anna 21
Δραστήριο μέλος
σε καθε περιπτωση θελω να πιστευω οτι μεσα στα επομενα χρονια μαλλον θα ξεκαθαρισει το θεμα οπως πχ ξεκαθαρισε οτι για τη στειρωση δεν ειναι απαραιτητο να περιμενουμε οιστρο ή γεννα (οπως ελεγαν πριν πολλα χρονια οι κτηνιατροι). παντως τη συγκεκριμενη κτηνιατρο την εμπιστευομαι γενικα και εχω παρατηρησει οτι ενημερωνεται πολυ για τις εξελιξεις στο τομεα της γιαυτο ειπα να αναφερω τι μου ειπεΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Backdrop
Πολύ δραστήριο μέλος
αν την παρετε σο εξοχικο, θα την αφηνετε ελευθερη μαζι με τις αλλε αδεσποτουλες? λογικα οχι, ετσι?
Σκεφτόμασταν απλά να την αφήσουμε να κάνει μια βόλτα κοντά στην αυλή μπροστά στο σπίτι και όχι από την πίσω πλευρά... απλά ποτέ δεν ξέρεις πού μπορεί να σε βρούν οι επισκέπτες!!

Καλά εννοείται ότι και εγώ άμα είχα γατούλες για εκτροφή δεν θα το συζητούσα , και στις υπολοιπες θα τα εκανα τακτικα για να είμαι ήσυχη ότι δεν θα συμβεί τίποτα στα καλά καθούμενα!!
η δικη μου κτηνιατρος με ενημερωσε οτι η προσφατη "γραμμη" που ακολουθειται διεθνως απο τους κτηνιατρους ειναι τα εμβολια να μη γινονται καθε χρονο αλλα καθε 2 ή ακομη και 3 χρονια ακομη και στις νεοτερες γατες. προφανως διαπιστωσαν οτι τα αντισωματα συνεχιζουν να υπαρχουν και μετα τον ενα χρονο. και το θεωρω καλυτερο ιδιως για μια γατα που μενει αποκλειστικα στο σπιτι γιατι οπως λες και εσυ τα εμβολια προστατευουν αλλα επιβαρυνουν κ ολας τον οργανισμο.
Λοιπόν ... τώρα που το λές... Επειδή γενικότερα εχθές είχα ψιλοτσαντιστεί , μιας και είχα ρωτήσει τον προηγούμενο γιατρό εάν κάναμε το εμβόλιο για τ λύσσα και μου είχε πει ψέματα πως "ναι" (το λόγο που το έκανε αυτό δεν μπορώ να καταλάβω), μετά την επίσκεψη στην κτηνίατρο , και αφού την ρώτησα πληροφορίες γύρω από τα εμβόλια και τι καλύπτουν, μπήκα το έψαξα και το είδα και εγώ , ότι η νέα γραμμη μας προτρέπει να κάνουμε τα εμβόλια σε γάτες που ζουν σε σπίτι ή σε μικρές ομάδες(περίπου έως 5) ανά 2 ή 3 χρόνια, καθώς τα εμβόλια προστατεύουν τη γάτα!
Και εάν δεν θυμάμαι λανθασμένα, μπήκα στο site της εταρίας των εμβολίων tricat trio και νομίζω πως έδιναν και οι ίδιοι αυτή την γραμμή!
Βέβαια από ότι ρώτησα την κτηνίατρο είναι της άποψης κάθε χρόνο, αλλά αυτό την επόμενη φορά θα το ξανασυζητήσω με ηρεμία μιας και είχε και πολύ κόσμο εχθές στο ιατρείο και δεν ήθελα να τη φορτώσω και άλλο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Επίσης πρέπει να αναφερθεί ότι το εμβόλιο ενάντια στη λοιμώδη περιτονίτιδα γίνεται μόνο αφού προηγηθούν εξετάσεις για τη νόσο. Αυτό το λέω επειδή ανέφερες ότι "ήταν και δεν ήταν για να το κάνει", οπότε αν την επόμενη φορά πάει να σας το κάνει, πρέπει πρώτα να κάνει εξετάσεις.
Κλίνω κι εγώ προς την άποψη της Βάσως, δυστυχώς.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Παιδιά κι εμένα μια φίλη κτηνίατρος τα ίδια μου λέει για τα εμβόλια σχετικά με την επανάληψή τους, στα 3 χρόνια δηλαδή, αλλά αφού τα έχουμε κάνει κανονικά τα δύο πρώτα (ή τρία-δε θυμάμαι, θα το διεκρινίσω) χρόνια. Συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων λύσσας και λευχαιμίας. (Κατά την άποψή της το 2ο ευθύνεται πιο συχνά για σάρκωμα παρεμπιπτόντως...)
Backdrop
Πολύ δραστήριο μέλος
Επίσης πρέπει να αναφερθεί ότι το εμβόλιο ενάντια στη λοιμώδη περιτονίτιδα γίνεται μόνο αφού προηγηθούν εξετάσεις για τη νόσο. Αυτό το λέω επειδή ανέφερες ότι "ήταν και δεν ήταν για να το κάνει", οπότε αν την επόμενη φορά πάει να σας το κάνει, πρέπει πρώτα να κάνει εξετάσεις.
Ε ναι... εντάξει... αφού κιόλας είναι υγιείς ... Πιστεύω πως είχε αυτήν τη στάση μιας και δεν το θεώρησε επιτακτική ανάγκη για τη μικρή εάν κρίνουμε με βάση και τις συνθήκες διαβίωσης!
Παιδιά κι εμένα μια φίλη κτηνίατρος τα ίδια μου λέει για τα εμβόλια σχετικά με την επανάληψή τους, στα 3 χρόνια δηλαδή, αλλά αφού τα έχουμε κάνει κανονικά τα δύο πρώτα (ή τρία-δε θυμάμαι, θα το διεκρινίσω) χρόνια. Συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων λύσσας και λευχαιμίας. (Κατά την άποψή της το 2ο ευθύνεται πιο συχνά για σάρκωμα παρεμπιπτόντως...)
Σάρκωμα???

Οι πληροφορίες που βρήκα σχετίζονται με το εμβόλιο της λύσσας...

Πηγή: adespoto.gr
kat-cats
Διάσημο μέλος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Εχω την εντυπωση πως η κτηνιατρος σου ειναι η πιο σωστη απο ολων μας.Εμάς η κτηνίατρος μας πρότεινε να κάνουμε εμβόλια μόνο τα 2 πρώτα χρόνια της ζωής της Κίρας...μετά άλλη μία και μετά τέλος!!! της λύσσας μας είπε πως δεν το θεωρεί απαραίτητο από τη στιγμή που η γατούλα μας ζει αποκλειστικά μέσα στο σπίτι.

Παντως εμενα μου ειπε η κτηνιατρος πως για το σαρκωμα δεν ευθυνεται τοσο το περιεχομενο του εμβολιου, οσο η ιδια η ενεση, οποτε με την ιδια λογικη μπορουμε να πουμε πως επικινδυνα για σαρκωμα ειναι ολα τα εμβολια. Μου ειπε ομως επισης πως οι επιστημονες το καταλαβαινουν αυτο και δουλευουν πανω στο να γινονται ολα τα εμβολια με μια και μονη ενεση.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Δεν ξερω ειλικρινα δεν ξερω κι εγω, το μονο που ξερω ειναι οτι δεν κανω εμβολιο στην Τασουλα μου, ειναι πολυ μεγαλη και φοβαμαι μην μπω σε περιπετειες, ας χτυπιεται κατω η κτηνιατρος.

Backdrop
Πολύ δραστήριο μέλος
Εντάξει ψιλοτρόμαξα τώρα με αυτά! Απλά μιας και ακόμη δεν έχει κλείσει χρόνο το καλοκαίρι θα της επαναλάβω τα εμβόλια(tricat) και από του χρόνου βλεπουμε... Πάντως εάν όλα πανε καλά ... μελλοντικά θα αποφασίσω να την εμβολιάζω κάθε 2 χρόνια!
Tης λευχαιμίας και της λύσσας εσείς τα έχετε κάνει?
ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
υγ.εκτος απο ρινοτραχειτιδα,δεν εχω δει να κυκλοφορει αλλη ασθενεια με τις γατουλες εδω και χρονια για τ αδεσποτα ενοω.
να ρωτησω κι εγω κατι;οι γατουλες μου 1 μιση ετων,εχουν εμβολιαστει δυο φορες με το τρικατ,και η τουιτυ (επειδη ειναι πιο μικρη ενα χρονο απ τ'αλλα δυο)μονο μια,οι δικες μου γατουλες ερχονται ομως σ επαφη με αδεσποτες μιας και βγαινουν εξω στην αυλη,και η αυλη ειναι γεματη αδεσποτες γατες,πρεπει να κανω της λυσας;ο κτηνιατρος απ τη λερο μου ειχε πει οχι,γιατι ποτε οσα χρονια δουλευει εδω στο νησι,δεν ειδε κρουσμα λυσσας,ο αλλος κτηνιατρος στον πειραια,ειχε πει να κανω της λευχαιμιας,αλλα αν δεν εχουν κανει ποτε εξεταση αιματος για λευχαιμια αναρωτιεμαι αν θα τους κανει καλο,παρεπιπτοντως εδω στην πατμο ειναι δυσκολο να κανουν γενικη αιματος κλπ.
υγ.εκτος απο ρινοτραχειτιδα,δεν εχω δει να κυκλοφορει αλλη ασθενεια με τις γατουλες εδω και χρονια για τ αδεσποτα ενοω.
Με αυτό ακριβώς το σκεπτικό, κατ'εμέ επανεμφανίστηκε η λύσσα.Επειδή κανένας δε το έκανε πιά.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Δεν ειναι ετσι Ηλια μου, δεν φταιει αυτο που εχουμε τοσα κρουσματα λυσσας.Με αυτό ακριβώς το σκεπτικό, κατ'εμέ επανεμφανίστηκε η λύσσα.Επειδή κανένας δε το έκανε πιά.
Κατα την γνωμη μου η πρωτη αιτια για τα προσφατα κρουσματα λυσσας, επειδη σε καποιες βορειοτερες απο εμας χωρες ενδημει, ηταν ο πολεμος στην Γιουκοσλαβια. Εκει παντα ενδημουσε, οπως και στην Βουλγαρια και ειμαι σιγουρη πως το ιδιο συνεβαινε και σε αλλες χωρες που εγω δεν ξερω. Κατα την διαρκεια του πολεμου τα διαφορα ζωα που ειναι συνηθως οι φορεις της νοσου, κυριως η αλεπου στην οποια η εξελιξη της νοσου ειναι και πολυ πιο αργη απ' οτι στα οικοσιτα ζωα, μετακινουνταν πανικοβλητα για να γλυτωσουν απο τα δεινα του πολεμου και μετεφεραν και την λυσσα. Τελικα ηταν αναποφευκτο καποια στιγμη να φτασει και σε εμας και αν σκεφτεις την συνεπεια με την οποια εμβολιαζουν τα σκυλια τους οσοι εχουν στανες με προβατα, αλλα και οι κυνηγοι, που θεωρουν τα σκυλια τους εργαλεια και τιποτα αλλο, τοτε καταλαβαινεις πως φτασαμε ως εδω.
Βαλε απο πανω και την απραξια των δημων και κοινοτητων που επρεπε αμεσως να ξεκινησουν προγραμμα μαζικου εμβολιασμου των αδεσποτων, στην βορεια Ελλαδα κυριως, φτασαμε εδω που φτασαμε.
Ναι παραδεχομαι οτι τωρα οι δημοι δεν εχουν χρηματα για τετοια πραγματα, το θεμα ειναι ομως οτι αυτη η ιστορια ειχε ξεκινησει πολυ νωριτερα που ειχαν χρηματα και παλι δεν εκαναν τιποτα, ως συνηθως δηλαδη.
Ειναι φυσικο οι πολιτες να μην εμβολιαζουν τα ζωα τους που ζουν στα σπιτια τους για μια ασθενεια που ειχε εξαφανιστει, στην Ελλαδα τουλαχιστον, ποσο μαλλον που το εμβολιο γι' αυτην ειναι τοσο βαρυ οπως αποδειχτηκε.
ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
kat-cats
Διάσημο μέλος
Εχω την εντυπωση πως η κτηνιατρος σου ειναι η πιο σωστη απο ολων μας.
Παντως εμενα μου ειπε η κτηνιατρος πως για το σαρκωμα δεν ευθυνεται τοσο το περιεχομενο του εμβολιου, οσο η ιδια η ενεση, οποτε με την ιδια λογικη μπορουμε να πουμε πως επικινδυνα για σαρκωμα ειναι ολα τα εμβολια. Μου ειπε ομως επισης πως οι επιστημονες το καταλαβαινουν αυτο και δουλευουν πανω στο να γινονται ολα τα εμβολια με μια και μονη ενεση.
Βάσω δεν ξέρω αν είναι η πιο σωστή ούτε και θα πω μετά από όσα έχουμε περάσει και σε ανθρώπινο επίπεδο ότι κόβω το χέρι μου για την επιλογή του κτηνιάτρου μας. Αυτό όμως που έχω δει όσο καιρό την γνωρίζω είναι ότι με αντιμετωπίζει σοβαρά και σε κάθε ερώτημά μου όσο λοξό κι αν είναι προσπαθεί να το αντικρούσει με επιχειρήματα. Η απάντησή της σχετικά με τα εμβόλια εμένα με έπεισε και θεωρώ πως δεν διατρέχει κανένα πρόβλημα η Κίρα. Οσο για τον Ιντεφίξ τα κάνει όλα γιατί βγαίνει έξω. Αρα δεν πιστεύω στα ξαφνικά και στα περίεργα....η γάτα δεν βγαίνει έξω άρα δεν υπάρχει κίνδυνος!!!
Οσο για σάρκωμα μου είπε ακριβώς αυτό που λες. Οτι δηλαδή το πρόβλημα δεν υπάρχει στα συστατικά του εμβολίου όπου νομίζει πολύς κόσμος αλλά στην ένεση. Αρα σε κάθε ένεση που κάνουμε στο ζώο μας διατρέχει αυτό τον κίνδυνο. Και γι' αυτό προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν τις ενέσεις που τους επιβάλλονται. Αρα κατ' εκείνη δεν χρειάζεται να εμβολιαστεί η γάτα μας μετά τον 3ο χρόνο της ζωής της. Και επειδή μπαίνω και σε σκυλοφόρουμ να σας πω ότι πολλοί πια δεν κάνουν μετά τον 5ο χρόνο της ζωής των σκύλων άλλα εμβόλια πλην της λύσσας.
kat-cats
Διάσημο μέλος
δλδ συμφωνα με οσα λετε εγω υποχρεωτικα κανω εμβολια καθε χρονο και πρεπει να το σκεφτομαι σοβαρα καποια στιγμη για λευχαιμια και λυσσα,μιας κι εδω και αρνια υπαρχουν και κατσικια,και κοτες και κανεις δεν τα εμβολιαζει.της λευχαιμιας το ειχα κανει μια φορα στον πατσινο,εγω μονη μου,στο μπουτακι του,ποτε δε νοσησε κι ας υπηρχαν μια εποχη πριν πολλα χρονια κρουσματα.δεν του ξαναεκανα επαναπληπτικο,ποτε,ενα και μονο εμβολιο σ ολη τη ζωη του τον καλυψε λετε;αν ειναι ετσι τουλαχιστον της λευχαιμιας να το κανω στα μικρα μου.
Ρένα από τα λίγα που έχω συζητήσει με τη γιατρό μας της λευχαιμίας δεν μπορείς να το κάνεις έτσι χωρίς εξέταση αίματος...δυστυχώς!!! και δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσεις να το εφαρμόσεις αυτό εκεί στο νησί....

Οσο για της λύσσας πιστεύω πως θα έπρεπε να το κάνεις στα ζώα σου αλλά θα είναι δύσκολο να το προμηθευτείς έστω κι από κτηνιατρική αγορά γιατί χρειάζονται χαρτί γιατρού. Εχει μια διαδικασία το όλο θέμα. Οπότε θα πρέπει κάποιος γιατρός να στο συνταγογραφήσει και μετά να πας να το πάρεις.
Fideloudi
Πολύ δραστήριο μέλος
Νομίζω ότι τα σοβαρά εμβόλια ενδείκνυνται για γατιά που τριγυρνάνε κι έξω κ σίγουρα αν έρχονται σε επαφή με γάτες εκτός σπιτιού. Μιας γνωστής μου που δεν ήταν εμβολιασμένος ο γάτος, κ τον είχε να τριγυρνάει στον κήπο, δυστυχώς μετά από χρόνια έπαθε λευχαιμία κ πέθανε (κ χτυπούσε το κεφάλι της που δεν τον είχε εμβολιάσει...όχι, ο γάτος δεν είχε λευχαιμία από μικρός, από κάπου την κόλλησε).
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 14 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool