Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Εγω λεω ναι. Τις παιρνω και γω, καποιες φορες και τις βρισκω πολυ καλες και αρεσουν και στα γατονια μου. Εμενα μου τις ειχε συστησει η κτηνιατρος, αρα πρεπει να ειναι καλες.Κορίτσια ΤthanksSSS.Ειστε θησαυρος. Δεν εχω λογια. Schessir να παιρνω, τι λέτε; THanks και πάλι!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Christiannacat
Νεοφερμένο μέλος
Εγω λεω ναι. Τις παιρνω και γω, καποιες φορες και τις βρισκω πολυ καλες και αρεσουν και στα γατονια μου. Εμενα μου τις ειχε συστησει η κτηνιατρος, αρα πρεπει να ειναι καλες.
Ok.
Θα τις δοκιμάσω. Κανενα πετ-σοπ καλό στο κεντρο της Αθηνας ξερετε; Εγω εδω που μενω, δυσκολεύομαι να βρω καποια πραγματα. Κεντρο θα ειναι ευκολοτερο, αρκει να υπάρχουν βεβαια...ΑΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
simba(Δήμητρα)
Δραστήριο μέλος
εγω γιατι δεν περιμενα οτι θα εβλεπα κονσερβα να ξεχωριζουν ενα-ενα τα συστατικα της και να μην ειναι ενα κομματι ΄πνιγμενο' στο ζελε και ο γατουλης γιατι η μυρωδια τον εκανε να νιαουριζει σαν παλαβο πριν ακομα την βαλω στο πιατακι! τωρα εφαγε με τονο και γαριδα και του εχω παρει ακομα με στηθος κοτοπουλο και τονο ενω η Schessir ειναι με τονο και gamberetti που νομιζω οτι ειναι το καβουρι.. το κοστος για την καθε μια ηταν 1.10 τα 60γρ για την Appplaws και τα 85γρ για την αλλη.. ευχαριστουμε κοριτσιααααα!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Christiannacat
Νεοφερμένο μέλος

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Πρεπει να παρεις υποψιν σου καποιους παραγοντες. Για παραδειγμα την ηλικια της γατουλας σου. Ποσο ειναι το κουτσουνι σου;Μου ειπε ο πωλητης στ πετ-σοπ που πηγα χθες για να παρω ξηρη τροφη για στειρωμενες γατες, να μην αλλαζω την τροφη της γατας για να μην ανατρεπω τις ισορροπιες στα συστατικά και με προβληματισε. Εγω την μια της δινω Acana, μετα Orijen, μετα Proplan, δεν εχω στάνταρ. Ισχυει κατι τέτοιο; Δεν το εχω ξανακουσει![]()
Μια γατουλα που ειναι ηλικιωμενη για παραδειγμα και εχει συνηθισει σε μια συγκεκριμενη τροφη, δεν ειναι καλο να της την αλλαζεις, εκτος και αν συντρεχουν λογοι υγειας. Αν η γατουλα ειναι μικρη, εγω θα το εβλεπα καλο να αλλαζει καπου καπου μαρκες, για να ειναι πιο δεκτικη σε αλλες επιλογες, αν χρειαστει και επισης γιατι διαφορετικες τροφες, παρεχουν διαφορετικα οφελη, για να μπορει να παιρνει απ' ολα. Με τον τροπο αυτο, πιστευω, δεν δημιουργουνται ισορροπιες και αν χρειαστει να φαει μια διαφορετικη τροφη, για λογους υγειας για παραδειγμα, θα ειναι πιο δεκτικη.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
αχμ,το λεω,και θα το λεω συνεχεια.Μην ακουτε τους πετσοπαδες.Εμποροι ειναι,οχι γιατροι!Μου ειπε ο πωλητης στ πετ-σοπ που πηγα χθες για να παρω ξηρη τροφη για στειρωμενες γατες, να μην αλλαζω την τροφη της γατας για να μην ανατρεπω τις ισορροπιες στα συστατικά και με προβληματισε. Εγω την μια της δινω Acana, μετα Orijen, μετα Proplan, δεν εχω στάνταρ. Ισχυει κατι τέτοιο; Δεν το εχω ξανακουσει![]()

Δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσο ασχετοι ειναι.Ελαχιστες εξαιρεσεις,τα πετ σοπ που εχουν κτηνιατρικη αδεια,με κτηνιατρο μεσα.Τα περισσσοτερα ομως δεν εχουν.
Οι περισσοτεροι δε,πουλανε παρανομα ΚΑΙ φαρμακα,κατι που απαγορευεται απο τον νομο,αν δεν εχουν αδεια ΚΑΙ για κτηνιατρικο φαρμακειο,με κτηνιατρο μεσα.
Christiannacat
Νεοφερμένο μέλος
Ειναι 18 μηνων, κοπρουλα, την ειχα παρει απο μια κυρια που την βρηκε στο δρομο. Επειδη μικρη ειχε προβλημα διάρροιας εντονο, της εδινα μια θεραπευτικη κονσερβα της Hills και απο τοτε το κοπρακι μου νομιζει οτι ειναι περσικη...Ποσο ειναι το κουτσουνι σου;

Περιεργη που ειχε γίνει με τις τροφες... δεν φανταζεσαι. Οποτε της έπαίρνα καλες ξηρες τροφες πάντα, αλλά επειδη τις βαριόταν, της έπαιρνα ποικιλία. Δεν πίστευα ότι μπορει να ειναι λαθος αυτό που εκανα...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Κι εγώ δεν έχω ξανακούσει κάτι τέτοιο. Αν τις δέχεται το γατί και το εντερικό του σύστημα, δεν βλέπω το λόγο να του στερείς την ποικιλία στη διατροφή. Και μάλιστα στις σωστές γατοτροφές.Μου ειπε ο πωλητης στ πετ-σοπ που πηγα χθες για να παρω ξηρη τροφη για στειρωμενες γατες, να μην αλλαζω την τροφη της γατας για να μην ανατρεπω τις ισορροπιες στα συστατικά και με προβληματισε. Εγω την μια της δινω Acana, μετα Orijen, μετα Proplan, δεν εχω στάνταρ. Ισχυει κατι τέτοιο; Δεν το εχω ξανακουσει![]()
Αντίθετα, έχω ακούσει για πετσοπάδες που έχουν συμφέρον να πουλάνε μόνο κακής ποιότητας τροφές και να μην τους συμφέρει να χάσουν την πελατεία τους.

Christiannacat
Νεοφερμένο μέλος
Αυτός με φλόμωσε... το τί μου έλεγε... Ειχα και μαθημα μετα... πηγα με ζαλάδα στο μαθημα...αχμ,το λεω,και θα το λεω συνεχεια.Μην ακουτε τους πετσοπαδες.Εμποροι ειναι,οχι γιατροι!
Δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσο ασχετοι ειναι.
Christiannacat
Νεοφερμένο μέλος
Οχι ενταξει μια χαρα τις δεχεται, θελει την ποικιλια το ζουζουνι μουΚι εγώ δεν έχω ξανακούσει κάτι τέτοιο. Αν τις δέχεται το γατί και το εντερικό του σύστημα, δεν βλέπω το λόγο να του στερείς την ποικιλία στη διατροφή. Και μάλιστα στις σωστές γατοτροφές.
Αντίθετα, έχω ακούσει για πετσοπάδες που έχουν συμφέρον να πουλάνε μόνο κακής ποιότητας τροφές και να μην τους συμφέρει να χάσουν την πελατεία τους.![]()

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Βρε μπας και θελει και κανενα ουζακι, γιατι ποικιλια χωρις ουζακι, δεν λεει.Οχι ενταξει μια χαρα τις δεχεται, θελει την ποικιλια το ζουζουνι μου![]()

_amanda_
Εκκολαπτόμενο μέλος
Premium γατοτροφές
Αν και είναι περισσότερο ακριβές από τις τροφές που πωλούνται στο Σούπερ Μάρκετ, οι Premium τροφές είναι καλλίτερες. Έχουν λίγο υπόλειμμα, που σημαίνει ότι η γάτα τρωει λιγότερο φαγητό αλλά το εκμεταλλεύεται περισσότερο και βγάζει λιγότερα κόπρανα. Περιέχουν λίγες ή καθόλου χρωστικές και ο εμετός -σε γάτες που κάνουν συχνά- δεν "βάφει" το περιβάλλον. Αυτές οι τροφές είναι ωφέλιμες και για το λαμπερό μεταξένιο τρίχωμα και την καλή υγεία της.
Υγρές τροφές
Οι τροφές σε κονσέρβα ή σε ειδικά φακελάκια περιέχουν αρκετή αναλογία νερού (70%), στοιχίζουν ακριβά και δημιουργούν κάποια προβλήματα..
Υπάρχει κίνδυνος σχηματισμού πέτρας στα ούλα. Έχουν άσχημη μυρωδιά (κόπρανα, αέρια του εντέρου, αναπνοή). Η τροφή μπορεί "να χαλάσει" πολύ γρήγορα. Το πιάτο της τροφής πρέπει να πλένεται καθημερινά με καυτό νερό. Τα κόπρανα είναι μαλακότερα.
Πλεονέκτημα: Γάτες με ιατρικά προβλήματα που απαιτούν αυξημένη πρόσληψη νερού ωφελούνται από την διατροφή με κονσέρβες.
Ξηρές τροφές
Οι ξηρές τροφές έχουν αρκετά πλεονεκτήματα...,Ο σχηματισμός πέτρας στα ούλα είναι πολύ λιγότερος. Η τροφή είναι φθηνότερη και έχει λιγότερη μυρωδιά. Το πιάτο παραμένει καθαρό. Η τροφή, θεωρητικά, "δεν χαλάει εύκολα". Τα κόπρανα είναι σκληρότερα.
Μειονέκτημα. Οι γάτες χρειάζεται να πίνουν περισσότερο νερό.
Μαλακές τροφές (με ολόκληρα κομμάτια)
Τα οφέλη είναι δύσκολο να επιβεβαιωθούν. Κατά την γνώμη μας, η ελκυστική εμφάνισή τους έχει σαν στόχο να πείσει τον "ιδιοκτήτη" να κάνει την αγορά. Δεν υπάρχει προστασία για την πέτρα των δοντιών. Δεν υπάρχει διαφορά από τις κονσέρβες με υγρή τροφή. Είναι αρκετά ακριβές. Χρησιμοποιείται αρκετή χρωστική που κάνει τους λεκέδες από εμετό δύσκολους στο καθάρισμα. Μερικές φορές είναι και επικίνδυνες. Αν περιέχουν σαν συντηρητικό propylene glycol, παθαίνουν ζημιά τα ερυθρά αιμοσφαίρια και προδιαθέτουν τις γάτες σε άλλες νόσους. (August 1992 Cats Magazine).
πηγή : https://www.ailouros.gr
Christiannacat
Νεοφερμένο μέλος
Λες;Βρε μπας και θελει και κανενα ουζακι, γιατι ποικιλια χωρις ουζακι, δεν λεει.![]()

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Βρε μπας και θελει και κανενα ουζακι, γιατι ποικιλια χωρις ουζακι, δεν λεει.![]()
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του mycat ! Ψάχνοντας κι εγώ για το ποια είναι η καλύτερη διατροφή για το γατόνι μου , βρήκα αυτό :
Premium γατοτροφές
Αν και είναι περισσότερο ακριβές από τις τροφές που πωλούνται στο Σούπερ Μάρκετ, οι Premium τροφές είναι καλλίτερες. Έχουν λίγο υπόλειμμα, που σημαίνει ότι η γάτα τρωει λιγότερο φαγητό αλλά το εκμεταλλεύεται περισσότερο και βγάζει λιγότερα κόπρανα. Περιέχουν λίγες ή καθόλου χρωστικές και ο εμετός -σε γάτες που κάνουν συχνά- δεν "βάφει" το περιβάλλον. Αυτές οι τροφές είναι ωφέλιμες και για το λαμπερό μεταξένιο τρίχωμα και την καλή υγεία της.
Υγρές τροφές
Οι τροφές σε κονσέρβα ή σε ειδικά φακελάκια περιέχουν αρκετή αναλογία νερού (70%), στοιχίζουν ακριβά και δημιουργούν κάποια προβλήματα..
Υπάρχει κίνδυνος σχηματισμού πέτρας στα ούλα. Έχουν άσχημη μυρωδιά (κόπρανα, αέρια του εντέρου, αναπνοή). Η τροφή μπορεί "να χαλάσει" πολύ γρήγορα. Το πιάτο της τροφής πρέπει να πλένεται καθημερινά με καυτό νερό. Τα κόπρανα είναι μαλακότερα.
Πλεονέκτημα: Γάτες με ιατρικά προβλήματα που απαιτούν αυξημένη πρόσληψη νερού ωφελούνται από την διατροφή με κονσέρβες.
Ξηρές τροφές
Οι ξηρές τροφές έχουν αρκετά πλεονεκτήματα...,Ο σχηματισμός πέτρας στα ούλα είναι πολύ λιγότερος. Η τροφή είναι φθηνότερη και έχει λιγότερη μυρωδιά. Το πιάτο παραμένει καθαρό. Η τροφή, θεωρητικά, "δεν χαλάει εύκολα". Τα κόπρανα είναι σκληρότερα.
Μειονέκτημα. Οι γάτες χρειάζεται να πίνουν περισσότερο νερό.
Μαλακές τροφές (με ολόκληρα κομμάτια)
Τα οφέλη είναι δύσκολο να επιβεβαιωθούν. Κατά την γνώμη μας, η ελκυστική εμφάνισή τους έχει σαν στόχο να πείσει τον "ιδιοκτήτη" να κάνει την αγορά. Δεν υπάρχει προστασία για την πέτρα των δοντιών. Δεν υπάρχει διαφορά από τις κονσέρβες με υγρή τροφή. Είναι αρκετά ακριβές. Χρησιμοποιείται αρκετή χρωστική που κάνει τους λεκέδες από εμετό δύσκολους στο καθάρισμα. Μερικές φορές είναι και επικίνδυνες. Αν περιέχουν σαν συντηρητικό propylene glycol, παθαίνουν ζημιά τα ερυθρά αιμοσφαίρια και προδιαθέτουν τις γάτες σε άλλες νόσους. (August 1992 Cats Magazine).
πηγή : https://www.ailouros.grhttps://www.ailouros.grhttps://www.ailouros.gr
Σ'ευχαριστούμε Amanda(Ρούλα) για την παράθεση.
Λίαν διαφωτιστική για εμάς τις πρόσφατες γατο-μαμάδες

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος

_amanda_
Εκκολαπτόμενο μέλος

βασω , κι εγω αυτη την ανακουφιση πηρα !
εγω παλι κοριτσια, της δινω μονο ξηρα τροφη rc ! κονσερβα καθολου, μονο οταν ειναι να πιει το χαπι , της το κρυβω μεσα και το τρωει μονη της !

Christiannacat
Νεοφερμένο μέλος
Ναι αλλα με αυτή την λογική βαζει τις τροφες με φακελακια ολες στο ιδιο τσουβάλι. Δηλαδη πχ. οι Λεοναρντο που περιεχουν ταυρίνη είναι ιδιες με την Friskies? Δυσκολευομαι να το πιστεψω. Υπάρχει και η διαφορά στην τιμή, γιατι οι Applaws ειναι τοσο ακριβες, αν δεν ειναι καλυτερες; Δεν ξερω, μπερδεμενα ειναι όλα αυτά...Μαλακές τροφές (με ολόκληρα κομμάτια)

Εκτος κι αν δεν εχω καταλαβει και εννοει καποιου αλλου ειδους τροφες...
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Νομιζω πως αυτο που εννοει, ειναι πως ειναι λαθος μια διατροφη που βασιζεται αποκλειστικα σε υγρες τροφες. Το σωστο κατα τη γνωμη μου, ειναι συνδυασμος και των δυο και απ' οτι εχω δει το κανουμε οι περισσοτεροι στο Mycat.Οι τροφες Applaws σαφως και ειναι καλυτερες απο τις Friskies και αυτο το καταλαβαινουμε και απο την τιμη, γιατι το ακριβο οπως ελεγε καποιος γνωστος μου τελικα ειναι φθηνο, αλλα και απο τα συστατικα. Οι υγρες τροφες δινουν στη γατουλα αρκετη υγρασια και οι ξηρες την κρατανε χορτατη και βοηθανε στην προληψη της πετρας των δοντιων και γυμναζουν και τα ουλα.Ναι αλλα με αυτή την λογική βαζει τις τροφες με φακελακια ολες στο ιδιο τσουβάλι. Δηλαδη πχ. οι Λεοναρντο που περιεχουν ταυρίνη είναι ιδιες με την Friskies? Δυσκολευομαι να το πιστεψω. Υπάρχει και η διαφορά στην τιμή, γιατι οι Applaws ειναι τοσο ακριβες, αν δεν ειναι καλυτερες; Δεν ξερω, μπερδεμενα ειναι όλα αυτά...![]()
Ελπιζω να σε βοηθησα Cristiannacat μου.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 37 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- WYSIWYG
- Riama
- V_Jo
- Morpheus@Ares
- Nikos90
- Tina2017
- nasstazia
- τζερρυ
- uncle_nontas
- 11cats
- Nicole1987
- Ρούλης και Μπία
- Elli M.
- mpirarxos
- Ljosberinn
- giannisgr41
- Ιφιγενεια25
- cat bruce
- helonitsa1965
- kikisagirl
- Stoni90
- oh my cat
- raccoon
- ΛΟΥΙΖΑ1
- leuk1
- dkat
- oldman
- litsa2
- catgirlbarbara
- kat-cats
- Lord Kratos
- αθηνα~~
- Pennylane
- zouzounela
- Προφέσσορας_Χάος
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool