Πιτυρίδα;

anesperos13

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο anesperos13 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών. Έχει γράψει 146 μηνύματα.
Παρατηρησα στη πλατη της γατας κατι σα πυτιριδα? Τι μπορει να ειναι?? Εχει κανεις καμια ιδεα?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πολύ πιθανόν είναι να έχει ξηροδερμία λόγω κακής διατρφής. Χρειάζεται λοιπόν συμπλήρωμα διατροφής. Οποτε το βλέπω αυτό στη Μένια παίρνω το Precious Ω και της δίνω με σύριγγα μία φορά τη μέρα. Μυρίζει σα μουρουνέλαιο και το δέχεται ευχάριστα:). Επίσης υπάρχει και ένα προϊον της Glavaderm που κάνει την ίδια δουλειά. Σε μια βδομάδα θα δεις το τρίχωμα να λάμπει χωρίς πυτιρίδα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

το βλεπω στη ραχη μονο.. υπαρχει περιπτωση να ειναι κατι αλλο?

χθες της εκανε ενα εμβολιο ο γιατρος για ταινια. παιζει να ειναι καμια αντιδραση??

Τι να πω, δεν παίρνεις καλύτερα το γιατρό να τον ρωτήσεις? Αμα παρουσιάστηκε από τη στιγμή που έκανε το εμβόλιο ίσως και να είναι κάποια αλλεργική αντίδραση. Ειδάλλως είναι από τη διατροφή ...

Είναι μυκητίαση που έχουν οι γάτες μέσα τους βέβαια δεν εκδηλώνεται πάντα. Θα δείς μετά από λίγο ότι το τρίχωμά της θα κάνει κόμπους τεράστιους σε όλο το σώμα της κάτι σαν πλάκες κ μετα από λίγο το τρίωμα θα πέφτει μονο του. Δεν είναι τίποτα θέλει μια αγωγή με Itrafugol νομίζω. Πάντως πήγαινε αύριο στο γιατρό σου κ ρώτησε

χθες την πηγα για να δει αν ειναι εγκυος.

γενικα την ταιζα τον τελευταιο καιρο κονσερβες μαζι με ξηρα τροφη για να την παχυνω γιατι ειναι αδυνατη. Της εδινα τρεις γκουρμετ γκολτ τη μερα.. Ετρωγε συνεχεια.

Επισης σημερα που το παρατηρησα απο εχθες εδινα γαλα. Μηπως αυτο? Δεν της εχω ξαναδωσει αλλα χθες την ειδε ο γιατρος και ειπε οτι αν ειναι εγκυος θα της κανει καλο.

Αυτια!

Η γατύλα σου είναι περσική ε; Ο γιατρός σου είπε ότι θα της κάνει καλό το γάλα;

Δεν της εχω ξαναδωσει αλλα χθες την ειδε ο γιατρος και ειπε οτι αν ειναι εγκυος θα της κανει καλο.

Λίγο περίεργο μου ακούγεται αυτό.:hmm: Δεν ξέρω και πολλά για εγκυμοσύνες, βέβαια. Υποθέτω εννοείς το ειδικό γάλα για γατάκια.
Όσο για το πρόβλημά της, δε νομίζω να είναι αντίδραση στο εμβόλιο. Σε αυτή την περίπτωση θα είχε ατονία ή πυρετό. Δες εδώ. Μάλλον δερματικό μου φαίνεται.
Μάθατε αν είναι έγκυος τελικά;

Περσιας ειναι να ι:)

μου ειπε οτι την 25 μερα που την πηγα δεν μπορει να φανει ακομα.. την ψιλαφησε αλλα δεν μπορουσε να καταλαβει. Δε μου ειπε τη γαλα αλλα ειπε οτι κανει καλο ειδικα στην εγκυμοσυνη. Σε ποσες μερες φαινεται αν ειναι εγκυος μια γατα?

Από όσο ξέρω,μετά τον πρωτο μήνα μπορείς να ψηλαφήσεις τις θηλές αν σε αφήνει να της χαϊδέψεις την κοιλίτσα.Στη συνέχεια,η κοιλιά της σκληραίνει και φουσκώνει ολοένα και περισσότερο.

Με αφηνει... Οι θηλες τις αν δεν κανω λαθος ειναι πιο σκληρες.. Παλιοτερα δλδ οταν την ειχα πρωτοπαρει οταν ειδα για πρωτη φορα τα βυζακια της νομιζα οτι ηταν σπυρι!!! Τωρα τις βρισκω οταν τις χαιδευω! Περασαν 28 μερες!

Η εγκυμοσύνη της γάτας διαρκεί περίπου 65ημέρες. Οπότε λογικά τωρα σιγά σιγά πρέπει να αρχίσει να φουσκώνει η κοιλίτσα της. Δεν είναι σίγουρο ότι είναι έγκυος; Πάντως αυτό με το γάλα πρόσεξέ το ελπίζω να μην της δίνεις το γάλα που πίνουμε εμεις γιατι προκαλεί διάρροιας. Και σε μια παλαιότερη αναφορά εδώ του mycat (δεν θυμάμαι ποια είχε γράψει για το θέμα) δεν προσφέρει τπτ σε μια γάτα το γάλα αυτό

εδινα το απλο το πρασινο. δεν μου ειπε τι γαλα. που το βρισκω αυτο που λες?

διαροια δεν εχει παντως.

οχι δεν κάνει γιατί πέρα από τη διάρροια ευνοεί κ την ανάπτυξη σκουλικιών. Τώρα γι αυτό το ειδκό γάλα δεν ξέρω που το βρίσκεις δεν ήξερα καν ότι υπάρχει τέτοιο γάλα. Αλλα να σου πω επειδή κ η δική μου περσική είναι πολύ αδύνατη κ μίζερη στο φαγητό να φανταστεις την ταίζω εγω με το χέρι μία-μία κροκέτα αλλιώς δεν τρώει ρώτησα στο γιατρό κ μου είπε ότι γενικά τα περσικά είναι πολύ μικρόσωμα γατιά η τρίχα τους, τα κάνει να φαίνονται μεγαλόσωμα. Οπότε τάισέ την με καλή κροκέτα κ αφού τρώει κ κονσέρβα είναι πολύ κάλα. Τα δικά μου δεν τρώνε τίποτα άλλο εκτός από κροκέτα.

Το γάλα αυτό θα το βρεις σε πετ σοπ. Στην ουσία είναι υποκατάστατο μητρικού γάλακτος για γατάκια. Αλλά αν είναι έγκυος, καθώς και αργότερα που θα θηλάζει, μπορείς να της δίνεις και κροκέτες kitten που είναι πολύ θρεπτικές. Προσωπικά δεν καταλαβαίνω τι μπορεί να της προσφέρει το γάλα, ειδικό ή όχι. Νομίζω ότι μ' αυτές τις κροκέτες είναι καλυμμένη.:hmm:
Λογικά τώρα θα έπρεπε να έχει αρχίσει να φαίνεται η εγκυμοσύνη, αλλά με τόση τρίχα είναι λίγο δύσκολο να το καταλάβεις.:P

Προσοχή στη χορήγηση του Intrafugol!!! Είναι ιδιαίτερα ισχυρό φάρμακο και επικίνδυνο για το συκώτι της γάτας! Πρέπει να δίνεται με φειδώ και με πολύ συγκεκριμένη δοσολογία!

δε ξερω ετσι μου πε.. θα του τηλεφωνησω και θα σας πω!

Το γαλα δεν ευννοει την αναπτυξη σκουληκιων,εαν το ζωακι εχει δυσανεξια στη λακτοζη τοτε θα του προκαλεσει διαρροια επισης και αν το γαλα ειναι κρυο :)Το να πινει γαλα δεν θα της κανει κακο αν δεν εχει καποιο προβλημα αλλα ουτε και θα την βοηθησει ιδιαιτερα. Καλυτερο ειναι να τρωει τροφη για γατακια απο τον δευτερο μηνα της εγγκυμοσυνης μεχρι τον απογαλακτισμο:)

Τι τροφη προτεινεις? Περα απο ξηρη τροφη? Κονσερβες οχι? Εχει γινει μπαλιτσα η μικρη μου!

η τροφη θα πρεπει να γραφει kitten :)Hill's eukanuba, Royale canine, pro plan techni-cal και αλλες:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back