Guest User 74802
Επισκέπτης
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest User 74802
Επισκέπτης
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Guest User 74802
Επισκέπτης
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Guest User 74802
Επισκέπτης
Guest User 74802
Επισκέπτης
Σήμερα ο γιατρός μας βρήκε και εμάς κάτι σαν πιτυρίδα. Και είναι από κάποιο παράσιτο, λέει (θα έχω φάει κιλά παράσιτα, εντωμεταξύ, με τόσα φιλιά που της δίνω). Της έκανε, λοιπόν, μια ειδική αμπούλα και μου έδωσε άλλες δύο, να τις βάλω ανά είκοσι μέρες. Εγω δεν είχα πάρει χαμπάρι, γιατί η γατούλα μου έχει πάρα πολλή τρίχα και αυτά τα πράγματα ήταν εντελώς στη ρίζα. Και μόλις χτες τη χτένισα, εντωμεταξύ, και δεν είδα τίποτα...

Ελπίζω να μη μου κολλήσει και η δεύτερη τώρα (αν και, λογικά, η πρώτη το έχει το παράσιτο τουλάχιστον είκοσι μέρες, από όταν γυρίσαμε από διακοπές -και δεν ήρθε και σε επαφή με άλλο ζώο, πώς στο καλό το τσίμπησε να'ξερα..). Της έκανε μια αμπούλα της δεύτερης, αλλά την απλή.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Πιστεύω οτι ακολουθώντας τις οδηγίες του γιατρού με "θρησκευτική ευλάβεια", σύντομα θα απαλλαγείτε από το ενοχλητικό παράσιτο. Περαστικούλια

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Βασική ερωτηση τώρα. Μπορώ να τη χαϊδεύω (και ζουπάω :-) ) κανονικά, έτσι; Δεν μπορώ να περιμένω να τελειώσει η θεραπεία. :-)
Υπάρχει περίπτωση να μεταφέρω κανένα παράσιτο στην άλλη; Προφανώς, βέβαια, τόσον καιρό δε φαίνεται να έχει γίνει αυτό, αλλά...
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Δεν νομίζω να κολλήσει τόσο εύκολα και η άλλη. Πόσο μάλλον που έχει ήδη πάρει μια αμπούλα γι αυτό ακριβώς το λόγο και η άλλη βρίκεται ήδη σε στάδιο θεραπείας. Για να είσαι σίγουρη δεν χάνεις τίποτα να ρωτήσεις τον κτηνίατρο για να σιγουρευτείς

roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
Και μένα ο Ρόκο είχε παλιότερα, το ξεπέρασε έπειτα (ίσως λόγω της αποπαρασίτωσης τελικά σκέφτομαι
), αλλά τη τελευταία εβδομάδα έχει επανεμφανιστεί δριμύτερο το θέμα και μ΄έχει προβληματίσει κυρίως επειδή σε κάποιο μέρος πάνω στη ράχη του, προς την ουρά έχουν δημιουργηθεί κάτι σαν κόμποι στο τρίχωμα και είναι λες κι έχουν τραχύνει οι τρίχες σ΄αυτό το σημείο, εντωμεταξύ τελευταία έχει αλλάξει και συμπεριφορά, λείπει πολλές ώρες έξω και είναι γενικά ανήσυχος. Επιπλέον αυτές τις μέρες δεν είναι τόσο επιμελής με την καθαριότητά του γιατί ανέκαθεν πλενόταν με τις ώρες αυτό το γατί...τί να πώ. Θα πάμε στον κτηνίατρο από βδομάδα να τον δει. Η αλήθεια είναι ότι έχει να αποπαρασιτωθεί πάνω από δίμηνο
Πάντως απ΄ότι αντιλαμβάνομαι αυτή τη ξηροδερμία-πυτιρίδα θα την προκαλεί κάποιο ενδοπαράσιτο, δε νομίζω αυτά τα ασπράκια τέλοσπάντων να είναι παράσιτα..μπερδεύτηκα τώρα. Και τέλος αν είναι όντως έτσι φαντάζομαι ότι με την αμπούλα δεν καλυπτόμαστε πλήρως, αφού ξέρω ότι μόνο με χάπια πιάνεις όλα τα παράσιτα, έτσι δεν είναι;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Αυτό καθιστά το χάπι απαραίτητο ειδικά στις γάτες που μπαινοβγαίνουν. Τη συχνότητα που θα γίνεται η αποπαρασίτωση την καθορίζει ο κτηνίατρος, ανάλογα την περίπτωση και τις ανάγκες κάθε γατιού.
Guest User 74802
Επισκέπτης
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
) οφειλόταν σε αλλεργική αντίδραση σε ψύλλο! Συμβαίνει μου είπε ο κτηνίατρος να έρχονται σε επαφή με κάποιο ψύλλο να τα τσιμπάει κι όταν είναι αλλεργικά, με την αντίδραση του οργανισμού τους ο ψύλλος δε μένει στο τρίχωμα αλλά η επαφή τους κ μόνο αυτή τους δημιουργεί αυτή την "πυτιρίδα"! Και σ΄αυτή την περίπτωση βοηθάει η κατάλληλη αμπούλα και όντως τη βάλαμε και εξαλείφθηκε σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα, τώρα θα την επαναλάβουμε μετά από ένα διάστημα και θα δούμε...Όσο για την τροφή μου είπε ότι αν θέλω να τους την εμπλουτίσω με περισσότερα Ω3 Ω6 λιπαρά οξέα μπορώ αντίι για λάδι σολωμού να τους ρίχνω στις κροκέτες λίγο ελαιόλαδο, κάνει την ίδια δουλειά με τη διαφορά ότι τα γατούνια λατρεύουν τη γεύση του σολωμού, ενώ δε συμπαθούν και τόσο του ελαιόλαδου, αλλά σιγά σιγά το συνηθίζουν. Παρόλο που το δικό μας πρόβλημα δεν οφειλόταν τελικά στην τροφή αποφάσισα να τους την εμπλουτίζω που κ που με ελαιόλαδο για προληπτικούς λόγους 
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Από δω και πέρα αρχίζει η επιχείρηση beaute' του τριχώματος του Ρόκκο, από μέσα(Ω3) κι απέξω(αμπούλα).
Αν συνηθίσει και παίρνει συστηματικά το λαδάκι, θα γίνει το τρίχωμά του ....τσίλικο!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool