Πιπί σε γλάστρα!

Ασπασια αυτη λες?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όχι. Μοιάζουν οι κόκκοι με την CatOkay, αλλά δεν είναι αυτή. Στο Pet Shop ζήτησα είτε CatOkay που δεν την είχαν, είτε EverClean την Less Truck που την είχαν μεν, αλλά μου πρότειναν αυτή που πήρα σαν καλύτερη. Δεν θυμάμαι τώρα το όνομα, όταν πάω σπίτι θα το δω και θα το γράψω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πάντως Ασπασία και ο Ποκίτο, όταν αλλάξαμε από catsan σε Enerclean στην αρχή δεν τα σκέπαζε. Φαντάστηκα ότι τον ξένιζε η υφή (που ήταν άμμος ενώ η catsan είναι σα χαλικάκια) και μάλλον δεν είχα άδικο. Μετά από 2-3 μέρες όλα οκ!

Η προηγούμενη άμμος που έπαιρνα ήταν είτε η Friskies είτε μια από το Lidl η οποία ήταν πολύ οικονομική κάπου 3-4 ευρώ τα 10 κιλά. Ημουν πολύ ευχαριστημένη, έκανε και σβώλους τα τσίσα και τα καθάριζα εύκολα και ο Χιόνης την χρησιμοποιούσε μια χαρά.
Αυτή από τα lidl με 3-4 € έκανε σβώλους τα τσίσα???:blink:
Τρέχωωωωωω.......Την everclean τα 10 κιλά την πληρώνω περίπου 15 € αν θυμάμαι καλά.

Αυτή από τα lidl με 3-4 € έκανε σβώλους τα τσίσα???:blink:
Τρέχωωωωωω.......Την everclean τα 10 κιλά την πληρώνω περίπου 15 € αν θυμάμαι καλά.
Μια χαρά σβώλους τα έκανε. Τι σβώλους δηλαδή, μπιφτέκια ολόκληρα!:lol: Τώρα για το 3-4 δεν παίρνω όρκο μπορεί να'ταν και 6 ευρώ. Όπως και να έχει ήταν μεγάλη ποσότητα και φτηνή άμμος, και επειδή ήταν φτηνή, άλλαζα την άμμο μια φορά την εβδομάδα γιατί με συνέφερε. Τώρα η καινούργια μου είπαν ότι μια φορά το μήνα θα πρέπει να την αλλάζω, αλλά εγώ θα το κάνω πιο συχνά. Η νέα του άμμος λέγεται FRESH 'n' EASY και η εταιρεία που την βγάζει TRIXIE. Τελικά τα κακάκια του δεν είναι ότι δεν τα σκεπάζει. Απλά είναι που οι λευκοί κρύσταλλοι κολάνε πάνω και σαν να τα στεγνώνουν και έτσι αφαιρεί μόνο αυτά χωρίς να χάνεις πολλή άμμο. Όσο για τα τσισάκια του απλά στα σημεία που έχει κάνει οι κρύσταλλοι γίνονται κίτρινοι. Η μητέρα μου έβλεπε τα κακά του και νόμιζε ότι δεν τα σκεπάζει, πως να τα σκεπάσει με τους διάφανους κρύσταλλους, και της μπήκε η ιδέα ότι της μύριζαν κι όλας που δεν μύριζαν..;)

Ασπασία, θυμάσαι πως τη λέγαν αυτή από το lidl ή έχει μόνο 1? Θα πάρω να τη δοκιμάσω αν είναι.

Ασπασία, θυμάσαι πως τη λέγαν αυτή από το lidl ή έχει μόνο 1? Θα πάρω να τη δοκιμάσω αν είναι.
Δε θυμαμαι πως τη λένε, αλλά έχει μόνο αυτή και τη Friskies. Αν θυμάμαι καλά η συσκευασία είναι κίτρινο/μπλε. Εμένα μ'ενοχλούσε γιατί γινόταν γκρι ο Χιόνης. Επίσης, εσύ που έχεις και 2 γάτες θα πρέπει να την αλλάζεις αρκετά συχνά γιατί δεν είναι αρρωματική;)

:blink: :blink: :blink: Παναγία μου! Πως τ'αντέχεις? Εμείς έχουμε άλλη ιστορία σήμερα.
Mας σπανε λιγο τα νευρα αλλα εχουμε συμβιβαστεί. Πιστευω ότι ο Σίβα με αυτη τη συνήθεια που έχει,αλλού θα είχε φάει πόδι.
Δεν ξέρω τι θα γίνει όταν κάνουμε παιδί.
Από τη μια θα τρέχω να βάλω το παιδί για τσίσα, από την άλλη το Σίβα....
Εκτός εάν κάνω αυτό που έκανες κι εσύ! Αντί όμως να πετάξω τη γλάστρα πρέπει να πετάξω την πόρτα....:lol: :lol: :lol:

Έχετε δοκιμάσει τις πάνες? Όταν ήταν μικρός ο Ραμσής και μέχρι να μάθει να κρατιέται για να τον βγάλουμε βόλτα τα έκανε κυριολεκτικά παντού! Περπατούσε και του φεύγανε!!! Το σπίτι ήταν διάσπαρτο με πάνες και δεν ήξερες που να πατήσεις. Κυριολεκτικά σκατοναρκοπέδιο!!!:lol: :lol: :lol:
(Μισέλ συγνώμη για τις κακές λέξεις...:redface: )

α πα πα! Θα την βγάλει αμέσως! Αλλο τα κουτάβια...
Οι γάτες δεν ανέχονται πάνω τους διάφορα. Αλλα κι εγω προτιμώ να λερώνει που και που παρά να τον βλέπω με την πάνα, κοτζάμ μαντράχαλο!
(Το περίεργο είναι οτι για κακά πηγαίνει σφαίρα στην άμμο, ενώ τα τσίσα τα φύλάει για να μαρκάρει!)

α πα πα! Θα την βγάλει αμέσως! Αλλο τα κουτάβια...
Καλέ δεν την φοράνε την πάνα! Είναι μεγάλη παραλληλόγραμμη και την στρώνεις εκεί που λερώνει συνήθως. Τις πουλάνε στα pet shop και δεν είναι μιας χρήσης. Τις αφήνεις και τις αλλάζεις όταν "γεμίσουν". Ρώτα στο pet shop στο Κολωνάκι που με είχες στείλει να σου πουν. Συνήθως τις χρησιμοποιούν για σκυλάκια αλλά εφόσων ξέρεις που τα κάνει συνήθως ο Σίβα μπορείς να βάζεις μια πάνα και να μην έχεις σφουγγαρίσματα όλη την ώρα!

Ναι αλλα το θέμα ειναι οτι δεν κατουράει καθιστός, αλλά ορθιος! Στήνεται κόντρα στην πόρτα (συνήθως) σηκώνει την ουρά και... ΠΥΡ! με αποτέλεσμα να λερώνει από πάνω μέχρι κάτω, γιατί τρέχουν.... Η μόνη λύση είναι να κολλήσω πάνα πάνω στην πόρτα και κάτω.
Καλύτερα Get Off στα SOS ΣΗΜΕΙΑ και να τον βάζω εγκαίρως για τσίσα.
Μονο που το Get Off μυρίζει άσχημα τώρα που έχουμε κλειστά. Το καλοκαίρι ψεκάζω συχνότερα.
(Νομιζα οτι τα κουτάβια την φοράνε την πάνα, όπως τη σερβιέτα για σκύλους.)

ετσι κανουν και μενα,γιατι ομως,μονο τα στειρωμενα το κανουν αυτο?να κατουρανε ορθια?μηπως ειναι σημαδι καποιου προβληματος.

Oxι δεν ειναι σημάδι προβλήματος. Τουλάχιστον ο Σιβα εχει κανει εξετάσεις και δεν πάσχει από τη Νοσο του Κατωτερου Ουροποιητικου της Γατας. Ειναι θέμα συμπεριφοράς. Οι γάτες, και ιδιαίτερα οι αρσενικοί, μαρκάρουν και με τα ούρα τους την περιοχή τους. Η στείρωση δεν εξαφανίζει αυτές τις συμπεριφορές που διαφέρουν απο γατα σε γάτα.
Ο δικός μου άρχισε να το κάνει αυτό πολύ οταν εμφανίστηκαν αδέσποτοι γατοι στο προηγούμενο μας σπίτι. Τα εκανε κυριολεκτικά παντού. Μεχρι και στα ψηλά ντουλάπια της κουζίνας ανέβαινε και ουρούσε όρθιος πάνω στον τοίχο. Να σημειώσω οτι τον στειρώσαμε 8 μηνών και ποτέ δεν ψέκασε (Δηλαδή να αφήνει λίγο υγρό.).
Ουτε πριν τη στείρωση ουτε μετά.
Τωρα ευτυχως που δεν ερχονται αλλοι γατοι το κανει σε πολυ λιγοτερο βαθμο. Το γεγονος οτι ουρεί στην πορτα δεν ειναι τυχαιο. Απο εκει μπαινουν και βγαινουν διαφορα νεα προσωπα -και νεες μυρωδιες- και θελει να δειξει οτι ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΠΙΤΙ!;)
Αγγελικη τα δικα σου αρσενικα το κανουν ολα?

τα 2, τα πιο μεγαλα ναι,εμενα βεβαια ειναι εκτος σπιτιου.το αλλο δεν το εχω δει ακομα ειναι 8 μηνων

μηπως πρεπει να τους κανω αυτη την εξεταση που γραφεις?ειναι εξεταση αιματος?ξερεις ποσο κοστιζει?

Αγγελική διάβασε εδώ https://www.mypetz.gr/threads/Νόσος...της-Γάτας-ΝοΚΟΓ-Ειδική-τροφή-θεραπεία.219206/
Δεν ξέρω εάν πρέπει να κάνεις ή οχι την εξέταση αυτή. Επίσης οι τιμές διαφέρουν από γιατρό σε γιατρό.
Προσωπικά απο τη στιγμή που δεν θα διέκρινα δυσκολία στην ούρηση δεν θα έκανα την εξέταση. Από όσο γνωρίζω τα αρσενικά που παρουσιάζουν το πρόβλημα αυτό παίρνουν μια στάση κατά την ούρηση που μοιάζει σαν να δυσκολεύεται να αφοδεύσουν. Δεν ουρούν σε όρθια στάση.

το προβλημα ειναι οτι οι γατες ειναι εξω και σπανια εως καθολου τις βλεπω οταν πηγαινουν τουαλετα.οποτε δεν ξερω αν δυσκολευονται.

το προβλημα ειναι οτι οι γατες ειναι εξω και σπανια εως καθολου τις βλεπω οταν πηγαινουν τουαλετα.οποτε δεν ξερω αν δυσκολευονται.
Σωστα το ειχα ξεχάσει αυτό Αγγελική. :redface:
Αλλα τους βλεπεις να ουρούν ορθιοι ή απλά να ψεκάζουν?
Καλό θα ηταν για προληπτικους λογους να δινεις την τροφή της Hills που αναφερεται και στο θεμα που σου εδωσα πριν.
Αλλα καταλαβαινω οτι θα ειναι λιγο δυσκολο να ταίζεις ξεχωριστά τα αρσενικά από τα θηλυκά.

ασε,τα ταιζω ηδη ξεχωριστα 3 φορες την ημερα.το ενα εχει ειτζ και νευφρικη ανεπαρκεια,οποτε ειδικη τροφ,το αλλο ειτζ και λευχαιμια,οποτε πρεπει να τρωει ξεχωριστα,οποτε και τα αλλα 3 πρεπει να τρωνε ξεχωριστα.εχω τρελαθει

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back