Ποια είναι η σχέση σας με τα υπόλοιπα ζωάκια;

Ψαραδέλλη

Διάσημο μέλος

Η Ψαραδέλλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.103 μηνύματα.
Χαιρετε και παλι.Εχω μια απορια.Αλλα θα πρεπει πρωτα να σας εξηγησω απο πού πηγαζει.Η αιτια που ανακαλυψα το esteki ηταν οι γατες.Θελοντας να βρω καποιες ιδεες για ενα θεμα μου οδηγηθηκα σε αυτο το φορουμ.Κι ετσι το ανακαλυψα. Αρχικα νομιζα οτι το φορουμ αυτο ειναι μονο για ζωα.Γενικα για ζωα. Και εψαχνα να βρω και για αλλα πραγματα περα απο τις γατες.Μετα καταλαβα τι παιζει με το φορουμ.Και ετσι λοιπον εχω την εξης απορια. Γιατι εχει θεμα μονο για γατες και οχι και για σκυλια ή γενικα για διαφορα ζωα (Πχ MyDog , Myfish κτλ).Ναι φυσικα αντιλαμβανομαι οτι ειστε λατρεις των γατων. Κι εγω ειμαι. Απλα απο περιεργεια λοιπον ρωταω. Οσοι ειστε μελη στο mycat ειστε μονο γατοφιλοι?Ποια ειναι η σχεση σας και με τα υπολοιπα ζωα?

ΥΓ:Μην παρεξηγηθειτε με αυτο που σας ρωταω. Για μενα ειστε ολοι top of the top απο τη στιγμη που ασχολειστε με ζωα. Κι ας ειναι ισως μονο οι γατες!!!Απλα εκφραζω ενα παραπονακι μου:(;)!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Γιατί προτίμηση στις γάτες;

Όλα τα αγαπάμε φυσικά, αστειεύεσαι!;!; :D:P:D
Εδώ, αρκετοί από εμάς έχουμε κι άλλα ζωάκια στο σπίτι και μιλάμε και για αυτά!

Αν ψάξεις λίγο παραπανω ξέρεις τι θα ανακαλύψεις; Ότι τα site που αφορούν τα σκυλουμπίνια είναι δραματικά περισσότερα από εκείνα που ασχολούνται με γάτες! Επίσης, θα παρατηρήσεις ότι οι φανατικοί λάτρεις των σκύλων έχουν μια τάση να αγαπάνε μόνο τους σκύλους... :/:
Οι λάτρεις των γατιών αγαπάνε μεγαλύτερη γκάμα ζώων... ( θεωρώ ότι ο λόγος είναι ο εξής... Όσοι αγαπούν τις γάτες έχουν εκπαιδευτεί στα δύσκολα, όλα τα άλλα ζωάκια φαντάζουν αγγελικά πλασμένα... :hehe::hehe::hehe: )

Αν έχεις σκυλο θα χαρούμε πολύ να μας μιλήσεις για αυτόν, υπάρχει και κατηγορία στο forum, αμέ!.. :P

( p.s. Myfish... Χαχαχαχααα... Τι να πεις για τα ψάρια άραγε; Σήμερα ο Μπάμπης ανοιγόκλεισε το στόμα του 70.000.000.000 φορές και έφτιαξε 23.585.006 φυσσαλίδες... χαχαχαχαα.... :) :) )

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γάτες...
Όταν ήμουν μικρότερη, έχοντας μεγαλώσει με σκυλιά και μην καταλαβαίνοντας τις γάτες (μου φαίνονταν πολύ αψυχολόγητες, είτε νευρικές είτε μπλαζέ), δήλωνα ότι είμαι dog person κι όχι γατόφιλη. Βέβαια οι γάτες είχαν πλάκα, πάντα λάτρευα παθιασμένα τα ζώα, αλλά είχα έναν αυστηρό διαχωρισμό χαραγμένο μέσα μου.
Αργότερα μας προέκυψε η Κλαίρη, μικρό μυξιάρικο χνούδι ακόμα. Και όσο την παρατηρούσαμε με έκπληξη, πώς ζύμωνε (δεν είχα ξαναδεί γάτα να ζυμώνει, δεν ήξερα ότι το κάνουν), με τι μανία γλύφεται (τα σκυλιά μας έγλυφαν μόνο τ'αχαμνά τους για λίγο, η Κλαίρη του'δινε και καταλάβαινε)...
Στην πορεία δεθήκαμε μαζί της, αλλά δεν είχα ποτέ πολλή οικειότητα μαζί της, γιατί κυρίως η μαμά μου φρόντιζε τα πρακτικά (κακάκια, νυχάκια, χτένισμα, γιατρός), και ποτέ δεν κοιμήθηκα μαζί της.

Είμαι στο εξωτερικό εδώ και 6.5 χρόνια. Πάντα μου έλειπαν τα ζωάκια μας, ιδίως τα σκυλιά μου. Όποτε έβλεπα ένα σκύλαρο στο δρόμο πήγαινα σαν παιδί που βλέπει σοκολάτα, ζητώντας να το χαϊδέψω.
Παράλληλα με πονούσε ανέκαθεν το θέμα των αδέσποτων. Παρακολουθούσα τις εξελίξεις του stray στο ίντερνετ, ονειρευόμουν την ώρα που θα κατάφερνα να μεταφέρω αδέσποτα στα μελλοντικά αφεντικά τους στο εξωτερικό...

...Κι ένα βράδυ που χάζευα αγγελίες, είδα τη Μπριάμ. Και άλλες γατούλες, τις οποίες μάλιστα τεστάραμε για σοβαρές ασθένειες και δυστυχώς δεν μπόρεσα να τις υιοθετήσω... αλλά η Μπριάμ... μα μάγεψε. Το πώς άπλωνε το χεράκι μέσα από το κλουβί της στο αμάξι ν'ακουμπήσει το δάχτυλό μας, πώς γουργούριζε όταν την είχε ανάσκελα ο κτηνίατρος και της έκανε γυναικολογική εξέταση...

Όχι ότι δε θα αγαπούσα όποιο γατί και να υιοθετούσα.

Και στην πορεία έμαθα τι εστί γάτα. Πώς πρέπει να της βουρτσίσω πρώτα τη βάση της ουράς για να μου κάτσει, πώς με παρακολουθεί ν'αφαιρώ τα κακάκια από την άμμο με ύφος "μπλιαχ, ποιος τόλμησε να τα κάνει όλα αυτά;;", πώς κάνει τετ-α-κε στο σαλόνι.
Και πόσο εξοντωτικό είναι να με ξυπνάει για χιλιοστή φορά μες στη νύχτα, ενώ είμαι ήδη εξαντλημένη.
Πώς το πάτωμά μου είναι μονίμως γεμάτο τρίχες και άμμο, απελπίζοντάς με για ην καθαριότητα.
Πόσο βαριά είναι τα σκουπίδια όταν τα βγάζω το βράδυ, με την παλιά άμμο, ενώ είμαι νυσταγμένη και κάνει -10 βαθμούς.

Είναι πολύ ιδιαίτερη υπόθεση.

Αλλά λατρεύω όλα τα ζώα, όταν έκανα ιππασία πρώτη φορά, λάτρεψα το άλογο. Κι όταν μετά το βούρτσισα κι αυτό ακούμπησε το κούτελό του στον ώμο μου, έλιωσα.
Με τα σκυλιά είμαι ακόμα παθιασμένη.
Όταν είμαι πιεσμένη κοιτάω αστεία βιντεάκια με χιμπατζήδες να χαλαρώσω, ή κοντινές φωτογραφίες από αγριόχοιρους και τίγρεις.
Όταν κάνω κατάδυση, παίζω με τα χταπόδια, κι αυτό το έχουμε στην οικογένεια. Ο πατέρας μου είναι ικανός να μου διηγείται επανειλημμένα για το πώς ένα χταπόδι άνοιγε την κονσέρβα που του έδωσαν!
Και εάν ο γλάρος κάνει κάτι αστείο στους γονείς μου στην παραλία αφού τον ταΐσουν, σίγουρα θα μου το αφηγηθούν.
Όταν τους στέλνω, πάλι, φωτογραφίες από τα Σαββατοκύριακά μου, σίγουρα θα περιλάβω κάποια αγελάδα ή σκιουράκι.
Και ο καλός μου κι εγώ έχουμε μία τρέλα με τα λάμα, που για εμάς συμβολίζουν τη σχέση μας.
Ίσως μία μέρα να περάσουμε μέρος των διακοπών μας βοηθόντας εθελοντικά το Σύλλογο προστασίας θαλάσσια χελώνας, ή τη μονάχους-μονάχους.

Να πω κι άλλα;. :)

Επίσης, θα παρατηρήσεις ότι οι φανατικοί λάτρεις των σκύλων έχουν μια τάση να αγαπάνε μόνο τους σκύλους... :/:

Θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω σε αυτο.Νομιζω ισχυει και το αναποδο. Οι φανατικοι λατρεις των γατων εχουν μια ταση να αγαπανε μονο τις γατες. Εβλεπα μια φορα μια εκπομπη στο Animal Planet με θεμα Dogs vs Cats οπου μιλουσαν ιδιοκτητες σκυλων και γατων. Δεν μπορεις να φανταστεις τι ελεγε ο καθενας...

Οι λάτρεις των γατιών αγαπάνε μεγαλύτερη γκάμα ζώων... ( θεωρώ ότι ο λόγος είναι ο εξής... Όσοι αγαπούν τις γάτες έχουν εκπαιδευτεί στα δύσκολα, όλα τα άλλα ζωάκια φαντάζουν αγγελικά πλασμένα... :hehe::hehe::hehe: ))

Παλι θα διαφωνησω ως προς το εχουν εκπαιδευτει στα δυσκολα. Συγκρινοντας τες με τους σκυλους, θεωρω οτι τα σκυλια ειναι πιο δυσκολα ζωα. Με ποια εννοια το λεω: Καταρχην οι γατες ειναι πιο ανεξαρτητα ζωα.Στη χειροτερη αν δε βρουν να φανε, θα κυνηγησουν καποιο πουλι ,κανα ποντικι, καμια σαυρα κτλ. Τα σκυλια ομως ειναι αποκλειστικα εξαρτωμενα απο τον ανθρωπο. Αν δεν τα ταισεις εσυ ,θα πεθανουν απο την πεινα. Επισης κινδυνευουν πιο πολυ απο διαφορους κινδυνους στους δρομους με αποτελεσμα να τραυματιζονται πιο ευκολα απο τις γατες. Ενω οι γατες λογω της ευκινησιας τους μπορουν να σκαρφαλωσουν και σε κανα δεντρο αν βρουν τα δυσκολα. Επισης για καποιον ιδιοκτητη σκυλιων ειναι πιο δυσκολα να τα συντηρησει οικονομικα γιατι λογω μεγεθους εχουν μεγαλυτερες απαιτησεις σε τροφη , ιατρικοφαρμακευτικη περιθαλψη κτλ. Αλλο να πας να κανεις στειρωση ή ακομα και εμβολιο σε γατα 2 κιλων και αλλο σε εναν σκυλο 30 κιλων. Η οικονομικη διαφορα ειναι τεραστια. Επισης, οι γατες γενικα ειναι αθορυβα ζωα οποτε δε σου δημιουργουν τοσα προβληματα με τους γειτονες. Ενω τα σκυλια και ενα να εχεις, θα γαβγισει , θα ακουγονται τα νυχια του στον απο κατω οταν περπαταει και ολο και καποια γκρινια θα ακουσεις. Η μεταφορα των γατων ειναι πιο ευκολη οταν θες να τις μετακινησεις απο το ενα μερος στο αλλο. Οταν πχ πηγαινω τις γατες μου στον κτηνιατρο, τις βαζω απλα στο κλουβακι και τελειωνει η υποθεση. Οταν θελω να μεταφερω ομως καποιο απο τα σκυλια μου , ειδικα ενα που εχω , μουλαρωνει τοσο πολυ να μπει στο αυτοκινητο που την τελευταια φορα εκανα δυο ωρες να την καταφερω απλα να την βαλω στο αυτοκινητο. Αφου εκανα μελανιες στα γονατα μου. Με εριχνε κατω:P.'Η ας πουμε θες να ταξιδεψεις με καποιο αεροπλανο ή αλλο μεσο. Παλι βαζεις τη γατουλα στο κλουβακι και ησυχαζεις. Ενω με τα σκυλια κανεις ολοκληρο αγωνα με την μεταφορα τους.Τα σκυλια ειναι μεγαλυτερη δεσμευση απο τις γατες. Σκεψου οτι δεν μπορεις να τα αφησεις ουτε μερα μονα τους. Σε αναζητουν συνεχεια.Οι γατες ομως αντεχουν πιο πολυ να μεινουν παραπανω μονες τους. Και τελος τα σκυλια πρεπει να τα βγαζεις βολτες απο τη στιγμη που τα εχεις σε διαμερισμα. Πρεπει να το εχεις και αυτο στο προγραμμα.Βαριεσαι , ξεβαριεσαι πρεπει να βγουν. Και δεν εννοω απλα να κατουρησουν και μετα παλι πισω. Αλλα μεγαλες βολτες, να ξεσκασουν. Αρα λοιπον θεωρω οτι η ζωη ενος ιδιοκτητη σκυλου ειναι δραματικα πιο δυσκολη απο τον ιδιοκτητη μιας γατας.

( p.s. Myfish... Χαχαχαχααα... Τι να πεις για τα ψάρια άραγε; Σήμερα ο Μπάμπης ανοιγόκλεισε το στόμα του 70.000.000.000 φορές και έφτιαξε 23.585.006 φυσσαλίδες... χαχαχαχαα.... :) :) )

Ελα ρε γιατι το λες αυτο?Ξερεις ποσα ξεχωριστα πραγματα εχεις να πεις για καθε ζωο?:)

Τι έχουν τα ψαράκια; είχες ποτέ δικό σου ψάρι; μη τα υποτιμάς τόσο πολύ, είναι πολύ πιο έξυπνα από όσο νομίζεις. Πήγαινε στο YouTube και δες βίντεο με χρυσόψαρα που παίζουν μπάλα/κολυμπούν ρυθμικά ;)

Συμφωνώ απόλυτα με τη Μαρία.
Εγώ προσωπικά είμαι μέλος σε σύλλογο προστασίας άλλου ζώου (μη pet χαχαχα) , εδώ και πάρα πάρα πολλά χρόνια.
Η σχέση μου με τις γάτες ξεκίνησε τυχαία, μιάς κι από μικρός είχα την τύχη να έχω ζώα, ζώντας σε προάστιο της αττικής.
Το πρώτο μου ζώο ήταν σκύλος, αλλά επειδή μάζευα πάντα αδέσποτα, έτυχε να βρίσκω κυρίως γατάκια μιας κι οι άνθρωποι τα 'πετάνε' πολύ πιό εύκολα απο τα σκυλιά κι όχι μόνο στην Ελλάδα που το ποσοστό είναι εικοσαπλάσιο και βάλε (δες τις αδέσποτες 'κοινότητες' των γατιών σε κάθε γειτονιά κι αυτό τα λέει όλα) αλλά ακόμα και στο εξωτερικό συμβαίνει το ίδιο σε μικρότερο ποσοστό.
Δύσκολα μπορούσα να δώσω όσα αδέσποτα γατάκια έβρισκα μιάς και παντού υπήρχαν γατάκια, λόγω μη στειρώσεων κι εγκαταλείψεων κι όποιος ήθελε γατάκι είχε. Κρατώντας τα σιγά σιγά κατάλαβα πολλά γι αυτά τα ζώα κι έγινε συνειδητή μου επιλογή.
Δεν αγαπάω κανένα ζωάκι πιο πολύ απο τα άλλα οτιδήποτε ζωάκι κι αν είναι αυτό, πράμα που δεν το έχω δει από διάφορα 'καλόπαιδα' των γειτονιών που έχω ζήσει, που κάνουν κυνήγι γατιών κι άλλων μικρών ζώων με τα σκυλιά τους.
Πιστεύω στην ανιδιοτέλεια της αγάπης για ένα ζώο, οπότε δεν με νοιάζει τι ζώο είναι, αλλά οι γάτες με τόσα χρόνια συμβίωσης μαζί τους κατάλαβα οτι είναι ιδιαίτερα ζώα που αναπτύσσεις πολύ δυνατές και πολύπλοκες σχέσεις μαζί τους μιας και δεν έχουν τόσο ανεπτυγμένο το αίσθημα της αγέλης κι είναι πιό πλουραλιστικές σε εκδηλώσεις, όσο κι αν για τον άνθρωπο, επειδή αυτές οι εκδηλώσεις δεν ειναι τόσο έντονες και 'θορυβώδεις' , είναι πιό δύσκολο να τις αντιληφθεί.
Όλα τα ζώα έχουν τα συναισθήματα τους και τις ανάγκες τους άσχετα με το είδος τους, δεν έχω προτίμηση αν θα έβρισκα αδέσποτη γάτα, αδέσποτο σκύλο ή αδέσποτο κουνέλι ακριβώς το ίδιο θα το φρόντιζα σε προσπάθεια και χρόνο.

Είσαι ο άνθρωπος που θα αφήσει τη γάτα του να κυνηγήσει κάποιο πουλί και κάποιο ποντίκι για να φάει, ενώ το σκύλο του θα τον τα'ί'σει, δηλαδή.
Οσο για το ανεξάρτητες, κανένα ζώο δεν είναι ανεξάρτητο συναισθηματικά κι έχει τις ίδιες ανάγκες άσχετα με τις ικανότητες του είδους του.
Η ζωή ενός συνειδητού ιδιοκτήτη γάτας δεν είναι πιό εύκολη απο την ζωή ενός ιδιοκτήτη σκύλου, εκτός αν η γάτα είναι 'το ζώο της πίσω αυλής' κατά την αγγλική έκφραση.
Εμενα σε πολυκατοικία στην Αργυρούπολη που ενώ η ιδιοκτήτρια είχε ένα λυκόσκυλο κι ένα μπασέ, μου έκανε τρομερό πόλεμο να "πετάξω' δύο γατάκια που χα βρεί σε μια σακούλα και τα είχα μαζέψει στο διαμέρισμα.
Μην κρίνεις τελικά τόσο μονοδιάστατα κι υποκειμενικά.

αγαπω τους σκυλους,τις σαυρες,τις πεταλουδες,τις πασχαλιτσες,τα ποντικακια,τους σκαντζοχοιρους,τα κουνελακια κι οτι ζωακι εχω δει,το αγαπω,κι αν ειναι αδεσποτο φροντιζω γιαυτο.
αλλα τις γατες ρε φιλε δεν τις αγαπω απλα,ΤΙΣ ΛΑΤΡΕΥΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
και μ αρεσει που με λατρευουν κι εκεινες,ετσι απλα...:)

Είσαι ο άνθρωπος που θα αφήσει τη γάτα του να κυνηγήσει κάποιο πουλί και κάποιο ποντίκι για να φάει, ενώ το σκύλο του θα τον τα'ί'σει, δηλαδή.

Καλα ειναι σοβαρα αυτα που λες τωρα? Τετοια εντυπωση σου εδωσα?Μιλαω για τα αδεσποτα κυριως γατια. Μαλλον φταιω που δεν το ξεκαθαρισα. Δεν περιμενα ποτε να με κατηγορησει ανθρωπος οτι κανω διαχωρισμο στα ζωα πραγματικα.Νιωθω πολυ ασχημα που το λες αυτο για μενα . Φυσικα δεν με ξερεις για να το λες, αλλα σε παρακαλω μη βγαζεις ετσι αυθαιρετα συμπερασματα. Καλυτερα να μη φαω εγω, αν ειναι να μπω σε αυτην τη διαδικασια ποιος θα φαει και ποιος δε θα φαει. Γιατι βιαζεσαι να με κρινεις? Δλδ αν ειναι να μαλωνουμε και οι φιλοζωοι μεταξυ μας, τι να πω...Και τελος παντων δεν ανοιξα αυτο το θρεντ για να μαλωσουμε. Ουτε να κατακρινω κανεναν για το αν ασχολειται μονο με γατες. Λυπαμαι αν εδωσα αυτην την εντυπωση. Δεν ηταν αυτος ο στοχος μου.Η λογικη μου ηταν κατι σαν γκαλοπ.Τι σχεση εχετε γενικα και με τα υπολοιπα ζωα. Ειδικα με εσενα οπως ειδες συμφωνησα, που ειπες οτι ειτε ειναι αδεσποτη γατα, ειτε αδεσποτος σκυλος, ειτε αδεσποτο κουνελι την ιδια φροντιδα θα εχει απο μενα.Οπως σας ειπα σας εκτιμω πολυ ολους και δεν κανω καμια επιθεση σε κανεναν.

Όταν διαβάζω όλα αυτά που λέτε για τα ζωάκια πραγματικά συγκινούμαι.... Σήμερα άκουγα μία κοπέλα που εξιστορούσε γελώντας πως το ταξί που βρισκόταν πάτησε μία γάτα. Ήθελα να κλάψω.. Και σαν να μην έφτανε αυτό όλοι χαρακτήριζαν τις γάτες κωλόγατες την ίδια ώρα. Και ναι όλοι αυτοί λατρεύουν τα σκυλιά.. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο. Εδώ φαντάζομαι αγαπάμε τα ζωάκια κάθε είδους. Μάλιστα αν κάποιος μπει με διαφορετική άποψη πιστεύω ότι όλα τα γλυκά λόγια και ιστορίες των ανθρώπων εδώ μέσα θα του αλλάξουν γνώμη.
Εγώ έτυχε να έχω γάτα και να βρίσκομαι σε αυτό το φόρουμ. Αν είχα σκύλο μπορεί να ήμουν σε άλλο.. Δεν έχω προτίμηση σε κάποιο ζώο και ούτε πρόκειται.. Αγαπάω κάθε τι που ζει και έχει έστω και υποτυπώδες ένστικτο... :)

Θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω σε αυτο.Νομιζω ισχυει και το αναποδο. Οι φανατικοι λατρεις των γατων εχουν μια ταση να αγαπανε μονο τις γατες. Εβλεπα μια φορα μια εκπομπη στο Animal Planet με θεμα Dogs vs Cats οπου μιλουσαν ιδιοκτητες σκυλων και γατων. Δεν μπορεις να φανταστεις τι ελεγε ο καθενας...
Δυστυχώς δεν ξέρω σε ποια ακριβώς εκπομπή αναφέρεσαι... Τι έδειχνε εννοώ...
Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι βλέπω ακόμη και στην γειτονιά μου τύπους με σκύλους να τους βγάζουν βόλτα και μόλις δουν γατιά να τους παροτρύνουν να ορμήξουν.. Ακόμη και έξω από το σπίτι μου το έχω δει δλδ να συμβαίνει...
Επίσης ξέρω πως τα κολλημένα μυαλά, γενικώς, έχουν μια τάση να διαχωρίζουν τα ζώα σε καλά και κακά και συνήθως η ζυγαριά σε αυτές τις περιπτώσεις γέρνει εις βάρος των γατιών γιατι έχουν την τάση να μην μας κάνουν τα χατήρια...
Γνωρίζω άτομα που θεωρούν τις γάτες κατώτερες επειδή δεν υπακούν και δυστυχώς, ξέρω πολύ περισσότερους που όταν αναφέρονται σε αδέσποτα εννοούν αποκλειστικά τους σκύλους θεωρώντας απόλυτα φυσικό να πεθαίνουν γατιά στους δρόμους ή τα ζουν από τα σκουπίδια ή να κακοποιούνται άνευ λόγου μια και "πολλαπλασιάζονται σαν κουνέλια" οπότε δεν βαριέσαι... Ένα πάνω, ένα κάτω...
Έχω δει αυτοκίνητο να κάνει μανούβρα προκειμένου να πετύχει γάτα που διασχίζει δρόμο...
Όταν ήμουν παιδί είχα ένα γειτονάκι μεγαλύτερο που έφτιαχνε όπλα με πρόκες και σκότωνε με πολύ φυσικότητα τις γάτες...
Κυρίως έχω προσέξει όμως ότι στην καρδιά των ανθρώπων κατοικίδιο θεωρείται ως επί το πλείστον ο σκύλος και ενώ αυτός προφυλάσσεται, έστω και σε μια αυλή, οι γάτες ειναι εκείνες που "ξέρουν να τα βγάζουν πέρα μόνες τους"...

Μπορεί να διαφωνείς, εξάλλου μπορεί να έχουμε και άλλες εμπειρίες, αλλά εγώ έχω δει τρομερά πράγματα να συμβαίνουν σε γάτες και καθημερινά βλέπω δεκάδες πατημένες στους δρόμους... Οπότε...

Παλι θα διαφωνησω ως προς το εχουν εκπαιδευτει στα δυσκολα. Συγκρινοντας τες με τους σκυλους, θεωρω οτι τα σκυλια ειναι πιο δυσκολα ζωα....
Είμαι 31... Όταν γεννήθηκα είχαμε στο σπίτι 2 σκύλους, την Φιφη και τον Φλοξ... Και τα δυο πέθαναν από βαθειά γεράματα όταν ήμουν μικρή (οι γονείς μου τα είχαν από τον καιρό που παντρεύτηκαν - ο μπαμπάς αγαπούσε πολυ τα ζώα..) και όταν ήμουν 10 πήραμε ένα μικρό σκυλάκι, την Ρούλα και όταν ήμουν 12 υιοθετήσαμε ένα ημιαιμάκι, το μάζεψε ο αδελφός μου, τον Λούη... Στα 16 μου τα σκυλιά μας έγιναν 3 γιατι στην γειτονια μας έριξαν φόλες και σώσαμε μια σκυλίτσα στο παρατρίχα και την κρατήσαμε για να μην ξανακινδυνέψει... Η Λίζα...
Επίσης έζησαν μέχρι τα βαθεία τους γεράματα, το τελευταίο εφυγε από κοντά μου το 2006 και μου μάτωσε την καρδιά γιατί τον λάτρευα τον μπαγάσα τον Λούη και με λάτρευε και αυτός...
Γάτες δεν είχαμε ποτέ... Ο μπαμπάς μου αν και φιλόζωος, δεν τις γούσταρε καθόλου γιατι στην αυλή μας έχουμε μια κλούβα με καναρίνια και τα βλεφάριαζαν διαρκώς διάφορες αδεσποτες γατούλες...
Μάλιστα, τους έφτιαχνε και αυτοσχέδιες παγίδες για να μην μπορούν να σκαρφαλώνουν πάνω στην κλούβα (τις οποίες πάντα τις χαλούσα... :D)
Όταν πήρα τον γάτο όλοι έπαθαν σοκ και δεν ήθελαν να ακούσουν για αυτόν (ήμουν φοιτήτρια)... Λάτρεις σκύλων.. Ακόμη και εγώ είχα φρικάρει με την πάρτη του (βλέπεις μια ζωή σκυλιά, η γάτα είναι μεγάαλη δοκιμασία)...
Όλα αυτά ξέρεις γιατί στα λέω...; Γιατί έχω ζήσει τα πάντα με τα ζώα και μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι οι γάτες είναι με διαφορά τα δυσκολότερα ζώα και αναγκάζουν τον άνθρωπο που τις φροντίζει να κάνει μεγάλες ενδοσκοπήσεις... Δεν είναι τίποτα δεδομένο μαζί τους...
Αυτό δεν το δέχονται εύκολα όλοι και πολλοί το θεωρούν μειονέκτημα..
Το οικονομικό, που έθεσες θεωρώ ότι δεν υπάρχει... Αφενώς δεν είναι όλοι οι σκύλοι Αγ.Βερνάρδου (βγαίνουν σε πολλά μεγέθη:P) αφετέρου οι τροφές τους για κάποιο λόγο είναι φθηνότερες... Δεν έχω καταλάβει γιατί βεβαια... :hmm:
Ενδεχομένως να έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις σε έξοδα γιατρών, μια και απειλούνται από περισσότερες ασθένειες, αλλά αυτά τα θέματα δεν έχουν σχέση με την ευκολία ή την δυσκολία ενός ζώου... Άλλωστε και οι ασθένειες έχουν σχέση με τον τρόπο ζωής... Με την ποιότητα...

Ελα ρε γιατι το λες αυτο?Ξερεις ποσα ξεχωριστα πραγματα εχεις να πεις για καθε ζωο?:)
Τι έχουν τα ψαράκια; είχες ποτέ δικό σου ψάρι; μη τα υποτιμάς τόσο πολύ, είναι πολύ πιο έξυπνα από όσο νομίζεις. Πήγαινε στο YouTube και δες βίντεο με χρυσόψαρα που παίζουν μπάλα/κολυμπούν ρυθμικά ;)
Τίποτα δεν έχουν ρε κορίτσια τα ψαράκια και από αυτά διαθέτουμε... :D
Αλλά όσο να πεις, η επικοινωνία μαζί τους είναι περιορισμένη και οι "χαρακτήρες" τους δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσουν.. ( Ο Νέμο και η Ντόρις δεν μετράνε...:P)

Οσο για το ανεξάρτητες, κανένα ζώο δεν είναι ανεξάρτητο συναισθηματικά κι έχει τις ίδιες ανάγκες άσχετα με τις ικανότητες του είδους του..

Δεν ειπα οτι ειναι τελειως ανεξαρτητες. Ειπα οτι ειναι πιο ανεξαρτητες σε σχεση με τους σκυλους. Ειδες να λεω πουθενα οτι δεν εχουν αναγκες συναισθηματικες ή βιοποριστικες και δεν πρεπει να τις καλυπτουμε? Συνεκρινα απλα γατες και σκυλους.

Μην κρίνεις τελικά τόσο μονοδιάστατα κι υποκειμενικά.

Μα δεν κρινω κανεναν. Τι λες τωρα. Ανεφερα καποιες αντικειμενικες δυσκολιες που εχει καποιος να αντιμετωπισει ζωντας με σκυλους. Τι δεν ισχυει απο αυτα που ειπα? Πες μου να το συζητησουμε.Δεν ειπα οτι καποιος που ασχολειται με γατες του ειναι ολα ροδινα. Αλλα υπαρχουν καποια πρακτικης φυσεως προβληματα οταν εχεις σκυλους σε σχεση με τις γατες. Ρε συ Νικο μην εισαι τοσο αδικος...Αν δε θελετε ας μην το συζητησουμε αλλο. Δε θελω να θιξω κανεναν ιδιοκτητη γατας και να το παιξω εγω ανωτερη. Κι εγω λατρευω τις γατες.

Για αυτές τις πρακτικές δυσκολίες προτίμησα γάτα ενώ και εγώ δεν τους είχα τρελή λατρεία... Και τελικά την λάτρεψα... Ισχύει ότι υπάρχουν κάποιες πρακτικές δυσκολίες πάντως!!

Για αυτές τις πρακτικές δυσκολίες προτίμησα γάτα ενώ και εγώ δεν τους είχα τρελή λατρεία... Και τελικά την λάτρεψα... Ισχύει ότι υπάρχουν κάποιες πρακτικές δυσκολίες πάντως!!
Ναι, αλλά θα επαναλάβω ότι όλοι οι σκύλοι δεν είναι 60 κιλά... Υπάρχουν δεκάδες ράτσες και μη που φτάνουν μέχρι τα 10 κιλά, όσο δλδ και μια μεγαλόσωμη γάτα... Τα πρακτικά προβλήματα μπορούν να είναι ακριβώς τα ίδια...

Παιδια κατι τελευταιο γιατι μαλλον με παρεξηγησατε τελικα :(. Εγω δεν ειπα οτι τασσομαι υπερ των σκυλων και κατα των γατων. Ουτε το θεμα μας ειναι ποια ζωα ειναι καλυτερα και ποια χειροτερα . Εγω προσωπικα τα λατρευω ολα.Ισως πρεπει να αναδιατυπωσω το θεμα μου γιατι δεν το εθεσα σωστα, μιας και εγω το ανοιξα.Λοιπον το θεμα ξανατιθεται σε νεα βαση. Αναζητω απλα τις εμπειριες σας και απο αλλα ζωα και γενικα αν εχετε σχεση και με αλλα ζωα. Αυτο τιποτα παραπανω.

Ναι, αλλά θα επαναλάβω ότι όλοι οι σκύλοι δεν είναι 60 κιλά... Υπάρχουν δεκάδες ράτσες και μη που φτάνουν μέχρι τα 10 κιλά, όσο δλδ και μια μεγαλόσωμη γάτα... Τα πρακτικά προβλήματα μπορούν να είναι ακριβώς τα ίδια...

Ναι το ξέρω αλλά σκέψου να πρέπει να εκπαιδεύεις έναν σκύλο να κάνει τα κακά του στην βόλτα την στιγμή που η γάτα τα κάνει στην άμμο.. Η να πρέπει κάθε μέρα την ίδια ώρα να πηγαίνεις τον σκύλο βόλτα... Για εμένα που είμαι φοιτήτρια δεν θα ήταν τόσο εύκολο... Η γάτα έχει δυσκολίες στις οποίες μπορώ να αντεπεξέλθω πιο εύκολα... :)

Thermopiles έχω καταλάβει σε τι αναφέρεσαι και έχω απαντήσει για αυτό εγώ συγκεκριμένα στην πρώτη σελίδα:) Απλώς πολλές φορές η συζήτηση πηγαίνει αλλού. Κλασικά πράγματα:)

Την αρχική σου ερώτηση την καταλάβαμε και μπορώ να πάρω το θαρρος και να μιλήσω για όλους ( :P ) και να σου πω ότι όλα τα αγαπάμε το ίδιο και πολλοί από εμάς δεν έχουμε μόνο γάτες... :D
Εγώ αυτήν την στιγμή έχω 2 γατούλες μέσα (αρκετές αδεσποτούλες στην γειτονιά - γατες σκύλους -), 2 πθαράκια ( που μόνο μπουρμπουλήθρες κάνουν και κανένα άλλο κόλπο από αυτά που μου είπατε.. :P ) και 14 καναρίνια να οποία σύντομα θα γίνουν περισσότερα αφού πλησιάζει η ώρα που θα τα βάλω να αγαπηθούν...

Είχα και μια χελώνα αλλά τα γατιά στην αυλή την θεωρούσαν παιχνίδι και έτσι την άφησα στο δάσος να βρει την τύχη της... :D

Η επανατοποθέτησή σου μας έκανε και ξεφύγαμε από το θέμα (κατά κάποιο τρόπο τοποθετήθηκες και ας μην το κατάλαβες...) :)

Thermopiles μια χαρά το έχεις θέσει το θέμα και φυσικά δεν νομίζω ότι είπε κάνεις ότι εσύ συγκεκριμένα αγαπάς περισσότερο τους σκύλους και θες το κακό των γατιών. Απλά όλοι όσοι έχουμε γάτες αντιλαμβανόμαστε ότι μια ισχυρή μερίδα των φίλων του σκύλου, έχει μια απέχθεια για τις γάτες. Προσωπικά έχω γίνει άπειρες φορές μάρτυρας αντίστοιχων συζητήσεων.Και γενικώς πολλά από τα άτομα που έχουν σκύλους τείνουν να αγαπούν μόνο το δικό τους ζώο και πολύ συχνά το βάζουν να επιτίθεται εκτός από γάτες και σε άλλα ζώα π.χ. μικρότερα σκυλάκια.
Κατά την άποψη μου (και είμαι πραγματικά πεπεισμένη για αυτό )οι σκύλοι τείνουν να δυστυχούν περισσότερο σε αυτήν την άτιμη κοινωνία και αυτό για τον εξής λόγο:Οι σκύλοι έχουν χρήση. Πέρα από τους πραγματικούς φιλόζωους διάφοροι παίρνουν τους σκύλους για φύλακα, για κυνήγι, για τα πρόβατα, για μόστρα κλπ. Ενώ τις γάτες τις παίρνουν όσοι πραγματικά τις αγαπούν και τις θέλουν.Είναι πολύ πιο εύκολο και σύνηθες ένα σκυλάκι να είναι δυστυχισμένο με τον άνθρωπο του παρά μια γάτα. Βέβαια και τις γάτες τις πετάνε, επειδή τις βαριούνται αλλά αυτό συμβαίνει με όλα τα ζώα.
Όσον αφορά το τάισμα νομίζω (χωρίς να θέλω να κάνω τον δικηγόρο κανενός)ότι ο Νίκος εννοεί ότι δεν κάνει πιο εύκολο ζώο την γάτα από τον σκύλο, το γεγονόςότι η γάτα μπορεί να τραφεί και μόνη της πιάνοντας πουλιά, καθώς όταν έχεις την γάτα για κατοικίδιο την τροφή της την εξασφαλίζεις εσύ, ακριβώς όπως και του σκύλου.

Ναι το ξέρω αλλά σκέψου να πρέπει να εκπαιδεύεις έναν σκύλο να κάνει τα κακά του στην βόλτα την στιγμή που η γάτα τα κάνει στην άμμο.. Η να πρέπει κάθε μέρα την ίδια ώρα να πηγαίνεις τον σκύλο βόλτα... Για εμένα που είμαι φοιτήτρια δεν θα ήταν τόσο εύκολο... Η γάτα έχει δυσκολίες στις οποίες μπορώ να αντεπεξέλθω πιο εύκολα... :)
Παρόλα αυτά, τα πρακτικά θέματα δεν σχετίζονται με την προτίμηση κάποιου ζώου ή την απαξίωση ενός άλλου...
Κάποιος που έχει γάτα δεν την διάλεξε επειδή τα κάνει στην άμμο (δεν θα το αντέξω αυτό άμα τα ακούσω...)...
Και όταν αναφέρομαι στην δυσκολία ενός ζώου δεν εννοώ φυσικά τα πρακτικά ζητήματα ούτε και τα έξοδα ούτε και την απαίτηση σε χρόνο... Αναφέρομαι στο γεγονός ότι με τις γάτες η σχέση είναι δυναμική και απαιτεί διαρκή προσπάθεια ενώ τα σκυλάκια τα έρμα ότι και να τους κάνεις στα μάτια σε κοιτάνε... Τα σκυλιά δένονται άμεσα μαζί μας και συμπάσχουν σε όλα, οι γάτες από την άλλη αφήνονται βήμα βήμα...
Εγώ τέλος πάντων από τις εμπειρίες μου αυτό έχω συμπαιράνει... :redface:

Ναι αυτο ισχυει που λες. Αλλα σκεψου οτι κατι τετοια σκυλια ειναι ρατσας. Κατι μικροσωμα. Βλεπε πεκινουα και τα σχετικα και θα τα επιλεξει καποιος συνειδητα. Συνηθως τα αδεσποτα σκυλια ειναι κατι "γομαρια" ,χωρις φυσικα να ειναι κανονας αυτο που λεω. Ενω οι γατες ειναι one size ειτε ειναι αδεσποτες ειτε σαλονιου. Ποσες φορες θα δεις μια μεγαλοσωμη γατα 10 κιλων ας πουμε. Ενω μεγαλοσωμο σκυλο θα δεις σιγουρα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back