Πιτυρίδα ή παράσιτο;

• Thread starter Thread starter Guest User 74802
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Guest User 74802

Επισκέπτης

Ο/Η @ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν@. Είναι διαγραμμένος λογαριασμός.
Καλημέρα... Παρατήρησα εδώ και 15 μέρες περίπου πως η γατούλα μου έχει στο τρίχωμα κάτι σαν πιτυρίδα- ξηροδερμία την οποία μπορώ να αφαιρέσω πολύ εύκολα με τα δάχτυλα μου. Μου κάνει εντύπωση γιατί τρώει καλή τροφή (royal canin και hills) και δεν βγαίνει καθόλου έξω ούτε έρχεται σε επαφή με άλλα ζώα. Εξωτερική αποπαρασίτωση της έκανα τελευταία φορά τον Νοέμβριο (frontline combo) γιατί μου είπαν στον Αίλουρο ότι δεν χρειάζεται να κάνω το χειμώνα. Υπάρχει περίπτωση να είναι κάποιο παράσιτο; Πάντως δεν ξύνεται ούτε έχει κάποια αλλαγή στη συμπεριφορά της. Επίσης επειδή το τρίχωμα της είναι μαλακό και γυαλιστερό αλλά μαδάει της ξεκίνησα εδώ και 4 μέρες το vetstar glavaderm liquid. Βοηθάει αυτό καθόλου; Πήρα τηλέφωνο μια άλλη κτηνίατρο και μου είπε ότι πρέπει να κάνω κάθε μήνα αποπαρασίτωση ακόμα και τον χειμώνα. Μου είπε να της βάλω τώρα stronghold ή advocate και σε 15 μέρες να της ξανά βάλω μήπως είναι κάποιο παράσιτο. Μήπως είναι υπερβολικό να της βάλω 2 αμπούλες σε 15 μέρες χωρίς να ξέρουμε τι είναι; Για το glavaderm μου είπε πως δεν είναι κακό που της το δίνω. Το πολύ πολύ να μη βοηθήσει καθόλου. Πρέπει να την πάω στον κτηνίατρο;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Με τον Αίλουρο επικοινώνησες ξανά να δεις τι θα σου πουν;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όχι, θα πάρω τηλέφωνο το απόγευμα που θα ανοίξει.

Θα ελεγα να μην αγχωνεσαι γι' αυτο, πολλες γατουλες βγαζουν κατι σαν πιτυριδα και ειναι αποτελεσμα διατροφης που δεν καλυπτει τις αναγκες της συγκεκριμενης γατας. Δεν εχει να κανει με το αν η τροφη που της δινεις ειναι καλη, μπορει απλα να μην της ταιριαζει, ετσι μου ειχε πει καποτε ενας κτηνιατρος για μια δικη μου γατουλα που ειχε το ιδιο προβλημα.

σε ευχαριστώ για την απάντηση. εσύ κάνεις αποπαρασίτωση και το χειμώνα;

Εγω προσωπικα επειδη το κτηνιατρειο που πηγαινα δεν μου ειχε πει ποτε τιποτα τετοιο, εκτος απο την αποπαρασιτωση που τους ειχα κανει οταν τα βρηκα, δεν ειχα ξανακανει ποτε. Η τωρινη μου ομως η κτηνιατρος πιστευει πως πρεπει να γινεται τακτικα ακομα και αν ζουνε μεσα στο σπιτι, φερνουμε λεει εμεις με τα παπουτσια και τα ρουχα μας μεσα στο σπιτι διαφορα πραγματα, απλα τον χειμωνα νομιζω πως μου ειπε καθε τρεις μηνες περιπου. Το καλοκαιρι ομως καθε μηνα.

Ναι, και εμένα περίπου έτσι μου τα είπαν όσοι κτηνίατροι έχω ρωτήσει.

επισης κατα διαστηματα εχει δακρυα και τα πλενω με φυσ. ορο.πρεπει να κανω κατι αλλο;

Καλησπέρα.
Σήμερα ο γιατρός μας βρήκε και εμάς κάτι σαν πιτυρίδα. Και είναι από κάποιο παράσιτο, λέει (θα έχω φάει κιλά παράσιτα, εντωμεταξύ, με τόσα φιλιά που της δίνω). Της έκανε, λοιπόν, μια ειδική αμπούλα και μου έδωσε άλλες δύο, να τις βάλω ανά είκοσι μέρες. Εγω δεν είχα πάρει χαμπάρι, γιατί η γατούλα μου έχει πάρα πολλή τρίχα και αυτά τα πράγματα ήταν εντελώς στη ρίζα. Και μόλις χτες τη χτένισα, εντωμεταξύ, και δεν είδα τίποτα... :(
Ελπίζω να μη μου κολλήσει και η δεύτερη τώρα (αν και, λογικά, η πρώτη το έχει το παράσιτο τουλάχιστον είκοσι μέρες, από όταν γυρίσαμε από διακοπές -και δεν ήρθε και σε επαφή με άλλο ζώο, πώς στο καλό το τσίμπησε να'ξερα..). Της έκανε μια αμπούλα της δεύτερης, αλλά την απλή.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στη δεύτερη έδωσε μόνο μια απλή αμπούλα προληπτικά, έτσι ώστε να είναι σίγουρος οτι δεν θα κολλήσει από την άλλη και να αποφύγετε να μπείτε σ'έναν φαύλο κύκλο επαναμολύνσεων.
Πιστεύω οτι ακολουθώντας τις οδηγίες του γιατρού με "θρησκευτική ευλάβεια", σύντομα θα απαλλαγείτε από το ενοχλητικό παράσιτο. Περαστικούλια:flowers:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστούμε.
Βασική ερωτηση τώρα. Μπορώ να τη χαϊδεύω (και ζουπάω :-) ) κανονικά, έτσι; Δεν μπορώ να περιμένω να τελειώσει η θεραπεία. :-)
Υπάρχει περίπτωση να μεταφέρω κανένα παράσιτο στην άλλη; Προφανώς, βέβαια, τόσον καιρό δε φαίνεται να έχει γίνει αυτό, αλλά...

Ζούπα την, αλλά όχι αμέσως μετά τις εφαρμογές κάθε αμπούλας,θα έλεγα άσε να περάσουν 3-4 ώρες περίπου. Αυτό, για να έχει στο μεταξύ δοθεί ευκαιρία στο φάρμακο να αποδώσει το μέγιστο της δράσης του.
Δεν νομίζω να κολλήσει τόσο εύκολα και η άλλη. Πόσο μάλλον που έχει ήδη πάρει μια αμπούλα γι αυτό ακριβώς το λόγο και η άλλη βρίκεται ήδη σε στάδιο θεραπείας. Για να είσαι σίγουρη δεν χάνεις τίποτα να ρωτήσεις τον κτηνίατρο για να σιγουρευτείς:)

Παιδιά εγώ δεν είχα ιδέα ότι αυτή η "πυτιρίδα" μπορεί να οφείλεται σε παράσιτα :redface: Και μένα ο Ρόκο είχε παλιότερα, το ξεπέρασε έπειτα (ίσως λόγω της αποπαρασίτωσης τελικά σκέφτομαι :hmm:), αλλά τη τελευταία εβδομάδα έχει επανεμφανιστεί δριμύτερο το θέμα και μ΄έχει προβληματίσει κυρίως επειδή σε κάποιο μέρος πάνω στη ράχη του, προς την ουρά έχουν δημιουργηθεί κάτι σαν κόμποι στο τρίχωμα και είναι λες κι έχουν τραχύνει οι τρίχες σ΄αυτό το σημείο, εντωμεταξύ τελευταία έχει αλλάξει και συμπεριφορά, λείπει πολλές ώρες έξω και είναι γενικά ανήσυχος. Επιπλέον αυτές τις μέρες δεν είναι τόσο επιμελής με την καθαριότητά του γιατί ανέκαθεν πλενόταν με τις ώρες αυτό το γατί...τί να πώ. Θα πάμε στον κτηνίατρο από βδομάδα να τον δει. Η αλήθεια είναι ότι έχει να αποπαρασιτωθεί πάνω από δίμηνο :/: Πάντως απ΄ότι αντιλαμβάνομαι αυτή τη ξηροδερμία-πυτιρίδα θα την προκαλεί κάποιο ενδοπαράσιτο, δε νομίζω αυτά τα ασπράκια τέλοσπάντων να είναι παράσιτα..μπερδεύτηκα τώρα. Και τέλος αν είναι όντως έτσι φαντάζομαι ότι με την αμπούλα δεν καλυπτόμαστε πλήρως, αφού ξέρω ότι μόνο με χάπια πιάνεις όλα τα παράσιτα, έτσι δεν είναι;

Όντως η αμπούλα δεν πιάνει όλα τα παράσιτα απάντησε η κτηνίατρός μας, όταν την είχα ρωτήσει σχετικά.
Αυτό καθιστά το χάπι απαραίτητο ειδικά στις γάτες που μπαινοβγαίνουν. Τη συχνότητα που θα γίνεται η αποπαρασίτωση την καθορίζει ο κτηνίατρος, ανάλογα την περίπτωση και τις ανάγκες κάθε γατιού.

Καλησπέρα. Εμένα τελικά μου είχ πει ο γιατρός μας πως δεν είναι τίποτα ανησυχητικό. Είναι ξηροδερμία η οποία εμφανίζεται ίσως λόγω έλλειψης κάποιου συστατικού απο την τροφή. Της έδινα λοιπόν λάδι σολωμού και αμέσως σταμάτησε.

Τελικά η δική μας πυτιρίδα (του Ρόκκο συγκεκριμένα :P) οφειλόταν σε αλλεργική αντίδραση σε ψύλλο! Συμβαίνει μου είπε ο κτηνίατρος να έρχονται σε επαφή με κάποιο ψύλλο να τα τσιμπάει κι όταν είναι αλλεργικά, με την αντίδραση του οργανισμού τους ο ψύλλος δε μένει στο τρίχωμα αλλά η επαφή τους κ μόνο αυτή τους δημιουργεί αυτή την "πυτιρίδα"! Και σ΄αυτή την περίπτωση βοηθάει η κατάλληλη αμπούλα και όντως τη βάλαμε και εξαλείφθηκε σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα, τώρα θα την επαναλάβουμε μετά από ένα διάστημα και θα δούμε...Όσο για την τροφή μου είπε ότι αν θέλω να τους την εμπλουτίσω με περισσότερα Ω3 Ω6 λιπαρά οξέα μπορώ αντίι για λάδι σολωμού να τους ρίχνω στις κροκέτες λίγο ελαιόλαδο, κάνει την ίδια δουλειά με τη διαφορά ότι τα γατούνια λατρεύουν τη γεύση του σολωμού, ενώ δε συμπαθούν και τόσο του ελαιόλαδου, αλλά σιγά σιγά το συνηθίζουν. Παρόλο που το δικό μας πρόβλημα δεν οφειλόταν τελικά στην τροφή αποφάσισα να τους την εμπλουτίζω που κ που με ελαιόλαδο για προληπτικούς λόγους :)

Επιτέλους βρέθηκε ο "ένοχος" κι όλα καλά!:D
Από δω και πέρα αρχίζει η επιχείρηση beaute' του τριχώματος του Ρόκκο, από μέσα(Ω3) κι απέξω(αμπούλα).
Αν συνηθίσει και παίρνει συστηματικά το λαδάκι, θα γίνει το τρίχωμά του ....τσίλικο!;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back