Πλένουμε δοντάκια;

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 17.243 μηνύματα.
Πρόσφατα η κτηνίατρος διέγνωσε ουλίτιδα στον Vector. Μου είπε να του πλένω τα δόντια κάθε βράδυ, και αγόρασα ένα ειδικό κιτ με οδοντόκρεμα για ζώα (με γευση κοτόπουλο) και ειδικές οδοντόβουρτσες, εκ των οποίων υποτίθεται οτι θα χρησιμοποιώ μία που φοριέται στο δάχτυλο.

Το πρόβλημα είναι οτι ο Vector δεν κάθεται ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να του πλύνω τα δόντια. :(
Μήπως έχετε καμιά ιδέα πως να τον καταφέρω; :/:
Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Michelle μήπως έχουμε ξεπεράσει λίγο τα όρια? Λογικό είναι ο γατούλης να μην κάθεται να του πλύνεις τα δόντια. Μήπως θα έπρεπε να πάρεις και μία δεύτερη γνώμη από έναν κτηνίατρο που δεν κοιτάει να βγάλει από το κάθε τι. Συγνώμη αν σου θίγω τον κτηνίατρο αλλά και πλύσιμο δοντιών δεν το έχω ξανακούσει! :lol: Ο αδελφός μου είχε γάτα και τώρα σκύλο, η γάτα του πέθανε στα 14 χρόνια της, σίγουρα θα είχε παρουσιάσει, μέσα στα τόσα που είχε λόγω ηλικίας, και ουλίτιδα αλλά από κει και πέρα δεν του συνέστησε ο κτηνίατρός του να τη βασανίζει να της πλένει τα δόντια. Με λίγα λόγια, θέλω να πω ότι για τα ζώα αυτό είναι φυσικό επακόλουθο, έτσι όπως πάμε θα το μάθουμε να κάθεται στο τραπέζι και να τρώει με πηρούνι και μαχαίρι.....:mad: Με συγχωρείς δεν τα έχω με εσένα αλλά με τον κτηνίατρο του γατούλη σου!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αρχική Δημοσίευση από Michelle:
αγόρασα ένα ειδικό κιτ με οδοντόκρεμα για ζώα (με γευση κοτόπουλο) και ειδικές οδοντόβουρτσες,...

Φυσικά και δεν έχω την παραμικρή ιδέα πώς να σε βοηθήσω. Δεν έχω ξανακούσει ποτέ πρόβλημα ουλίτιδας σε γάτες.
Aλλά αυτό που μου άρεσε περισσότερο είναι
:lol: ...... η γεύση της οδοντόκρεμας!!!!!:lol: :lol:
χαχαχαχαχαχαχαχα!!!! TPOMEPO!!! Bγαίνει και σε άλλες γεύσεις άραγε;;;:lol:

Όχι βρε παιδιά, το πλύσιμο δοντιών το έχω ακούσει απο πολλούς κτηνιάτρους στο παρελθόν, απλά δεν χρειάστηκε ποτέ :)
δεν του συνέστησε ο κτηνίατρός του να τη βασανίζει να της πλένει τα δόντια
Κάτσε βρε Μαργαρίτα, τον βασανισμό που τον είδες; Η οδοντόκρεμα είναι ειδική ώστε να έχει ευχάριστη γευση και να μην καίει...
χαχαχαχαχαχαχαχα!!!! TPOMEPO!!! Bγαίνει και σε άλλες γεύσεις άραγε;;;
Αν και το λες για πλάκα, απ'οσο ξέρω βγαίνει και σε γευση ψαριού.

Δηλαδή για σταθείτε λίγο βρε παιδιά, τι μου προτείνετε, να αφήσω την ουλίτιδα που έχει (σε τόσο μικρή ηλικία!) να γίνει χειρότερη και να φέρει όσα περίπου φέρνει και στους ανθρώπους; Μαργαρίτα τότε είναι που θα είναι πολύ μεγαλύτερος βασανισμός για τη γάτα, γιατί φαντάζομαι πως ξέρεις πόσο οδυνηρό είναι να πονάνε τα δόντια σου ;)

μπορουμε να πλυνουμε τα δοντια του γατουλη μας αλλα χρειαζετε υπομονη γιατι ειναι δυσκολο το εχω κανει κ εγω τον τυλιγα σε μια πετσετα η την κουβερτουλα του για να μην με γρατζουναει τον εβαζα αναμεσα στα ποδια μου κ του καθαριζα τα δοντια γιατι δεν του αρεσε η ξηρα τροφη αυτο ηταν παλια βεβαια στην πρωτη μου γατα βρηκα το ημερολογιο της λαιδη κ το διαβασα

Καλησπέρα. Κι εγώ το αντιμετώπισα με την μακαρίτισσα την Μπλάκυ αλλά ο κτηνίατρος προτίμησε να την "ναρκώσει" ελαφρώς και να της καθαρίσει τα δόντια. Δεν μου πρότεινε έκτοτε τίποτε άλλο. Η Μπλάκυ μου τότε ήταν περίπου 14,5 χρονών. Ούτε πριν ούτε μετά το ξαναπαρουσίασε.
Μου φαίνεται λίγο τραβηγμένο να πρέπει να το κάνεις εσύ αυτό. Εδώ οι γάτες δεν ανέχονται άλλα πιό απλά...

Μου είπε να το κάνω ακριβώς για να μην χρειαστεί καθαρισμό στον κτηνίατρο γιατί αυτός ο καθαρισμός λέει γίνεται υπο ολική νάρκωση και είναι όσο να πεις κάπως επικύνδυνο αυτό... :/:

Δεν ξέρω αν είναι επικίνδυνο, μπορεί... Όσο για το ολική τί να πω... Η Μπλάκυ συνήλθε εντελώς κάνα δίωρο μετά. Το πρώτο που έκανε όταν ξύπνησε για τα καλά, ήταν να πέσει με τα μούτρα στο φαΐ.
Πάντως με την Μπλάκυ δεν αντιμετώπισα ποτέ ξανά πρόβλημα με τα δόντια της και το κυριώτερο, δεν χρειάστηκε να την υποβάλλω σε τέτοια ταλαιπωρία, άσε που δεν θα καθόταν με τίποτε και θα μου κράταγε και κακία για μέρες...
Εδώ δεν κατάφερα να της δώσω ποτέ τα φάρμακά της όταν έπαθε αμυγδαλίτιδα.

Λέτε δηλαδή να τον πάω και σε άλλο κτηνίατρο για μια δεύτερη γνώμη; :hmm:

Michelle συμφωνώ απόλυτα με τη Mela. Και όπως σου πρότεινα κι εγώ καλό είναι να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη από άλλο κτηνίατρο. :)

Αρχική Δημοσίευση από Michelle:
τι μου προτείνετε, να αφήσω την ουλίτιδα που έχει (σε τόσο μικρή ηλικία!) να γίνει χειρότερη και να φέρει όσα περίπου φέρνει και στους ανθρώπους;)

Mου φαίνεται απίστευτο, πώς μπορεί ένα ζωάκι (και μάλιστα μικρής ηλικίας) να πάθει κάτι τέτοιο. Προς Θεού, δεν θέλω να διακωμωδήσω μία τέτοια σοβαρή κατάσταση, γιατί ξέρω από 1ο χέρι τους πόνους των δοντιών. Θεωρώ τραγικό να πονάει ένα ζωάκι, όσο τραγικό είναι να πονάει και ένα μωρό παιδί, που δεν ξέρει πώς να το αντιμετωπίσει αλλά ούτε πώς να εκφράσει τον πόνο του.
Kαι φυσικά, δεν μπορείς να αφήσεις το κακόμοιρο να πονάει. Eννοείται ότι θα κάνεις ό,τι σου πουν για να το ανακουφίσεις λιγάκι. Aυτά τα κακόμοιρα εξαρτώνται αποκλειστικά από εμάς.

Eξακολουθούν βέβαια, να μου φαίνονται αστείες οι γεύσεις της οδοντόκρεμας!
Δεν μπορώ ούτε να σκεφτώ την περίπτωση, να πάω ένα βράδυ να πλύνω τα δόντια μου και αντί να χρησιμοποιήσω την δική μου οδοντόκρεμα, να χρησιμοποιήσω κατά λάθος την οδοντόκρεμα της γάτας..... Mπλιάχχχχχ......ούτε να το σκέφτομαι!

Μαργαρίτα θα προσπαθήσω να πάρω και μια δεύτερη γνώμη αυτές τις μέρες...

Gemini, μα δεν πονάει ήδη, για να μην πονέσει στο μέλλον μου είπε να του τα πλένω. Γιατί τώρα λέει είναι στα αρχικά στάδια η ουλίτιδα.
Και ναι, μου είπε και η κτηνίατρος οτι είναι παράξενο να έχει απο τόσο μικρός, ένας λόγος παραπάνω κατ'αυτήν να του τα πλένω :/:

Πρέπει να πλένουμε τα δόντια της γατούλας μας οπωσδήποτε;

Βασικά έχω αυτήν την απορία εδώ και καιρό.Πρέπει οπωσδήποτε να πλένουμε τα δοντάκια της γατούλας μας?Αν ναι,κάθε πότε?Γιατί? :rolleyes:

Μπα, δεν είναι απαραίτητο. Απαραίτητο γίνεται μόνο αν την ταίζεις κονσέρβες ή σου το έχει πει ο κτηνίατρος λόγω προβλήματος που έχει (πχ ο δικός μου έχει ουλίτιδα).

Ενταξει.Ευχαριστω πολυ. ^_^

Εγώ του τα πλένω κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα:cool:
(Αστειεύομαι βεβαίως δεν του τα πλένω συχνά)

Αρχική Δημοσίευση από mela:
Εδώ δεν κατάφερα να της δώσω ποτέ τα φάρμακά της όταν έπαθε αμυγδαλίτιδα.
εχουν και αμυγδαλές οι γάτες?:redface: μπράβο

Ναι φίλε μου έχουν. Κι εγώ έμεινα άναυδη όταν μου το είπε ο γιατρός (όπως κι όταν μου ανακοίνωσε ότι έπαθε εγκεφαλικό). Μου τις έδειξε κιόλας που είχαν πρηστεί. (Μη ρωτήσετε πως το κατάφερε αυτό... η Μπλάκυ μόλις φτάναμε έξω απ'το ιατρείο και ενώ συνήθιζε να νιαουρίζει ασταμάτητα καθ'ολη τη διάρκεια που βρισκόταν στο αυτοκίνητο, ως δια μαγείας σταματούσε και μπροστά στο Θωμά... άγια ξύλινη).

Στοματική υγιεινή

Γειά σας θα ήθελα να ρωτήσω αν υπαρχει κάτι για τη στοματικη υγιεινη της γατας. Ειναι μια απλή κοινή τιγρέ γατα που από μικρή τώρα είναι 5ετών της λείπουν κάποια δόντια και τώρα τελευταία έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα στον ένα κυνόδοντα. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω πριν την προγραμματισμένη επίσκεψη της στην κτηνιατρο σε ένα μήνα?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νομίζω πως καλύτερα είναι να πάρεις συμβουλές από τον κτηνίατρο για το θέμα. Δεν πάει το μυαλό μου τι άλλο θα μπορούσες να κάνεις...
Τα καλύτερα για το ψιψίνι σου!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back