Ποια γατοτροφή αρέσει στις γατούλες σας;

Είναι τριων μηνών. Τη βρήκα μαζί με τα αδερφακια της πεταμένα σε κάδο με κλειστά ματακια. Τα μεγαλώσαμε με πολυ κόπο με μπιμπερό και ξεπέρασε μια φοβερή δερματιτιδα μετα Απο πολυ αγώνα και θεραπεία. Δώσαμε τα αδερφακια της σε καλα σπίτια και κρατήσαμε εμείς τη Τζιντζερ την οποία θα στειρωσουμε το Σεπτέμβριο που θα είναι 6 μηνών. Άρα να μην ανησυχώ για την ξηρα τροφη και να πάω σε κάτι άλλο καλύτερο; Όταν τη στειρωσουμε θα της δώσουμε σίγουρα ειδική τροφη μας το είπε κι η γιατρός. Σήμερα της έδωσα λίγο τυρακι εμμενταλ και της άρεσε πολυ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Για την schesir νομίζω ότι έχει αρχίσει να γίνεται πιο ευρέως διαδεδομένη..Πιστεύω ότι θα την βρεις σχετικά εύκολα! Έχει και παααάρα πολλούς συνδυασμούς!! :) Αλλά και η Hill's καλή είναι απλά στη δική μου αρέσουν τα κομματάκια και όχι τα πατέ!!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ στον γάτο μου δίνω ως καθημερινή τροφή friskies και καμιά φορά για επιβράβευση whiskas. (Έχω παρατηρήσει πως αφού φάει whiskas πίνει πάρα πολύ νερό.) Επιπλέον, που και που του δίνω μια μικρή ποσότητα από ότι περίσσεψε από το μαγειρεμένο φαγητό. Τρώει σχεδόν τα πάντα εκτός από λαχανικά και ρύζι. :D

Δεν ξέρω αν κάνω καλό, αλλά του δίνω να πιεί γάλα από μικρό και έχει φτάσει στο σημείο να πίνει πολύ γάλα και μικρή ποσότητα νερού. :redface: Αν περάσει μέρα χωρίς να του βάλεις γάλα το πρωί νιαουρίζει. Πάντως του αρέσει πολύ. :P

H friskies είναι από τις χειρότερες τροφές!!!! Η whiskas είναι λίγο καλύτερη, η hills είναι αρκετά καλή, αλλά η royal είναι πολύ καλύτερη! Γάλα μη δίνετε σε μεγάλες ποσότητες, προσπάθησε να το ελαττώσεις σιγά σιγά και να το αντικαταστήσεις με νερό! Όσο καιρό το ζώο πίνει γάλα, η εσωτερική αποπαρασίτωση πρέπει να γίνεται πολύ συχνά!!!!!!!!

Δηλ. να της αλλάξω τροφή...να της δίνω royal τη θεωρείτε καλύτερη;

Με διαφορά! Όλοι οι κτηνίατροι που ασχολούνται χρόνια με φιλοζωικές την προτιμούν! Τη Hills συνήθως την προτιμούν όσοι δεν έχουν πάρα πολλά περιστατικά! Κάτι λέει αυτό!

Τι εννοείς "όσοι δεν έχουν πάρα πολλά περιστατικά"; Κρίμα...και έχω αγοράσει ένα 3κιλο από την hills essential....και θα κρατήσει για αρκετό καιρό. Μετά από τη στείρωση τότε ίσως της αλλάξω τροφή όπου θα θέλει ειδική. Ποια προτείνεις από τη σειρά αυτή; είναι εξίσου καλή με την ειδική της Hills?

Εγω δίνω στο μικρουλη μου φακελάκι gourmet perle η gourmet κονσέρβα, μια την ημέρα. Μισή το πρωι και μισή το βράδυ. Την υπόλοιπη μέρα του έχω πάντα ξηρό τροφή στο μπολ του (αυτή η καινούργια της purina που είναι φυτική) και το μεσημέρι συνήθως τρώει κάτι μαγειρεμενο δικό μας.

H friskies είναι από τις χειρότερες τροφές!!!! Η whiskas είναι λίγο καλύτερη, η hills είναι αρκετά καλή, αλλά η royal είναι πολύ καλύτερη! Γάλα μη δίνετε σε μεγάλες ποσότητες, προσπάθησε να το ελαττώσεις σιγά σιγά και να το αντικαταστήσεις με νερό! Όσο καιρό το ζώο πίνει γάλα, η εσωτερική αποπαρασίτωση πρέπει να γίνεται πολύ συχνά!!!!!!!!

Είναι τόσο καλές αυτές οι royal ;;; Μπορώ να τις βρω σε supermarket ; Πάντως ο γάτος μου κάνει τρελός για whiskas !

Για το γάλα θα προσπαθήσω να του το μειώσω... :hmm:

Μα μην ανησυχείς και η Hills είναι πολύ καλή, αλλά η Royal είναι καλύτερη! Για τα στειρωμένα υπάρχουν 2-3 διαφορετικές, ανάλογα με το φύλο και τις δραστηριότητες του ζώου! Θα τις βρείτε μόνο στα pet-shop, ό,τι πουλιέται στα σούπερμάρκετ είναι τα χειρότερα!

Ο Πάρης κροκέτες αλλά και μεζεδάκια:
1. παρμεζάνα
2. κοτοπουλο βραστό
3. ψαράκι ψητό
4. τόνο κονσερβα που ξεπλένω με μπόλικο νερό για να φεύγει το αλάτι (γιατί δεν βρίσκω τον εξειδικευμένο για γατόνια)
5. ωμό λάδι ελιάς
6. αυγό βραστό
7. γάλα από την κούπα μου όταν δεν τον κοιτάζω :crazy:
8. ελιές
9. τα χέρια μου :crazy::crazy::crazy:

νομίζω δεν πρεπει να δίνουμε τόνο κονσέρβα ή αλλάντικά
εγω τους δινω ξηρή hills
για τις ελιές δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα
το καλοκαίρι στο νησί είχε γινει συζήτηση γιατο τι θα γίνει με την τρίτη αδεσποτούλα που περιμάζεψα εκεί,
αν θα μπορούσα να την κρατήσω και να χω πλέον 3 γάτες
(ήμουν αποφασισμένη πάντως ανεξαρτήτως τι θα λεγαν οικογένεια και φίλοι)
η μητέρα μου λοιπόν τρελή γατομαμά κι η ίδια μου είπε
"πάρτη τη μικρούλα εδώ θα κλείσουν τα ξενοδοχεία θα πεθάνει της πεινας ελιές τρώνε το χειμώνα για να ζήσουν"
προφανώς λοιπόν δεν τους κάνουν κακό
βέβαια άλλο οι ελιά που βρίσκεται στο δεντρο κι άλλο αυτές, εχουν πολύ αλάτι!

Εγω δίνω στο μικρουλη μου φακελάκι gourmet perle η gourmet κονσέρβα, μια την ημέρα. Μισή το πρωι και μισή το βράδυ. Την υπόλοιπη μέρα του έχω πάντα ξηρό τροφή στο μπολ του (αυτή η καινούργια της purina που είναι φυτική) και το μεσημέρι συνήθως τρώει κάτι μαγειρεμενο δικό μας.

Το "φυτική" δεν σου χτυπάει καμπανάκι; Θα σου το θέσω διαφορετικά. Θεωρείς ότι ένα σαρκοφάγο ζώο όπως η γάτα οφελείται από φυτικές τροφές;

Είναι τόσο καλές αυτές οι royal ;;; Μπορώ να τις βρω σε supermarket ; Πάντως ο γάτος μου κάνει τρελός για whiskas !

Σε καμία περίπτωση τα super markets

Προσέξτε! Υπάρχουν οι Royal που πουλάνε τα petshops, αλλά υπάρχουν και οι πιο εξειδικευμένες της Royal για στειρωμένα θηλυκά ή αρσενικά αντίστοιχα, που διατίθενται μόνο στα κτηνιατρεία (έχουν μια χαρακτηριστική χρυσή λουρίδα στα αριστερά, που γράφει: veterinary diet)

Το επισημαίνω, γιατί ο περισσότερος κόσμος αυτό δεν το γνωρίζει!

Junk η whiskas junk και η RC.
Προσωπικά δεν θα έδινα καμία από τις 2.
Συγκεκριμένα δεν θα έδινα καν ξηρά τροφή
skull-7480.gif

Βρείτε μου έναν άνθρωπο που τρέφεται αποκλειστικά με κονσέρβες και κράκερς και είναι υγιέστατος.
Τότε και μόνο τότε θα ταίσω την γάτα μου με RC και ξηρά τροφή αποκλειστικά.
Επειδή συμβαίνει να επιβιώνουν με αυτές τις τροφές δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι οι καλύτερες για τον οργανισμό τους.
Οι γάτες τρώνε κονσέρβες και ξηρά τροφή τα τελευταία 50 χρόνια.
Πιστεύετε ότι αρκεί αυτό το διάστημα για να "μάθει" ο οργανισμός της να τρέφεται με σκουπίδια (aka ξηρά τροφή) αντί με ποντίκια, πουλιά, σαύρες, έντομα και λαγούς που συνηθίζει να κυνηγά εδώ και εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια;

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς για να πω την αλήθεια...Τι σχέση έχουν τα 50 χρόνια που όπως λες κυριαρχούν η ξηρά τροφή και η κονσέρβα με την κάθε μία γάτα χωριστά; Μήπως θεωρείς ότι η γάτα γενικά σαν είδος υπάρχει ποτέ περίπτωση να "μεταλλαχθεί" από ζώο που κυνηγάει σε ζώο κροκετοφάγο ή κονσερβοφάγο, αρκεί να περάσει αρκετός καιρός; :-)

Τέλος πάντων, ναι έχεις δίκιο η γάτα είναι κυνηγός εδώ και 1000 χρόνια και σε διαβεβαιώνω ότι μάλλον θα συνεχίσει να είναι :-) Ο,τι και αν κάνουμε εμείς. Μιλάμε για τη γάτα στη φύση όμως, έτσι; Γιατί η οικόσιτη είναι άλλη ιστορία.

Κατά τα άλλα στον δικό μας γάτο (που γάτα ξεγάτα δεν κυνήγησε ποτέ, και μάλλον ούτε πρόκειται, και δεν τον βλέπω και να πολυαγχώνεται που δε συνεχίζει την χιλιετή παράδοση του είδους του) δίνουμε Hill's κροκέτες για στειρωμένα ζώα μετά από σύσταση της γιατρού μας, και αν κρίνω από τον τρόπο που τη ζητάει και τις αντιδράσεις του όταν την τρώει, τον ευχαριστεί αρκετά. Επίσης είναι υγιής,ψωμωμένος και δραστήριος.

Όσο για ποντίκια, πουλιά, σαύρες και λαγούς που λες, λίγο δύσκολο να μας βρεθούν. Από έντομα πάντως σκίζουμε, τρώμε καθημερινώς σωρό μυγάκια, αυτό μετράει;;;

Εννοώ ότι οι οικόσιτες γάτες τρέφονται με ξηρά τροφή και κονσέρβες τα τελευταία 50-60 χρόνια. Πιο πριν ζούσαν με ότι έπιαναν και με αποφάγια από τους ανθρώπους. Η ξηρά τροφή αν δεν απατώμαι έγινε πιο διαδεδομένη γύρω στη δεκαετία του 1970.

Μια γάτα που μέχρι πριν μερικές δεκαετίες τρεφόταν με ωμά ποντίκια τώρα τρέφεται με ξηρά τροφή. Το νερό της πλέον δεν το προσλαμβάνει με την τροφή. Η τροφή της δεν περιλαμβάνει κρέας, οστά, εντόσθια, αλλά καλαμπόκι, σιτηρά και περισσότερα λαχανικά και σε μικρότερη ποσότητα κρέας (συνήθως υποπαράγωγα ή χαμηλής ποιότητας κρέατα). Τα ένζυμα δεν τα παίρνει με την τροφή της αλλά αναγκάζεται να τα παράγει μόνη της (υπερφορτώνεται το πάγκρεας; ). Οι περισσότερες βιταμίνες είναι συνθετικές αφού στην ξηρά τροφή το "κρέας" μαγειρεύεται δύο φορές σε υψηλές θερμοκρασίες και συνεπώς καταστρέφονται οι περισσότερες βιταμίνες.

Ξέρουμε σίγουρα ότι η ταυρίνη είναι απαραίτητη. Δεν ξέρουμε όμως τα πάντα για την διατροφή τους. Δεν ξέρουμε αν κάτι λείπει από τις κροκέτες ή το μαγειρεμένο φαγητό ή αν η πρόσληψη συνθετικών βιταμινών επιτυγχάνεται στον ίδιο βαθμό με την πρόσληψη των φυσικών. Το βρίσκω ιδιαίτερα απίθανο να καταφέρει ένας οργανισμός να προσαρμοστεί σε μια εντελώς διαφορετική διατροφή που αποκλείνει σε τόσο μεγάλο βαθμό απο την φύση του μέσα σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Μακάρι να κάνω λάθος! Ακόμα όμως και ο άνθρωπος που τρέφεται με μαγειρεμένο φαγητό εδώ και χιλιάδες χρόνια, δεν έχει εγκαταλείψει το φρέσκο και το ωμό (λαχανικά κυρίως). Ήδη βγαίνουν καθημερινά έρευνες που λένε πόσο καλό κάνουν οι σαλάτες, τα φρούτα και γενικά όλα τα φρέσκα, ωμά και λιγότερο κατεργασμένα τρόφιμα στην ανθρώπινη υγεία.

Μη ξεχνάμε ότι πολλά προβλήματα υγείας στις γάτες, όπως για παράδειγμα, διάφοροι καρκίνοι, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και ουρολιθίαση, έχουν παραδόξως αυξηθεί με την αύξηση της κατανάλωσης ξηράς τροφής. Αυτό βέβαια μπορεί να αποδωθεί και στο ότι πλέον οι γάτες ζουν περισσότερα χρόνια, αλλά και πάλι βλέπεις πολύ συχνά νεαρές γάτες με ένα σωρό προβλήματα... χρόνιες διάρροιες, έμφραξη ουρήθρας, νεφρική ανεπάρκεια, συχνοί εμετοί, παχυσαρκία, διαβήτη, αλλεργίες και πάει λέγοντας.

Το χειρότερο δε από όλα, το οποίο ισχύει και για τον άνθρωπο, είναι οτι με το μαγείρεμα παράγονται καρκινογόνες ουσίες (διοξίνες, ακρυλαμίδη) :(

Κάποτε φοβόμουν για βακτήρια και παράσιτα στα ωμά κρέατα. Τώρα δεν τα αλλάζω με τίποτα. Δίνω κυρίως ορτύκια που δεν χρειάζονται άλεσμα και συμπληρώνω με ωμούς κρόκους αυγού 1-2 φορές την εβδομάδα, 2-3 φορές την εβδομάδα λαιμό από κότα, 1 γεύμα την εβδομάδα φρέσκο (ωμό) ψάρι (μαζί με τα κόκκαλα), συκωτάκια και καρδιές από κότα ή μοσχάρι σε μικρές ποσότητες μέρα παρά μέρα και ως treat, κιμά γαλοπούλας ή μοσχάρισιο 1 φορά την εβδομάδα με τριμμένο καρότο και κολοκύθι. Ενίοτε τρώει και νυχτοπεταλούδες που τρυπώνουν στο σπίτι :lol: Ένα χρόνο πριν πίστευα ότι έδινα το καλυτερο στη γάτα μου. Τώρα πιστεύω οτι την σκότωνα αργά αργά :(

Σε γενικές γραμμές πάντως ότι τρώω εγώ θέλω να τρώει κάτι ανάλογο και η γάτα μου. Έχω ένα κόλλημα με την υγιεινή διατροφή, οπότε κάνω το ίδιο και για τον μικρό μου αίλουρο.

Ο γιαγκουλας μας τρωει τα ΠΑΝΤΑ!.. εκτος απο τις ασφαλεις που βαλαμε στα ντουλαπια.. εχει βρει τροπο και ανοιγει και το ψυγειο! και κλεβει το ζαμπον!

Εμεις τον ταιζουμε.. royal cannin sterlized και αλλαζω καμια φορα με light αυτο ειναι το κυριως γευμα του.. αλλα αραια και που .. τρωει οτι τρωμε σε μεζε και μετα απο πολλα παρακαλια του.. σε φαση που δεν αντεχω αλλα να τον ακουω να κλαιει!!
τρωει, κοτοπολο, τονο, τυρι, μουσκα την μπεσαμελ, γιαουρτι, τυρι, ζαμπον,ψαρι .. και αμα πεινασει πολυ πολυ και αργησω να παω σπιτι.. τον βρισκω να εχει σκισει ολο και και απο κατι.. μπορει αυτο να ειναι και κεικ.. εχουμε κανει φρουριο το σπιτι για χατηρι του!

αν τυχει και βγαλω βολτα τα σκυλια πριν τον ταισω.. παραμονευει στην πορτα και ριχνει φαπες σε οτι περασει απο μπροστα του! αχαχαχαχαχα!!!

Η Ήρα, στειρωμένη χοντρούλα 11 ετών, τρελένεται για την obesity της royal canin αλλά επειδή η τροφή αυτή είναι χαμηλή σε λιπαρά παρουσιάζει ξηροδερμία κάτω στην πλατούλα της πριν την ουρά. Ο κτηνίατρος μου είχε πει να της δίνω βιταμίνη Ε και θα φύγει, όπως και έγινε (ούτως ή άλλως η βιταμίνη Ε έχει αντιοξειδωτική δράση επομένως καλό είναι να της την δίνω).

Εννοώ ότι οι οικόσιτες γάτες τρέφονται με ξηρά τροφή και κονσέρβες τα τελευταία 50-60 χρόνια. Πιο πριν ζούσαν με ότι έπιαναν και με αποφάγια από τους ανθρώπους. Η ξηρά τροφή αν δεν απατώμαι έγινε πιο διαδεδομένη γύρω στη δεκαετία του 1970.

Μια γάτα που μέχρι πριν μερικές δεκαετίες τρεφόταν με ωμά ποντίκια τώρα τρέφεται με ξηρά τροφή. Το νερό της πλέον δεν το προσλαμβάνει με την τροφή. Η τροφή της δεν περιλαμβάνει κρέας, οστά, εντόσθια, αλλά καλαμπόκι, σιτηρά και περισσότερα λαχανικά και σε μικρότερη ποσότητα κρέας (συνήθως υποπαράγωγα ή χαμηλής ποιότητας κρέατα). Τα ένζυμα δεν τα παίρνει με την τροφή της αλλά αναγκάζεται να τα παράγει μόνη της (υπερφορτώνεται το πάγκρεας; ). Οι περισσότερες βιταμίνες είναι συνθετικές αφού στην ξηρά τροφή το "κρέας" μαγειρεύεται δύο φορές σε υψηλές θερμοκρασίες και συνεπώς καταστρέφονται οι περισσότερες βιταμίνες.

Ξέρουμε σίγουρα ότι η ταυρίνη είναι απαραίτητη. Δεν ξέρουμε όμως τα πάντα για την διατροφή τους. Δεν ξέρουμε αν κάτι λείπει από τις κροκέτες ή το μαγειρεμένο φαγητό ή αν η πρόσληψη συνθετικών βιταμινών επιτυγχάνεται στον ίδιο βαθμό με την πρόσληψη των φυσικών. Το βρίσκω ιδιαίτερα απίθανο να καταφέρει ένας οργανισμός να προσαρμοστεί σε μια εντελώς διαφορετική διατροφή που αποκλείνει σε τόσο μεγάλο βαθμό απο την φύση του μέσα σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Μακάρι να κάνω λάθος! Ακόμα όμως και ο άνθρωπος που τρέφεται με μαγειρεμένο φαγητό εδώ και χιλιάδες χρόνια, δεν έχει εγκαταλείψει το φρέσκο και το ωμό (λαχανικά κυρίως). Ήδη βγαίνουν καθημερινά έρευνες που λένε πόσο καλό κάνουν οι σαλάτες, τα φρούτα και γενικά όλα τα φρέσκα, ωμά και λιγότερο κατεργασμένα τρόφιμα στην ανθρώπινη υγεία.

Μη ξεχνάμε ότι πολλά προβλήματα υγείας στις γάτες, όπως για παράδειγμα, διάφοροι καρκίνοι, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και ουρολιθίαση, έχουν παραδόξως αυξηθεί με την αύξηση της κατανάλωσης ξηράς τροφής. Αυτό βέβαια μπορεί να αποδωθεί και στο ότι πλέον οι γάτες ζουν περισσότερα χρόνια, αλλά και πάλι βλέπεις πολύ συχνά νεαρές γάτες με ένα σωρό προβλήματα... χρόνιες διάρροιες, έμφραξη ουρήθρας, νεφρική ανεπάρκεια, συχνοί εμετοί, παχυσαρκία, διαβήτη, αλλεργίες και πάει λέγοντας.

Το χειρότερο δε από όλα, το οποίο ισχύει και για τον άνθρωπο, είναι οτι με το μαγείρεμα παράγονται καρκινογόνες ουσίες (διοξίνες, ακρυλαμίδη) :(

Κάποτε φοβόμουν για βακτήρια και παράσιτα στα ωμά κρέατα. Τώρα δεν τα αλλάζω με τίποτα. Δίνω κυρίως ορτύκια που δεν χρειάζονται άλεσμα και συμπληρώνω με ωμούς κρόκους αυγού 1-2 φορές την εβδομάδα, 2-3 φορές την εβδομάδα λαιμό από κότα, 1 γεύμα την εβδομάδα φρέσκο (ωμό) ψάρι (μαζί με τα κόκκαλα), συκωτάκια και καρδιές από κότα ή μοσχάρι σε μικρές ποσότητες μέρα παρά μέρα και ως treat, κιμά γαλοπούλας ή μοσχάρισιο 1 φορά την εβδομάδα με τριμμένο καρότο και κολοκύθι. Ενίοτε τρώει και νυχτοπεταλούδες που τρυπώνουν στο σπίτι :lol: Ένα χρόνο πριν πίστευα ότι έδινα το καλυτερο στη γάτα μου. Τώρα πιστεύω οτι την σκότωνα αργά αργά :(

Σε γενικές γραμμές πάντως ότι τρώω εγώ θέλω να τρώει κάτι ανάλογο και η γάτα μου. Έχω ένα κόλλημα με την υγιεινή διατροφή, οπότε κάνω το ίδιο και για τον μικρό μου αίλουρο.

Θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι..Για ωμοφαγία μιλάς έτσι?
Στη γειτονιά μου υπάρχει ένα ψαράδικο που εμπιστεύομαι πάρα πολύ! Έχει πάντα πολύ φρέσκο ψάρι (από ψάρια γνωρίζω κάποια πράγματα ). Ήθελα να ρωτήσω, είναι ακίνδυνο να δώσω φρέσκο ωμό ψάρι στη γατούλα μου? Σκεφτόμουν για μαριδούλα, γαβράκι, σαρδελίτσα κτλ..Σε αυτή την περίπτωση, το κόκκαλο? Μένει ή φεύγει? Και τα λέπια?
Ακόμη, όσο αφορά τα κρέατα, ας πούμε ότι λέω στον κρεοπώλη να μου αλέσει πχ 1 κουνέλι όλο όπως είναι. Αυτό το αναμειγνύω με ψιλοκομμένα εντόσθια(συκωτάκια, καρδιές κτλ),κρόκο αυγού και ίσως κάποιο λαχανικό(κολοκύθι, καρότο, γατόχορτο κτλ). Το χωρίζω σε μεριδάκια, το βάζω κατάψυξη και αποψύχω την προηγούμενη στην ψύξη. Αυτό είναι ισορροπημένη ως διατροφή? Λόγω των αλεσμένων κοκκάλων παίρνει τα απαραίτητα ? Ή χρειάζεται κάποια προσθήκη? Ίσως λάδι σολωμού?
Λέω να ξεκινήσω και εγώ σιγά σιγά..Αύριο θα πάω για κανένα ψαράκι..Για πρώτη επαφή θα το αναμείξω με κονσερβούλα και θα το ψιλοκόψω...Για να δούμε...
Πάντως η ξηρά δε θα κοπεί πλήρως γιατί λείπω από το σπίτι κάποιες ώρες και θα πρέπει να έχει διαθέσιμη την τροφή της:) Αλλά ως συμπληρωματικό το βρίσκω ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ!!!!:)

Θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι..Για ωμοφαγία μιλάς έτσι?
Στη γειτονιά μου υπάρχει ένα ψαράδικο που εμπιστεύομαι πάρα πολύ! Έχει πάντα πολύ φρέσκο ψάρι (από ψάρια γνωρίζω κάποια πράγματα ). Ήθελα να ρωτήσω, είναι ακίνδυνο να δώσω φρέσκο ωμό ψάρι στη γατούλα μου? Σκεφτόμουν για μαριδούλα, γαβράκι, σαρδελίτσα κτλ..Σε αυτή την περίπτωση, το κόκκαλο? Μένει ή φεύγει? Και τα λέπια?
Ακόμη, όσο αφορά τα κρέατα, ας πούμε ότι λέω στον κρεοπώλη να μου αλέσει πχ 1 κουνέλι όλο όπως είναι. Αυτό το αναμειγνύω με ψιλοκομμένα εντόσθια(συκωτάκια, καρδιές κτλ),κρόκο αυγού και ίσως κάποιο λαχανικό(κολοκύθι, καρότο, γατόχορτο κτλ). Το χωρίζω σε μεριδάκια, το βάζω κατάψυξη και αποψύχω την προηγούμενη στην ψύξη. Αυτό είναι ισορροπημένη ως διατροφή? Λόγω των αλεσμένων κοκκάλων παίρνει τα απαραίτητα ? Ή χρειάζεται κάποια προσθήκη? Ίσως λάδι σολωμού?
Λέω να ξεκινήσω και εγώ σιγά σιγά..Αύριο θα πάω για κανένα ψαράκι..Για πρώτη επαφή θα το αναμείξω με κονσερβούλα και θα το ψιλοκόψω...Για να δούμε...
Πάντως η ξηρά δε θα κοπεί πλήρως γιατί λείπω από το σπίτι κάποιες ώρες και θα πρέπει να έχει διαθέσιμη την τροφή της:) Αλλά ως συμπληρωματικό το βρίσκω ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ!!!!:)

δεν ξέρω κατα πόσο θα έπρεπε μια γάτα που ζει μέσα στο σπίτι να τρώει ωμή τροφή, ακόμα και ψάρια και πολύ περισσότερο κρέας.Η εξέλιξη έχει περάσει στο DNA τους .Τι είναι καλύτερο; μια ξηρά τροφή(όσο γίνεται καλή ποιοτικά) ή κρέας ωμό (ταϊσμένες αγελάδες με αντιβιώσεις για να μην αρρωσταίνουν) Είναι δυνατόν μια γάτα που δεν έχει μάθει να ζει έτσι να ζήσει περισσότερα χρόνια απο μια άλλη που τρώει τυποποιημένη τροφή μεν αλλά μαγειρεμένη δε;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back