Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Συμφωνω.Ομως δεν ειναι ολες οι τροφες του εμποριου το ΙΔΙΟ.Σε καμια περιπτωση αυτο.Οταν περιεχει πολλα grains,BHA,BHT,χρωστικες,πρωτεινες κυριως φυτικες,και ολα αυτα..ξερεις οτι δεν ειναι καλη τροφη.
Επισης ,εσυ εισαι τυχερη που μπορεις να δινεις ωμη τροφη στο γατο σου..διοτι ΔΕΝ ζεις ελλαδα.Ομως στην ελλαδα ξερουμε πολυ καλα οτι τιποτα δεν λειτουργει οπως πρεπει..και με τιποτα δεν θα διακινδυνευα να δωσω ωμη τροφη απο ενα χασαπικο της συμφορας.Εχεις δει την κατασταση που επικρατει στα χασαπικα στην ελλαδα;;Μαλλον οχι.Επισης δεν ειναι υποχρεωτικο να ασπαζομαστε ολοι την ωμοφαγια στις γατες.

Ειναι αλλο αυτο που λες εσυ..και αλλοο αυτο που λεω εγω.Οτι δηλαδη δεν ειναι ολες οι τροφες του εμποριου το ιδιο.Ναι..δεν ειναι..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Αυτοί που ταΐζουν τα σκυλιά τους ωμά (στην Ελλάδα) από που παίρνουν τα κρέατα;
Αν δεν υπήρχε η εναλλακτική του ωμού θα διάλεγα κονσέρβα. Δεν υπάρχει χειρότερη τροφή από την ξηρά, όσο καλή και αν είναι. Πολλοί μάλιστα λένε ότι η καλύτερη ξηρά τροφή είναι χειρότερη της χειρότερης κονσέρβας

Δεν έχω κανένα προσωπικό ώφελος να προτείνω την ωμή διατροφή. Την δοκίμασα στη γάτα μου, είδα διαφορά και μοιράζομαι αυτό που είδα μαζί σας. Πολλοί από εσάς απορρίπτετε τις κονσέρβες χωρίς καν να τις έχετε δοκιμάσει επείδη σας είπαν ότι δεν είναι καλές για τα δόντια. Σας λένε ότι η ξηρά τροφή δεν είναι καλή για τα νεφρά και είναι επικίνδυνη για ουρολιθίαση και εσείς επιμένετε με τον μύθο ότι καθαρίζει τα δόντια. 1000 φορές να μην έχει η γάτα μου δόντια, παρά να τρέχω καθε 3 και λίγο στον κτηνίατρο για να σώσει το γατί μου από έμφραξη ουρήθρας.
Όταν συγκρίνουμε ένας είδος τροφής με ένα άλλο συνήθως το κάνουμε έχοντας δοκιμάσει και τα 2. Το να ακούς ότι η ξηρά τροφή είναι ανώτερη της κονσέρβας από κάποιον που δεν έχει δώσει ποτέ κονσέρβα στην γάτα του δηλώνει άγνοια.
Στο γατί μου έχω δώσει και ξηρά και κονσέρβα και ωμή και μαγειρεμένο (για 1 μήνα). Με την ξηρά είχαμε προβλήματα υγείας. Με την κονσέρβα είχαμε προβλήματα υγείας αλλά σε μικρότερο βαθμό σε σχέση με την ξηρά. Με το σπιτικό μαγειρεμένο (μικρό διάστημα δοκιμής. Χρειάζεται συμπληρώματα αν γίνει βασική διατροφή της γάτας) η υγεία του βελτιώθηκε και με την ωμή διατροφή έγινε άλλος γάτος.
Τι αντιμετωπίσαμε:
Ξηρά τροφή: 4-5 μήνες (1 εβδομάδα whiskas και μετά διάφορες "premium")
1. Συχνοί εμετοί (υγρά, πολτοποιημένη τροφή και τις περισσότερες φορές έβγαζε τις κροκέτες ακέραιες). Η συχνότητα ήταν 3-7 εμετοί την εβδομάδα.
2. Κόπρανα με έντονη οσμή (κάθε φορά που πήγαινε στην άμμο μύριζε όλο το σπίτι).
3. Τριχόμπαλες. Τον ενοχλούσαν ακόμα και τριχόμπαλες στο μέγεθος αρακά. Αν είχε τριχόμπαλα σε μέγεθος αρακά δεν μπορούσε να την αποβάλλει μέσω περιττωμάτων.
4. Μαλακά κόπρανα (στο μεγαλύτερο μέρος τους ήταν σκληρά, αλλά στο τελευταίο κομμάτι έβγαιναν μαλακά). Κολλούσαν επάνω του. Καθάρισμα πισινού σε σχεδόν καθημερινή βάση.
5. Αλλεργίες;;;
6. Ληθαργικότητα.
7. Δυσκοιλιότητα (φώναζε κάθε φορά που χρησιμοποιούσε την άμμο)
8. Το μεταξένιο του τρίχωμα έγινε σαν συρματόβουρτσα. Μαδούσε έντονα στην εποχή τριχόπτωσης.
9. Ούρα: 1-2 φορές την ημέρα, μικρή ποσότητα
Ξηρά τροφή+κονσέρβες: 1 χρόνo ("premium")
Όλα τα παραπάνω εκτός από το 7, 8, 9.
Λύθηκε το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας, το τρίχωμα του έγινε πιο μαλακό (μαδούσε το ίδιο όμως) και η συχνότητα ούρησης αυξήθηκε στις 3 φορές τη μέρα.
Κονσέρβες: περίπου 4-5 μήνες ("premium")
Οι εμετοί ελαττώθηκαν, αλλά συνέχιζαν να αποτελούν πρόβλημα. Έκανε εμετό την τροφή του ή υγρά 1-2 φορές τον μήνα.
Οι τριχόμπαλες παρέμειναν το ίδιο. Έβγαζε το λίγοτερο μια τριχόμπαλα την εβδομάδα και πολύ περισσότερες όταν ήταν εποχή τριχόπτωσης.
Τα κόπρανα έγιναν πιο σφιχτά και δεν λερωνόταν πια. Η οσμή τους ήταν κάπως καλύτερη.
Το τρίχωμα παρέμεινε το ίδιο και μαδούσε το ίδιο.
Ήταν λιγότερο ληθαργικός σε σχέση με πριν.
Αλλεργίες;;;
Μαγειρεμένο σπιτικό φαγητό (ΔΕΝ ήταν πλήρες και ΔΕΝ θα του το έδινα για πάνω από ένα μήνα): διήρκησε μόνο 1 μήνα
Έτρωγε βραστό/ψητό κρέας και τίποτα άλλο (ξανατονίζω ΔΕΝ ήταν πλήρης διατροφή και ΔΕΝ αρκεί να τρέφεται με κάτι τέτοιο για μεγάλο χρονικό διάστημα).
Στο διάστημα αυτό τα περιττώματα του έγιναν σχεδόν άοσμα και είχε περισσότερη ενέργεια. Στον μήνα αυτό δεν έκανε ούτε έναν εμετό.
Ωμή διατροφή (πλήρης, με κόκκαλα, όργανα και ότι άλλο χρειάζεται στις σωστές αναλογίες): Μέσα-τέλη 2010-σήμερα
1. Οι εμετοί κόπηκαν μαχαίρι. Δεν έχει κάνει εμετό ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ την τροφή του.
2. Οι τριχόμπαλες έχουν σχεδόν εξαφανιστεί. Έχει βγάλει μόνο 2 και αυτές σε εποχή που μαδούσε. Δεν τον χτενίζω ποτέ παρόλο που είναι μακρύτριχος (δεν κάνει κόμπους το τρίχωμα του). Ένας χρόνος και μόνο 2 τριχόμπαλες!!!
3. Το τρίχωμα του έγινε μεταξένιο και φουντωτό. Μαδάει ΕΛΑΧΙΣΤΑ σε εποχή τριχόπτωσης και δεν μαδάει σχεδόν καθόλου σε περίοδο μη τριχόπτωσης (αν του τραβήξεις τώρα απαλά το τρίχωμα θα σου μείνουν μόλις 1-2 τρίχες στο χέρι). Φέτος την άνοιξη δεν καταλάβαμε πότε άλλαξε τρίχωμα. Παλαιότερα γέμιζε όλο το σπίτι τρίχες. Πάτωμα, καναπές, κρεβάτια, ρούχα, παντού.
4. Τα περιττώματα του είναι άοσμα και έχουν μειωθεί στο μισό.
5. Έχει γίνει μυώδης.
6. Έχει γίνει απίστευτα ζωηρός και ενεργητικός.
7. Ο πισινός του είναι πεντακάθαρος και έγινε χνουδωτός! Δεν βλέπεις ίχνος κοπράνων πάνω του.
8. Ενθουσιάζεται όταν έρχεται η ώρα του φαγητού (με τις προηγούμενες τροφές τον κυνηγούσα για να φάει).
Τα 2 χρόνια που τον τάιζα με τροφή του εμπορίου εμφάνισε μια φορά διάρροια, πρήστηκε μια φορά στα μάγουλα και έχασε το τρίχωμα του από το ξύσιμο, δάκρυζαν για αρκετό καιρό τα μάτια του και πήγαμε στον κτηνίατρο ουκ ολίγες φορές (σίγουρα πάνω από 15 και έχουμε κάνει αιματολογικές, υπέρηχο, ακτίνες, ορό και ενέσεις (κορτιζόνη, αντιεμετικές)) . Τον ένα χρόνο που τρέφεται με ωμά δεν έχουμε πάει ούτε μια φορά στον κτηνίατρο. Με βάση όλα αυτά πείτε μου έναν λόγο να επιστρέψω στην ξηρά τροφή. Το μόνο που ξέρω πλέον είναι ότι σκότωνα το γατί μου χωρίς να το ξέρω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rodirdi
Εκκολαπτόμενο μέλος
το ιδανικό θα ήταν οι γάτες να μην είχαν εξημερωθεί και να τρώνε ότι θέλουν......... τώρα προσπαθούμε να τις ¨χρυσώσουμε το χάπι¨............ τις αγαπάμε και θέλουμε να ζήσουν μια καλή ζωή ανάλογα με τα πιστεύω μας, την οικονομική μας δυνατότητα ......... το τι θεωρούμε εμείς οτι είναι καλό δεν σημαίνει οτι είναι κιόλας!!!!!! αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ........ διατροφή και υγεία είναι ένα σύνθετο θέμα.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
το ιδανικό θα ήταν οι γάτες να μην είχαν εξημερωθεί και να τρώνε ότι θέλουν......... τώρα προσπαθούμε να τις ¨χρυσώσουμε το χάπι¨............ τις αγαπάμε και θέλουμε να ζήσουν μια καλή ζωή ανάλογα με τα πιστεύω μας, την οικονομική μας δυνατότητα ......... το τι θεωρούμε εμείς οτι είναι καλό δεν σημαίνει οτι είναι κιόλας!!!!!! αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ........ διατροφή και υγεία είναι ένα σύνθετο θέμα.
Τι σχέση έχει η εξημέρωση τους με την τροφή;
Με την ίδια λογική να αρχίσω να ταΐζω το εξημερωμένο μου καναρίνι κεφτεδάκια;
Ή μήπως να δίνουμε γατοτροφή στα λιοντάρια των ζωολογικών κήπων (όλα είναι γεννημένα εδώ και πολλάαααααα χρόνια στην αιχμαλωσία);
Όσο για το οικονομικό, σίγουρα συμφέρει πιο πολύ να παίρνεις ένα κοτόπουλο με 5 ή ακόμα και 10 ευρώ το κιλό (βιολογικό ξέρω γω), παρά να δίνεις 30 ευρώ για 2 κιλά απόβλητα σφαγείων και σιτηρών.
Βέβαια δεν μπορώ να επιβάλλω σε άλλους την άποψη μου, ούτε επιθυμώ να κάνω κάτι τέτοιο. Αν η γάτα σας είναι εντάξει με αυτο που τρώει και είστε ευχαριστημένοι δεν μου πέφτει λόγος. Την άποψη μου όμως ότι το γατί μου ήταν άρρωστο όσο έτρωγε αυτές τις τροφές οφείλω να την λέω. Σας ετοιμάζω και μια κιντερ-έκπληξη. Όταν την δείτε θα καταλάβετε γιατί επιμένω τόσο στο θέμα της διατροφής
.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rodirdi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τι σχέση έχει η εξημέρωση τους με την τροφή;![]()
Με την ίδια λογική να αρχίσω να ταΐζω το εξημερωμένο μου καναρίνι κεφτεδάκια;
Ή μήπως να δίνουμε γατοτροφή στα λιοντάρια των ζωολογικών κήπων (όλα είναι γεννημένα εδώ και πολλάαααααα χρόνια στην αιχμαλωσία);
Όσο για το οικονομικό, σίγουρα συμφέρει πιο πολύ να παίρνεις ένα κοτόπουλο με 5 ή ακόμα και 10 ευρώ το κιλό (βιολογικό ξέρω γω), παρά να δίνεις 30 ευρώ για 2 κιλά απόβλητα σφαγείων και σιτηρών.
Βέβαια δεν μπορώ να επιβάλλω σε άλλους την άποψη μου, ούτε επιθυμώ να κάνω κάτι τέτοιο. Αν η γάτα σας είναι εντάξει με αυτο που τρώει και είστε ευχαριστημένοι δεν μου πέφτει λόγος. Την άποψη μου όμως ότι το γατί μου ήταν άρρωστο όσο έτρωγε αυτές τις τροφές οφείλω να την λέω. Σας ετοιμάζω και μια κιντερ-έκπληξη. Όταν την δείτε θα καταλάβετε γιατί επιμένω τόσο στο θέμα της διατροφής.
Εξημερωση σημαίνει το ταΐζω ότι θέλω, αν του αφήναμε το περιθώριο να διαλέξει, μονο του, από μικρό τι θα έτρωγε; μήπως ποντικια; πάντως αγελάδα και κοτόπουλο δεν θα σκότωνε για να φάει!
spokspok
Νεοφερμένο μέλος
Ομολογώ ότι δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα της ωμοφαγίας.. Δεν ξέρω αν όντως κάνει καλό ή όχι στα γατιά μας.. Ο Κίμωνάς μου πάντως έχει φτάσει τα 14, φτου φτου φτου.. είναι μια χαρά υγειέστατος και πάντα έτρωγε ξηρά τροφή.. άντε και κονσέρβες που και που (όχι όμως των σουπερ μαρκετ)..
Φαντάζομαι πάντως ότι το κόστος θα είναι υψηλότερο για κάποιον αν αποφασίσει να δίνει ωμό κρέας κλπ στην γατούλα του ... Αν όντως έχει τόσο μεγάλη διαφορά στην υγεία της γάτας καλά κάνει και το κάνει όποιος μπορεί, απλά μου φαίνεται "πολυτέλεια" και δεν ξέρω κατά πόσο όλοι όσοι έχουν γάτες μπορούν εφαρμόσουν αυτό τον τρόπο διατροφής.. Και παρακαλώ πολύ μην μου πείτε ότι το κόστος μπροστά στην ζωή της γατούλας μου είναι μηδαμινό γιατί φαντάζομαι ότι άσχετα από οικονομική δυνατότητα όλοι υπεραγαπάμε τα γατιά μας (+ τα αδεσποτάκια που κατά καιρούς όλοι έχουμε φροντίσει)
Τονίζω όμως ότι δεν έχω ιδέα για την εν λόγω διατροφή ασχέτως αν μου φαίνεται "κάπως" το όλο θέμα..
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Εξημερωση σημαίνει το ταΐζω ότι θέλω, αν του αφήναμε το περιθώριο να διαλέξει, μονο του, από μικρό τι θα έτρωγε; μήπως ποντικια; πάντως αγελάδα και κοτόπουλο δεν θα σκότωνε για να φάει!
Σίγουρα ΔΕΝ θα διάλεγε καλαμπόκι, ρύζι, σιτάρι, σόγια και πατάτες

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Επειδη λοιπον δεν μπορει να διαλεξει μονο του,διαλεγουμε εμεις για αυτο.Και ο καθενας διαλεγει αυτο που θεωρει καλυτερο.Δεν ειναι απαραιτητο να συμφωνουμε ολοι σε ολα τα θεματα.
christina.maria
Πολύ δραστήριο μέλος
Όσο η γάτα μου τρώει τις κροκέτες της και δεν εμφανίζει πρόβλημα , τουλάχιστον εξωτερικό , να είμαι ήσυχη;
Σίγουρα δεν υπάρχει Η καλύτερη τροφή , αλλά από το να τρέφονται με ποντίκια δεν είναι καλύτερα;
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Όσο η γάτα μου τρώει τις κροκέτες της και δεν εμφανίζει πρόβλημα , τουλάχιστον εξωτερικό , να είμαι ήσυχη;
Σίγουρα δεν υπάρχει Η καλύτερη τροφή , αλλά από το να τρέφονται με ποντίκια δεν είναι καλύτερα;
Όχι. Τα ποντίκια είναι η ιδανική τροφή. Μπορεί σε εμένα και σε εσένα να μη μας αρέσουν τα ποντίκια, αλλά για την γάτα είναι θεωρητικά η τροφή που πρέπει να τρώει. Είναι πολύ μεγάλο λάθος να συγκρίνεις τις δικές σου διατροφικές συνήθειες με αυτές της γάτας. Δεν είμαστε το ίδιο.
Οι κροκέτες και κυρίως αυτές που περιέχουν δημητριακά έχουν ένα σωρο τοξίνες πάνω τους. Δεν πεθαίνουν από οξεία δηλητηρίαση αλλά συσσωρεύεται η τοξική ουσία στο συκώτι τους και έπειτα από ένα διάστημα αρχίζουν να εμφανίζουν κίρρωση ήπατος, καρκίνο κτλ. Ένας λόγος που ΔΕΝ πρέπει να μουσκεύουμε τις κροκέτες είναι αυτός. Υπάρχουν μήκητες στην τροφή οι οποίοι "ξυπνούν" όταν βρεθούν σε υγρασία και αρχίζουν να παράγουν περισσότερες τοξίνες. Οι κονσέρβες είναι λιγότερο επικίνδυνες γιατί δεν περιέχουν πολλά δημητριακά.
Δείτε αυτά:
https://www.ingentaconnect.com/content/iafp/jfp/2001/00000064/00000005/art00028
https://www.springerlink.com/content/6138725v100171r0/
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0168160507003935
https://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf062363+
christina.maria
Πολύ δραστήριο μέλος
μια ερώτηση αν και δε θέλω να βγω εκτός θέματος. Γιατί είναι ιδανική τροφή τα ποντίκια που δεν ξέρουμε τι αρρώστιες μεταφέρουν , τι έχουν αγγίξει και που έχουν πάει;
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ελα ρε παιδια τωρα..που θα πουμε οτι η ιδανικη τροφη για τις γατες ΜΑΣ ειναι τα ποντικια...μην τρελαθουμε και εντελως.Ας ερθουμε λιγο στην πραγματικοτητα που ζουμε σημερα.Σιγα μην πιανουμε και ποντικια..να τα δινουμε στις γατες μας.Ας ειμαστε ρεαλιστες.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Να υποθέσω ότι κάπως έτσι κυνηγάνε τις κροκέτες τους;
christina.maria
Πολύ δραστήριο μέλος
Αλλά και πάλι μια χαρά τη βλέπω τη δικιά μου να κυνηγάει σαύρες , σαμιαμίδια , έντομα κ.α. στο μπαλκόνι. Και δε χρειάζεται να τα φάει κιόλας. Μέχρι και πουλιά έχει πιάσει...
Πρέπει να είναι στην τσίτα δλδ; Και βέβαια είναι νωχελικές , όλες οι γάτες κοιμούνται πολλές ώρες. Και ειδικά με τέτοια ζέστη... Ξέρεις πόσες ώρες κοιμούνται τα λιοντάρια; Πάνω από είκοσι ώρες τη μέρα!
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
ehm, από ένστικτο ίσως;Μα αν δεν υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης , γιατί να κυνηγάει;
Το ένστικτο που λέγαμε...Αλλά και πάλι μια χαρά τη βλέπω τη δικιά μου να κυνηγάει σαύρες , σαμιαμίδια , έντομα κ.α. στο μπαλκόνι. Και δε χρειάζεται να τα φάει κιόλας. Μέχρι και πουλιά έχει πιάσει...
Ο δικός μου ότι πιάνει το τρώει
. Τα έντομα είναι μια χαρά συμπληρώματα στην διατροφή του. Μια γάτα που ζει μέσα-έξω, βρίσκεις στο στομάχι της 2-3 διαφορετικά είδη τροφής (έντομα, κανονική τροφή, ποντίκια, κτλ). Οι γάτες που ζουν μέσα τρώνε πάντα το ίδιο. Δεν απορώ καθόλου που έχουν αυξηθεί οι τροφικές αλλεργίες και τα δερματικά προβλήματα.Πρέπει να είναι στην τσίτα δλδ; Και βέβαια είναι νωχελικές , όλες οι γάτες κοιμούνται πολλές ώρες. Και ειδικά με τέτοια ζέστη... Ξέρεις πόσες ώρες κοιμούνται τα λιοντάρια; Πάνω από είκοσι ώρες τη μέρα!
και όμως. Μη συγκρίνεις μια γάτα με ένα λιοντάρι γιατί δεν είναι το ίδιο. Τα λιοντάρια τρέφονται καθε λίγες μέρες και δεν χρειάζονται πολύ χρόνο για κυνήγι, οι γάτες τρώνε πολλά μικρά γεύματα καθημερινά. Τα λιοντάρια επίσης δεν έχουν εχθρούς. Οι γάτες έχουν και πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση.
Την διαφορά της τροφής στην γάτα σου δεν μπορείς να την δεις αν δεν έχεις αλλαξει διατροφή. Στην αρχή νόμιζα ότι με την ξηρά ήταν εντάξει. Μετά είδα ότι με την κονσέρβα ήταν πιο δραστήριος. Τώρα με την ωμή διατροφή η διαφορά είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Για το μόνο πράγμα που μετανοιώνω είναι ότι δεν την άρχισα νωρίτερα.
christina.maria
Πολύ δραστήριο μέλος
Το παράδειγμα με τα λιοντάρια το είπα επειδή κι αυτά νωχελικά είναι τις περισσότερες ώρες της μέρας , εννοείται ότι άλλες ανάγκες έχει το λιοντάρι και άλλες η γάτα.
Κατά καιρούς της έχω πάρει κονσέρβα , αλλά ούτε που την άγγιξε

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Οπότε το κυνήγι μέσα στις πόλεις το ξεχνάμε 
christina.maria
Πολύ δραστήριο μέλος
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

.Μιλαμε παντα για εφικτες λυσεις.

Ceres...να υποθεσω οτι δεν παιρνεις τους δρομους παγανια..για να δινεις στο γατο σου ποντικια..ναι;;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 37 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- WYSIWYG
- Riama
- V_Jo
- Morpheus@Ares
- Nikos90
- Tina2017
- nasstazia
- τζερρυ
- uncle_nontas
- 11cats
- Nicole1987
- Ρούλης και Μπία
- Elli M.
- mpirarxos
- Ljosberinn
- giannisgr41
- Ιφιγενεια25
- cat bruce
- helonitsa1965
- kikisagirl
- Stoni90
- oh my cat
- raccoon
- ΛΟΥΙΖΑ1
- leuk1
- dkat
- oldman
- litsa2
- catgirlbarbara
- kat-cats
- Lord Kratos
- αθηνα~~
- Pennylane
- zouzounela
- Προφέσσορας_Χάος
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool