Ποια είναι η καλύτερη διατροφή για γάτες που ζουν μέσα στο σπίτι;

Κορίτσια ο προβληματισμός μου ήταν αποκλειστικα και μόνο για το αν εγώ προσωπικά έχω τις προτεραιότητές μου σωστά και δεν εμπεριείχε καμμία (επι)κριτική για σας.
Αναρρωτήθηκα αν είναι σωστό να χαλάω τόσα λεφτά για τα γατιά μου και να μην μπορώ να δωρίσω ούτε το 1/100 για τα παιδάκια που έχουν ανάγκη.
Θα ήθελα να μπορώ να ξοδεύω τόσα για τα γατιά όσα και για δωρεες στα παιδιά και τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Αν μπορούσα να δίνω εξίσου θα ήμουν ήσυχη συνειδησιακά, αυτό είπα Εφούλα και Μαρία και Victoria. Φυσικά και δίνω σε δωρεές αλλά δεν τα θεωρώ αρκετα και ισορροπημένα.
Παρεμπιμπτόντως Victoria συμφωνώ οτι τα ταίζουμε με τα καλύτερα και ακριβότερα, τα εγκλωβίζουμε σε κλειστά σπίτια κι όμως αναρωτιέμαι αν τελικά τους παρέχουμε την ζωή που τους αξίζει. Κι όσο για τον κτηνίατρο τα λες πολύ καλά...σε συνεχή επικοινωνία.
Ο Τούλης πλέον τρώει αποκλειστικά urinary διότι μόλις την κόψουμε για λίγο αρχίζει τις αιματουρίες και ξεκινάει η απόφραξη...Μέχρι feliway dispenser έχω συνεχώς στην πρίζα για να υπάρχει χαλαρωτική ατμόσφαιρα στο σπίτι και να μην ταράζεται. Ε! Εκεί είναι που αρχίζω και σκέφτομαι οτι έχω γίνει ημίτρελλη και I've got to set my priorities right!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν ημουν μεσα νωριτερα,θα στο εστελνα το k9kapers,εχουν και καλες τιμες.;):)

Δώρα μου εκτός από το k9kapers υπάρχει κάποιο άλλο online petshop με καλές τιμές είτε σε Ελλάδα είτε σε Ευρώπη ; :hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τα προϊόντα υδρόλυσης ζωικών πρωτεϊνών είναι πιθανότατα το λεγόμενο animal digest: Το προϊόν το οποίο έχει παραχθεί έπειτα από χημική ή ενζυματική υδρόλυση ζωικού ιστού. Μπορεί να περιλαμβάνει σε απειροελάχιστες ποσότητες: φτερά, τρίχες, κέρατα, οπλές, δόντια (σε περίπτωση που δεν είναι δυνατό να αφαιρεθούν). Ο ζωικός ιστός μπορεί να προέρχεται από ζώα: πεθαμένα, άρρωστα, παράλυτα, σκοτωμένα και από ζώα στα οποία έχει γίνει ευθανασία σε καταφύγια ζώων, όπως επίσης και από κρέατα προερχόμενα από σουπερμάρκετ και εστιατόρια. Αν το όνομα υποδηλώνει συγκεκριμένο είδος ζώου, πχ. Chicken digest, τότε αποτελείται κυρίως από κοτόπουλο.

Για τα Animal protein hydrolysates διάβασα αυτό https://www.accessdata.fda.gov/scripts/cdrh/cfdocs/cfcfr/CFRSearch.cfm?fr=573.200 όχι ότι λέει και πολλά πράγματα όμως.

Πραγματικά δεν απορώ καθόλου που έκαναν εμετούς. Βάζω ότι θέλεις στοίχημα ότι αυτό που έπαθε ο αρσενικός σου είναι από την κακής ποιότητας τροφή. Ειδικά το καλαμποκί ενοχοποιείται για πολλά. Άσε τι σου είπε η κτηνίατρος και κρίνε τις τροφές με δικά σου κριτήρια - διάβαζε τα συστατικά. Οι περισσότεροι δυστυχώς είναι άσχετοι με θέματα διατροφής και προωθούν τις τροφές που πουλάνε στο ιατρείο τους. Ο δικός μου έκανε εμετούς σχεδόν καθημερινά όταν του έδινα κακές τροφές. Όταν άρχισα να του δίνω διαφορετικές τροφές, χωρίς grains άρχισε σιγα σιγα να βελτιώνεται. Επίσης τον πείραζε η ξηρά τροφή. Με τις κονσέρβες ήταν καλύτερα. Τώρα έχουν κοπεί οι εμετοί μαχαίρι. Το ίδιο και οι τριχόμπαλες (καθημερινές ήταν και αυτές).

Εμετό έκανε ο μικρός πολύ εύκολα, πριν τη Flatazor τους έδινα της Tonus kitten (νομίζω γεύση ψάρι) όπου και πάλι τα έβγαζε. Όταν λοιπόν πήγαμε κτηνίατρο για να κάνουμε εξετάσεις αίματος, του έκανε και υπέρηχο και μου είπε οτι γενικά έχει ευαισθησία στο στομάχι. Ήδη είχα διαπιστώσει δυσανεξία στη λακτόζη κι ενώ τρελαινόταν για γάλα, δυστυχώς δεν μπορούσα να του δίνω. Δεν μου πρότεινε κάποια συγκεκριμένη μάρκα, απλά είπε ότι λόγω της ευαισθησίας του θα έπρεπε να προσανατολιστώ σε τροφές sensible ή sensitive. Ελπίζω η Acana να κάνει για στειρωμένα με ευαισθησία στο στομάχι

Μη τους βράζεις μόνο κρέας αλλά και όργανα, νεφρά συκώτι, καρδιές (το συκώτι με μέτρο, όχι μεγάλες ποσότητες, ούτε συχνά). Αν έχεις σκοπό να πετάς τον ζωμό τότε είναι καλύτερα να τα ψήνεις για να μη χάνεται η ταυρίνη. Επείδη με τα μαγειρεμένα κρέατα δεν θα παίρνουν αρκετό ασβέστιο, μπορείς να παίρνεις τσόφλι αυγού, να το κάνεις σκόνη και να το προσθέτεις στο κρέας (1/4 κουταλάκι του γλυκού ανά γεύμα - δεν είμαι σίγουρη για την αναλογία, αλλά καλύτερα λίγο παραπάνω παρά καθόλου). Δίνε τους και αυγό αν θέλεις, είναι πολυ καλό. Εγώ δίνω τον κρόκο ωμό, το ασπράδι δεν κάνει ωμό. Μπορείς να το βράζεις ολόκληρο το αυγό και να το κόβεις κομματάκια.).

Σ' ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές αλλά όργανα ούτε εγώ τρώω οπότε μάλλον θα ατυχήσουνε τα μικρά. Το ζωμό συνήθως τους τον βάζω μαζί με το κρέας (αν και μέχρι τώρα μόνο κοτόπουλο έχουνε φάει από τα χεράκια μου) ή πάνω στο ρύζι (όταν είχαν κάνει διάρροια). Για το αυγό δεν είχα ιδέα, θα το δοκιμάσω όμως!

αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι τότε ζούσαν καλύτερα επειδή έτρωγαν και σπιτικό φαγητό και δεν ζούσαν για χρόοοονια τρώγοντας αποκλειστικά ξηρά τροφή. Μπορεί να είμαι λάθος, μπορεί και όχι, αλλά αυτό που πιστεύω είναι ότι η ξηρά τροφή και έπειτα οι τροφές του εμπορίου και η παχυσαρκία είναι υπεύθυνες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα ζωάκια μας. Είχα μια γάτα η οποία σπάνια τρεφόταν με ξηρά τροφή και σπάνια με τροφή του εμπορίου γενικότερα. Έτρωγε αποφάγια, ωμά κρέατα, κυνηγούσε πουλιά, ποντίκια, έντομα ακόμα και φίδια. Έζησε 15 χρόνια. Ούτε μια φορά δεν αρρώστησε. Εμβόλια δεν είχε κάνει. Αποπαρασίτωση για ενδοπαράσιτα της είχαμε κάνει μόνο μια φορά. Ποτέ δεν την είδα να είναι πεσμένη, λερωμένη με κόπρανα λόγω διάρροιας ή να έχει ανορεξία. Εμετό δεν την είδα να κάνει ούτε μια φορά. Στον κτηνίατρο δεν θυμάμαι να την είχαμε πάει ποτέ. Σε αντίθεση, ο δικός μου έχει πάει στον κτηνίατρο πάνω από 15 φορές στα πρώτα του 3 χρόνια. Υποτίθεται ότι ένα ζωο που ζει μέσα δεν κινδυνεύει από ατυχήματα, θηρευτές, μολύνσεις και μεταδοτικές ασθένειες. Το λογικό δεν είναι να χρειάζονται κτηνίατρο σπανιότερα; Συμβαίνει όμως το αντίθετο

Εδώ δεν ξέρουμε καλά-καλά τι περιέχουν οι ανθρώπινες τροφές που καταναλώνουμε, πόσο μάλλον οι τροφές των ζώων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο πιο επεξεργασμένη η τροφή, τόσο χειρότερα. Νομίζω ότι είχα πέσει κι εγώ στην παγίδα ότι "μόνο οι ειδικές τροφές (κονσέρβα/ξηρά) κάνουν καλό στο ζώο" αλλά τελικά μου φαίνεται είναι μύθος... Επίσης η γάτα που περιγράφεις έζησε πιο κοντά στη φύση της, το οποίο θεωρώ ότι είναι εξίσου σημαντικό, δυστυχώς όμως εμείς που μένουμε στο κλεινόν άστυ δεν μπορούμε να το προσφέρουμε αυτό στα ζωάκια μας :(.

Μίκυ αυτό που λες είναι κάτι που με έχει προβληματίσει κι εμένα, και πιστεύω τους περισσότερους από εμάς, αλλά κάθε φορά που σκέφτομαι όλους αυτούς που θα ήθελα να βοηθήσω και δεν μπορώ, καταλήγω να τρελαίνομαι. Κι εγώ έχω αναρωτηθεί αν είναι σωστό που έχω κλεισμένα τα γατιά σε ένα διαμέρισμα, που τα έχω στειρώσει ενάντια στη φύση τους αλλά παρηγοριέμαι σκεφτόμενη ότι αν δεν τα είχαμε μαζέψει από τον δρόμο, ίσως να μην είχαν επιβιώσει...

Απάντηση: Ξηρά τροφή - μαγειρευτό φαγάκι

Εγώ δίνω κροκέτες για περσικά γατάκια της royal canin και που και που κανένα φακέλακι για γατάκια της royal kanin. Σαν μεζεδακι καμιά φορά λίιιγοοοο ζαμπον. Κάνω καλά; :confused: :popcorn::bleh:

Οι γατες δεν εχουν ανεπτυγμενο το ενστυκτο να πινουν νερο..το νερο τους το περνουν μεσω της διατροφης τους αυτη αλλωστε ειναι η φυση τους,ειναι καθαρα κρεατοφαγα ζωα σε αντιθεση με τους σκυλους..Οταν διατρεφονται με ξηρα τροφη τους προκαλειτε χρονια αφυδατωση ασχετα αν εμεις βλεπουμε οτι πινουν νερο..Περα απο αυτο η ξηρα τροφη ειναι πλουσια σε υδατάνθρακες φυτικης προελευσης που καμια σχεση και θεση δεν εχουν στις διατροφικες αναγκες της γατας....Παραθετω το ακολουθο link
Ειναι κατι που θα πρεπει να διαβασουμε ολοι οσοι εχουμε επιλεξει αυτα τα υπεροχα ζωα για κατοικιδια..
https://www.catinfo.org/#My_Cat_is_Doing_Just_Fine_on_Dry_Food

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Απάντηση: Purina ONE Adult

broocklin προσκυνώ :worship: Επιτέλους ένα άτομο που πιστεύει ότι η ξηρά τροφή δεν είναι καλή!!! Εννοείται πως συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενα σου. Όλες οι τροφές σε ξηρά μορφή επιβαρύνουν την υγεία τους. Οι περισσότερες δυστυχώς περιέχουν σε μεγάλες ποσότητες ρύζι, καλαμπόκι και σιτάρι. Ενοχλούμαστε όταν ακούμε να ταΐζουν τις αγελάδες κρεατάλευρα, αλλά δεν μας πειράζει που τρέφεται η γάτα μας με ρύζι και καλαμπόκι:/:.

broocklin προσκυνώ :worship: Επιτέλους ένα άτομο που πιστεύει ότι η ξηρά τροφή δεν είναι καλή!!! Εννοείται πως συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενα σου. Όλες οι τροφές σε ξηρά μορφή επιβαρύνουν την υγεία τους. Οι περισσότερες δυστυχώς περιέχουν σε μεγάλες ποσότητες ρύζι, καλαμπόκι και σιτάρι. Ενοχλούμαστε όταν ακούμε να ταΐζουν τις αγελάδες κρεατάλευρα, αλλά δεν μας πειράζει που τρέφεται η γάτα μας με ρύζι και καλαμπόκι:/:.

Και εγω χαιρομαι Victoria ..επιτελους πρεπει να αρχισουμε να αντιλαμβανομαστε ..Οι καλυτεροι πελατες των κτηνιατρων ειναι οι γατες με τα προβληματα που αντιμετωπιζουν ιδικα με την διατροφη τους ,εδω μιλαμε για χρονιες παθησεις ..Ειναι δυνατον να εχουν πετρα στα δοντια οι γατες ???Ειναι εξωφρενικο... απο τη φυση της η γατα αν χασει τα δοντια της που αυτο σε φυσιολογικες συνθηκες ειναι σπανιοτατο δεν θα μπορεσει να κυνηγισει την τροφη της οποτε θα πεθανει:(..Και ακουω σωριδων για πετρα στα δοντακια τους απο τον 1το χρονο φανταστειτε τι γινεται με τα νεφρα τους και την αρτηριακη τους πιεση ..Αυτο υσχυει για ολες τις φυλες .Η πιο φτηνη κονσερβα ειναι 100 φορες καλυτερη απο την πιο ακρηβη ξηρη τροφη.Το ιδανικοτερο κατα την αποψη μου ειναι να κανουμε συνδιασμο μπορουμε να δινουμε κονσερβα + φαγητο που φτιαχνουμε εμεις π.χ κοτοπουλο υπαρχει συνταγη στο link που εχω παραθεσει παραπανω.Στο κατω κατω μας ενδιαφερει τα ζωα μας οχι απλα να επιβιωνουν αλλα να ειναι ευτυχισμενα υγειεστατα γεματα ενεργια και ζωντανια παρα πολλα χρονια..:DΚαταλαβαινω οτι η ξηρη τροφη ειναι ευκολια ,αυτο που με εξοργιζει ειναι οτι την συνηστουν οι κτηνιατροι σαν αποκληστικη διατροφη χωρις να γνωριζουν το 90% απο αυτους τις πραγματικες διατροφικες αναγκες της γατας..εδω προκειτε δυστυχως για βιομηχανια αφου οι μεγαλες πολυεθνικες που εχουν εξαπλωθει σε αυτον τον τομεα στηριζουν και σπονσοραρουν τα συνεδρια και οτι εχει να κανει γυρω απο την επιστιμη της κτηνιατρικης:/:Οποτε τους εθιζουν και τους ιδιους..Ποτε κτηνιατρος δεν θα πει οτι η γατα μας επαθε νεφρικη ανεπαρκεια η αποφραξη του ουροποιητικου η χρονια αφυδατωση λογο της διατροφης που μας εχει συστησει ο ιδιος..:mad:

Μπορει να εχετε δικιο σε αρκετα σημεια, αλλα δε νομιζω πως θα επρεπε να βαζουμε ολες τις τροφες στο ιδιο τσουβαλι.
Επισης επειδη μπηκα στο κοπο να διαβασω το αρθρο, ενω εχει αρκετα σωστα σημεια, δεν ειναι επιστημονικο.
Επισης στο αρθρο κι οπως μολις ανεφερες κι εσυ πιο πανω ο συγγραφεας υποστηριζει παρα πολυ τις κονσερβες, με την δικαιολογια οτι η "μητερα φυση" δεν θα ηθελε να τρωνε οι γατες μας ξηρα τροφη. Ε ουτε κονσερβα θα ηθελε να τρωνε, ουτε μαγειρευτο φαγητο.
Θα ηθελε να τρωνε θηραματα, αυτο να το δεχτω. Επισης Brooklin αυτο που μπορει να προκαλεσει η ξηρα τροφη στα δοντια τις γατας, μπορει να το προκαλεσει στο πολλαπλασιο η κονσερβα:/: Προσωπικα δεν πιστευω οτι η κροκετα ειναι η αλυτερη διατροφη και φυσικα εχει να κανει και με τη δικη μας ευκολια, αλλα σε καμια περιπτωση δεν πιστευω οτι η κονσερβα + το μαγειρεμενο φαγητο καλυπτουν τις αναγκες της γατας (χωρις συμπληρωματα). Και οσο για το οτι η χειροτερη κονσερβα ειναι 100 φορες καλυτερη απο μια ξηρα τροφη, φανταζομαι το λες για την περιεκτικοτητα σε ζωικη πρωτεινη, αλλα με την ιδια λογικη ποιος ξερει και τι αλλα σκ@τ@ βαζουν μεσα?

Μπορει να εχετε δικιο σε αρκετα σημεια, αλλα δε νομιζω πως θα επρεπε να βαζουμε ολες τις τροφες στο ιδιο τσουβαλι.
Επισης επειδη μπηκα στο κοπο να διαβασω το αρθρο, ενω εχει αρκετα σωστα σημεια, δεν ειναι επιστημονικο.
Επισης στο αρθρο κι οπως μολις ανεφερες κι εσυ πιο πανω ο συγγραφεας υποστηριζει παρα πολυ τις κονσερβες, με την δικαιολογια οτι η "μητερα φυση" δεν θα ηθελε να τρωνε οι γατες μας ξηρα τροφη. Ε ουτε κονσερβα θα ηθελε να τρωνε, ουτε μαγειρευτο φαγητο.
Θα ηθελε να τρωνε θηραματα, αυτο να το δεχτω. Επισης Brooklin αυτο που μπορει να προκαλεσει η ξηρα τροφη στα δοντια τις γατας, μπορει να το προκαλεσει στο πολλαπλασιο η κονσερβα:/: Προσωπικα δεν πιστευω οτι η κροκετα ειναι η αλυτερη διατροφη και φυσικα εχει να κανει και με τη δικη μας ευκολια, αλλα σε καμια περιπτωση δεν πιστευω οτι η κονσερβα + το μαγειρεμενο φαγητο καλυπτουν τις αναγκες της γατας (χωρις συμπληρωματα). Και οσο για το οτι η χειροτερη κονσερβα ειναι 100 φορες καλυτερη απο μια ξηρα τροφη, φανταζομαι το λες για την περιεκτικοτητα σε ζωικη πρωτεινη, αλλα με την ιδια λογικη ποιος ξερει και τι αλλα σκ@τ@ βαζουν μεσα?

Καλημερα nikolll ..θεωρω το συγκεκρημενο αρθρο επιστημονικοτατο ειναι site καταρχην και οχι αρθρο ..Ο συγγραφεας και οι υπολιποι που συμμετεχουν αν προσεξες ειναι κτηνιατρος με ιδικοτητα στα αιλουροειδη και στις κατοικιδιες γατες..Δεν υποστηριζει μεσα με κανενα τροπο την κονσερβα η το μαγειρευτο φαγητο ουτε και εγω ..ειπα φαγητο που φτιαχνουμε εμεις οχι φαγητο που μαγειρευουμε..Ο συγγραφεας υποστηριζει απλα οτι αν δεν θελουμε να ασχολειθουμε ειναι καλυτερα να καταναλωνουν οι κατοικιδιες γατες κονσερβα παρα ξηρη τροφη..Απο την αλλη αν προσεξες το φαγητο που φταχνει ειναι ΩΜΟ δεν ειναι μαγειρεμενο αποτελειτε απο ωμο αλεσμενο κρεας και εντοσθια ,αυγα και καποιες προσ8ετες βιταμινες και αμινοξεα που πλησιαζουν παρα πολυ στη φυσιολογικη διατροφη της γατας δεν υπαρχει υχνος απο φυτικα προσθετα...Εχουμε στην οικογενεια 4 γατες περσιας οι 3 ειναι show class συμμετεχουν σε εκθεσεις.. η διτροφη τους ιδικα στον μεγαλο που ειναι 15 χρονων ειναι αποκληστικα ωμη τροφη που φταχνει η μητερα μου και πλησιαζει αρκετα με τη συνταγη του αρθρου..Τη διατροφη αυτου του τυπου συνιστουν και οι συλογοι γατας ανα τον κοσμο αλλα ετσι ταιζουν τα ζωα τους και παρα πολλοι εκτροφεις για υτο το λογο ονομαζουν οτιδηποτε αλλο commercial feeding...Δεν υποστηριζω τιποτα και κανεναν ..αυτο που υποστηριζω ειναι ο σεβασμος και η αγαπη μου για τα ζωα ιδικα τις γατες που ελαχιστα εχουν διαφοροποιηθει απο τη φυση τους εννοω οργανικα.. σε συγκριση με το σκυλο ας πουμε .:)

Αντιστοιχα αρθρα καταδικαζουν την κονσερβα.Το site δεν μου λεει τιποτα ουτε η αποψη ενος μονο γιατρου.Σημασια εχει η πλειοψηφια και κυριως οι ερευνες,απο επιστημονες εννοειται.
Ναι..σιγουρα δεν θεωρω την ξηρη τροφη ιδανικη διατροφη,ουτε την κονσερβα.Εγω αποφασισα να τους δινω σε καθημερινη βαση και απο τα δυο.:)

Brooklin νομιζα οτι μιλας για μαγειρευτο φαγητο, ομως εσυ ελεγες για ωμη διατροφη με κονσερβα ως συμπληρωμα, συγνωμη δεν το καταλαβα.
Πιθανοτατα να ειναι οντως η καλυτερη διατροφη για τις γατες. Οσο για το οτι η προληψη ειναι η καλυτερη λυση για την υγεια των ζωων μας δεν το συζητω:) Εμεις διαβαζουμε, αξιολογουμε και κανουμε οτι καλυτερο μπορουμε. Να χαιρεσαι τ αγατονια σου, βαλε μας και καμια φωτογραφια να τα χαρουμε κι εμεις:)

Αντιστοιχα αρθρα καταδικαζουν την κονσερβα.Το site δεν μου λεει τιποτα ουτε η αποψη ενος μονο γιατρου.Σημασια εχει η πλειοψηφια και κυριως οι ερευνες,απο επιστημονες εννοειται.
Ναι..σιγουρα δεν θεωρω την ξηρη τροφη ιδανικη διατροφη,ουτε την κονσερβα.Εγω αποφασισα να τους δινω σε καθημερινη βαση και απο τα δυο.:)

Για μενα προσωπικα η πλειοψηφεια των εταιριων που παρασκευαζουν γατοτροφες που ειναι 2-3 πολυεθνικες δεν μου λεει τιποτα ..Διοτι βλεπουν καθαρα την κατοικιδια γατα ως εμπορικο προιον τους...Οι γιατροι δεν ασχολουνται με την διατροφη δυστυχως..οποτε δεν μπορουμε να εχουμε καθαρη εικονα ..τουλαχιστον στην χωρα μας..Το τι θα κανει ο καθενας μας ειναι μια καθαρα δικη του επιλογη.Απλα δεν ειναι κακο να ξερουμε και μια διαφορετικη αποψη .Ποσα χρονια υπαρχουν οι εμποροποιημενες γατοτροφες ,σκυλοτροφες κτλ και ποσα χρονια τα ιδια τα ζωα και οι φυλες τους???Αυτο και μονο μου λεει παρα πολλα...;)

Για μενα προσωπικα η πλειοψηφεια των εταιριων που παρασκευαζουν γατοτροφες που ειναι 2-3 πολυεθνικες δεν μου λεει τιποτα ..Διοτι βλεπουν καθαρα την κατοικιδια γατα ως εμπορικο προιον τους...Οι γιατροι δεν ασχολουνται με την διατροφη δυστυχως..οποτε δεν μπορουμε να εχουμε καθαρη εικονα ..τουλαχιστον στην χωρα μας..Το τι θα κανει ο καθενας μας ειναι μια καθαρα δικη του επιλογη.Απλα δεν ειναι κακο να ξερουμε και μια διαφορετικη αποψη .Ποσα χρονια υπαρχουν οι εμποροποιημενες γατοτροφες ,σκυλοτροφες κτλ και ποσα χρονια τα ιδια τα ζωα και οι φυλες τους???Αυτο και μονο μου λεει παρα πολλα...;)
Δεν εννοουσα σε καμιαπεριπτωση την πλειοψηφια των εταιριων.Ουτε καν τους λαμβανω υποψην μου.Εννοουσα την πλειοψηφια των επιστημονων και των ερευνων.
Εχεις απολυτο δικιο για το οτι δεν ειναι πολλα τα χρονια που τρεφονται με ξηρη τροφη.Επισης και βεβαια ειναι καλοδεχουμενες ολες οι αποψεις.Και εν μερη την συμμεριζομαι την δικια σου,γιααυτο κια εχω αποφασισει να μην ταιζω αποκλειστικα τις γατες μου με ξηρη τροφη.:)

Δεν εννοουσα σε καμιαπεριπτωση την πλειοψηφια των εταιριων.Ουτε καν τους λαμβανω υποψην μου.Εννοουσα την πλειοψηφια των επιστημονων και των ερευνων.
Εχεις απολυτο δικιο για το οτι δεν ειναι πολλα τα χρονια που τρεφονται με ξηρη τροφη.Επισης και βεβαια ειναι καλοδεχουμενες ολες οι αποψεις.Και εν μερη την συμμεριζομαι την δικια σου,γιααυτο κια εχω αποφασισει να μην ταιζω αποκλειστικα τις γατες μου με ξηρη τροφη.:)

Δυστυχως φιλη μου...Οι επιστημονες που εννοεις και οι ερευνητες στο συγκεκριμενο τομεα απασχολουνται αποκλειστικα στις εταιριες αυτες ,τουλαχιστον για την ωρα ..εκει ειναι το κερδος:( Οποτε δεν περιμενω να ακουσω συντομα κατι διαφορετικο απο αυτους...
Ξερω π.χ οτι το καπνισμα βλαπτει ειναι επιλογη μου αν 8α καπνιζω η οχι..Η γατα μου δεν εχει επιλογη ..θα φαει αυτο που θα της βαλω στο μπολ ...πολλες φορες πισματικα αφου βλεπω οτι αρνητε εγω θα συνεχιζω να της το σερβιρω μεχρι να το δεχτει τελικα ...Δεν ειναι αδικο αυτο???:(:(

Δυστυχως φιλη μου...Οι επιστημονες που εννοεις και οι ερευνητες στο συγκεκριμενο τομεα απασχολουνται αποκλειστικα στις εταιριες αυτες ,τουλαχιστον για την ωρα ..εκει ειναι το κερδος:( Οποτε δεν περιμενω να ακουσω συντομα κατι διαφορετικο απο αυτους...
Ξερω π.χ οτι το καπνισμα βλαπτει ειναι επιλογη μου αν 8α καπνιζω η οχι..Η γατα μου δεν εχει επιλογη ..θα φαει αυτο που θα της βαλω στο μπολ ...πολλες φορες πισματικα αφου βλεπω οτι αρνητε εγω θα συνεχιζω να της το σερβιρω μεχρι να το δεχτει τελικα ...Δεν ειναι αδικο αυτο???:(:(
Συμφωνω απολυτα.Οποτε τα ματια μας ανοιχτα,ενημερωνομαστε...,κοιταμε τα συστατικα των τροφων,κια βαζουμε κατω την λογικη μας.:)

Λοιποοοοοον αφου διαβασα ολο το θεμα εχω τις εξης αποριες:
αναφερθηκε οτι οι γατες μπορουν να φανε μαγειρεμενα τα κοκκαλα απο γαυρο, μαριδα και σαρδελα, αληθευει?
Δηλαδη μπορω να δινω τετοια ψαρακια αχνιστα ή ψητα?
Οι γατες μου τρωνε 2 γευματα την ημερα (ξηρα τροφη) δηλαδη 14 την εβδομαδα, εαν αλλαξω καποια απο αυτα με μαγειρεμενο κρεας χρειαζονται και συμπληρωματα?
Αν δινω 2 γευματα πχ μαγειρευτο, φανταζομαι πως οχι, αλλα αν αντικαταστησω τα μισα?
(Σκεφτομουν για κοτοπουλο ψητο-με το συκωτι του κτλ ή τα ψαρακια που ανεφερα πιο πανω)

Οχι συκωτι στη γατα.Τουλαχιστον σε μονιμη βαση.Ειναι πολυ επικυνδινο.
Δες εδω καποιες οδηγιες απο γιατρους.Βασικα απαγορευει τα κοκκαλα τα μαγειρευτα.Ουτε εγω θα το διακινδυνευα.:)

Εφη εχω διαβασει εξονυχιστικα ολα τα αρθρα στο mycat:hehe: Το συκωτι το ανεφερα γιατι σκεφτομουν να ψηνω ή να βραζω ολοκληρο το κοτοπουλο και μετα να το χωριζω σε μεριδες, οπως καταλαβαινεις μιλαμε για παρα πολυ μικρη ποσοτητα. Για τα κοκκαλα το γνωριζω, και απο μεγαλυτερο ψαρι παραλιγο να την πατησω, γιαυτο μου εκανε εντυπωση που αναφερθηκε αυτο για τα μικρα ψαρακια. Απλα ψαχνω τροπους να βελτιωσω τη διατροφη τους στα πλαισια που μπορω, και σκεφτομουν να σταματησω τις κονσερβες και να ετοιμαζω εγω ενα συμπληρωμα φαγητου.

Παντως αν αντικαταστησεις ενα γευμα με μαγειρευτο φαγητο κια τα αλλα ειναι ξηρη τροφη..δεν νομιζω να χρειαζονται συμπληρωματα.Για το μισο ομως δεν ξερω...οποτε ας απαντησουν αυτοι που τα ξερουν καλυτερα.:)

Back