Ποια γατοτροφή αρέσει στις γατούλες σας;

Η αλήθεια είναι πως το κρέας το φοβάμαι λίγο αλλά όλοι όσοι ακολουθούν τέτοια δίαιτα, λένε ότι ποτέ δεν παρουσιάσθηκε πρόβλημα..
Αλλά δε νομίζω πως έχει πολύ μεγάλη βάση αυτό για το DNA τους..Πχ όλα τα αδεσποτάκια μου, εάν δεν σκοτώσουν ένα πουλί, ποντίκι κτλ την ημέρα, δεν ησυχάζουν..Την ξηρά ίσα ίσα που τη μασουλούν στις μεγάλες πείνες.. Θεωρώ ότι είναι πιο φυσιολογικο, να ταίζεις ένα ζώο με τροφές που είναι όσο το δυνατό πιο κοντά στη φύση του..Να σου πω, εάν ήξερα ότι τα κρέατα που θα αγόραζα θα ήταν 100% σίγουρα φρέσκα, χωρίς βακτήρια, τότε ούτε που θα το σκεφτόμουν!!!
Απλά τι σε κάνει να νομίζεις ότι οι κροκέτες έχουν φτιαχτεί από καλύτερης ποιότητας κρέας?? Σκέψου και το άλλο.. Οι ξηρές τροφές περιέχουν πάντα σχεδόν (ακόμα και οι καλές) σε κάποιο ποσοστό, συστάτικα που η γάτα στη φύση ούτε καν θα τα άγγιζε..Εάν αυτό σαν ιδέα δε σε ξενίζει, σκέψου τότε την κατσικούλα, τον ελέφαντα, την καμηλοπαρδαλη, το πρόβατο, το καναρίνι, την αγελαδίτσα........................... να σαβουρώνουν κρέατα!!! Πόσο φυσιολογικό είναι αυτό? Επειδή είναι αλεσμένα και μετά "put together" και δεν τα βλέπεις, αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι εκεί...........

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η αλήθεια είναι πως το κρέας το φοβάμαι λίγο αλλά όλοι όσοι ακολουθούν τέτοια δίαιτα, λένε ότι ποτέ δεν παρουσιάσθηκε πρόβλημα..
Αλλά δε νομίζω πως έχει πολύ μεγάλη βάση αυτό για το DNA τους..Πχ όλα τα αδεσποτάκια μου, εάν δεν σκοτώσουν ένα πουλί, ποντίκι κτλ την ημέρα, δεν ησυχάζουν..Την ξηρά ίσα ίσα που τη μασουλούν στις μεγάλες πείνες.. Θεωρώ ότι είναι πιο φυσιολογικο, να ταίζεις ένα ζώο με τροφές που είναι όσο το δυνατό πιο κοντά στη φύση του..Να σου πω, εάν ήξερα ότι τα κρέατα που θα αγόραζα θα ήταν 100% σίγουρα φρέσκα, χωρίς βακτήρια, τότε ούτε που θα το σκεφτόμουν!!!
Απλά τι σε κάνει να νομίζεις ότι οι κροκέτες έχουν φτιαχτεί από καλύτερης ποιότητας κρέας?? Σκέψου και το άλλο.. Οι ξηρές τροφές περιέχουν πάντα σχεδόν (ακόμα και οι καλές) σε κάποιο ποσοστό, συστάτικα που η γάτα στη φύση ούτε καν θα τα άγγιζε..Εάν αυτό σαν ιδέα δε σε ξενίζει, σκέψου τότε την κατσικούλα, τον ελέφαντα, την καμηλοπαρδαλη, το πρόβατο, το καναρίνι, την αγελαδίτσα........................... να σαβουρώνουν κρέατα!!! Πόσο φυσιολογικό είναι αυτό? Επειδή είναι αλεσμένα και μετά "put together" και δεν τα βλέπεις, αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι εκεί...........

Είναι μαγειρεμενα!!! Αυτό που εννοώ ειναι ότι οι γάτες που εχουμε στα σπίτια μας έχουν συνηθησει αλλιώς, πόσες απο αυτες θα μπορούσαν να ζήσουν σαν τις αδέσποτες κυνηγώντας για το φαΐ τους και πόσες από τις αδέσποτες ζουν τόσα χρόνια όσο οι δικές μας;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγω βρε παιδια μονο ξηρα τροφη τους δινω και αυτη μαλιστα η πιο φθηνη ουτε να το σκεφτω να παρω royal canin...Αλλα τους δινω και ψαρακι ψητο,μακαρονια,οτι υπαρχει στο πατωμα το γλειφουμε,αν παρατησει κανεις καμια σακουλα σκουπιδιων που μεσα περιεχει καμια συσκευασια απο παγωτο 'η κονσερβα εμεις θα την σκισουμε για να γλειψουμε.Αρα μπορω να υποθεσω οτι εχουν μια πλουσια διατροφη?!?!?!?!:P

Εγω βρε παιδια μονο ξηρα τροφη τους δινω και αυτη μαλιστα η πιο φθηνη ουτε να το σκεφτω να παρω royal canin...Αλλα τους δινω και ψαρακι ψητο,μακαρονια,οτι υπαρχει στο πατωμα το γλειφουμε,αν παρατησει κανεις καμια σακουλα σκουπιδιων που μεσα περιεχει καμια συσκευασια απο παγωτο 'η κονσερβα εμεις θα την σκισουμε για να γλειψουμε.Αρα μπορω να υποθεσω οτι εχουν μια πλουσια διατροφη?!?!?!?!:P
Σκουπιδια δεν επιτρεπεται σε καμια περιπτωση να τρωνε..και απαγορευονται ρητα τα γλυκα ,τα παγωτα κλπ.Ειναι ακρως τοξικα για τις γατες..μεχρι και θανατο μπορει να προκαλεσουν.

Γενικά, ότι μπορεί ο καθένα διαθέτει ..Η τιμή της royal είναι σχεδόν ακριβώς τριπλάσια σε σχέση με μια από το super market..Βέβαια, αυτό σίγουρα κάτι λέει για την ποιότητα της τροφής Αλλά ναι,τουλάχιστον τα γλυκά δεν είναι καθόλου καλή ιδέα.....

Γενικά, ότι μπορεί ο καθένα διαθέτει ..Η τιμή της royal είναι σχεδόν ακριβώς τριπλάσια σε σχέση με μια από το super market..Βέβαια, αυτό σίγουρα κάτι λέει για την ποιότητα της τροφής Αλλά ναι,τουλάχιστον τα γλυκά δεν είναι καθόλου καλή ιδέα.....
Γραφοντας σκουπιδια..εννοουσα αυτο που λεει για την σακουλα σκουπιδιων...οχι οτι η τροφη που τους παιρνει ειναι σκουπιδια..:)

Παιδιά, η royal είναι πολύ ακριβή... :/:, και δεν μπορείς να την βρεις και σε super-market, την έχει μόνο σε pet-shop. Άσε που δεν μπορούμε να είμαστε και κάθε μέρα στα pet-shop. Οι μόνες που μπορείς να βρεις στο super-market είναι οι whiskas και οι friskies (οι οποίες αρέσουν και στον γάτο μου), γι'αυτό και εγώ τις παίρνω. Είναι αρκετά φθηνές και είναι καλούτσικες, αν όχι και οι καλύτερες, όπως άλλες ακριβές τροφές. Από εκεί και πέρα, συμπληρώνουμε την διατροφή του με κονσέρβες μια ή δυο φορές τον μήνα και με μαγειρευτό φαγητό που και που.

Μα δε χρειαζεται να ειναι καποιος καθε μερα στα πετ σοπ,μπορεις να παρεις μια συσκευασια που και θα σε συμφερει,και θα σου κρατα για αρκετο διαστημα.

Ε ναι ακριβώς...Για να μην πω για ιντερνετικες αγορές που συνήθως συμφέρουν περισσότερο...

Θα πω για τα ωμά ψαράκια ότι είναι εξαιρετική τροφή για τις γάτες (γαύρος, μαριδούλα), αλλά σε συνδυασμό και με άλλες τροφές!!! και μόνο αν είναι φρεσκότατα, μόλις ψαρεμένα, όχι από μαγαζί ή λαϊκή , αλλά από το καϊκι, ζωντανά!!!!

Θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι..Για ωμοφαγία μιλάς έτσι?
Στη γειτονιά μου υπάρχει ένα ψαράδικο που εμπιστεύομαι πάρα πολύ! Έχει πάντα πολύ φρέσκο ψάρι (από ψάρια γνωρίζω κάποια πράγματα ). Ήθελα να ρωτήσω, είναι ακίνδυνο να δώσω φρέσκο ωμό ψάρι στη γατούλα μου? Σκεφτόμουν για μαριδούλα, γαβράκι, σαρδελίτσα κτλ..Σε αυτή την περίπτωση, το κόκκαλο? Μένει ή φεύγει? Και τα λέπια?
Ακόμη, όσο αφορά τα κρέατα, ας πούμε ότι λέω στον κρεοπώλη να μου αλέσει πχ 1 κουνέλι όλο όπως είναι. Αυτό το αναμειγνύω με ψιλοκομμένα εντόσθια(συκωτάκια, καρδιές κτλ),κρόκο αυγού και ίσως κάποιο λαχανικό(κολοκύθι, καρότο, γατόχορτο κτλ). Το χωρίζω σε μεριδάκια, το βάζω κατάψυξη και αποψύχω την προηγούμενη στην ψύξη. Αυτό είναι ισορροπημένη ως διατροφή? Λόγω των αλεσμένων κοκκάλων παίρνει τα απαραίτητα ? Ή χρειάζεται κάποια προσθήκη? Ίσως λάδι σολωμού?
Λέω να ξεκινήσω και εγώ σιγά σιγά..Αύριο θα πάω για κανένα ψαράκι..Για πρώτη επαφή θα το αναμείξω με κονσερβούλα και θα το ψιλοκόψω...Για να δούμε...
Πάντως η ξηρά δε θα κοπεί πλήρως γιατί λείπω από το σπίτι κάποιες ώρες και θα πρέπει να έχει διαθέσιμη την τροφή της:) Αλλά ως συμπληρωματικό το βρίσκω ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ!!!!:)

Εγώ δίνω απο ψάρια κυρίως σολωμό, πέστροφα και σαρδέλες. Λιπαρά ψάρια δηλαδή γιατί συνήθως αυτά περιέχουν περισσότερες βιταμίνες (κυρίως βιταμίνη D). Μια φορά την εβδομάδα ωμό ψάρι και ενίοτε μαγειρεμένο (όταν δίνω ψάρι πάνω από μια φορά την εβδομάδα). Τα λέπια δεν τα βγάζω. Τα κόκκαλα τα αφήνω στα μικρά ψάρια, αλλά τον σολωμό τον ψιλοκόβω γιατί έχει μεγάλα αγκάθια.
Αν δίνεις κουνέλι με αυγά, ελάχιστο καρότο, εντόσθια και καρδιές είσαι εντάξει. Το κουνέλι είναι λίγο περιέργο όμως γιατί είναι χαμηλό σε ταυρίνη, οπότε θα πρέπει να δίνεις περισσότερες καρδιές, κυρίως από μοσχάρι. Κάποιοι προσθέτουν και επιπλέον λίπος ή δέρμα από κότα γιατί είναι πολύ χαμηλό σε λιπαρά. Επίσης περιέχει σε μεγαλύτερες ποσότητες ασβέστιο και μερικές γάτες παθαίνουν δυσκοιλιότητα γι' αυτό και προσθέτουν λίγο κρέας παραπάνω (αν παίρνει παραπάνω ασβέστιο από το κανονικό το καταλαβαίνεις από το χρώμα των περιττωμάτων της γάτας. Όσο πιο ανοιχτόχρωμα, προς το άσπρο, είναι, τόσο πιο πολύ ασβέστιο έχει πάρει).
Κάποιοι προσθέτουν λάδι σολωμού. Μπορείς να προσθέτεις και εσύ, κάνει καλό στο τρίχωμα τους. Εγώ δεν προσθέτω γιατί δίνω μια φορά την εβδομάδα ψάρι. Κάποιοι άλλοι προσθέτουν και κάποιες επιπλέον βιταμίνες, αλλά δεν χρειάζονται. Εγώ δεν προσθέτω. Ούτε οι έτοιμες τροφές που αγόραζα είχαν συνθετικές βιταμίνες. Αν όμως θέλεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, μπορείς να δίνεις πολυβιταμινούχα πάστα.
Αν συνεχίσεις να δίνεις ξηρά θα πρέπει να ΜΗΝ δίνεις ωμή και ξηρά τροφή μαζί γιατί η ξηρά "κάθεται" πολύ περισσότερο στο έντερο από ότι η ωμή και η κονσέρβα. Μπορείς να δίνεις την μια μέρα ξηρά και την επόμενη ωμή.

δεν ξέρω κατα πόσο θα έπρεπε μια γάτα που ζει μέσα στο σπίτι να τρώει ωμή τροφή, ακόμα και ψάρια και πολύ περισσότερο κρέας.Η εξέλιξη έχει περάσει στο DNA τους .Τι είναι καλύτερο; μια ξηρά τροφή(όσο γίνεται καλή ποιοτικά) ή κρέας ωμό (ταϊσμένες αγελάδες με αντιβιώσεις για να μην αρρωσταίνουν) Είναι δυνατόν μια γάτα που δεν έχει μάθει να ζει έτσι να ζήσει περισσότερα χρόνια απο μια άλλη που τρώει τυποποιημένη τροφή μεν αλλά μαγειρεμένη δε;

Η εξέλιξη θέλει εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια για ενσωματώσει στο DNA της γάτας την εντολή να τρέφεται με σιτηρά και λαχανικά. Όσο καλή και να είναι η ξηρά τροφή δεν συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με το κρέας που τρέφεσαι εσύ. Θα σου πω κάτι πολύ απλό για να καταλάβεις τι εννοώ. Πάρε ένα κουτάλι και φάε μια ολόκληρη κονσέρβα για γάτες. Θα την φας; Πάρε και μια μπριζόλα από το σουπερμάρκετ. Τι σου είναι πιο εύκολο να φας;

Να σου πω, εάν ήξερα ότι τα κρέατα που θα αγόραζα θα ήταν 100% σίγουρα φρέσκα, χωρίς βακτήρια, τότε ούτε που θα το σκεφτόμουν!!!

Μη "μασάς"! Ακριβώς τους ίδιους ενδοιασμούς είχα και εγώ! Ούτε καν ξέρω αν τα κρέατα που δίνω είναι χωρίς βακτήρια. Το κρέας το αγοράζω από σουπερμάρκετ! Αφού δεν παθαίνω εγώ τίποτα που τρώω την μοσχαρίσια μπριζόλα μου σχεδόν ωμή (2 λεπτά τηγάνισμα από την μια πλευρά και 2 λεπτά από την άλλη με πάχος μπριζόλας γύρω στα 3 εκατοστά), είναι σχέδον απίθανο να πάθει κάτι μια γάτα που τρέφεται με ωμά (οι γάτες έχουν πολύ όξινο στομάχι και η τροφή δεν κάθεται πολύ ώρα στο έντερο τους με αποτέλεσμα να μην έχουν τα βακτήρια την δυνατότητα να πολλαπλασιαστούν και να προκαλέσουν προβλήματα). Αν τηρείς τους κανόνες υγιεινής δεν θα υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα!

Είναι μαγειρεμενα!!! Αυτό που εννοώ ειναι ότι οι γάτες που εχουμε στα σπίτια μας έχουν συνηθησει αλλιώς, πόσες απο αυτες θα μπορούσαν να ζήσουν σαν τις αδέσποτες κυνηγώντας για το φαΐ τους και πόσες από τις αδέσποτες ζουν τόσα χρόνια όσο οι δικές μας;

Η σύγκριση σου είναι εντελώς άκυρη. Είναι σαν να συγκρίνεις γάτα με σκύλο. Μια γάτα στον δρόμο δεν πεθαίνει σε τόσο μεγάλο βαθμό από ασθένειες που προέρχονται από την διατροφή της, αλλά από άλλους παράγοντες: μεταδοτικές ασθένειες, φόλες, αυτοκίνητα, φυσικούς εχθρούς, ανταγωνισμός, έλλειψη τροφής, άσχημο καιρό και πάρα πολύ στρες.

Καλημερα!!!Δυστυχως το ξερω πως δεν κανει να τρωνε ουτε σκουπιδια ουτε γλυκα.Και για αυτο πεταω κατευθειαν τα σκουπιδια αλλα οποτε δεν προλαβαινω τα τρυπανε και αρχιζουν να γλειφουν.Ετσι εχω παρει αλλα μετρα,τα βαζω αλλου ουτε καν να τα μυριζουν,λυθηκε αυτο το προβλημα...Ομω ςοταν ερχονται μεσα στο σπιτι στην κουζινα ειδικα δεν ειμαι ρομποτ να προλαβαινω να τα μαζεψω ολα!!!!!Και εγω εχω ρωτησει τον κτηνιατρο και μου ειπε πως δεν παθαινουν τιποτα αλλα οσο μπορεις να το αποφευγεις.Σχετικα με τα γλυκα σαφως και δεν τους δινω οτι εβρισκαν μεχρι τωρα στα σκουπιδια αλλα εγω τα πεταω κι ετσι δεν γλειφουν πια.

Αν είναι οι γάτες να τρώνε ωμό φαγητό και όχι μαγειρευτό φαγητό ή κροκέτες, επειδή στην φύση τους δεν βρίσκουν τίποτα άλλο παρά από ωμό κρέας, τότε και ο άνθρωπος επειδή στην φύση του βρίσκει παρά μόνο ωμό κρέας, δεν θα έπρεπε να το μαγειρεύει και να το τρώει έτσι.

Μα δε χρειαζεται να ειναι καποιος καθε μερα στα πετ σοπ,μπορεις να παρεις μια συσκευασια που και θα σε συμφερει,και θα σου κρατα για αρκετο διαστημα.

Ο καθένας για προσωπικούς του λόγους, επιλέγει να αγοράσει γατοτροφή από το super-market ή από το pet-shop. :) Εγώ προτιμώ να αγοράζω από super-market γιατί είναι πιο κοντά στο σπίτι μου σε σχέση με το pet-shop, εκεί πηγαίνω για ψώνια τις πιο πολλές φορές μέσα στην εβδομάδα, οι κροκέτες είναι λιγότερο ακριβές και διότι δεν θέλω να αγοράζω πολύ μεγάλες ποσότητες τροφής, καθώς αλλοιώνεται η γεύση τους και για να υπάρχει ποικιλία γεύσεων, (π.χ. κοτόπουλο, ψάρι, βοδινό κ.τλ. :D) καθώς οι μεγάλες συσκευασίες αργούν να τελειώσουν και η γάτα ενδεχομένως να βαρεθεί να τρώει το ίδιο φαγητό κάθε μέρα. :P

Στην τελική, ο καθένας διαλέγει γατοτροφή (και γενικά τι θα τρώει η γάτα του) με βάση την προτίμηση της γάτας (π.χ. η royal είναι μια καλή γατοτροφή, αλλά αν η γάτα δεν την τρώει, εεε δεν θα την αγοράζει) και για διάφορους προσωπικούς του λόγους. :) Το θέμα είναι να είναι ευχαριστημένη και γάτα και ο ιδιοκτήτης της.

Τελευταία επεξεργασία:
καλησπερα παιδια! εχω ενα προβληματισμο που θα ηθελα να μοιραστω.. εχω δυο γατακια ..μια γατουλα 1ος χρονου στειρωμενη,, και ενα μικρο γατακι περσιας 2 μηνων..δεν ξερω τι γατοτροφη να παιρνω,, να παρω για στειρωμενες γατες η ειδικη για περσιας?? καθως τρωνε μαζι και δεν μπορω να παρω ξεχωριστη,, και επιπλεον ειδικα για το αρσενικο νομιζω οτι πρεπει να περνω καλη τροφη για την αποφυγη ουρολιθιασεων,.. εχω μπερδευτει!!βοηθεια κανεις/???

καλησπερα παιδια! εχω ενα προβληματισμο που θα ηθελα να μοιραστω.. εχω δυο γατακια ..μια γατουλα 1ος χρονου στειρωμενη,, και ενα μικρο γατακι περσιας 2 μηνων..δεν ξερω τι γατοτροφη να παιρνω,, να παρω για στειρωμενες γατες η ειδικη για περσιας??

Να χαίρεσαι τα γατάκια σου :)
Πάρε τροφή για γατάκια στο μικρό και κανονική τροφή στο άλλο. Ειδική για περσίας εγώ δεν θα έπαιρνα γιατί η συγκεκριμένη μάρκα τροφών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας.

καθως τρωνε μαζι και δεν μπορω να παρω ξεχωριστη,, και επιπλεον ειδικα για το αρσενικο νομιζω οτι πρεπει να περνω καλη τροφη για την αποφυγη ουρολιθιασεων,.. εχω μπερδευτει!!βοηθεια κανεις/???
Αν φοβάσαι για ουρολιθίαση σταμάτα να τους δίνεις ξηρά τροφή. Η καλύτερη διατροφή είναι η υγρή, είτε κονσέρβες δηλαδή είτε ωμή. Μην ασχολείσαι με ειδικές τροφές. Όσο πιο ειδική είναι τόσο το χειρότερο. Κοίτα μόνο τα συστατικά και κρίνε από εκεί ποια τροφή σου φαίνεται καλύτερη. Βλέπεις να διαφημίζουν τροφές με χαμηλό pH για να αποφεύγεται η ουρολιθίαση. Έλα όμως που το χαμηλό pH αποτρέπει την ουρολιθίαση από κρυσταλλους στρουβίτη, αλλά ΕΥΝΟΕΙ την ουρολιθίαση από ουρολιθους calcium oxalate. Πριν λίγα χρόνια τα περιστατικά ουρολιθίασης από στρουβίτη ήταν πολύ υψηλά. Τώρα έχουν πέσει αυτά και ανέβηκαν τα άλλα. Βάλε και τον παράγοντα ξηρά τροφή στην μέση και έχεις μια γάτα που παράγει συμπυκνωμένα ούρα τα οποία μπορούν να ευνοήσουν τον σχηματισμό ουρολιθων. Σε αντίθεση, οι κονσέρβες σχηματίζουν αραιωμένα ούρα, οπότε ακόμα και αν τρώνε ανεβασμένα ποσοστά μαγνησίου, οι πιθανότητες να εμφανίσουν ουρολιθους ειναι λιγότερες.
Το γατάκι πρέπει να τρώει τροφή για γατάκια γιατί είναι στην ανάπτυξη.

Τελευταία επεξεργασία:
Να χαίρεσαι τα γατάκια σου :)
Πάρε τροφή για γατάκια στο μικρό και κανονική τροφή στο άλλο. Ειδική για περσίας εγώ δεν θα έπαιρνα γιατί η συγκεκριμένη μάρκα τροφών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας.

Αν φοβάσαι για ουρολιθίαση σταμάτα να τους δίνεις ξηρά τροφή. Η καλύτερη διατροφή είναι η υγρή, είτε κονσέρβες δηλαδή είτε ωμή. Μην ασχολείσαι με ειδικές τροφές. Όσο πιο ειδική είναι τόσο το χειρότερο. Κοίτα μόνο τα συστατικά και κρίνε από εκεί ποια τροφή σου φαίνεται καλύτερη. Βλέπεις να διαφημίζουν τροφές με χαμηλό pH για να αποφεύγεται η ουρολιθίαση. Έλα όμως που το χαμηλό pH αποτρέπει την ουρολιθίαση από κρυσταλλους στρουβίτη, αλλά ΕΥΝΟΕΙ την ουρολιθίαση από ουρολιθους calcium oxalate. Πριν λίγα χρόνια τα περιστατικά ουρολιθίασης από στρουβίτη ήταν πολύ υψηλά. Τώρα έχουν πέσει αυτά και ανέβηκαν τα άλλα. Βάλε και τον παράγοντα ξηρά τροφή στην μέση και έχεις μια γάτα που παράγει συμπυκνωμένα ούρα τα οποία μπορούν να ευνοήσουν τον σχηματισμό ουρολιθων. Σε αντίθεση, οι κονσέρβες σχηματίζουν αραιωμένα ούρα, οπότε ακόμα και αν τρώνε ανεβασμένα ποσοστά μαγνησίου, οι πιθανότητες να εμφανίσουν ουρολιθους ειναι λιγότερες.
Το γατάκι πρέπει να τρώει τροφή για γατάκια γιατί είναι στην ανάπτυξη.
σ'ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση.. γιατι αν περιμενα απο κτηνιατρους και πετσοπαδες καηκα.. αλλα αν τους βαζω τροφη για γατακια δεν θα παχυνει η αλλη?γιατι τους εχω παρει διαφορετικη και τρωνε απο οπου να ναι,,οποτε τζαμπα..

σ'ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση.. γιατι αν περιμενα απο κτηνιατρους και πετσοπαδες καηκα.. αλλα αν τους βαζω τροφη για γατακια δεν θα παχυνει η αλλη?γιατι τους εχω παρει διαφορετικη και τρωνε απο οπου να ναι,,οποτε τζαμπα..

Υπάρχουν ξηρές τροφές (πχ acana, orijen, blue) οι οποίες είναι και για ενήλικες γάτες και για γατάκια (σε περίπτωση που επιθυμείς να δίνεις μόνο ξηρά τροφή). Οπότε μπορείς να δίνεις την ίδια τροφή και στα 2. Οι περισσότερες κονσέρβες αν δεν απατώμαι είναι και για γάτες και για γατάκια. Αν δίνεις κονσέρβες τάιζε το μικρό πιο συχνά, πχ 4-6 φορές την ημέρα. Εναλλακτικά τάιζε το 3 φορές την ημέρα κονσέρβα και άσε μπολ με ξηρά τροφή έξω να τρώει όποτε πεινάει.

Μη περιμένεις και πολλά από κτηνιατρους και πετσοπαδες. Εγώ τάιζα τροφές του εμπορίου και νόμιζα ότι έκανα το καλύτερο για την γάτα μου μέχρι που άρχισε να αποκτά ένα σωρό προβλήματα υγείας (εμετοί σε σχεδόν καθημερινή βάση, ληθαργικότητα, τριχόμπαλες, αλλεργία στην τροφή και έτρωγε από συνήθεια... το έβλεπε σαν αγγαρεία-ενθουσιασμός μηδέν). Τώρα το γατί μου έχει αναστηθεί και καταριέμαι τον εαυτό μου που πίστευα ότι αναγραφόταν στις συσκευασίες τροφών και τον τάιζα με αυτά τα σκουπίδια. Πρόσεχε πολύ με τις τροφές και βλέπε τα συστατικά γιατί οι περισσότερες είναι γεμάτες σιτηρά. Καλαμπόκι, σιτάρι, ρύζι, γλουτένη καλαμποκιού/σιταριού, υπολείμματα ζώων από τα σφαγεία, συντηρητικά τα οποία έχουν απαγορευτεί για ανθρώπινη κατανάλωση, αλλά συνεχίζουν να τα βάζουν στις ζωοτροφές, χρωστικές ουσίες, εθιστικά βελτιωτικά γεύσης (πώς αλλιώς θα καταφέρουν ένα σαρκοφάγο ζώο να φάει καλαμπόκι;; ) και φυσικά οι περισσότερες βιταμίνες, κάποια ιχνοστοιχεία και μέταλλα και πολλά αμινοξέα είναι συνθετικά αφού από το πολύ μαγείρεμα δεν έχει απομείνει τίποτα.

Ώρα να πάω να ταΐσω τον δικό μου γιατί μου έχει πάρει τα αυτιά με τις φωνές του :P

Εγώ στο γατάκι μου δίνω κονσέρβα Gourmet με λίγες κροκέτες!;)

τους δινω και ξηρη τροφη και μαγειρευτό φαγητο.της κορσερβες τους τις δινω σπανια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back