Ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να υιοθετήσω γατάκι;

Abbigail-Abby

Νεοφερμένο μέλος

Η Abbigail-Abby αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 49 μηνύματα.
Καλησπέρα σας,ειμαι υποψήφια γατομαμά(:D:D) και έχω διαβάσει πάρα πολλά άρθρα σχετικά με τις γάτες,για την φροντιδα την ψυχολογία τους κτλ. Έχω κανονίσει να πάρω γατάκι γέννας απο αυτά που χαρίζονται το θέμα όμως είναι ότι δεν ξέρω ποια είναι η κατάλληλη στιγμή πιστευώ οτι γυρω στις 6 εβδομάδες μέχρι 8-9 είναι οκ αφού 8α έχουν σχεδόν απογαλακτιστεί και κοινονικοποιηθεί...Όμως σε ένα άλλο άρθρο διάβασα οτι όσο πιο σύντομα τα πάρουμε τόσο καλύτερα θα είναι αφού η μητέρα δεν θα έχει δεθεί πολύ μαζί τους..Διαφωνώ μ'αυτην την άποψη αλλά δεν είμαι σίγουρη,εξ'άλλου πάντα μια δεύτερη γνώμη βοηθάει,τι προτείνετε?:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα.
Για μενα το καλυτερο θα ηταν το γατακι να μεινει με τη μαμα του μεχρι να κλεισει τις δωδεκα εβδομαδες.Ετσι θα ειναι ετοιμο και σωματικα και ψυχολογικα να ζησει μια ενηλικη ζωη χωρις ασθενειες και φοβιες.Το ενα απο τα γατακια μας το πηραμε 5 εβδομαδων και τα υπολοιπα λιγο μεγαλυτερα απο δωδεκα,κι εχουν τεραστια διαφορα στη συμπεριφορα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απλά θα προτιμούσα να είναι λίγο μικρότερο π.χ.6-7 εβδομάδων γιατί είναι πιο εύκολο να διαμορφώσω την συμπεριφορά του:) Νομίζω ότι όσο ποιο μεγάλο τόσο πιο ατίθασο...
ευχαριστώ πάντως:D

Το αντιθετο ισχυει,οσο πιο μικρο το παρεις απο τη μαμα και τα αδερφακια του,τοσο πιο ατιθασο θα ειναι.Η μαμα τα μαθαινει να μη δαγκωνουν,να μη γρατσουναν,και το γατακι στους τρεις μηνες εχει την αυτοπεποιθηση που χρειαζεται για να μην εχει ασχημες αντιδρασεις,και να προσαρμοτει ευκολοτερα στο νεο του περιβαλλον.
Δες κι εδω τα προβληματα που δημιουργουνται στα γατακια που φευγουν νωριτερα απο τη μαμα τους:
https://www.suite101.com/content/ideal-age-to-adopt-a-kitten-a73545
https://www.breedlist.com/faq/young.html

Σε ευχαριστώ πολύ:)

Το αντιθετο ισχυει,οσο πιο μικρο το παρεις απο τη μαμα και τα αδερφακια του,τοσο πιο ατιθασο θα ειναι.Η μαμα τα μαθαινει να μη δαγκωνουν,να μη γρατσουναν,και το γατακι στους τρεις μηνες εχει την αυτοπεποιθηση που χρειαζεται για να μην εχει ασχημες αντιδρασεις,και να προσαρμοτει ευκολοτερα στο νεο του περιβαλλον.
Δες κι εδω τα προβληματα που δημιουργουνται στα γατακια που φευγουν νωριτερα απο τη μαμα τους:
https://www.suite101.com/content/ideal-age-to-adopt-a-kitten-a73545
https://www.breedlist.com/faq/young.html

:hmm: Αυτό εξηγεί γιατί ο δικός μας είναι τόσο γρατζουνιάρης. Τον χάρισαν στην πεθερά μου όταν ήταν πολύ μικρός. Σήμερα είναι 12 ετών και έχει ηρεμήσει αρκετά, αλλά δαγκώνει και γρατζουνάει. Σε αφήνει μόνο άμα δείξεις ότι πονάς και του κάνεις "Αχ αχ αχ" :D

Κι εμεις αναγκαστικα τον πηραμε το Σειριο 33 ημερων γιατι η κοπελα που τον φιλοξενουσε ειχε μπει ηδη στο νοσοκομειο δυο φορες με αλλεργικο σοκ.Τη Μόιρα την πηραμε τεσσαρων μηνων,τον ΥοΥο τριων,τη Breena τεσσαρων και την Henriette τεσσαρων και μιας εβδομαδας,κι εχουν τεραστια διαφορα στο χαρακτηρα,ειναι τρυφερα με ολους,δεν δισταζουν καθολου,και ειναι πολυ "ευκολες" γατες.

χαχαχαχαχα:D αυτά τα γρατζουνίσματα!:D πριν 5 χρόνια,δηλαδή περιπου 10 χρονών έκλεβα φαγητό από το ψυγείο της γιαγιάς μου διάφορα κρεατικά π.χ.γαλοπούλα και το πέταγα στις γάτες της γειτονιάς που ήταν πάνω απο είκοσι με το που εβλεπαν το φαγητό σκαρφάλωναν πάνω μου μες τις γρατζουνιές με έκαναν:redface::hehe:

:hmm: Αυτό εξηγεί γιατί ο δικός μας είναι τόσο γρατζουνιάρης. Τον χάρισαν στην πεθερά μου όταν ήταν πολύ μικρός. Σήμερα είναι 12 ετών και έχει ηρεμήσει αρκετά, αλλά δαγκώνει και γρατζουνάει. Σε αφήνει μόνο άμα δείξεις ότι πονάς και του κάνεις "Αχ αχ αχ" :D

τουλαχιστον σε αφηνει... ο δικος μου οχι :lol:

Α ναι ο καημένος. Τουλάχιστον αυτό το 'χει. :D Κατά τα άλλα είναι πολύ τρυφερό γατάκι :D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back