Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Έχω και μια κτηνίατρο πολύ κοντά στο σπίτι μου (Κυψέλη κοντά στα Δικαστήρια), στην οποία όμως έχω πάει μόνο δυό φορές, από τότε που βρήκα την Αρήθα. Φαίνεται καλή πάντως και φιλική με τα ζωάκια.
Αν θέλεις περισσότερα στοιχεία, πες μου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Blanch
Νεοφερμένο μέλος
Το πιο κοντινό και βολικό για μένα σημείο είναι η πλατεία Βικτωρίας aretha! Περιμένω να μου στείλεις στοιχεία του.
lord26
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα γατογονείς.., Πήρα γάτα 3 μηνών και για εντός και εκτός σπιτιού..
Μπορώ να της κάνω εκτός από το τριπλό ανά 2 μήνες που ξέρω ότι γίνεται.. μαζί και της Λύσσας και της Λευχαιμίας?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Το τριπλο δε γίνεται ανά δύο μήνες,παρά μόνο την πρώτη φορά που εμβολιάζεται η γατα.Μετά μία φορά το χρονο,όπως και της λύσσας και της λευχαιμίας (προαιρετικό).
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
lord26
Νεοφερμένο μέλος
Το τριπλο δε γίνεται ανά δύο μήνες,παρά μόνο την πρώτη φορά που εμβολιάζεται η γατα.Μετά μία φορά το χρονο,όπως και της λύσσας και της λευχαιμίας (προαιρετικό).
Το ξέρω μα μιλάμε για μικρή γάτα, άρα ανα δύο μήνες γίνεται και μετά 1 φορά το χρόνο..
το θέμα είναι μπορώ να τα κάνω όλα μαζί και λευχαιμία και Λύσσα και πρωτη δόση tricat??
moukelis
Επιφανές μέλος
Εγω δε θα το εκανα,ειδικα της λευχαιμιας ειναι αρκετα βαρυ εμβολιο,και ειδικα σε μικρο γατακι θα πεσουν πολλα και το τριπλο,και λυσσα,και λευχαιμια.
mrniceguy
Εκκολαπτόμενο μέλος
Οποτε ειναι στη κριση του καθενος εφοσον το γατι παραμενει εσωκλειστο σε καποιο σπιτι αν πρεπει να επαναλαμβανεται το εμβολιο ανα χρονο.
Στην υπολοιπη ευρωπαικη ενωση γνωριζει κανεις καθε ποτε ειναι υποχρεωτικο;
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
επισης της λυσσας θεωρειται ισως το πιο αμφιλεγομενο εμβολιο οσο αφορα επιβαρυνση υγειας γατα/σκυλου.
Οποτε ειναι στη κριση του καθενος εφοσον το γατι παραμενει εσωκλειστο σε καποιο σπιτι αν πρεπει να επαναλαμβανεται το εμβολιο ανα χρονο.
Στην υπολοιπη ευρωπαικη ενωση γνωριζει κανεις καθε ποτε ειναι υποχρεωτικο;
Αυτό που γνωρίζω εγώ είναι ότι το εμβόλιο της λύσσας απο το νόμο πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε 3 χρόνια στις περισσότερες χώρες της ΕΕ..ακόμα δεν εχω βρει το σχετικό λινκ..αλλά χρήσιμο είναι να διαβάσουμε και το παρακάτω ...που το παραθέτω..https://animalpedia.pblogs.gr/2010/05/prwtokolla-emboliasmoy.html

vavavoumakos
Δραστήριο μέλος
Αυτό που γνωρίζω εγώ είναι ότι το εμβόλιο της λύσσας απο το νόμο πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε 3 χρόνια στις περισσότερες χώρες της ΕΕ..ακόμα δεν εχω βρει το σχετικό λινκ..αλλά χρήσιμο είναι να διαβάσουμε και το παρακάτω ...που το παραθέτω..https://animalpedia.pblogs.gr/2010/05/prwtokolla-emboliasmoy.html![]()
Πολυ καλο το αρθρο και πρωτη φορα βλεπω κατι τετοιο γραμμενο στα ελληνικα.
Δεν εχω λινκ να παραθεσω αλλα διαβαζα σε 2-3 σαιτ ξενα πως ο αναμνηστικος εμβολιασμος καθε χρονο ειναι ανουσιος.
Ο λογος ειναι πως αν θυμαμαι καλα , τα αντισωματα μενουν στον οργανισμο σχεδον 3 χρονια .....
Δεν ξερω αν ολα αυτα που γραφω ευσταθουν , αλλα ειμαι σχεδον σιγουρος πως το συστημα των εμβολιασμων ειναι και αυτο μερος του τροπου που λειτουργει η κοινωνια μας.
Οταν παρεις το γατακι σου πχ. αμεσως αμεσως σε βαζουν στο εργο πως πρεπει να κανει 2 μαζεμενα εμβολια.Πολλοι περνουν γατα και συντομα το μετανιωνουν , αλλα ηδη εχουν δωσει χρηματα για τον εμβολιασμο τους. Οσοι την κρατουν υπαρχει το αναμνηστικο καθε χρονο οποτε εξτρα λεφτα. Ολα αυτα ισως σε βαρος της υγειας του ζωου , αλλα οταν μπενουν τα λεφτα στη μεση αυτα ειναι λεπτομεριες.....
Ο βασικος λογος που με κανει να το πιστευω αυτο ειναι πως ο καθε κτηνιατρος δεν εγινε αυτο που ειναι με γνωμονα την αγαπη του στα ζωα , αλλα συμπληρωνοντας ενα μηχανογραφικο που πιθανοτατα τυχαια τον εκανε αυτο που ειναι σημερα.
Οποτε ο καθε συλλογος πρεπει να βρει ενα τροπο να εχει εσοδα ο κλαδος του , γιατι περα απο την "ρομαντικη" οψη του επαγγελματος , παραμενει μια δουλεια.
Επι προσωπικου πηρα την αποφαση πως δεν θα ακολουθησω αυτη τη λογικη του υπερ-εμβολιασμου , και ηδη μετανιωνω που σε 1 χρονο η μικρη μου ειχε κανει 3 εμβολια.Ολη αυτη η λογικη για μενα ειναι καθαρα για τα χρηματα.
Δεν θελω να επηρρεασω κανεναν αλλα αυτη ειναι η γνωμη μου.
moukelis
Επιφανές μέλος
Στην Ελλαδα ειναι υποχρεωτικη η ανανεωση του εμβολιου της λυσσας καθε χρονο.Στο εξωτερικο στις περισσοτερες χωρες επαναλαμβανουν καθε τρια χρονια.
lilian22111
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπερα σε ολους. Θελω να σας ρωτησω για το εμβολιο της λοιμωδους περιτονιτιδας. Ειναι δυο και ενος ετους περιπου τα γατακια μου, τους το εχω κανει απο μια φορα, ομως δεν ειμαι σιγουρη εαν πρεπει να το επαναλαβω μιας και ζουνε αποκλειστικα μεσα στο σπιτι. Δεν γνωριζω εαν εχει παρενεργειες και νομιζω οτι δεν καλυπτει εξ ολοκληρου απο την ασθενεια. Εχουν κανει το τετραπλο και τα δυο. Σας ευχαριστω ολους για τις ευχες σας και τα ομορφα λογια που γραφετε στο θεμα με τις φωτογραφιες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλησπέρα Λιλιαν.

Παρενέργειες δεν γνωρίζω αν έχει το συγκεκριμένο εμβόλιο(εννοω περισσότερες απο αυτές που πάντα δίνουν τα στατιστικά)
Πάντως,κανένας απο τους 3 γιατρούς που έχω επισκεφτεί στη ζάκυνθο δεν το κάνει,γιατί πάνω απο όλα είναι αμφίβολο αν έχει αποτελέσματα.Τουλάχιστιον έτσι μου είχαν πει τότε.Δεν ξέρω αν τώρα έχουν αλλάξει τα δεδομένα.Επίσης ο δικός μου γιατρός μου έχει πει οτι δεν χρειάζεται,διότι ζουν αποκλειστικά μέσα τα γατιά μου,όμως εδώ θα πρέπει να λάβεις υπόψην σου και έναν άλλον παράγοντα.Αν φιλοξενείς αδέσποτα κατα καιρούς,που δεν τους έχεις κάνει εξετάσεις προηγουμένως.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
lilian22111
Νεοφερμένο μέλος
Ευχαριστω Εφη για την απαντηση σου.Δεν φιλοξενω αδεσποτακια μεσα στο σπιτι, μονο ταιζω οποια γατακια ερχονται στον κηπο απο αλλα σπιτια της γειτονιας, μενουμε στη Λαμια. Καποιες φορες ομως τον μεγαλο μου γατο τον πηγαιναμε βολτα με λουρακι στο παρκο της Υπατης και σε καποιες παραλιες,κι εγω γνωριζοντας οτι ειναι θανατηφορα νοσος τον εμβολιασα. Ο κτηνιατρος ειπε οτι εαν εμβολιαζεται καθε χρονο λιγοστευουν οι πιθανοτητες να κολλησει την ασθενεια. Βεβαια αυτον δεν προκυπτει απο οσα εχω διαβασει. Μαλλον δεν θα τα εμβολιασω ξανα.
Backdrop
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλησπέρα!!!
Λοιπόν πήγα σήμερα τη μικρή στην κτηνίατρο να τη δει, μιας και είχε θέμα με το ποδαράκι της.. Τελικά αφού διαπιστώσαμε πως το ποδαράκι ήταν μια χαρά, καταλήξαμε να της κάνουμε το εμβόλιο για λευκαιμία!
Πίστευα ότι με tricat trio μια γατα που ζει αποκλειστικα σο σπίτι θα δεν θα χρειαζόταν παραπάνω εμβόλια(τα δύο προηγούμενα τα είχαμε κάνει σε άλλους κτηνιάτρους, όταν ήμαστε ακόμη σε αναζήτηση)!
Μας ενημέρωσε η γιατρός ότι πρέπει να κανουμε της λευχαιμίας(που το καάνεμ βασικ'α) , έπειτα της λύσσας και τέλος ότι υπάρχει και ένα για τον ιό της περιτονίτιδας το οποίο εκείνη το κάνει, και εάν θέλουμε μπορούμε να το κάνουμε στο μέλλον.
Ρε παιδιά πολλά εμβόλια!
Αν αναλογιστεί ότι αυτά όλα τα δέχεται ο οργανισμός της γατας καθε χρόνο δεν είναι υπερβολή?
Εσεις τι γνωμη εχετε??
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Εγω εχω την εντυπωση πως για γατα που ζει αποκλειστικα μεσα στο σπιτι καποια εμβολια οπως αυτο της λευχαιμιας, δεν χρειαζονται. Ο μονος τροπος να την κολλησει η γατουλα σου ειναι να βγαινει εξω και να ερχεται σε επαφη με αλλες γατες που πιθανα νοσουν απο την ασθενεια. Αφου ομως ειναι μονο μεσα στο σπιτι και δεν υπαρχει πιθανοτητα να βγει εξω, τοτε δεν χρειαζεται.
Για την λυσσα και η δικη μου κτηνιατρος το εκανε, αλλα μου ειπε πως αν μεχρι του χρονου ξεθυμανει το πραγμα, δεν θα το ξανακανουμε. Τωρα της λοιμωδους περιτονιτιδας, απο οτι εχω δει δεν καλυπτει σχεδον τιποτα, ριξε μια ματια στο θεμα "εχουμε λοιμωδη περιτονιτιδα¨, γραφουν καποια πραγματα τα αλλα παιδια εκει, που θα σε βοηθησουν.
Παντως μου δημιουργηθηκε η εντυπωση πως η κτηνιατρος σου θελει να παρει περισσοτερα λεφτα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Backdrop
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν νομιζω να σκέφτεται τα λεφτά... μιας και έχει πάρα πολύ κόσμο και γενικότερα έχει βοηθήσει και πολλά κατοικίδια!!
Για τη λοιμώδη δεν μας "πίεσε"(ήταν και δεν ήταν για να το κάνει)... απλά ίσως θέλησε να της κάνει για λευχαιμία και λύσσα επειδή της είχαμε πει πως κάποια στιγμή σκεφτόμαστε να πάρουμε τη μικρή στο εξοχικό όπου εκεί η αλήθεια είναι πως έχει πολλές αδέσποτες γάτες να τριγυρνούν μέσα στο κτήμα.
Πολλά δεν είναι τα φάρμακα που παίρνει η γάτα? Τα αντέχει ο οργανισμός τους όλα αυτα?
Αυτό μου έχει κάνει εντύπωση, δεν ήξερα ότι έχουν τόση φροντίδα στο θέμα των εμβολίων! Είναι και η πρώτη γάτα που φροντίζουμε , οπότε καταλαβαίνεις!!! Οι απορίες χτυπάνε κόκκινο!!!!
lili.
Δραστήριο μέλος
αν την παρετε σο εξοχικο, θα την αφηνετε ελευθερη μαζι με τις αλλε αδεσποτουλες? λογικα οχι, ετσι?
anna 21
Δραστήριο μέλος
lili.
Δραστήριο μέλος
η δικη μου κτηνιατρος με ενημερωσε οτι η προσφατη "γραμμη" που ακολουθειται διεθνως απο τους κτηνιατρους ειναι τα εμβολια να μη γινονται καθε χρονο αλλα καθε 2 ή ακομη και 3 χρονια ακομη και στις νεοτερες γατες. προφανως διαπιστωσαν οτι τα αντισωματα συνεχιζουν να υπαρχουν και μετα τον ενα χρονο. και το θεωρω καλυτερο ιδιως για μια γατα που μενει αποκλειστικα στο σπιτι γιατι οπως λες και εσυ τα εμβολια προστατευουν αλλα επιβαρυνουν κ ολας τον οργανισμο.
εγω δεν εχω πληροφορηθει κατι τετοιο.. Δεν ξερω ψιλοφοβαμαι να μην τους κανω τα εμβολια οπως ειναι υπολογισμενα, για να ειμαι ειλικρινης.. στις εκτροφικες μου επειδη θα παιρνουν μερος σε εκθεσεις εντος και εκτος ελλαδος επιβαλλεται ουτως ή αλλως απο την επιτροπη να ειναι πληρως εμβολιασμενα. Θα εχω τα μισα εμβολιασμενα και τα αλλα ανεμβολιαστα? Δεν μου παει. Προτιμω ολα να ειναι πληρως εμβολιασμενα για να ειμαι και εγω ησυχη!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 14 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool