Ποιας ράτσας γάτα μου ταιριάζει;

Καινούργιο γατάκι στο σπίτι!

Γεια σας.Ειμαι νεος στο forum.Θα ειθελα να παρω ενα γατακι[κατα προτιμηση περσικο].Εσεις τι ρατσες θα μου προτεινατε?Τι ειναι καλυτερο για μια γατα μεσα στο σπιτι ?Τι θ επρεπε να γνωριζω καθως ειναι η πρωτη φορα που θα παρω γατα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλως ήρθες!!
Χαίρομαι για την απόφαση σου να αποκτήσεις ένα γατάκι και είσαι στο κατάλληλο μέρος για να πάρεις τις απαντήσεις σου απο τους έμπειρους γατογονείς.
Όσο για τη ράτσα, δεν νομίζω πως μπορεί κάποιος να σου προτείνει τι να πάρεις, το θέμα είναι εσένα τι σου αρέσει. Για τα περσικά δεν μπορώ να σε συμβουλεύσω μιας και δεν έχω καθόλου εμπειρία.
Τα δικά μου τα μάζεψα απο το δρόμο (το κορίτσι 40 ημερών και το αγόρι 8 μηνών) και δεν υστερούν σε τίποτα απο τις κλασσικές ράτσες.
Εδώ μέσα υπάρχουν άπειρες αγγελίες απο γατάκια που χαρίζονται, καθώς και στις φιλοζωικές εταιρείες. Δ'ωσε μια ευκαιρία και σε αυτά και θα δεις οτι θα ξετρελαθείς μαζί τους.
Όταν με το καλό βρεις το γατόνι σου, θα φροντίσεις να τηρείς τις αποπαρασιτώσεις του (έσω και έξω) και τα εμβόλια του. Όταν φτάσει στην κατάλληλη ηλικία θα το στειρώσεις, θα του παρέχεις μια ισορροπημένη διατροφή και εδώ βέβαια είμαστε για κάθε σου απορία.
Απλώς θεωρώ πως πρέπει να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος στις ερωτήσεις σου για να μπορεί ο καθένας να σου δίνει και την κατάλληλη απάντηση.:)

Δες εδώ https://www.mypetz.gr/threads/Γιατί-να-προτιμήσω-αδέσποτο.222522/
και εδώ https://www.mypetz.gr/forumdisplay.php?f=162&type=

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Ευχαριστω!

Μηπως θα μπωρουσες να μου δωσεις ενα συνδεσμο για γατακια που χαριζονται?

Το δεύτερο link που σας έδωσε η χρήστης πιο πάνω είναι οι αγγελίες του MyCat με γατάκια που χαρίζονται. :)

Καλησπερα Θαναση.:) Δες εδω για γατακια που χαριζονται.

Ευχαριστω για το link!Ηθελα να ρωτισω σχετικα με την μεταφορα.Πως μπωρω να μεταφερω το γατι.Γιατι εγω μενο στην Θεσσαλονικη και θελω να το παω στο Βολο.

μπρειτε να μου πειτε?

Σε κλουβάκι μεταφοράς μπορείς να το βάλεις και κάνεις μια χαρά ταξιδάκι μαζί του. Δεν είναι άλλωστε και τόοοοσο μακρια. Αυτοκίνητο διαθέτεις;

Ναι διαθετω αυτοκινητο αλλα μαλλον θα παμε με taxi!
Απο Θεσσαλονικη Βολο ειναι 2:30 ωρες

Ξερει κανενας τις ιδιαιτεροτητες της πρσικης γατας?

ΚΑνενας?

Θαναση,διαβασε εδω καταρχην να παρεις μια ιδεα.:)

Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές που μου δίνεται.Η αλήθεια είναι ότι περίμενα ότι αρκετοί θα διαφωνούσαν με την απόφαση να πάρω μια γάτα ράτσας. Έχω πάντως αρκετά παραδείγματα από αδέσποτα γατάκια που δεν μπορούσαν να προσαρμοστούν στην ζωή ενός διαμερίσματος και με την πρώτη ευκαιρία το σκάγανε. Από την αλλή έχω ακούσει ότι οι κάποιες ράτσες γατών προσαρμόζονται καλύτερα σε ένα διαμέρισμα. Έχω και ο ίδιος προσωπική εμπειρία από ημίαιμο γάτο που είχαμε στο σπίτι ενός φίλου μου. Είχε διαλύσει το μισό σπίτι και όταν μεγάλωσε έφυγε και ερχόταν μόνο για φαγητό.

Αύτο που ήθελα να σας ρωτήσω είναι την γνώμη σας για το αν πρέπει να κάνω παραγγελία από κάποιο Pet-Shop.Δεν επικοινωνούν τα Pet-shops με εκτροφεία της Ευρώπης; Οι ράτσες που με έχουν κερδίσει είναι Βιρμανίας και Ragdoll όπου έχω διαβάσει ότι το τρίχωμα τους δεν θέλει την φροντίδα των Περσικών και προσαρμόζονται εύκολα σε ένα διαμέρισμα. Κάτι άλλο που δεν ξέρω είναι αν μπορούν να ζήσουν καλά τέτοια είδη γατών στην Ελλάδα που τον περισσότερο χρόνο έχει ζέστη.

καλημερα!
θέλω με κάθε καλή διάθεση να διαφωνήσω εντελώς με αυτή την άποψή σου!
μπορέι να σου ακουστώ εριστική αλλά πραγματικά διαφωνώ κάθετα, και είναι και μια άποψη που μου έχει στοιχίσει πραγματικά!
παλιά είχα 2 σιαμαίες γατούλες (στο πατρικό μου) και η αλήθεια είναι ότι ήταν πολύ μα πάρα πολύ ατίθασες πράγμα περιέργο!
τα αδεσποτάκια που έχω τώρα είναι όλα τόσο υπάκουα! αλλο να θες να πάρεις γατα ράτσας και άλλο να υποστηρίζουμε ότι είναι πιο συμορφώσιμες! είναι λίγο χιτλερικο και αβάσιμο! δεν ισχύει ας το καταλάβουμε κάποια στιγμη!:/:

Το διαβασα το κειμενο με τις περσικες γατες και μου φανηκε ενδιαφέρον.Ευχαριστω παιδια !ΤΕλικα αποφασησα να παρω αδεσποτη γατα!Με βοηθησατε πραγματικα!

Πολύ χάρηκα για την απόφασή σου!
Να δεις που δε θα το μετανιώσεις καθόλου!:);)

thanasisp4 ένα γατάκι εκεί έξω που κρυώνει σύντομα θα γουργουρίσει μες τη θαλπωρή..
ένα γατάκι που θα πείναγε τώρα θα κοιμηθεί με γεμάτο στομαχάκι
εκεί που θα αρρώσταινε τώρα θα χει φροντίδα βασιλική
ένα γατάκι που βιώνει την απόρριψη αυτού του κόσμου σύντομα θα γνωρίσει την αγάπη
Κι εσύ... αυτό που θα πάρεις εις αντάλλαγμα θα ναι ανεκτίμητο!!
Όταν με το καλό βρεις τη ψυχούλα που σε περιμένει πολύ θα χαρούμε αν ανοίξεις το δικό του θέμα στο My cat για να μοιραστείτε μαζί μας τη δική σας όμορφη περιπέτεια.. :)

Απάντηση: My cat σ'ευχαριστώ που έφερες αυτό το πλασματάκι στη ζωή μου

βρε κοριτσια το σκεφτομαι να παρω μια γατα οποτε αν μπορουσατε να με διευκολυνετε στειλτε μου καμια φωτο απο οποιαδηποτε μακρυτριχη ρατσα μεχρι 3ων ετων εχω φαει κολλημα με αυτες τις μαγισσες που σε μαγευουν με το χνουδι τους:D

Επιλογή γάτας

καλώς σας βρήκα.Εχωντας μεγαλώσει στην εξοχη είχα πάντα πολλά κατοικίδια. Παντα είχα όμως αδυναμία στις γάτες. Πριν από μερικά χρονια από αμελιά τον γονιών μου (άθελα τους) σκοτώθηκε το γατάκι μου που το μεγάλωνα επί 7 χρονια και ήταν με διαφορα το πιο έξυπνο κατοικίδιο που είχα ποτε. Δεν είχα δει ποτε γάτα υπάκουη σαν σκυλο. το είχα βρει παρατημένο και ετοιμοθάνατο. Μετα από χρονια η αγαπη μου για τις γάτες δεν έχει περάσει. Φοιτητης πλέον μετά από πολύ σκέψη αοφασισα πως θέλω μια γάτα και πάλι. το ερώτημα είναι όμως να πάρω ένα γατάκι πάλι αδέσποτο ή μια ράτσα με συγκεκριμένα χαρακτιριστικα? πλέον μενο σε διαμέρισμα και όχι στην εξοχη που το γατάκι κυκλοφορούσε ελευθερα. ΘΑ είναι δηλαδή οικοσητη...καμια γνώμη?

καλώς σας βρήκα.Εχωντας μεγαλώσει στην εξοχη είχα πάντα πολλά κατοικίδια. Παντα είχα όμως αδυναμία στις γάτες. Πριν από μερικά χρονια από αμελιά τον γονιών μου (άθελα τους) σκοτώθηκε το γατάκι μου που το μεγάλωνα επί 7 χρονια και ήταν με διαφορα το πιο έξυπνο κατοικίδιο που είχα ποτε. Δεν είχα δει ποτε γάτα υπάκουη σαν σκυλο. το είχα βρει παρατημένο και ετοιμοθάνατο. Μετα από χρονια η αγαπη μου για τις γάτες δεν έχει περάσει. Φοιτητης πλέον μετά από πολύ σκέψη αοφασισα πως θέλω μια γάτα και πάλι. το ερώτημα είναι όμως να πάρω ένα γατάκι πάλι αδέσποτο ή μια ράτσα με συγκεκριμένα χαρακτιριστικα? πλέον μενο σε διαμέρισμα και όχι στην εξοχη που το γατάκι κυκλοφορούσε ελευθερα. ΘΑ είναι δηλαδή οικοσητη...καμια γνώμη?
ακόμα και μια ενήλικη αδέσποτη γάτα μπορεί να προσαρμοστεί σε διαμέρισμα. δες εδώ για τα χαρακτηριστικά της κάθε ράτσας

έχω μάθει τις περισσότερες ράτσες απ έξω. ψάχνω το θέμα εδώ κι ένα χρόνο. :) έχω καταλήξει πως μου αρέσουν οι κοντοτριχες μεγάλες γάτες όπως αβυσσινιας,βεγγαλης.

Συμφωνω,ακομη κι ενηλικη αδεσποτουλα θα μπορουσε να ζησει σε διαμερισμα,για μενα ειναι θεμα χαρακτηρα κι οχι φυλης.Απο εκει και περα μια γατουλα ρατσας ειναι σχετικα πιο προβλεψιμη απο αποψη χαρακτηρα και εμφανισης.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back