Ποια είναι η ιδανική γατοφόρος;

Προτείνω πλαστική σε μεγαλύτερο μέγεθος. Κάθε ΄μέγεθος έχει όριο στα κιλά. Προσοχή να είναι μεγάλο μέγεθος και να αντέχει τα κιλά του διότι θα θυμίσω την περιπέτειά μου με τον Παύλα που άνοιξε μέσα στο πλοίο και τον ψάχναμε κάτω από τα κλουβιά με τα άλλα ζώα όπου είχε κρυφτεί μέσα στις βρωμιές. Εφιαλτική περιπέτεια!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μάλιστα, σας ευχαριστώ για τις συμβουλές, οπότε καταλήγουμε σε πλαστική πάλι. Πολύ μεγάλη δεν μπορεί να είναι γιατί δεν θα με αφήνουν να την παίρνω μαζί στο αεροπλάνο. Έχετε να μου προτείνετε κάτι συγκεκριμένο σε μάρκα ή πετσοπ που να έχει κάτι 'ενισχυμένο';

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Προτίμησε κάποιο συμπαγές που δεν αποσυναρμολογείται σε 2 κομμάτια. Είχα πάρει ένα τέτοι παλιά που ήταν ενιαίο και είχε μόνο από πάνω άνοιγμα. Όμως, έχει περάσει πολύς καιρός από τότε. Πριν γίνει αυτό με τον Παύλα, δεν το προτιμούσα, διότι το γατί δεν μπορεί να βλέπει απ' έξω παρά μόνο γυρν'ωντας το κεφάλι προς τα πάνω. Τώρα όμως νομίζω ότι είναι η πιο ασφαλής επιλογή για τα "χοντρο"γατούνια μας :) Θα κοιτάξω στο σπίτι μήπως λέει τί μάρκα είναι...

Επιλογή ανάλογα με τη συμπεριφορά

Πιστεύω οτί πρέπει να διαλέξεις το κλουβί ανάλογα με το χαρακτήρα, γι αυτό καλό είναι πρίν αγοράσεις το γατάκι να ρωτήσεις τον ιδιοκτήτη για τη συμπεριφορά του.:hmm: Αν είναι άτακτο καλύτερα θα ήταν να αγοράσεις ένα σκληρό κλουβι, γιατί το μαλακό θα το σκίσει μόλις προσπαθήσεις να το βάλεις μέσα.:cat: :greycat:

Για τον Ισίδωρο έχω μαλακό κλουβάκι γιατί με βολεύει! Γενικά τα κλουβάκια τα χρησιμοποιώ μόνο για τη μεταφορά τους στη γιατρό(5 λεπτά από το σπίτι μου). Είναι 8 κιλά γάτος και κάθε φορά που πρέπει να μπει στο κλουβάκι δίνουμε ολόκληρη μάχη. Από το πολύ σπρώξιμο στο τέλος τραυματιζόταν από το σκληρό πλαστικό, γι'αυτό δοκίμασα το μαλακό και δεν έχω κανένα πρόβλημα τώρα!
Εξαρτάται όμως και από τη χρήση που κάνει ο καθένας. Για τα ταξίδια και εγώ θεωρώ πιο κατάλληλο το σκληρό!

Στη θηλυκιά μου, που είναι πολύ άγρια, είχα πάντα μαλακό κλουβί με σίτα και από τις δυο πλευρές. Έτσι όταν πήγαινε στον κτηνίατρο εμβολιαζόταν μέσω σίτας, χωρίς να βγει από το κλουβί. Το μεγάλο μειονέκτημα είναι ότι πολλές γάτες πανικοβάλλονται κατά τη μεταφορά και λερώνονται. Οπότε το πάνινο κλουβί θέλει κάθε φορά πλύσιμο και στέγνωμα. Το πλαστικό καθαρίζεται πιο εύκολα.

Εγω παλι θα ελεγα να εχει και τα δυο.. (πλεονασμος! :lol: )
Για τα δικα μου εχω πανινο, για τις μεταφορες που δεν απαιτουν πολυ ωρα ταξιδι, π.χ. απ'το σπιτι στην κτηνιατρο που ειναι 15 λεπτα με το αμαξι.Θα προμηθευτω ομως κι ενα πλαστικο, διοτι θ'αρχισουμε παλι σε λιγο και τα πηγαινε-ελα στο εξωτερικο και θελω να το συνηθισουν και το πλαστικο.. τωρα για διαστασεις ειναι αναλογως την εταιρια, αλλα ολες θελουν πλαστικο. Στισ εταιρειες που δουλευουν με πτησεις charter ειναι λιγο πιο αυστηρα.. οτι κ αν επιλεξεις να το αφησεις το γατουλι να το μυρισει και να επεξεργαστει πριν κανεις καποια μεταφορα, ωστε να μην τρομαξει και να νιωθει οσο το δυνατον πιο ανετα μεσα σε αυτο. Τα δικα μου κοιμουνται συνηθως μεσα στο σπιτακι τους -τις ωρες που καθομαι στον υπολογιστη, αλλιως κανουν εμενα μαξιλαρι..)

Να σε καλως ορισω κι εγω και να ευχηθω γρήγορα με γατακι!!!
:) :) :)
Κι εγω σκληρο κλουβί εχω (αν και το μαλακό μου αρέσει περισσότερο). Αλλά φοβάμαι πως επειδή φοβούνται τις μετακινησεις, μπορει να σκιστει με καποιο τροπο και να γελάμε μετά!!! Δεν ξερω πόσο ανθεκτικα ειναι!!! Και φοβάμαι να δοκιμάσω. Αν το σκισουν και τραπούν σε φυγη, αντε να τα βρω μετα....

το μαλακο δεν καθαριζεται ευκολα σε περιπτωση "ατυχηματος":D

Εμεις εχουμε μονιμα πλαστικο τεραστιο κλουβι!
Και για τις μετακινησεις με το πλοιο ειναι ιδανικο...
Αλλα τωρα πηρα μαλακο κλουβακι γιατι απο την Χιο θα γυρισουμε με το αεροπλανο και αν παρω το πλαστικο θα ειναι πολυ βαρυ και δεν θα τη δεχτουν στην καμπινα των επιβατων...:hmm: :hmm: :hmm:

Κλουβάκι ή γατοφόρος;

θα ηθελα να ρωτησω κατι για τη μεταφορα ζωου με αυτοκινητο.τι ειναι καλυτερο για το ζωακι.κλουβακι μεταφορας η γατοφορος με σκληρο πατο?

Όταν λές "γατοφορος με σκληρο πατο" εννοείς υφασμάτινο γατοφόρο??:hmm:

για μεγάλη μετάφορα, αλλά και γενικότερα συστήνω τη γατοφόρο με σκληρά τοιχώματα (και πάτο κατ'επέκταση), σκληρό πλαστικό δηλαδή και πλέγμα για πορτάκι, για την ανθεκτικότητα της, για το ότι είσαι περισσότερο σίγουρη ότι δεν πρόκειται να σου πεταχτεί έξω το γατί τρομαγμένο αλλά και από απόψης καθαριότητας είναι πολύ πιο εύκολη στον καθαρισμό της. Επίσης απ'οσο γνωρίζω είναι αυτή που επιτρέπεται και για ταξίδια με αεροπλάνα (δεν γνωρίζω για τραίνο και λεωφορείο)

με το κλουβάκι που είπες προφανώς εννοείς αυτό που σου είπα πιο πάνω ε?? η υφασμάτινη ανοίγει πολύ εύκολα (από τα γατάκια τα ίδια) και φθείρεται επίσης πολύ εύκολα...σαφέστατα είναι πιο ωραία βεβαια..:D

γατοφοτο εννοω ενα πραγμα που ειναι σαν βαλιτσουλα δερματινο με σιτεσ μπροσ και πισω και στα πλαγια. απο πανω ηταν ημικυκλικο σχεδον. και απο κατω ειχε σκληρο πατο. σιγουρα ειναι πιο ωραιο απο το κουβακι.απλα το κλουβι νομιζω εχει καλυτερο οπτικο πεδιο για τα περιεργα τετραποδακια μασ

και τι πρεπει να στρωσω στον πατο για να αποφυγω τυχον ατυχηματα κατα τη διαρκεια του ταξιδιου?

Με κάλυψε η Νοτα:P:P

Για τον πάτο υπάρχουν ειδικές πάνες σε πετ σοπ θα τις βρείς, αυτές που χρησιμοποιούν για κουταβάκια, για την εκπαίδευση τουαλέτας.
Στρώνεις μια τέτοια, όταν λερωθεί, την αλλάζεις με μία άλλη;)

δηλ ειναι καλυτερα να παρω μια γατοφορο δερματινη με σκληρο πατο και να βαλω και μια πανα κατω παρα ενα κλουβακι για να καταλαβω..

δηλ ειναι καλυτερα να παρω μια γατοφορο δερματινη με σκληρο πατο και να βαλω και μια πανα κατω παρα ενα κλουβακι για να καταλαβω..

Εγώ θα σου συνιστούσα για μεγάλο ταξίδι το κλουβάκι γατοφόρο το σκληρό, που καθαρίζεται και εύκολα...και πιστεύω πώς έχει και το γατάκι μεγαλύτερη άνεση κίνησης μέσα...
Η δερμάτινη(που λές) είναι ωραία εμφανισιακά αλλά δεν είναι τόσο πρακτική, μπορεί να ανοίξουν τα φερμουάρ, να λερωθεί, γνώμη μου πάντα, επειδή έχω δοκιμάσει και τα δύο.....

κλουβάκι (δηλαδή με συρμάτινο πλέγμα ΟΛΟ)επ'ουδενί πρώτον αυτά δεν είναι και τα καλύτερα για μεταφορά καθώς δεν είναι ιδιαίτερα προφυλαγμένη η γατούλα...εγώ σου λέω κάποια από σκληρό πλαστικό, που μόνο η πόρτα τους είναι από συρμάτινο πλέγμα. Το να βλέπει η γάτα έξω κατά την μετακίνησή της δεν ξέρω κατά πόσο ει΄ναι καλό ή την αναστατώνει:hmm:
Θα προσπαθήσω να σου βάλω μια εικόνα αν βρω...για το δερμάτινο που λες μπορεί να είναι πιο ανθεκτικό από το υφασμάτινο (αν και πιστεύω ότι είναι ίδιου τύπου) αλλα αν κλείνει με φερμουάρ το πορτάκι τα αποτελέσματα θα ειναι τα ίδια.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back