυνα!Εννοειτε πως μετά την στείρωση θα τρέχει πάλι στο μπαλκόνι αλλα δεν θα στοχεύει στο Δρόμο!!!!Η ηλικία του ειναι μια χαρά για στείρωση!Στείρωση,στείρωση δαγκωτό..Μπορεί να μην κόψει τις εξερευνήσεις αν είναι στοιχείο του χαρακτήρα του,αλλά σίγουρα δεν θα τον τρελάνουν οι ορμόνες για να πηδάει απο τον πέμπτο όπως έχω ακούσει.![]()

menia
Δραστήριο μέλος
persa 34
Νεοφερμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool