Ποιας ράτσας γάτα μου ταιριάζει;

yiorgoskarv

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο yiorgoskarv αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 45 ετών και μας γράφει από Νέος Κόσμος (Αττική). Έχει γράψει 125 μηνύματα.
Αγαπητοί φίλοι,

Με λένε Γιώργο και είμαι νεο μέλος. Από πάρα πολύ μικρός είχα μεγάλη τρέλλα με τις γατές, τις λατρεύω και είχα παντά όνειρο να αγόρασω μια γάτα. Οι δικοί μου όμως δεν συμφωνούσαν με την ιδέα να αγοράσουμε γάτα σε ένα διαμέρισμα με 4 άτομα.
Σε λίγο καιρό θα μετακομίσουμε μαζί με τον αδέρφο μου σε διαμέρισμα και πιστευώ ότι τώρα είναι η ευκαιρία να πραγματοποιήσω το όνειρο μου και να πάρω μια γάτα. Το πρόβλημα που έχω είναι ότι δουλεύω πολλές ώρες (10-12 την ημέρα όχι τα Σαβ/κα) άλλα ξέρω ότι όλο τον ελεύθερο χρόνο μου θα τον αφιερώνω στον γάτο. Θα ήθελα την γνώμη σας στα παρακάτω θέματα
1- Τι ράτσα γάτα να αγοράσω. Γνωρίζω ότι οι περισσότεροι από σας πιστεύουν ότι είναι καλύτερο να παίρνουμε αδέσποτα γατάκια ώστε να τα σώσουμε. Συμφωνώ με αυτή την γνώμη αλλά εγω στην παρούσα φάση θα ήθελα να αγοράσω μια γάτα μακρύτριχης ράτσας. Οι ράτσες που εχώ δει και μου αρέσουν πολύ είναι η Βιρμανίας, η Ragdoll αλλά και οι άλλες γάτες αυτού του είδους (Norvegian, Siberian, Persian etc). Αν κάποιος από εσάς έχει κάποιο από αυτά τα είδη και γνώριζει ότι δεν έχουν πρόβλημα με το να μένουν πολλές ώρες μόνες τους, θα ήθελα να μου το πει ώστε να επιλέξω το είδος που θα μου ταιριάζει πιο πολύ.
2- Μήπως ξέρετε από που θα μπορούσα να αγοράσω κάποια από τις παραπάνω ράτσες και να βρω πληροφορίες για το κόστος τους?
3- Ποία νομίζετε ότι είναι η καλύτερη ηλικία για να πάρω μια γάτα. Εγώ θα ήθελα να την πάρω μικρή (πχ 3-4 μηνών) αλλά και πάλι με προβληματίζει το γεγονός ότι το γατάκι θα είναι αρκετές ώρες μόνο του στο σπίτι.

Αν έχετε κάποια ίδεα για τα παραπάνω θέματα, θα με βοηθούσε πολύ αν τις μοιραζόσασταν μαζί μου.

Ευχαριστώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χμ, εγώ δεν έχω πολύ εμπειρια ουτε απο ράτσες ουτε απο μακρυτριχες...
Το μονο θέμα με τις μακρύτριχες ειναι οτι θέλουν φροντιδα, χτενισμα κτλ γιατι αλλιώς κάνουν κόμπους στο τρίχωμα. :/: Οποτε αν δεν εχεις πολύ χρονο να το υπολογίσεις και αυτο.

Το ειδος δεν σχετιζεται με το ποσες ώρες θα μένει μονη της η γάτα. Γενικά οι γάτες δεν έχουν πρόβλημα να μένουν αρκετές ώρες μόνες τους, εξάλλου κοιμούνται πολλές ώρες. Αλλά θα πρέπει να αφιερώνεις λιγο χρόνο να παίζεις μαζί της κλπ. Βεβαια, οπως λες, τα γατάκια έχουν άλλες ανάγκες και περισσότερη όρεξη για παιχνίδι, αλλα οχι οτι δεν μπορεις να τα αφήσεις και ενα 10ωρο μονα τους....

Αυτα νομιζω. Τωρα για το που να αγοράσεις δεν ξέρω, ισως άλλοι να μπορούν να συστήσουν κάτι. Αυτο που εχω δει να συζητιέται πάντως ειναι οτι ειναι καλο να προτιμούμε εκτροφείς απο πετ σοπ. Αλλα και παλι εξαρτάται φαντάζομαι...

Απο εκει και πέρα αν ενδιαφέρεσαι για ενήλικο ζώο μπορει και να βρεις να χαρίζεται κάπου, καμια φορά συμβαίνουν και τέτοια...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απ οσο ξερω μονο οι περσικες διατιθενται στην ελλαδα απο τις ρατσες που αναφερεις.
Αν ψαξεις λιγο στο φορουμ εχει καπου τις διευθυνσεις εκτροφεων στην ελλαδα εξισου θα τα βρεις απο το google βαζοντας τη λεξη. Το αν θα μενει μονο ενα γατακι εξαρταται απο τον χαρακτηρα του καθαρα οτι ρατσας η μη ρατσας κα να ειναι. Για να εισαι προετοιμασμενος για το τι σε περιμενει διαβασε εδω

αν θελεις επικοινωνησε με το μελος jiovi χερει μια κυρια στην αθηνα που εχει εκτροφειο με περσακια και δυστυχως δεν τους φερεται καθολου καλα ετσι με ενα σμπαρο δυο τρυγωνια θα σωσεις ενα περσακι και θα εχεις και μακρυτριχη.

εγω ειμαι τελειως ΚΑΤΑ του να αγοραζουμε ζωακια.
δεν ειναι πουλοβερ... ειναι κατι ζωντανο, κ σκοπος των φιλοζωων θα επρεπε να ειναι το να σταματησουν τα pet shop να πουλανε ζωα κ οχι να τα υποστηριζουν αγοραζοντας...
με συγχωρεις φιλε μου , αλλα νομιζω οτι πολλοι θα συμφωνησουν μαζι μου.

ξερω πως εχω γραψει κατι παρομοιο φανη και αν το εχεις διαβασει μπορει και να με παρεις με τις πετρες:redface: αλλα δυστυχως δεν μπορουμε να αλλαξουμε τη γνωμη των αλλων οσο κι αν προσπαθουμε (εχω προσπαθησει απειρες φορες...:() αρα μαλλον ειναι αδικος κοπος και πιθανος λογος για να αποχωρουν τα καινουρια μελη με το καλημερα σας..:(:( αρα ας κανουμε λιγο στην ακρη τα δικα μας πιστευω κι ας συμετασχουμε κι εμεις στη χαρα του νεαρου:happy:
γιωργο γεια σου! (εχεις και το αγαπημενο μου ονομα, οπως και η μιση ελλαδα θα μου πεις:lol::lol::lol: ) ελπιζω να βρεις αυτο που ψαχνεις και να σε κανει χαρουμενο καθε μερα το πλασματακι που θα μπει στο σπιτι σου:happy::)
πολυ ομορφες οι μακρυτριχες:happy:(παρεπιπτωντος αν μονο αυτο ειναι που θες σε μια γατα, εννοω δεν σε νιαζει απαραιτητα η ρατσα αλλα να ειναι μακρυτριχη ισως μπορεσεις να βρεις και ημιαιμο γατακι μακρυτριχο:redface::happy:)
οσο για οταν λειπεις απο το σπιτι πιστευω πως η γατουλες δεν εχουν ιδιαιτερο προβλημα με αυτο:happy: μπορεις να της δωσει κατι δικο σου -που να εχει τη μυρωδια σου- για να σε νιωθει διπλα της, μερικα παιχνιδια (φαι νερο εννοειται) και θα ειναι μια χαρα:) καλωσηρθες στο mycat:up:

Γιώργο, καλωσήρθες! :)
Έχε υπόψη σου τα εξής βασικά:
Πρώτον, η ράτσα δεν καθορίζει απόλυτα το χαρακτήρα της γάτας. Η κάθε Σιαμέζα διαφέρει από όλες τις άλλες, το ίδιο και η κάθε Περσική. Μην κάνεις δηλαδή την επιλογή σου βασιζόμενος στα γενικά χαρακτηριστικά που προβάλλονται για κάθε ράτσα, γιατί αυτά σε καμιά περίπτωση δεν ισχύουν για όλα τα ζώα το ίδιο.
Δεύτερον, αν θέλεις να αγοράσεις γάτα ράτσας, ΜΗΝ την αγοράσεις από πετ σοπ. Οι πολύ άσχημες συνθήκες υγιεινής που επικρατούν εκεί, όπως και οι πρακτικές που ακολουθούνται για τη μεγιστοποίηση του κέρδους (ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή π.χ.) έχουν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία σοβαρότατων προβλημάτων στα ζώα (γενετικά κληρονομούμενες ασθένειες, μολυσματικές ασθένειες κ.λπ.). Επίσης, είναι αμέτρητες οι περιπτώσεις εξαπάτησης των πελατών, με την πώληση ζώων που δεν είναι καθαρόαιμα και δεν έχουν πιστοποιητικά. Είναι χίλιες φορές προτιμότερο να αγοράσεις από εκτροφέα, αφού βέβαια πρώτα τον επισκεφθείς και δεις σε τι συνθήκες εκτρέφει τις γάτες.
Τρίτον, οι μακρύτριχες γάτες (είτε ράτσας, είτε όχι -γιατί θα ξέρεις βέβαια ότι υπάρχουν και αδέσποτες μακρύτριχες) χρειάζονται, όπως σου είπαν ήδη παραπάνω, πολλαπλάσια φροντίδα (καθημερινή περιποίηση του τριχώματος, συμπληρώματα διατροφής για τις τριχόμπαλες, καθάρισμα στον πωπό τους όσο είναι μικρά κ.λπ.). Αν δεν έχεις τον απαιτούμενο χρόνο (αφού όπως λες λείπεις πολλές ώρες από το σπίτι), ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείς.
Όσον αφορά στην ηλικία, τα γατάκια είναι καλό να μένουν τουλάχιστον για 2-3 μήνες με τη μαμά τους. Αν σκέφτεσαι να πάρεις ενήλικη γάτα, ρίξε μια ματιά και σ' αυτό το άρθρο.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές που μου δίνεται.Η αλήθεια είναι ότι περίμενα ότι αρκετοί θα διαφωνούσαν με την απόφαση να πάρω μια γάτα ράτσας. Έχω πάντως αρκετά παραδείγματα από αδέσποτα γατάκια που δεν μπορούσαν να προσαρμοστούν στην ζωή ενός διαμερίσματος και με την πρώτη ευκαιρία το σκάγανε. Από την αλλή έχω ακούσει ότι οι κάποιες ράτσες γατών προσαρμόζονται καλύτερα σε ένα διαμέρισμα. Έχω και ο ίδιος προσωπική εμπειρία από ημίαιμο γάτο που είχαμε στο σπίτι ενός φίλου μου. Είχε διαλύσει το μισό σπίτι και όταν μεγάλωσε έφυγε και ερχόταν μόνο για φαγητό.

Αύτο που ήθελα να σας ρωτήσω είναι την γνώμη σας για το αν πρέπει να κάνω παραγγελία από κάποιο Pet-Shop.Δεν επικοινωνούν τα Pet-shops με εκτροφεία της Ευρώπης; Οι ράτσες που με έχουν κερδίσει είναι Βιρμανίας και Ragdoll όπου έχω διαβάσει ότι το τρίχωμα τους δεν θέλει την φροντίδα των Περσικών και προσαρμόζονται εύκολα σε ένα διαμέρισμα. Κάτι άλλο που δεν ξέρω είναι αν μπορούν να ζήσουν καλά τέτοια είδη γατών στην Ελλάδα που τον περισσότερο χρόνο έχει ζέστη.

Γεια σου, Γιώργο. Έχω γάτα Βιρμανίας εδώ και δυο μήνες περίπου. Μου την έφερε κάποιος που γνωρίζει έναν εκτροφέα στην Ιταλία. Εδώ στην Ελλάδα δεν υπάρχουν εκτροφείς για Βιρμανίας και Ραγκντολ, μόνο από το εξωτερικό θα πάρεις μία και για αυτό θα πρέπει να πας ο ίδιος στον εκτροφέα να την πάρεις, δεν στέλνουν γάτες μόνες τους σαν πακέτο. Όσο για το κόστος, η δική μου μού στοίχησε 1000 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά. Σα ράτσα είναι ιδανική για σπίτι. Δεν τσινάει που είναι μέσα - αν και τρελαίνεται να βγαίνει στο μπαλκόνι και την ταράτσα - είναι καλόβολη, χαδιάρα, ΠΟΛΥ περίεργη και θέλει να είναι συνέχεια μαζί με ανθρώπους. Δε νομίζω ότι η δική μου χαίρεται που μένει μόνη της πολλές ώρες, αλλά, νομίζω, ότι προσαρμόζεται στο ωράριό μου και το αντέχει. Συνήθως το ρίχνει στον ύπνο όταν λείπω. Αν, πάντως, θες οπωσδήποτε μία Βιρμανίας και έχεις να διαθέσεις 1000 ευρώ, στείλε μου e-mail, ίσως μπορέσω να σε βοηθήσω.

Έχω πάντως αρκετά παραδείγματα από αδέσποτα γατάκια που δεν μπορούσαν να προσαρμοστούν στην ζωή ενός διαμερίσματος και με την πρώτη ευκαιρία το σκάγανε. Από την αλλή έχω ακούσει ότι οι κάποιες ράτσες γατών προσαρμόζονται καλύτερα σε ένα διαμέρισμα.
Αυτό Γιώργο δεν ισχύει, στο λέω εκ πείρας! ;) Στο σπίτι μου έχω δύο κεραμιδόγατα, άριστα προσαρμοσμένα. Η μαμά μου έχει τρία γατιά (έναν Σιαμέζο και δύο κεραμιδόγατους) και είναι επίσης μια χαρά.
Οπωσδήποτε, ένα γατάκι που θα μαζέψεις από το δρόμο σε μεγάλη ηλικία, είναι αρκετά πιθανό να έχει δυσκολία στην προσαρμογή, αυτό όμως εξαρτάται ΠΑΝΤΑ από το χαρακτήρα της κάθε γάτας.
Έχω και ο ίδιος προσωπική εμπειρία από ημίαιμο γάτο που είχαμε στο σπίτι ενός φίλου μου. Είχε διαλύσει το μισό σπίτι και όταν μεγάλωσε έφυγε και ερχόταν μόνο για φαγητό.
Αρσενικός γάτος που διαλύει το σπίτι και φεύγει γυρνώντας μόνο για φαγητό, μου μυρίζει αστείρωτος αρσενικός, ε; Οποιασδήποτε ράτσας αρσενικός γάτος που δεν έχει στειρωθεί, θα παρουσιάσει ακριβώς αυτή τη συμπεριφορά. ;)

Αυτά όλα βέβαια δε σου τα λέω για να σε πείσω να πάρεις κεραμιδόγατο ντε και καλά, απλώς για να μην πάρεις την απόφασή σου βασιζόμενος σε λάθος λόγους. :)
Αύτο που ήθελα να σας ρωτήσω είναι την γνώμη σας για το αν πρέπει να κάνω παραγγελία από κάποιο Pet-Shop.Δεν επικοινωνούν τα Pet-shops με εκτροφεία της Ευρώπης; Οι ράτσες που με έχουν κερδίσει είναι Βιρμανίας και Ragdoll όπου έχω διαβάσει ότι το τρίχωμα τους δεν θέλει την φροντίδα των Περσικών και προσαρμόζονται εύκολα σε ένα διαμέρισμα. Κάτι άλλο που δεν ξέρω είναι αν μπορούν να ζήσουν καλά τέτοια είδη γατών στην Ελλάδα που τον περισσότερο χρόνο έχει ζέστη.
Τα pet shops δεν αγοράζουν ζώα από εκτροφείς. Οι εκτροφείς διαθέτουν οι ίδιοι τα ζώα τους, γιατί θέλουν να ξέρουν σε τι σπίτι θα καταλήξουν. Τα pet shops δυστυχώς προμηθεύονται ζώα από puppy και kitten mills, δηλαδή από εργοστάσια παραγωγής ζώων. Πρόκειται για άθλιες εγκαταστάσεις, στις οποίες δεν τηρούνται ούτε οι βασικότερες συνθήκες υγιεινής. Τα χιλιοταλαιπωρημένα ζώα που ζουν εκεί εξαναγκάζονται σε συνεχείς και ανεξέλεγκτες γέννες, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν νέα και τα μικρά τους να γεννιούνται πολλές φορές με γενετικά προβλήματα. Κάνε μια αναζήτηση στο google και θα βρεις πάρα πολλά στοιχεία. Στην Ευρώπη εκλείπει σιγά σιγά ο θεσμός της εμπορίας ζώων μέσω των πετ σοπ, ακριβώς για αυτούς τους λόγους. Μην ενισχύσεις αυτή την κατάσταση, είναι κρίμα.
Αν θέλεις να βρεις υπεύθυνους εκτροφείς, μπορείς να επικοινωνήσεις με το Σύλλογο Φίλων της Γάτας (ή κάπως έτσι λέγεται) που διατηρεί τα στοιχεία όλων των εκτροφέων στην Ελλάδα. Ακόμα κι αν δεν υπάρχουν εδώ εκτροφείς για τις ράτσες που θέλεις, θα ξέρουν να σε παραπέμψουν κατάλληλα. Καλή τύχη! :)

με συγχωρεις μελινακι, αλλα αυτη ειναι η αποψη μου και για να ειμαι ειλικρινης εχω μεινει λιγο αφωνη που, εκτος απο κανα δυο ατομα,οι υπολοιποι υποστηριζουν την ιδεα του να αγορασεις γατα απο pet shop.
το θεωρω απαραδεκτο κ απολυτα μη-φιλοζωο!
αν καποιος επιθυμει γατα ρατσας , ειναι καλυτερα να ψαξει αναμεσα σε γνωστους κ ιδιωτες αν χαριζεται καποια κ να μην καταφυγει σε αγορα.

...επισης δεν ξερω αν αναφερεται σε μενα ο γιωργος οταν λεει οτι καποιοι θα αντιδρουσαν που θελει για γατα ρατσας, ελπιζω να εκανα σαφες οτι αντιδρω με την αγορα κ οχι φυσικα με το να εχει καποιος γατα ρατσας.
αυτα

Γιώργο αν σου άρεσαν οι Norwegian Forest, να ξέρεις οτι υπάρχουν και οι Maine Coon που τους μοιάζουν πάρα πολύ (είναι πιο μεγαλόσωμες όμως) και υπάρχουν και εκτροφεία εδώ στην Ελλάδα. Για Βιρμανίας και Ragdoll όπως είπε και η Φωτεινή θα πρέπει να ψάξεις εξωτερικό.:)

https://www.nanasmainecoons.com/

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Δεν ξερω αν ειδες την αγγελια αλλα εδω χαριζονται δυο περσακια καθαροαιμα μαυρα με μπλε ματια.

Φανή, κι εγώ είμαι κατά του να αγοράζεις ζώο. Πάντα έλεγα ότι δε θα πληρώσω για να πάρω γάτα - αλλά, όταν λογαριάζεις χωρίς τον ξενοδόχο, τελικά καταλήγεις να βάλεις νερό στο κρασί σου και να τα "σκάσεις". Αν δεν έδινα χρήματα, δε θα είχα την ομορφιά μου στο σπίτι μου τώρα. Τουλάχιστον τη διαδικασία της "συναλλαγής" την έκανε άλλος για μένα και δε μου φάνηκε τόσο "ποταπό". Αν κάποιος θέλει μια συγκεκριμένη ράτσα που για να την αποκτήσει πρέπει να δώσει χρήματα, ας τα δώσει. Η χαρά και μόνο να έχεις το ζωάκι που σου αρέσει σπίτι σου, "αγιάζει" τη διαδικασία. Όσο για τα πετ σοπ, δε τα συμπαθώ καθόλου, ειδικά αυτά που πωλούν και κακομεταχειρίζονται τα ζώα βάζοντάς τα σε κλουβιά. Κανείς δε θα πρέπει να παίρνει ζωάκι από αυτούς - για τις ράτσες απευθυνόμαστε πάντα στους κατάλληλους εκτροφείς.

Γιώργο,
Δεν έχω να συνεισφέρω και πολλά στην αναζήτησή σου, ήθελα μονάχα να σου πω -κι εγώ με τη σειρά μου- να μην ανησυχείς για την προσαρμογή στο διαμέρισμα, όλα τα γατάκια χαίρονται και περνούν καλά εκεί που τα φροντίζουν και τα αγαπούν. Ναι, το ξέρω, αλλιώς είναι να έχουν και ένα κήπο να βολτάρουν, αλλά φέρνοντας στο νου τις δικές μου γάτες που μεγάλωσαν και οι δύο σε σπίτι με αυλή και τώρα ζούνε σε διαμέρισμα, η προσαρμογή έγινε ήπια και τώρα φαίνονται πως περνάνε μια χαρά (δεν μπορούμε να είμαστε και στο κεφάλι τους μέσα, ίσως να πλήττουν λίγο παραπάνω ομολογουμένως). Το ενδεχόμενο να πάρεις δυο γατάκια μαζί ώστε να έχουν παρέα το ένα το άλλο, το σκέφτηκες καθόλου; Ανεβάζω τον πήχυ κατά πολύ, το ξέρω, αλλά το λέω αυτό γιατί, προσωπικά, αν μου δινόταν τώρα η ευκαιρία να πάρω καινούργιο γατάκι, θα προτιμούσα να έπαιρνα δύο μαζί (οι γατούλες που προανέφερα δεν ζούνε πια στο ίδιο σπίτι). Και κάτι τελευταίο. Σκέψου ότι γατούλες, όπως η γάτα του Νορβηγικού Δάσους, ενδέχεται να ζορίζονται λίγο εδώ λόγω κλίματος. Όσο για τις Μέιν Κουν, είναι πανέμορφες και επίσης τεράααστιες. Θυμάμαι ότι υπήρχε παλιά ένα μέλος με γατούλα τέτοιας ράτσας. Μπορείς να το ψάξεις.
Καλή τύχη και εύχομαι να βρεις γρήγορα το γατάκι που ονειρεύεσαι.

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας. Το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι δεν πρόκειται να αγόρασω γάτα από Petshop μέτα από τις εξηγήσεις που μου δώσατε για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι παραγγελίες. Η αλήθεια είναι πως και εγώ τείνω να πάρω Main Coon μια και υπάρχουν τα εκτρωφεία που μου είπατε στην Ελλάδα. Σκοπεύω να επικοινωνήσω με το NectarCats σύντομα. Αν κάποιος έχει πάρει τέτοια είδους γάτα θα με βοηθούσε αν μου έδινε κάποιες συμβουλές για την περιποίηση που χρειάζονται (χτένισμα, φαγητό κτλ). Μαδάνε και αυτές όπως οι Περσίας.

Σχετικά με τα ζώα που πωλούνται στα pet shops, υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο στην εφημερίδα BLOW που δίνεται δωρεάν σήμερα. Βρείτε τη και διαβάστε το στη σελ. 8, είναι καταπληκτικό, ό,τι λέμε κι εμείς για τους αχρείους τους πετ σοπ-ατζήδες βρίσκεται στην εμπειρία του ανθρώπου που το γράφει!

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας. Το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι δεν πρόκειται να αγόρασω γάτα από Petshop μέτα από τις εξηγήσεις που μου δώσατε για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι παραγγελίες. Η αλήθεια είναι πως και εγώ τείνω να πάρω Main Coon μια και υπάρχουν τα εκτρωφεία που μου είπατε στην Ελλάδα. Σκοπεύω να επικοινωνήσω με το NectarCats σύντομα. Αν κάποιος έχει πάρει τέτοια είδους γάτα θα με βοηθούσε αν μου έδινε κάποιες συμβουλές για την περιποίηση που χρειάζονται (χτένισμα, φαγητό κτλ). Μαδάνε και αυτές όπως οι Περσίας.

Δεν θέλουν τόση φροντίδα όσο οι περσικές. Θέλουν βέβαια καθημερινό χτένισμα, αλλά το τρίχωμά τους είναι πολύ πιο εύκολο απο των περσικών. Η κυρία Νεκταρία είναι φίλη μου, είμαι σίγουρη οτι θα σου δώσει όσες πληροφορίες θέλεις! Ελπίζω να μας πεις μετά τα νέα!!!

Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές που μου δίνεται.Η αλήθεια είναι ότι περίμενα ότι αρκετοί θα διαφωνούσαν με την απόφαση να πάρω μια γάτα ράτσας. Έχω πάντως αρκετά παραδείγματα από αδέσποτα γατάκια που δεν μπορούσαν να προσαρμοστούν στην ζωή ενός διαμερίσματος και με την πρώτη ευκαιρία το σκάγανε. Από την αλλή έχω ακούσει ότι οι κάποιες ράτσες γατών προσαρμόζονται καλύτερα σε ένα διαμέρισμα. Έχω και ο ίδιος προσωπική εμπειρία από ημίαιμο γάτο που είχαμε στο σπίτι ενός φίλου μου. Είχε διαλύσει το μισό σπίτι και όταν μεγάλωσε έφυγε και ερχόταν μόνο για φαγητό.=αυτο ειναι του γιωργου αλλα δεν μου βγαζει τετραγωνακι!!

Γεια σου φιλε Γιωργο!!

Θα σου καταριψτω μυθους σαν τους μιθμπαστερς με την ιστορια μου!!

Ακου: εγω εχω 2 γατακια. Ενα σιαμ και ενα κεραμυδογατο. Θα πηρα και τα δυο απο μια φιλοζωικη. Ο κεραμυδογατος και να αφησω την πορτα ανοιχτη δεν φευγει με τιποτα. Ειναι ησυχος και δεν κανει ζημιες ποτε. Η σιαμ, θελει σαν τρελη να το σκασει, ειναι ζημιαρα και γενικα καταλαβαινεις, οτι δεν υπαρχει...ΚΑΝΟΝΑΣ

Στο αποδεικνυω εγω. Σιαμ+κεραμυδογατο απο: ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ!!!

(ωραιο δεν ειναι να καταριπτονται οι μυθοι; ;))

Ολα εχουν να κανουν με το χαρακτηρα τους και την σχεση που αναπτυξεις εσυ μαζι τους.

Εγω σου προτεινω, να δοκιμασεις να παρεις απο μια φιλοζωικη και ετσιθα εχεις την ευκαιρια να δεις το ζωο πριν το παρεις, να μιλησιες με ανθρωπους που το ξερουν πριν απο σενα και επισης να σε βοηθησουν σε οτι χρειαστεις.

Αυτα ολα πιστεψε με ειναι τρομερη βοηθεια.:P

Στα κλουβακια απ τα πετ σοπ συνηθως δεν μπορεις να τα δεις ολα αυτα

επισης το γατακι του φιλου σου μπορει να μην ηταν στηρωμενο και γιαυτο να βασανιζοταν στο διαμερισμα και να την κοπανουσε. Και γενικα οι γατουλες ειναι τσακπινες και ειναιπεριεργες να δουν τι εχειπισω απ τις πορτες, μην το αφησεις αυτο να ειναι κριτιριο στην επιλογη σου.

Οι ρατσες ειναιλιγο πιο απαιτητικες στην φροντιδα, να το ξερεις. τα κεραμυδογατακια δεν θελουν πολλα

α! επισης μην ειναι χαζος! ΘΑ πας να αγορασεις γατα οταν χαριζονται ενα σωρο γατες ρατσας; Τζαμπα λεφτα, δεν νομιζεις; Και οχι καλο και για αλλους λογους. Μην κανεις μαγκες κατι τυπους που τα εχουν μεσα στα κλυβια τα καημενουλια. :(

Το θεμα ομως ειναι οτι μπορεις με αυτα τα χρηματα να παρεις στο γατακι σου οτι χρειαστει, να του κανεις εμβολια και να το στηρωσεις.Και η χαρα του να παρεις ενα που δεν εχει σπιτακι ειναι μεγαλυτερη! Νιωθεις σαν μαμα Τερεζα και ειναι ωραιααισθηση αυτη!!!Αχ!

Εχει καπου μια αγγελια εδω στο σαιτ για δυο καταπλικτικα περσικα. Παρε τηλ να προλαβεις εαν το επιλεξεις.

Ελπιζω να σε βοηθησα και οτι χρειαστεις, εδω ειμαστε:)

Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές που μου δίνεται.Η αλήθεια είναι ότι περίμενα ότι αρκετοί θα διαφωνούσαν με την απόφαση να πάρω μια γάτα ράτσας. Έχω πάντως αρκετά παραδείγματα από αδέσποτα γατάκια που δεν μπορούσαν να προσαρμοστούν στην ζωή ενός διαμερίσματος και με την πρώτη ευκαιρία το σκάγανε. Από την αλλή έχω ακούσει ότι οι κάποιες ράτσες γατών προσαρμόζονται καλύτερα σε ένα διαμέρισμα. Έχω και ο ίδιος προσωπική εμπειρία από ημίαιμο γάτο που είχαμε στο σπίτι ενός φίλου μου. Είχε διαλύσει το μισό σπίτι και όταν μεγάλωσε έφυγε και ερχόταν μόνο για φαγητό.

α! ξεχασα να σου πω και ενα αλλο 'ευχαριστο' που θυμηθηκα::

Μια φιλη μου που αγορασε απο πετ σοπ γατακι της πεθανε σε λιγο καιρο. Επαθε καρδια. Πολυ συχνα ο τροπος που γινονται οι αναπαραγωγες των ζωων δεν ειναι με το σωστο τροπο και τα ζωα γεννιουνται με προβληματα στην καρδια. Βιαζονται να βγαλουν ζωα καταλαβες τι παιζει; Τι να σου πω ρε γιωργο..εμενα με φρικαρει η ιδεα..νομιζω ειναι ρισκο γιατι εαν σου παθει κατι πανω στο χρονο θα φρικαρεις και συ.

Αυτο λιγακι σκεψου το οταν αποφασισεις:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back