Ποια ξέρει να πλέκει;

Βαρβαρα εισαι θησαυρος!Ευχαριστω!
Βρηκα πως να κανω τα βασικα,απλα δεν καταλαβαινω τις οδηγιες...:redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βαρβαρα εισαι θησαυρος!Ευχαριστω!
Βρηκα πως να κανω τα βασικα,απλα δεν καταλαβαινω τις οδηγιες...:redface:

Ευχαριστούμε :redface::redface::redface:.Συνέχισε εσύ την εκπαίδευση (εχει αρκετά βιντεάκια) και κάτι θα κάνουμε και για τις οδηγίες...:hmm::hmm::hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ξερω κι εγω να πλεκω...μου εχει μαθει η γιαγια μου.Δυστυχος ομως δεν εχω φτασει σε τετοιο επιπεδο μαθησης,ειμαι ακομα στην αρχη:cool:

Δες κι εδώ για την ορολογία https://www.learntoknit.com/instructions_cr.php3
και μάλλον θα βγάλουμε άκρη..

Μα πώς δεν το σκέφτηκα τόση ώρα;!:blink: Μια φίλη της μαμάς μου το έχει ως χόμπι και είναι ο γιος στης στο σπίτι μου τώρα!:up: Θα του δώσω τις φωτογραφίες και να περιμένετε το Τοτόρο!:)

Σπιντομανα χιλια ευχαριστω!
Χριστινακι σιγουρα δε θα τη βαλουμε σε κοπο την κυρια;Αμα τελικα καταφερω και τον φτιαξω παντως θα σας κανω ολες απο εναν!:up:

Σπιντομανα χιλια ευχαριστω!
Χριστινακι σιγουρα δε θα τη βαλουμε σε κοπο την κυρια;Αμα τελικα καταφερω και τον φτιαξω παντως θα σας κανω ολες απο εναν!:up:
Μπα.:) Στον ελεύθερο χρόνο της φτάχνει κασκόλ!:up:

ΟΚ,να την ευχαριστησεις εκ μερους μου!:D

Ρε συ Δωρα,μας δουλευεις????Θα αρχισεις το πλεξιμο????Ειναι της μοδος δε λεω,αλλα...πλεξιμο????Θα φτιαξεις και ρουχαλακια για το Σειριο οταν μαθεις?:P:P
Παντως το Τοτορο ειναι μαματο και αν μαθεις να μου δειξεις κι εμενα το καλοκαιρι...Ασε που μοιαζει και με τη Leia ετσι που εχει παχυνει...

Όταν θα μάθω να πλέκω καλύτερα θα φτοιάξω και εγώ!:up:
Είναι πάρα πολύ ωραίο!:up:Ζηλεύουμε...:redface::happy:

Κι αυτα ειναι τα υλικα και οι οδηγιες:
Blue Totoro Crochet Pattern

Υλικά:
Μπλε και λευκό νήμα, double knitting(διπλης πλεξης; ) (US sport or worsted?)
Μικρή ποσότητα μαύρου νήματος/κλωστη για κεντημα για τη μύτη και τα νύχια
Stuffing (γέμιση)
1 ζευγάρι μαύρα μάτια ασφαλείας 9mm
Embroidery needle (βελονα κεντηματος; )
3.5mm hook (US E hook) (γάντζος; )
Το μόνο 101% σίγουρο είναι πως θέλεις 3,5 νούμερο βελονάκι. Hook εδώ είναι το βελονάκι του πλεξίματος, άλλως πως τσιγγελάκι. Με αυτό το δεδομένο, στο μαγαζί που θα πας να πάρεις μαλλί θα μπορέσουν να σε καθοδηγήσουν για το τι μαλλί να πάρεις.
Όσο για τις βελονιές, εγώ είχα μάθει βελονάκι πριν από 200 χρόνια και δεν θυμάμαι ντιπ τα ονόματά τους, μόνο να τις κάνω ξέρω!

Ωραια,θα γεμισουμε Τοτορακια!:lol:

Το μόνο 101% σίγουρο είναι πως θέλεις 3,5 νούμερο βελονάκι. Crochet είναι το βελονάκι του πλεξίματος, άλλως πως τσιγγελάκι. Με αυτό το δεδομένο, στο μαγαζί που θα πας να πάρεις μαλλί θα μπορέσουν να σε καθοδηγήσουν για το τι μαλλί να πάρεις.
Όσο για τις βελονιές, εγώ είχα μάθει βελονάκι πριν από 200 χρόνια και δεν θυμάμαι ντιπ τα ονόματά τους, μόνο να τις κάνω ξέρω!
Αμα θελω πιο χοντρο μαλλι θα πααρω αλλο νουμερο τσιγκελακι ε;Με 3,5 θα τα καταφερω λες ή ειναι πολυ μικρο για πρωτη φορα;:hmm:

Αμα θελω πιο χοντρο μαλλι θα πααρω αλλο νουμερο τσιγκελακι ε;Με 3,5 θα τα καταφερω λες ή ειναι πολυ μικρο για πρωτη φορα;:hmm:
Όχι, δεν είναι μικρό. Νομίζω θα τα καταφέρεις. Έχει και κάτι τσιγγελάκια ψιλά-ψιλά, σαν βελόνες ραψίματος, τρομακτικά στην όψη! Η γιαγιά μου η συνονόματη τα χειριζόταν σαν νίντζα του πλεξίματος! :up:
Πληροφοριακά, το πλέξιμο με βελονάκι θεωρείται πολύ πιο δύσκολο από το πλέξιμο με βελόνες. Όμως δεν είναι ακατόρθωτο!

Όχι, δεν είναι μικρό. Νομίζω θα τα καταφέρεις. Έχει και κάτι τσιγγελάκια ψιλά-ψιλά, σαν βελόνες ραψίματος, τρομακτικά στην όψη! Η γιαγιά μου η συνονόματη τα χειριζόταν σαν νίντζα του πλεξίματος! :up:
Πληροφοριακά, το πλέξιμο με βελονάκι θεωρείται πολύ πιο δύσκολο από το πλέξιμο με βελόνες. Όμως δεν είναι ακατόρθωτο!
Εγω οσες φορες προσπαθησα με τις βελονες,παραλιγο να βγαλω κανενα ματι!Αλλα στο κεντημα ειμαι χειριστη.Σε καποια φαση στο δημοτικο μας ειχαν βαλει να κανουμε ενα μαξιλαρακι,με μαλλι πλεξιματος και αυτη τη βελονα που ειναι στρογγυλη μπροστα.Ειχε κατι τρυπες,να σουρωνεις μακαρονια!Μας ειχε επισκεφθει εκεινες τις μερες η θεια μου η Μηλιω η οποια μετα την πρωτη εβδομαδα που δεν ειχα καταφερει να κανω ουτε την πρωτη γραμμη,με λυπηθηκε και το τελειωσε σε ενα τεταρτο.:/:

Εγω οσες φορες προσπαθησα με τις βελονες,παραλιγο να βγαλω κανενα ματι!Αλλα στο κεντημα ειμαι χειριστη.Σε καποια φαση στο δημοτικο μας ειχαν βαλει να κανουμε ενα μαξιλαρακι,με μαλλι πλεξιματος και αυτη τη βελονα που ειναι στρογγυλη μπροστα.Ειχε κατι τρυπες,να σουρωνεις μακαρονια!Μας ειχε επισκεφθει εκεινες τις μερες η θεια μου η Μηλιω η οποια μετα την πρωτη εβδομαδα που δεν ειχα καταφερει να κανω ουτε την πρωτη γραμμη,με λυπηθηκε και το τελειωσε σε ενα τεταρτο.:/:

Θα το ..αποτολμήσεις τελικά?
Βέβαια ο Σπίντυ με απείλησε ότι θα τα καρφώσει όλα στον Σείριο :P ότι δηλαδή δήθεν θέλεις να φ΄τιαξεις τοτοράκια..αλλά στην πραγματικότητα θα πλέξεις ..βρακάκια ..για τα Μοϊρομωράκια..

Ναι καλε θα βρω μια ακρη που θα μου παει.
Ο Σειριος δεν θα το πιστεψει,ειναι κι αυτος φαν του Τοτορο!

Το εχεις παρει πολυ ζεστα το θεμα και σιγουρα θα τα καταφερεις.Καλη επιτυχια.

Ευχαριστω,ειναι που ειμαι πεισματαρα.ΘΑ σας ενημερωσω για τις εξελιξεις!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back