Ποια είναι η γνώμη σας για την αγοραπωλησία ζώων ως κατοικιδίων;

Αετός

Νεοφερμένο μέλος

Ο Αετός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 47 μηνύματα.
Aν εφαρμοστεί αυτό που υπογράφετε δεν θα αγοράζουμε ζώα;:confused:

Συντονιστική Σημείωση: Το παρόν θέμα προέρχεται από τη συζήτηση που ξεκίνησε στο θέμα Απαγόρευση πώλησης ζώων από Pet shop (petition).

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Aν εφαρμοστεί αυτό που υπογράφετε δεν θα αγοράζουμε ζώα;:confused:

Φυσικά και όποιος επιθυμεί να πάρει (αγοράσει) ζωάκι κάποιας ράτσας θα μπορεί. Από νόμιμο εκτροφείο όμως, όπου δεν αντιμετωπίζουν τα ζώα σαν "αναπαραγωγικές μηχανές" και τα φροντίζουν όπως πρέπει. Όχι από pet shop, όπου τα ζώα ζούν σε άθλιες συνθήκες μέσα σε βρώμικα κλουβιά κλπ. Και το κυριότερο τα ζώα που βρίσκονται στα pet shop, έχεις δει καθόλου από που προέρχονται; Ξέρεις αν οι γονείς τους είναι υγιείς; :/:

Δες εδώ για παράδειγμα!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φυσικά και όποιος επιθυμεί να πάρει (αγοράσει) ζωάκι κάποιας ράτσας θα μπορεί. Από νόμιμο εκτροφείο όμως, όπου δεν αντιμετωπίζουν τα ζώα σαν "αναπαραγωγικές μηχανές" και τα φροντίζουν όπως πρέπει. Όχι από pet shop, όπου τα ζώα ζούν σε άθλιες συνθήκες μέσα σε βρώμικα κλουβιά κλπ. Και το κυριότερο τα ζώα που βρίσκονται στα pet shop, έχεις δει καθόλου από που προέρχονται; Ξέρεις αν οι γονείς τους είναι υγιείς; :/:

Δες εδώ για παράδειγμα!:)

Διάβασες εσύ και οι υπόλοιποι το άρθρο πριν το υπογράψεις; Ανεξάρτητα από το τίτλο το άρθρο είναι κάθετο σε κάθε πώληση ζώου όχι μόνο από petshop αλλά και νόμιμα εκτροφεία και ζητά να εφαρμοστεί ο νόμος όπως συμβαίνει στο Los Angeles. Όποιος το υπογράφει ζητά τα μην εξαναγκάζουμε τα ζώα να ζουν μακριά από το φυσικό τους περιβάλλον, δηλαδή και από τα σπίτια μας που είναι ανθρώπινα κατασκευάσματα.

Φαντάζομαι ότι η topic starter που δηλώνει εκτροφέας και μας προτρέπει να υπογράψουμε το κείμενο αν ζούσε στη συγκεκριμένη πολιτεία των ΗΠΑ θα χειροκροτούσε την απόφαση της πολιτείας να της απαγορεύσει να παράγει να εκτρέφει και να πουλά το εκτροφείο της ζώα.

Διάβασες εσύ και οι υπόλοιποι το άρθρο πριν το υπογράψεις; Ανεξάρτητα από το τίτλο το άρθρο είναι κάθετο σε κάθε πώληση ζώου όχι μόνο από petshop αλλά και νόμιμα εκτροφεία και ζητά να εφαρμοστεί ο νόμος όπως συμβαίνει στο Los Angeles. Όποιος το υπογράφει ζητά τα μην εξαναγκάζουμε τα ζώα να ζουν μακριά από το φυσικό τους περιβάλλον, δηλαδή και από τα σπίτια μας που είναι ανθρώπινα κατασκευάσματα.

Φαντάζομαι ότι η topic starter που δηλώνει εκτροφέας και μας προτρέπει να υπογράψουμε το κείμενο αν ζούσε στη συγκεκριμένη πολιτεία των ΗΠΑ θα χειροκροτούσε την απόφαση της πολιτείας να της απαγορεύσει να παράγει να εκτρέφει και να πουλά το εκτροφείο της ζώα.

Όπως λέει και η επιστολή:
"Για τα εκτροφεία όμως θα αναφερθούμε σε ξεχωριστή επιστολή".
Στην συγκεκριμένη γίνεται λόγος για τα pet shops και τους ιδιώτες που ζευγαρώνουν και πουλάνε τα ζώα τους.
Αυτό που ζητάει είναι αυτό: ''Έπειτα από όλα τα ανωτέρω, παρακαλούμε για την άμεση και οριστική απαγόρευση της πώλησης ζώων τόσο από καταστήματα πώλησης όσο και από ιδιώτες''
όχι από εκτροφείς.:)

Σχετικά με το Los Angeles, αυτό που ζητάει η συγκεκριμένη επιστολή είναι: "καθώς και την επιβολή αυστηρών ποινών και προστίμων σε περιπτώσεις καταστρατήγησης του νόμου, όπως έγινε και στην προαναφερομένη πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών όπου το ύψος του προστίμου καθορίστηκε στα χίλια δολάρια για κάθε ζώο!"
Παραπάνω απλά μας αναφέρει προς το παρόν τι ισχύει στο Los Angeles.

Επομένως, στην συγκεκριμένη αυτήν επιστολή δεν γίνεται λόγος απαγόρευσης των εκτροφείων, αλλά απαγόρευσης των pet shop και ιδιωτών να πουλάνε τα ζώα τους.:)

Απάντηση: Απαγόρευση πώλησης ζώων από Pet shop (petition)

Θα συμφωνήσω με τον "Αετό",
"Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε από την οργάνωση P.E.T.A. (People for the Ethical Treatment of Animals), μία από τις μεγαλύτερες φιλοζωικές οργανώσεις της Αμερικής, ότι στην πολιτεία του Λος Άντζελες, απαγορεύτηκε από τις 21 Αυγούστου 2012 η πώληση ζώων όχι μόνο από τα καταστήματα αλλά και από τους επίσημους εκτροφείς. "

"Έπειτα από όλα τα ανωτέρω, παρακαλούμε για την άμεση και οριστική απαγόρευση της πώλησης ζώων τόσο από καταστήματα πώλησης όσο και από ιδιώτες καθώς και την επιβολή αυστηρών ποινών και προστίμων σε περιπτώσεις καταστρατήγησης του νόμου, όπως έγινε και στην προαναφερομένη πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών όπου το ύψος του προστίμου καθορίστηκε στα χίλια δολάρια για κάθε ζώο!"

Αναφορά σε άλλη πολίτεία δε γίνεται, οπότε προφανώς εννοεί το Λος Άντζελες (άσχετα που το Λος Άντζελες δεν είναι πολιτεία, η Καλιφόρνια είναι η Πολιτεία).

Σε σχέση με το κομμάτι που έβαλες Σταυρούλα είναι στο τέλος της παραγράφου που λέει για το πως εκτρέφονται τα ζώα που μετά πωλούνται σε καταστήματα και απλα δεν αναλύει περισσότερο τις συνθήκες εκτροφής τους.

Τουλάχιστον εγω με τα ελληνικά που ξέρω αυτα κατάλαβα...άλλος ο τίτλος και άλλο το περιεχόμενο... :confused:

Τελευταία επεξεργασία:
Θα συμφωνήσω με τον "Αετό",
"Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε από την οργάνωση P.E.T.A. (People for the Ethical Treatment of Animals), μία από τις μεγαλύτερες φιλοζωικές οργανώσεις της Αμερικής, ότι στην πολιτεία του Λος Άντζελες, απαγορεύτηκε από τις 21 Αυγούστου 2012 η πώληση ζώων όχι μόνο από τα καταστήματα αλλά και από τους επίσημους εκτροφείς. "

"Έπειτα από όλα τα ανωτέρω, παρακαλούμε για την άμεση και οριστική απαγόρευση της πώλησης ζώων τόσο από καταστήματα πώλησης όσο και από ιδιώτες καθώς και την επιβολή αυστηρών ποινών και προστίμων σε περιπτώσεις καταστρατήγησης του νόμου, όπως έγινε και στην προαναφερομένη πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών όπου το ύψος του προστίμου καθορίστηκε στα χίλια δολάρια για κάθε ζώο!"

Αναφορά σε άλλη πολίτεία δε γίνεται, οπότε προφανώς εννοεί το Λος Άντζελες (άσχετα που το Λος Άντζελες δεν είναι πολιτεία, η Καλιφόρνια είναι η Πολιτεία).

Σε σχέση με το κομμάτι που έβαλες Σταυρούλα είναι στο τέλος της παραγράφου που λέει για το πως εκτρέφονται τα ζώα που μετά πωλούνται σε καταστήματα και απλα δεν αναλύει περισσότερο τις συνθήκες εκτροφής τους.

Τουλάχιστον εγω με τα ελληνικά που ξέρω αυτα κατάλαβα...άλλος ο τίτλος και άλλο το περιεχόμενο... :confused:

Γεια σου Ζωή!:D

Αυτό που κατάλαβα εγώ διαβάζοντας την είναι ότι όντως σε κάποια επόμενη επιστολή μπορεί να θέσουν και το θέμα των εκτροφείων.
Το λέει άλλωστε: Για τα εκτροφεία όμως θα αναφερθούμε σε ξεχωριστή επιστολή.

Το θέμα είναι ότι στην τελευταία παράγραφο δεν ζητάει να υπογράψουμε για τα εκτροφεία, αλλά για τα pet shop και τους ιδιώτες.

Αυτό που λέει για την πολιτεία των ΗΠΑ, εγώ το αντιλαμβάνομαι διαφορετικά. Τι να πω μπορώ να κάνω και λάθος, αλλά πιστεύω πως στην παρούσα επιστολή διαμαρτυρίας ναι μεν αναφέρουν αυτά που έγιναν, αλλά τελικά προς το παρόν αυτό που ζητάνε από όλα αυτά που εφαρμόστηκαν στο L.A. είναι να εφαρμοστούν οι νόμοι για τα πρόστιμα στην Ελλάδα, αυτό και μόνο, προς το παρόν.

Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι εννοώ.:redface:

Δεν επιτρέπεται κάποιο pet shop να πουλάει χωρίς προυποθέσεις ζώα και δεν αντιλαμβάνομαι με ποια λογική η πώληση ζώων από τα pet shop είναι ανήθικη και δεν είναι από τα εκτροφεία.

Συγκεκριμένα οι προυποθέσεις παρουσιάζονται παρακάτω:
Προϋποθέσεις

α) κάθε σκύλος ή γάτα πρέπει να έχει στη διάθεσή του χώρο διατάσεων (μήκους, πλάτους, ύψους) που του επιτρέπεται να στρέφεται ελεύθερα, προκειμένου να περιποιηθεί το σώμα του, να κατακλίνεται χωρίς περιορισμό, να ανασηκώνεται στα πίσω πόδια του και να είναι τουλάχιστον διπλάσιος των διατάσεων του, στη μέγιστη ηλικία διατήρησής του στο κατάστημα πώλησης.
β) ο κλωβός φιλοξενίας πρέπει να είναι από υλικό που επιτρέπει στα ζώα να βλέπουν το ένα το άλλο, να επιτρέπει τα πόδια τους να στηρίζονται κανονικά (όχι πλέγμα), να είναι εύκολο να απολυμανθεί και να καθαριστεί, καθώς και να μην είναι επιβλαβές για την υγεία του (πρόκληση ατυχημάτων).
γ) τα ζώα πρέπει ανά πάσα στιγμή να έχουν πρόσβαση σε νερό και η τροφή που χορηγείται να είναι πλήρης και ισορροπημένη.
δ) οι ταΐστρες και οι ποτίστρες πρέπει να κατασκευάζονται και να τοποθετούνται σε τέτοια θέση, ώστε να περιορίζεται η μόλυνση του νερού και της τροφής από τα κόπρανα και τα ούρα των ζώων.
ε) να εξασφαλίζεται η προστασία των ζώων από αντίξοες συνθήκες (πολύ υψηλές ή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες) με την ύπαρξη κατάλληλων εγκαταστάσεων κλιματισμού και εξαερισμού.
στ) τα ζώα δεν πρέπει να εκτίθενται σε χώρους έξω από το κατάστημα πώλησης
ζ) τα ζώα πρέπει να προστατεύονται από θορύβους, έντονη ηλιοφάνεια, υγρασία και από πυρκαγιά.
η) στους χώρους διαμονής των ζώων να προβλέπεται επαρκής φωτισμός και αερισμός.
θ) οι εγκαταστάσεις πρέπει να είναι ασφαλείς, να μην επιτρέπουν στα ζώα να διαφύγουν και να μην είναι δυνατόν να κλαπούν.
ι) πρέπει να υπάρχει χώρος απομόνωσης των ασθενών ζώων.
ια) πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα για την άσκηση του ζώου, ιδιαίτερα μεγαλόσωμων φυλών και μεγάλης ηλικίας, εκτός των κλωβών διαμονής τους.
ιβ) ο υπεύθυνος του καταστήματος υποχρεούται να μεριμνά για την υγεία των ζώων και την αντιμετώπιση των ασθενειών.
ιγ) πρέπει να υπάρχει βιβλίο εισόδου και εξόδου των ζώων.
ιδ) πρέπει να υπάρχει βιβλίο απολυμάνσεων των χώρων διαμονής των ζώων και του εξοπλισμού τους.
ιε) για κάθε ζώο πρέπει να υπάρχει φάκελος, στον οποίο να φυλάσσεται το υγειονομικό πιστοποιητικό του, το διαβατήριο του, ο κωδικός της εκτροφής από την οποία προέρχεται, το τιμολόγιο απόκτησης του ζώου, οι κτηνιατρικές πράξεις που έχουν εκτελεστεί ανάλογα με την ηλικία του ζώου και οπωσδήποτε να περιλαμβάνει τον αριθμό σήμανσής του.
Η μέγιστη ηλικία διατήρησης είναι:
Μικρόσωμοι σκύλοι: 4 μηνών
Μεγαλόσωμοι σκύλοι: 3 μηνών
Γάτες: 4 μηνών
Ενώ, ο μέγιστος χρόνος παραμονής είναι μέχρι 30 ημέρες
Επίσης :
α) Οι νεογέννητοι σκύλοι που αγοράζονται σημαίνονται με ευθύνη του νέου ιδιοκτήτη τους, σύμφωνα με την παρ. 1α του άρθρου 2 του Ν. 3170/2003, από κτηνίατρο της επιλογής του τελευταίου και πριν την ολοκλήρωση της πώλησης.
β) Τα προς πώληση ζώα πρέπει να έχουν απογαλακτισθεί και να είναι σε θέση να λάβουν μόνα τους την τροφή τους.
γ) Τα προς πώληση ζώα πρέπει να είναι υγιή και χωρίς παράσιτα.
Ένα τηλέφωνο επείγουσας ανάγκης πρέπει να αναγράφεται στην πρόσοψη του καταστήματος.
Διαδικασία

Βήμα 1: Ο δικαιούχος (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) προσέρχεται στα Γραφεία των Δ/νσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερεακών Ενοτήτων, που βρίσκεται η έδρα του καταστήματος πώλησης σκύλων και γατών, συμπληρώνει αίτηση και έντυπη δήλωση που χορηγείται από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Βήμα 2:: Ο υπάλληλος στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικήςε των Περιφερεικών Ενοτήτων παραλαμβάνει την αίτηση μαζί με τη δήλωση και χορηγεί αριθμό πρωτοκόλλου
Βήμα 3:: Το κατάστημα δέχεται επιθεώρηση της προϊσταμένης Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της οικείας Περιφερειακής Ενότητας για την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας για την υγεία και την ευζωία των ζώων.
Βήμα 4:: Ο επιθεωρητής κτηνίατρος συντάσσει έκθεση με τα ευρήματα του ελέγχου.
Βήμα 5: : Ακολουθεί η εισηγητική έκθεση του προϊσταμένου, της νομαρχιακού επιπέδου Κτηνιατρικής Αρχής, προς τον οικείο Αντιπεριφερειάρχη.
Βήμα 6: Εκδίδεται άδεια από τον οικείο Αντιπεριφερειάρχη, η οποία χορηγείται στον ενδιαφερόμενο.

https://www.ermis.gov.gr/portal/page/portal/sd/sectors/Service?id=11124804

Δεν επιτρέπεται κάποιο pet shop να πουλάει χωρίς προυποθέσεις ζώα και δεν αντιλαμβάνομαι με ποια λογική η πώληση ζώων από τα pet shop είναι ανήθικη και δεν είναι από τα εκτροφεία.
Δεν ειπε κανεις οτι αυτη τη στιγμη ειναι παρανομο να πουλανε τα πετ ζωα.Λεμε οτι ειναι ανεπιτρεπτο,και να απαγορευτει.
Το ανηθικο δεν ειναι στο οτι πουλανε ζωα,ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΟΥΛΑΝΕ.Και αυτο ,γιατι τα ζωα στα πετ,ζουνε μηνες ολοκληρους ΣΕ ΚΛΟΥΒΙΑ.Ποσως με νοιαζει αν ειναι 30 εκατοστα ή 1 μετρο.Με νοιαζει οτι ζουν σε κλουβια,χωρις ιχνος αγαπης,φροντιδας,παιχνιδιου.Σκεψου οτι για μηνες,ΔΕΝ μπορουν οχι μονο να τρεξουν,αλλα καν να περπατησουν.Οι εκτροφεις τα ζωα τους τα εχουν σε σπιτια,οχι σε κλουβια.Μιλαμε βεβαια για νομιμους και σωστους εκτροφεις. Ειναι ακριβως οπως εχει ο καθενας ενα κατοικιδιο στο σπιτι του,που το φροντιζει και το αγαπαει.ΔΕΝ ειναι σε κλουβια και σε βιτρινες,που το σαβ/κο το κλειδωνω και τα αφηνω μονα τους με βρωμικο νερο ,να σκασουν απο την ζεστη.
Επισης,ξερουμε πολυ καλα οτι ναι μεν ο νομος οριζει καποια πραγματα,αλλα ΚΑΝΕΝΑΣ,αντε,να βαλω μια εξαιρεση,ή σχεδον κανενας δεν τα τηρει.Σε ποσα πετ εχεις παει φιλε μου,που να πουλαει ζωα,και να τηρει ολα αυτα που λες;
Προσφατα πηγα στην πατρα.Ολα τα κτηνιατρεια εκει,ειναι καθαρα κτηνιατρεια,δεν πουλουν τροφες,τιποτε αλλο παρα μονο εξεταζουν ζωα.Ε..αναγκαστικα πας στα πετ σοπ.Ολα λοιπον τα πετ στην Πατρα,ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΑ απλα.Ζωακια σε κλουβακια,πανβρωμικα,για μηνες να μενουν εκει,και μαλιστα τα σαβ/κα κλεισμενα εκει,μεσα στην ζεστη,και μην μου πει κανεις οτι ο μαγαζατορας ειχε βαλει το κλιματιστικο να δουλευει.(ασε που δεν ειχαν καν κλιματιστικο,στο ενα τουλαχιστον που προσεξα)

Να μην αναφερθουμε δε,απο που προερχονται αυτα τα ζωα.Μα και βεβαια οχι απο νομιμα εκτροφεια,που κανουν ολες τις εξετασεις,με συνθηκες οπως πρεπει,αλλα απο παρανομα εκτροφεια της βουλγαριας ,με ζωα αρρωστα σε φριχτες συνθηκες.Ε ναι,οντως απο εκει τα βρισκουν πιο φτηνα.

Οποιος λοιπον θελει να πουλαει ζωα,να το κανει,αλλα οπως πρεπει.Και το σωστο ειναι,να ΜΗΝ ΖΟΥΝ ΣΕ ΚΛΟΥΒΙ,να εχουν αγαπη και φροντιδα.
Τα ζωα δεν ειναι πουκαμισα να μπαινουν σε βιτρινες.
Εκει ακριβως ειναι η ενσταση μας.Οχι στο οτι πουλανε ζωα,αλλα στις συνθηκες που το κανουν.

Τα πετ σοπ με ζωα,ειναι πληγη,γιατι η συντριπτικη πλειοψηφια δεν εφαρμοζει απολυτως τιποτε απο τον νομο,και γιατι ο νομος πρεπει να αλλαξει,και να μην επιτερεπει ζωα να πουλιουνται σε καταστηματα μεσα σε κλουβια,δεν παει να ειναι και 10 μετρα το κλουβι.Δεν ειναι αντικειμενα.

Δέχομαι ότι τα περισσότερα νόμιμα pet shop δεν τηρούν τις προυποθέσεις ασφαλείας αλλά ποιος μου εγγυάται ότι το ίδιο δεν συμβαίνει και με τα νόμιμα εκτροφεία.

Δεν ξερω τι δεχεσαι εσυ.Ξερω τι βλεπω εγω,και τι αυτοι που αγοραζουν απο σωστα εκτροφεια.
Τα πετ ΟΛΟΙ τα βλεπουμε,εκτος αν ειμαστε στραβοι.Εκτος των αλλων σου ξαναλεω οτι.
Τα πετ ειναι μαγαζια.Ναι,ειμαι καθετα αντιθετη ζωα να πουλιουντια σε μαγαζια.Καταννοητο;Ειναι απολυτα νομιμα;Δεν με νοιαζει.Και αυτο,γιατι παλι βρισκονται σε κλουβια,παλι σε βιτρινες.Αντιθετα τα νομιμα εκτροφεια,εχουν τα ζωα στο σπιτι τους,ή σε σπιτι,ακομα και σε περιφραγμενο χωρο ισως εξωτερικα.Οσοι αγοραζουν απο εκτροφεια,επισκεπτονται τον χωρο τους,βλεπουν τις συνθηκες,ανετα αν δουν κατι κακο,μπορουν και οφειλουν να κανουν καταγγελια.Και οντως εχουν γινει.Εκει ειναι και η δικια μας ευθυνη.
ΟΜΩΣ ,δεν τα εχουν σε μαγαζια,οχι σε κλουβια.

Εκει ειναι η αντιθεση μου.Εκει ειναι ολη η ουσια.
Ακριβως αυτο λεμε.Οτι διαφωνουμε με τον νομο.
Το πετ ειναι μαγαζι,πουλαει εμπορευματα.Το πετ ,αναγκαστικα θα τα βαλει σε κλουβι.Διαφωνω καθετα με τον νομο που οριζει διαστασεις.Πως το λενε;
Μεγαλο,η μικρο κλουβι,ειναι κλουβι.Εκτιθεται σε βιτρινα,και το σαβ/κο κλεινει.Δεν τρεχει,καν δεν περπαταει.ΤΕΛΟΣ.Δεν ειναι πουκαμισο.
Απλα πραγματα.

Θα συμφωνήσω με την Έφη για τα pet shop. Σε εκτροφείο δεν έχω πάει, αλλα σε pet shop έχω μπει. Το πιο απλό και απαραίτητο για μια γάτα,το νερό, δεν υπάρχει. Ή δε θα έχουν μπει στον κόπο να έχουν μπολάκι ή που θα είναι αναποδογυρισμένο ή άδειο. Τουλαχιστον περισυ σε 3-4 που πήγα εδω στη Θεσσαλονίκη αυτό είδα.
Προσωπικά, επειδή έχω γάτο, δε θα μπορούσα ούτε μισή μέρα να τον φανταστώ να ζει σε γυάλα, πόσο μάλλον 3 μήνες....
Αν πας σε 1-2 pet shop και παρατηρήσεις σε τι κατάσταση έχουν τα ζωάκια θα αναθεωρήσεις...

Σταυρούλα,
για το LA και το κείμενο δεν νομίζω πως έχει νόημα να προσπαθήσουμε να το καταλάβουμε. Μάλλον τα έχουν μπερδέψει λίγο. Μετά απο ψάξιμο στο ιντερνετ, κατάλαβα πως αυτό που έγινε στο Λος Άντζελες είναι απαγόρευση πώλησης σκυλιών, γατιών και κουνελιών απο 1/7/2012 μέχρι 30/6/2015 (με δυνατότητα παράτασης) ώστε να απορροφηθούν τα ζώα που φιλοξενούνται στα καταφύγια.

https://cityclerk.lacity.org/lacityclerkconnect/index.cfm?fa=ccfi.viewrecord&cfnumber=11-0754
08/21/2012 Personnel and Animal Welfare Committee approved as amended

Προσωπικά είμαι αντίθετος σε κάθε είδους αγοραπωλησία ζώου. Κανέναζώο δεν ανήκει σε κανέναν για να το πουλάει και κανένα ζώο δεν πρέπει νακλείνεται σε κλουβιά που λέγονται σπίτια, δήθεν για το καλό του. Ξέρω ότι θα διαφωνήσετεπολλοί αλλά αυτή είναι η άποψη μου. Όποιος θέλει και έχει ανάγκη της συντροφιάςκαι της φροντίδας ενός ζώου, να πάρει ένα ζωάκι που περιφέρεται στους δρόμουςκαι λιμοκτονεί και να το φροντίζει, τίποτε άλλο.

Αγαπητέ αητέ θα μπορούσες σε παρακαλώ να μου στείλεις τον νόμο, που ορίζει όλα αυτά για τα pet-shops???Φαντάζομαι δεν σου κάνει κόπο. Αν μπορείς θα με εξυπηρετούσες πολύ..
Ευχαριστώ!

οι περισσοτεροι συμφωνειτε οτι η πωληση ζωων απο τετοιου ειδους μαγαζια καταλυει καθε εννοια ηθικης και αξιοπρεπειας. η ανοχη σε τετοια φαινομενα αποτελει ανοχη στην εκμεταλλευση κ την κακοποιηση.μιλαμε για αποφασεις που θα επρεπε να εχουν ηδη ληφθει χωρις καμια παρεμβαση φιλοζωικων οργανωσεων. ομως για μενα η οποιαδηποτε αγοραπωλησια που αποσκοπει στην κερδοφορια ειναι ανεπιτρεπτη.παντοτε αδυνατουσα να κατανοησω για ποιο λογο τα πουλακια ,αντι να βρισκονται εκει που ανηκουν, τα εγκλωβιζουν σε μικρα ή μεγαλα κλουβια.πωσ ειναι δυνατον να εχει καποιος ως χομπι το να τα δολοφονει.πως γινεται να ΚΟΣΤΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΨΥΧΟΥΛΕΣ.καποιοι θα πειτε πως αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη.εγω ομως θα ελεγα πως ειναι μια συνειδητοποιηση που αποτελει μονοδρομο για οσους ΣΕΒΟΝΤΑΙ κ θελουν να προστατευσουν τα ζωα.

Δεν ξερω τι δεχεσαι εσυ.Ξερω τι βλεπω εγω,και τι αυτοι που αγοραζουν απο σωστα εκτροφεια.
Τα πετ ΟΛΟΙ τα βλεπουμε,εκτος αν ειμαστε στραβοι.Εκτος των αλλων σου ξαναλεω οτι.

Όταν έρχονται οι "φιλόζωοι" πελάτες όλα είναι στην εντέλεια. Όλα αυτά είναι φαινομενικά γιατί όταν κλείνουν οι πόρτες δείχνουν το καθαρό κερδοσκοπικό τους πρόσωπο.

Εγω προσωπικα ειμαι κατα των pet shops και αν και ακομα δεν εχω ξεκαθαρη εικονα για τα εκτροφεια,κλεινω παλι αρνητικα και σε αυτα. Πραγματι κανενας δεν εχει δικαιωμα να πουλαει ψυχες.Δεν ειναι εμπορευμα τα ζωα.Δεν θα μπορουσα ποτε να πουλησω ζωο (οπως δεν θα πουλαγα το παιδι μου)ουτε να αγορασω ενω υπαρχουν χιλιαδες εκει εξω που υποφερουν.

Εγω προσωπικα ειμαι κατα των pet shops και αν και ακομα δεν εχω ξεκαθαρη εικονα για τα εκτροφεια,κλεινω παλι αρνητικα και σε αυτα. Πραγματι κανενας δεν εχει δικαιωμα να πουλαει ψυχες.Δεν ειναι εμπορευμα τα ζωα.Δεν θα μπορουσα ποτε να πουλησω ζωο (οπως δεν θα πουλαγα το παιδι μου)ουτε να αγορασω ενω υπαρχουν χιλιαδες εκει εξω που υποφερουν.
Οπως δεν δεχομαι και τον ορο "καθαροαιμο". Τι καθαροαιμο ρε παιδια? Απο που και ως που καθαροαιμο? Αυτα απο που νομιζετε πως προερχονται? Πως δημιουργηθηκαν οι "ρατσες"?
Εδω ειδα την εξης ανωμαλια (αν ισχυει) :γατα με τρωκτικο και βγαζουν ρατσα γατας. Μην τρελαθουμε εντελως. Σαν να μου λες διασταυρωση γουρουνιου με σκυλο και θα βγει κατι σαν σκυλος και θα το ονομασουμε "καθαροαιμο" για να μας αποφερει κερδος. Πειτε μου ειναι ή δεν ειναι ανωμαλια αυτο?

Τελευταία επεξεργασία:
Εχω την εντυπωση, πως ενας ανθρωπος που εχει ζησει με ζωο, οπως γατα, σκυλος, δεν μπορει να διαννοηθει, πως αυτο το ζωο μπορει να ζησει σε κλουβι. Προσωπικα, ακομη κι οταν χρειαστηκε να νοσηλευτει καποια γατουλα μου, στο κλουβι του κτηνιατρειου, που καμμια σχεση δεν εχει με αυτα των pet shop, η καρδουλα μου το ηξερε πως το αντεξα. Η ιδεα των μαγαζιων που πουλανε ζωα και τα εκθετουν ετσι, μου ειναι τελειως ανυποφορη.
Για τα εκτροφεια δεν ξερω. Δεν εχω παει ποτε σε καποιο, γιατι τα γατια μου τα μαζεψα απο τον δρομο, εκτος απο την πρωτη μου που μου την εδωσαν γνωστοι, μωρακι μικρο. Βλεποντας ομως μεσα στο Mycat, καποιους εκτροφεις, τις αποψεις τους, την αγαπη τους για τα ζωα, νοιωθω καπως καλα. Απλα με ενοχλει η ιδεα της τιμης. Πως καθοριζεις την αξια μιας ζωντανης υπαρξεως; Δεν ξερω, εγω απλα δεν θα μπορουσα να βαλω τιμη.

Οπως δεν δεχομαι και τον ορο "καθαροαιμο". Τι καθαροαιμο ρε παιδια? Απο που και ως που καθαροαιμο? Αυτα απο που νομιζετε πως προερχονται? Πως δημιουργηθηκαν οι "ρατσες"?
Εδω ειδα την εξης ανωμαλια (αν ισχυει) :γατα με τρωκτικο και βγαζουν ρατσα γατας. Μην τρελαθουμε εντελως. Σαν να μου λες διασταυρωση γουρουνιου με σκυλο και θα βγει κατι σαν σκυλος και θα το ονομασουμε "καθαροαιμο" για να μας αποφερει κερδος. Πειτε μου ειναι ή δεν ειναι ανωμαλια αυτο?
Ακυρο για τις γατες τρωκτικα.Εψαξα λιγο το θεμα και ειδα οτι δεν υπαρχει τετοια διασταυρωση αλλα πραγματι δεν καταλαβαινω για ποιο λογο δινουν στην γατα ονομασια τρωκτικου. λολ
Οπως και να χει οι ρατσες προερχονται απο διαφορες διασταυρωσεις αρα που ειναι το "καθαροαιμο"?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back