Ποιας ράτσας γάτα μου ταιριάζει;

έχω μάθει τις περισσότερες ράτσες απ έξω. ψάχνω το θέμα εδώ κι ένα χρόνο. :) έχω καταλήξει πως μου αρέσουν οι κοντοτριχες μεγάλες γάτες όπως αβυσσινιας,βεγγαλης.
a9ca193f.jpg

αυτός ειναι ο ΤΑκης :D το βρήκα στο φωταγωγό ενός φίλου και το τάιζε μέχρι να μεγαλώσει .πρέπει να είναι περίπου 4 μηνών. Σκέφτομαι αρχες του μηνα να κάνουμε μια επισκεψη στον κτηνίατρο και μετά να μετακομίσει σπίτι μου

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αμαν,ο Τακης είναι πανέμορφος!!!Μακάρι να πάνε όλα καλα και να τον καλοδεχτείς στην ζωή σου!!:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πραγματικά πανέμορφος ο Τάκης! :D
Μακάρι να τον υποδεχθείς σπίτι σου και να ζήσετε ευτυχισμένοι μαζί! :)

Eίναι κούκλος :D

είναι κατάλευκος με μπλε ματάρες. του αρέσει να αράζει σε μαρμαρο και να λιάζεται αλλα είναι και πολύ παιχνιδιάρης. ψάχνω κανενακαλο κτηνίατρο στην περιοχή της Χαλκίδας να μπορεί να κάνει στείρωση να τον εξετάσει κλπ. επειδή έχει μεγαλώσει έξω δεν ξέρω πως και αν θα προσαρμοστεί στο διαμέρισμα...

είναι κατάλευκος με μπλε ματάρες. του αρέσει να αράζει σε μαρμαρο και να λιάζεται αλλα είναι και πολύ παιχνιδιάρης. ψάχνω κανενακαλο κτηνίατρο στην περιοχή της Χαλκίδας να μπορεί να κάνει στείρωση να τον εξετάσει κλπ. επειδή έχει μεγαλώσει έξω δεν ξέρω πως και αν θα προσαρμοστεί στο διαμέρισμα...
Μην το φοβασαι αυτο.Τα περισσοτερα προσαρμοζονται μια χαρα.Με εξαιρεσεις βεβαια.
Προσφατα μαζεψα ενα αδεσποτακι,που ειναι σιγουρα πανω απο ενος ετους.Και μαλιστα απο την εξοχη.Σε πληροφορω οτι,μπηκε σπιτι,και οχι μονο δεν του κακοφανηκε(και ειναι και αστειρωτος΄γιατι δεν προλαβαμε να τον στειρωσουμε και ηταν και αρρωστος-επρεπε να του φυγει η βροχοπνευμονια),δεν εχει ψεκασει πουθενα,καμια ταση για το εξω,και δειχνει απιστευτα ποσο απολαμβανει την ασφαλεια και θαλπωρη του σπιτιου.:D
Βεβαια,σι9γουρα δεν εχουν ολα τα ζωακια την ιδια αντιδραση,αλλα μην φοβασαι.Ειναι λιγες οι περιπτωσεις που δεν προσαρμοζονται.Ελαχιστες θα ελεγα.

:alljumpy: Τάκης!!!! τέλειο!!!!!!!!!!!!

Βritish shorthair ή ragdoll;

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι νέο μέλος και γράφτηκα εδώ γιατί χρειάζομαι βοήθεια σχετικά με την υιοθεσία γατούλας που έχω κατά νου.

Στο παρελθόν, ως ελεύθερη, είχα ένα κανίς τεριέ, τη Λίλα μου, (που ζήσαμε 17 υπέροχα χρόνια μαζί) και μια κούκλα τιγρίτσα γατούλα, τη Μαρκέλλα μου, που την είχα μαζέψει από το δρόμο. Τώρα είμαι παντρεμένη με 2 παιδάκια, ηλικίας 4 και 7 ετών και σκέφτομαι να ξαναπάρω μια γατούλα, όμως αυτή τη φορά ράτσας, 1ον γιατί τώρα πλέον έχω την οικονομική δυνατότητα και 2ον γιατί μερικές ράτσες μου αρέσουν εμφανισιακά τρομερά και θέλω να μου φύγει το απωθημένο.

Συγκεκριμένα, μου αρέσουν περισσότερο οι δύο ράτσες που αναφέρω, η βρετανική κοντότριχη και η ραγκντολ. Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει αν κάποια από αυτές είναι καλύτερη επιλογή για ζωή σε διαμέρισμα (ευρύχωρο) και συμβίωση με παιδιά; Και κάτι ακόμα...παρότι διάβασα αρκετά σχετικά με το ότι θα πρέπει να απευθυνόμαστε σε εκτροφεία, έχω ακούσει αρκετές ιστορίες για γατούλες ράτσας που αγοράστηκαν έτσι και παρόλα αυτά, αρρώστησαν και πέθαναν λίγους μήνες μετά. Πώς μπορώ να γνωρίζω αν ένα ελληνικό εκτροφείο είναι αξιόπιστο ή όχι; Το να απευθυνθώ σε ξένο το βρίσκω υπερβολικό, δεδομένου ότι θέλω απλά ένα ζωάκι συντροφιάς.

Σας ευχαριστώ που ασχοληθήκατε με το θέμα μου. Περιμένω τις απαντήσεις σας! :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα και καλως ήρθες!!!

Εγώ θα προτιμούσα τη βρετανική , ωστόσο πιστεύω πως τα παιδιά θα τα εντυπωσιασει περισσότερο η ragdoll μιας και είναι πιο εντυπωσιακή από απόψη τριχώματος που είναι πιο μακρύ.. θυμίζει (σε μένα τουλάχιστον) τις γάτες από τις παιδικές ταινίες. Και εαν δεν κάνω λάθος είναι πιο φιλικες και αγαπησιαρες απεναντι στα παιδια, δεν εινασι τοσο ανεξαρτητες

Γενικότερα αυτο που ξερω ειναι πως στην επιλογη εκτροφέα πρεπει να προσέξεις να μην εκτρεφει πολλες ρατσες, το πολύ μεχρι δυο έχω ακούσει.
Δεν ξέρω και πολλά , μιας και εγώ πάντα φρόντιζα κεραμιδόγατες!!

Για διάβασε αυτά τα site που εχουν πληροφοριες για τις ρατσες:
https://www.webpet.gr/pet-articles/breed/cat-breed/item/494-british-shorthair-βρετανική-κοντότριχη

https://www.katoikidio.gr/ratses_gates_evretirio/788/Ragdoll

Και τελος αυτο ειναι το site του ελληνικου ομιλου γατας που θα σε ενημερωσουν για τους εκτροφεις
https://www.eog.gr/

Βεβαια οτι θελεις στο mycat υπαρχουν εκτροφεις οι οποιοι μπορουν να σου δωσουν επιπλεον πληροφοριες!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Και εγω θα προτιμουσα και θα επαιρνα Βετανικη μιας και μ'αρεσουν απιστευτα, αλλα μιας και εχεις παιδια νομιζω οτι τις ragdoll θα τις εκτιμησοτν περισσοτερο, ειναι πιο εντυπωσιακες με ομορφα χρωματα και ματια, νομιζω πως η Havana που ειναι μελος εδω ειναι εκτροφεας ragdoll και θα σε κατατοπισει...
Εδω θα την βρεις https://www.mypetz.gr/forumdisplay.php?f=339

Δειξε και στα μικρασου φωτογραφιες ωστε να δεις τι ειναι αυτο που τους αρεσει περισσοτερο (γνωμη μου).

Να εισαι πολυ επιλεκτικη οσον αφορα το εκτροφειο που θα επιλεξεις, επισης να θυμισω οτι και το εκτροφειο που επελεξα εγω ανηκε στον ΕΟΓ αλλα..............:(:(:(

Σου ευχομαι καλη συνεχεια !!!

Απάντηση: Βritish shorthair ή ragdoll?

καλησπέρα!
απ όσο ξέρω και οι δύο ράτσες είναι πολύ φιλικές με τα παιδιά!
οι βρετανικές είναι πιο παιχνιδιάρες και ίσως αυτό είναι ένα συν για τα παιδιά σου, απο την άλλη οι ράγκντολ είναι πάρα πολύ χαδιάρες και αγαπησιάρες!
κι εγώ θα σου έλεγα να δείξεις φωτογραφίες στα μικρά σου και να αποφασίσουν αυτά πια τους αρέσει πιο πολύ!

Αγαπητή Δανάη και οι δύο λόγοι που θες να αγοράσεις γάτα ράτσας είναι κατά τη γνώμη μου λάθος (και το λέω με κάθε καλή διάθεση!). Θα σου πρότεινα να δεις τις ανάγκες που έχεις και τα χαρακτηριστικά που θα ήθελες να έχει η γατούλα σου και να επιλέξεις ράτσα και συνεπώς χαρακτήρα του ζώου βασισμένη σε αυτά. Θα σου έλεγα να δεις και τα cats101 στο youtube (είναι βιντεάκια που παρουσιάζουν διάφορες ράτσες γατών και προσωπικά με βοήθησαν πολύ με την απόφασή μου), ώστε να βρεις τη γάτα που θα σε έκανε να ταξιδέψεις ενδεχομένως και στο εξωτερικό προκειμένου να την αποκτήσεις. Επίσης με λίγη κουβέντα και λίγο ψάξιμο βρίσκεται και ο σωστός εκτροφέας. Στο ένα πράγμα που μπορώ πάντως να είμαι απόλυτη είναι να μην πάρεις γατάκι από pet shop. Προσωπικά πάντως θα έπαιρνα British αν έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα στα δύο. Λόγω εξυπνάδας και λόγω τρίχας.

Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις.

ban (Σωτήρη), η δική σας ιστορία είναι η πιο πρόσφατη που διάβασα και με συγκλόνισε. Λυπάμαι πολύ για την απώλειά σας, ξέρω τι είναι να αναγκάζεσαι να πας το ζωάκι σου να στο κοιμίσουν, το ίδιο συνέβη με το σκυλάκι μου, που όπως είπα, το είχα 17 ολόκληρα χρόνια και μεγαλώσαμε μαζί. Μου πήρε πάρα πολύν καιρό να ξεπεράσω την αίσθηση της "δολοφονίας" που είχα διαπράξει. Καταλάβαινα με τη λογική πως ήταν το καλύτερο για εκείνη, αλλά η καρδιά έλεγε άλλα...ελπίζω γρήγορα να ξαναβρείτε το χαμόγελό σας και μια υγιέστατη γατούλα να σας συντροφέψει για πάρα πάρα πολλά χρόνια.

Η απόφασή μου να πάρω μία από αυτές τις ράτσες, βασίζεται, πέρα από την προτίμησή μου στην εμφάνισή τους, κυρίως στις πληροφορίες που έχω συλλέξει για το χαρακτήρα τους. Για παράδειγμα, δε θα μπορούσα να πάρω μία πέρσικη, που επίσης λατρεύω, γιατί δεν έχω τόσο χρόνο να ξοδεύω στην περιποίησή της, ούτε μία σιαμέζα, που η πείρα μου με έχει διδάξει (από φίλη που πέρασεαν 4-5 τέτοιες από τα χέρια της), πως είναι πολύ κτητικές και ζηλιάρες και θα μου δημιουργούσαν θέματα με τα παιδιά. Ωστόσο, δεν ξέρω κανέναν που να είχε αυτές τις ράτσες και γι' αυτό ρωτάω εδώ και συνεχίζω να ψάχνομαι.

Τα παιδιά μου είναι, δόξα τω Θεώ, γνήσιοι φιλόζωοι και δεν έχουν προτιμήσεις. Είτε γατάκι είτε σκυλάκι, είτε ράτσας είτε μη, τους έχω δείξει, τους αρέσει εξίσου. Στο εξωτερικό δε θέλω να πάω, γιατί δεν έχω πού να τα αφήσω και δε σκοπεύω οργανώσω ολόκληρο οικογενειακό ταξίδι για ένα pet! Άλλο αν ψαχνόμουν για εκτροφή. Δεν σκοπεύω φυσικά να απευθυνθώ σε pet shop, αλλά το γεγονός παραμένει πως και το εκτροφείο εμπεριέχει το ρίσκο του, γι' αυτό αναζητάω κάποιο όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστο.

Κι εγώ πάντως κλίνω προς τη βρετανική και από άποψη εμφάνισης (κόβω φλέβα για τα μάγουλά τους) αλλά και επειδή έχω σχηματίσει την εντύπωση πως είναι πιο ανεξάρτητες, σαν χαρακτήρες, κάτι που προτιμώ, δεν θα ήθελα σε αυτή τη φάση ένα ζωάκι που να έχει ανάγκη συνεχώς συντροφιά και χάδια και να στενοχωριέται υπερβολικά όταν μένει μόνο, γιατί είναι τέτοιοι οι ρυθμοί της ζωής μας, που δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε - διαφορετικά, θα ξανάπαιρνα σκυλάκι. Κάνω λάθος ως προς αυτό, δεν είναι πιο ανεξάρτητες οι βρετανικές; Υπάρχει κάποιος που έχει ή είχε, να μου πει;

Ευχαριστώ πολύ για τα links σας, θα τα μελετήσω με προσοχή. Το μόνο βέβαιο είναι πως δεν βιάζομαι να αποκτήσω ζωάκι, δεν υπάρχει κάτι να μας πιέζει, οπότε θέλω να κάνω την καλύτερη δυνατή επιλογή και για εμάς και για εκείνο.

Δαναη ακομα και μετα απο αυτο που εγινε στην δικια μου περιπτωση παλι σε εκτροφειο θα απευθυνομουν και οχι σε pet shop, ευτυχως εχω μαθει στην ζωη μου να μην τους βαζω ολους στο ιδιο τσουβαλι, ειμαι σιγουρος πως εκει εξω υπαρχουν πολυ αξιολογοι ανθρωποι-εκτροφεις ;)

Βασικά, ρίξε μια ματιά κι εδώ:
https://www.mypetz.gr/forumdisplay.php?f=162&type=

Έχει τόσο όμορφες και εντυπωσιακές γατούλες.. Άσε που αυτές, γίνονται οι πιο καλόβολες απ`όλες συνήθως..:D

Εννοείται πως έχω το νου μου στις αγγελίες, δε θα με πείραζε καθόλου να υιοθετήσω μια ενήλικη γατούλα, από πολλές απόψεις θα το προτιμούσα κιόλας. Πάντως, ψάχνοντας βρήκα κι αυτό το νήμα https://www.mypetz.gr/threads/british-maniacs.221942/. Θα μου πάρει καιρό βέβαια να διαβάσω 649 σελίδες, :hypno::hypno: αλλά είναι εμπλουτισμένο με άφθονες φωτογραφίες που μου ανοίγουν την όρεξη! :D

ban, δεν ξέρω αν το έχεις ήδη αναφέρει κάπου, και είναι και εκτός θέματος βέβαια, αλλά δεν μπορώ να μη ρωτήσω: ενημέρωσες το εκτροφείο σχετικά; Πώς αντέδρασαν;

Καλησπέρα,

το απωθημένο είναι ζόρι, γι'αυτό θα σου πρότεινα να κάνεις αυτό που πραγματικά επιθυμείς. Απο ράτσες δε ξέρω και πολλά. Ξέρω πως ο δικός μου είναι απο μάνα Ρώσικος μπλέ και αγνώστου πατρός...και χαρισμένος.
Χαρισμένος χαρισματικός όμως γιατί αν και ημίαιμος λοιπόν, σου γράφω πως έχει δείξει απίστευτη ανεκτικότητα με δύο παιδιά 2.5 και 4.5 χρονών
( καταλαβαίνεις τί τραβάει και δε το μαρτυράει ).
Τρομερό δέσιμο με τη μικρή μου κόρη και καμμία υποψία επιθετικότητας ( εκτός όταν παίζει μαζί μου ).
Είναι δεμένος με την οικογενειά σε βαθμό που δε το περίμενα. Απόμακρος και διστακτικός με όλους τους άλλους και χαλί να τον πατήσεις για μας τους τέσσερις. Θα σου έγραφα ακόμα πως μοιάζει πολλές φορές σκυλίσια η συμπεριφορά του αν με καταλαβαίνεις...
Δε ξέρω αν η ράτσα έφτιαξε τον χαρακτήρα του ή εμείς με τον τρόπο μας, πιστεύω πάντως πως τα καλύτερα έρχονται απο κει που δε τα περιμένεις.

Αγαπητέ Ηλία, έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που λες, κι εγώ μεγάλωσα ήδη ένα ημίαιμο σκυλί κι ένα κεραμιδόγατο και δεν θα τα άλλαζα ούτε με τις πιο ακριβές ράτσες με τα 1000 πιστοποιητικά ή όπως τα λένε, δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τέτοια...αλλά τυχαία έπεσα σε φωτογραφίες αυτών των γατιών στο διαδίκτυο και κόλλησα τρελά! Ξέρω πως ό,τι κι αν πάρω, θα το αγαπήσουμε όλοι το ίδιο, απλά δε βλέπω γιατί πρέπει να καταπιεστώ και να μην πάρω ακριβώς αυτό που θέλω! Ελπίζω να γίνομαι κατανοητή...:worry:

Μιας και έχεις στο νου σου τις ράτσες, ξεκίνα να παίρνεις τηλ τα εκτροφεία!
Κάνε μια επίσκεψη εφόσον αυτό είναι δυνατό, μάζεψε πληροφορίες και απορίες και κάνε την έρευνα σου!!!
Εάν θέλετε κατι πιο ανεξάρτητο , τότε λογικά μια βρετανική θα ταίριαζε με το προφιλ σας!
βέβαια πέρα από τα χαρακτηριστικά της φυλής που ξέρεις μπορεί να σας βγει και πολύ χαδιάρικο!!!
Πάντως κάτι άλλο που έχω διαβάσει για τις βρετανικές είναι πως συμβουλεύουν για αρσενικό κυρίως μιας και είναι πιο προσιτό/ήρεμο από τις θηλυκές!!!

Να πω και κάτι ακόμα εδώ σχετικά με τα pedigree, επειδή πολλοί δεν ενδιαφέρονται (και δικαίως εδώ που τα λέμε, αν δεν είναι εκτροφείς) για τον παππού και τη γιαγιά του γατιού. Πάντα να τα ζητάτε πριν πάρετε το γατάκι, γιατί αφενός διασφαλίζετε ότι το γατάκι δεν είναι προϊόν αιμομιξίας, αφ' ετέρου ότι έχει εγγραφεί κανονικά στον αντίστοιχο όμιλό του (οπότε θεωρητικά τουλάχιστο υπάρχει μια στοιχιώδης παρακολούθηση του εκτροφείου). Αν αρνούνται να σας το δώσουν μορείτε να το ζητήσετε από τον Όμιλο, αν δε σας το δίνει και ο όμιλος καλύτερα να αναζητήσετε άλλο εκτροφέα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back