kat-cats
Διάσημο μέλος
Καλημέρα! Εμβόλια λευχαιμίας κ περιτονίτιδας δεν κάνεις αν δεν γίνουν πρώτα οι εξετάσεις για να βεβαιωθείς ότι το γατί δεν έχει τις ασθένειες. Εγώ τους τα έχω κάνει όλα αυτά και δεν έχουν πάθει κάτι. Λύσσας δεν κάνω γιατί τα γατιά μου δεν βγαίνουν έξω, άρα ο μόνος κίνδυνος να κολλήσουν είναι αν τα δαγκώσω εγώ! Πάντως κάποιοι φίλοι έχουν κάνει της λύσσας κ δεν έχουν πάθει κάτι οι γάτες τους, τους το έκαναν βέβαια στο πόδι για κάθε ενδεχόμενο.
Νομίζω ότι τα σοβαρά εμβόλια ενδείκνυνται για γατιά που τριγυρνάνε κι έξω κ σίγουρα αν έρχονται σε επαφή με γάτες εκτός σπιτιού. Μιας γνωστής μου που δεν ήταν εμβολιασμένος ο γάτος, κ τον είχε να τριγυρνάει στον κήπο, δυστυχώς μετά από χρόνια έπαθε λευχαιμία κ πέθανε (κ χτυπούσε το κεφάλι της που δεν τον είχε εμβολιάσει...όχι, ο γάτος δεν είχε λευχαιμία από μικρός, από κάπου την κόλλησε).
Αφού τα γατάκια σου δεν βγαίνουν έξω....γιατί κάνεις της λευχαιμίας και της περιτονίτιδας....;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kat-cats
Διάσημο μέλος
και τα γατούδια της βεβαίως βεβαίως!!!
tz3nh
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημειωση: Ουτε η Χουανιτα βγαινει εκτος σπιτιου. Της Λυσσας ειναι υποχρεωτικο πλεον.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Της λυσσας το εμβολιο ηταν υποχρεωτικο και πριν τα νεα κρουσματα, παντα ηταν, απλα ειχαμε χαλαρωσει και με το δικιο μας. Για ποιον λογο να επιβαρυνουμε τον οργανισμο των γατιων μας, την στιγμη που απο την Ελλαδα ειχε εξαλειφθει, τωρα ομως το λενε και οι κτηνιατροι, ενω πριν σου ελεγαν αστο δεν πειραζει.Σημειωση: Ουτε η Χουανιτα βγαινει εκτος σπιτιου. Της Λυσσας ειναι υποχρεωτικο πλεον.
Παντως της λευχαιμιας εγω δεν το θεωρω απαραιτητο για γατες που ζουν μεσα στο σπιτι αποκλειστικα. Το 1992 που πηρα την Ζουζου μου, διαβασα καπου οτι βγηκε εμβολιο για την λευχαιμια και το ζητησα η ιδια απο τον κτηνιατρο, ημουν και απειρη ειναι η αληθεια τοτε. Εκτος και αν προκειται για καποιο σπιτι που φιλοξενει συχνα αδεσποτα γατακια, τοτε μαλλον χρειαζεται.

ofilia
Πολύ δραστήριο μέλος

tz3nh
Εκκολαπτόμενο μέλος
ofilia αν σου πηρε μονο 20 ευρω για 2 εμβολια πστευω ειναι πολυ καλα. Βεβαια δεν εχω εμπειρια με αλλους κτηνιατρους, ο δικος μου χρεωνει το 1 εμβολιο 20 ευρω.
ofilia
Πολύ δραστήριο μέλος

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Οντως δειχνει καλη και οχι ακριβη. 20-25 ευρω για εμβολια μαζι υποτιθεται με την επισκεψη, ειναι πολυ καλα.Η 20 η 25e.Δεν εχω παραπονο απο την doctor μας!Απο αυτα που ακουω και διαβαζω.....ουτε επισκεψη χρεωνει.Μονο αν χρειαστουμε φαρμακακια!Την εκτιμω και σαν γιατρο και σαν ανθρωπο.Τωρα Μαρτιο θα παμε και εχω ηδη σημειωση με 1000 ερωτησεις.......![]()
Παντως κανεις πολυ καλα και σημειωνεις ερωτησεις, αν εξαιρεσω την τωρινη μου κτηνιατρο, οπου αλλου εχω παει, παιρνουν εκεινη την ωρα ενα περιεργο υφος και οτι κι αν ηθελες να ρωτησεις, το ξεχνας.

Greek Army
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Για παράδειγμα, εάν εμβολιαστεί σήμερα ένα γατάκι ο επαναληπτικός εμβολιασμός γίνεται σε περίπου 1 μήνα.
Στη συνέχεια, γίνεται κάθε χρόνο.
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ακούσει για 3 δόσεις μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα...

AnnieGr
Δραστήριο μέλος
Greek Army
Νεοφερμένο μέλος
Έχω τρία γατάκια και αγοράζω τα εμβόλια και τους τα κάνει η μητέρα μου γιατί δεν βγαίνει αλλιώς..Έχουμε και έναν σκύλο..Αλλά δεν γίνεται και να μη τα εμβολιάσεις..Ευχαριστώ πάντως πάρα πολύ για τον χρόνο σας!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Soldier
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τα εμβόλια για έναν γατούλη που έχω. Είναι 2 ετών και μέχρι στιγμής έχει κάνει 4 εμβόλια (2 fort dodge felo vax iv πριν κλείσει χρόνο, 1 nobivac tricat trio τον επόμενο και άλλο 1 φέτος). Επίσης ο γιατρός του δίνει Drontal χαπάκια. Διαβάζω πολλά εδώ στο φόρουμ και επειδή είναι το πρώτο μου γατάκι ανησυχώ λίγο αν είναι όλα κομπλέ. Την τελευταία φορά που του καθάρισε τα αυτάκια του πρέπει να τον πόνεσε γιατί τσίριξε και απο τότε ψάχνω παραπάνω το πως και τι κάνει.. Βρίσκετε κάποιο λάθος η αμέλεια στα παραπάνω (σχετικά με τα εμβόλια κλπ)?
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Εγώ στα δικά μου κάνω το ετήσιο αναμνηστικό, το τετραπλό, κάθε 3 μήνες περίπου εσωτερική αποπαρασίτωση και 2 φορές τον χρόνο εξωτερική, μιας και μένουν αποκλειστικά εντός σπιτιού και δεν έχουν πρόσβαση έξω.

Ο γατούλης σας μένει μέσα στο σπίτι ή έχει πρόσβαση κι έξω;
Georgia4
Νεοφερμένο μέλος
Εμενα παλι ο γιατρος μου,οπως και αλλος γιατρος μου εχει πει πως η ευθυνη για το σαρκωμα δεν ειναι η ενεση,αλλα καποια συγκεκριμενα συστατικα που εχουν ειδικα το εμβολιο της λυσσας και της λευχαιμιας.Μονο που παλι δεν μπορω να θυμηθω ποιο ειναι γμτ.Καπου το εχω γραψει,αλλα αντε να το βρω.![]()
Σωστά, δεν είναι η ένεση...Σαφώς και ευθύνεται το περιεχόμενο...Εχω την εντυπωση πως η κτηνιατρος σου ειναι η πιο σωστη απο ολων μας.
Παντως εμενα μου ειπε η κτηνιατρος πως για το σαρκωμα δεν ευθυνεται τοσο το περιεχομενο του εμβολιου, οσο η ιδια η ενεση, οποτε με την ιδια λογικη μπορουμε να πουμε πως επικινδυνα για σαρκωμα ειναι ολα τα εμβολια. Μου ειπε ομως επισης πως οι επιστημονες το καταλαβαινουν αυτο και δουλευουν πανω στο να γινονται ολα τα εμβολια με μια και μονη ενεση.
Οι πιθανότητες αυξάνονται (δες παρακάτω):Η παρενέργεια που έχει λάβει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια είναι το ινώδες σάρκωμα - πρόκειται για έναν όγκο που αναπτύσσεται στο σημείο του εμβολιασμού. Ένας αριθμός γατών μπορούν να αναπτύξουν ένα μικρό οζίδιο στο σημείο της ένεσης που συνδέεται με φλεγμονή. Αυτό συνήθως εξαφανίζεται μέσα σε τρεις έως τέσσερις εβδομάδες, αλλά εάν αυτό δεν συμβαίνει, η χρόνια φλεγμονή μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη ενός σαρκώδους όγκου. Η φλεγμονή είναι πιο πιθανό να προκύψει από τη χρήση εμβολίων που περιέχουν μια ουσία που ονομάζεται επικουρική η οποία περιέχεται στα εμβόλια για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας τους. Ενισχυμένα εμβόλια είναι συνήθως του FeLV και τα αντιλυσσικά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 14 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool